Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار لوازم خانگی یکی ازنخستین بازارهایی بود که ظرف دو سال گذشته به افزایش نرخ دلار واکنش نشان داد و بلافاصله نرخ محصولات آن متاثر از فضای روانی بازار افزایش ‌یافت به همین دلیل با روند کاهشی نرخ دلار در دو ماه گذشته انتظار می‌رفت شاهد کاهش قیمت در این بازار باشیم اما در عمل نه تنها کاهش قیمتی مشاهده نمی‌شود که در برخی اقلام روند افزایش قیمت‌ها را حتی با شیب ملایم نیز شاهدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان این بازار دلایل مختلفی را برای این امر برشمرده‌اند.

دکتر حبیب‌الله انصاری کارشناس صنایع و مشاور صنعت لوازم خانگی که تا سال گذشته به مدت 35 سال دبیرکل صنایع لوازم خانگی بود در گفتگو با قدس‌آنلاین در این باره گفت: قبل از هرچیز باید به مجموعه عوامل تاثیرگذار بر قیمت یک کالا در این بازار اشاره کرد که شامل سرمایه‌گذاری اولیه، تامین مواد اولیه مانند فولاد، مس و مواد پتروشیمی، تامین قطعات مورد نیاز از داخل یا خارج و هزینه‌های جاری دیگری نظیر بیمه، مالیات و حقوق کارکنان است. 
وی ادامه داد: عدد نهایی البته به شاخص‌های دیگری مانند تیراژ و وسعت محصول دارد و نهایتا درصدی سود که به آن اضافه می‌شود. درنهایت با درنظر گرفتن دو عامل پایداری و ماندگاری کالا در بازار که خود متاثر از قیمت و کیفیت است محصول به بازار عرضه می‌شود. اما اگر در کنار این عوامل به مسیری که تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه و قطعات و همچنین تامین نقدینگی طی می‌کنند توجه کنید می‌بینید همزمان با تاثیر افزایش نرخ دلار بر مواد اولیه و قطعات، این مسیر برای تولیدکننده لوازم خانگی پیچیده‌تر و پردست‌اندازتر شده چنانکه مواد اولیه داخلی مانند فولاد، مس و مواد پتروشیمی متاثر از نرخ دلار افزایش یافته و اگر تولیدکننده در گذشته محصولش را خریداری می‌کرده و بعد هزینه مواد اولیه را پرداخت می‌کرده حالا باید از چهار ماه قبل با پول نقد آن را خریداری کند و حداقل نیاز دو ماه اینده خود را نیز تامین نماید. 
انصاری در ادامه افزود: تامین قطعات مورد نیاز از خارج هم که داستانی است پر آب چشم که هر روز بر بروکراسی دور و دراز آن افزوده شده و از ثبت سفارش در وزارتخانه مربوطه تا ثبت در سامانه‌های مختلف شروع می‌شود تا هفت خوان بانکها برای گشایش اعتبار ادامه دارد و تازه بعد از این پروسه طولانی ممکن است بانک مرکزی جلوی خرید قطعات را بگیرد.
این کارشناس لوازم خانگی با بیان اینکه خرید قطعات و واردات آن به کشور هم دست کمی از مسیر خرید ندارد تصریح کرد: نتیجه اینکه، زمانی می‌توان انتظار کاهش قیمت در این بازار را داشت که حداقل یک سال از کاهش نرخ ارز بگذرد چرا که پروسه‌ای که نام بردم حداقل تا یکسال بر بازار این محصولات تاثیرگذار است.
انصاری تصریح کرد: این نکته را هم در نظر بگیرید که به دلیل کاهش شدید قدرت خرید مردم، فاصله جایگزینی لوازم خانگی‌شان و خرید لوازم جدید طولانی شده و روی تقاضای بازار تاثیر منفی گذاشته این در حالی است که تولیدکننده هزینه تولید را با نرخ بالای دلار پرداخته اما در بازار خریداری ندارد و تولیدکننده برای پوشش تعهدات مالی ایجاد شده و هزینه بیمه و مالیات و حقوق پرسنل، بعضا با یک تا دو درصد سود یا حتی سربه سر حاضر است کالایش را بفروشد. از آنجا که بسیاری از تولیدکنندگان لوازم خانگی خود نمایندگی گسترده و مویرگی در سطح کشور ندارند ناچار هستند با تخفیف‌ها و تعامل محصولات خود را به فروشنده‌های لوازم خانگی فروخته و شرایط آنها را بپذیرند. 
وی ادامه داد: از این رو بخشی از چسبندگی قیمت لوازم خانگی متاثر از رفتار فروشندگان است و به رغم روند کاهشی نرخ ارز در ماه‌های گذشته متاثر از اتفاقات بین‌المللی، معتقدم انتظار کاهشی شدن قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی در صورت تثبیت نرخ ارز و با وقفه‌ای چندماهه، کاهش قیمت‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار لوازم خانگی لوازم خانگی لوازم خانگی مواد اولیه کاهش قیمت نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۴۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به بازار تخم مرغ در اردیبهشت ماه

به گزارش قدس آنلاین، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر شانه ۳۰ عددی تخم مرغ حدود ۱۲۰ هزار تومان است. این یعنی قیمت هر عدد تخم مرغ برای مصرف کننده ۴۰۰۰ تومان تمام می شود. قیمت ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.

در میادین میوه و تره بار نیز براساس نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار، قیمت یک شانه ۳۰ عددی این کالای پروتئینی پرمصرف، بسته به نوع بسته بندی آن بین ۸۹ تا ۹۳ هزار تومان است.

همچنین در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز تخم مرغ در بازه قیمتی ۹۵ تا ۱۱۸ هزار تومان بسته به برند و بسته بندی آن عرضه می‌شود.

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که تخم مرغ این روزها بازار آرامی را سپری می‌کند و بنا بر گفته کارشناسان این حوزه در نیمه اول سال با گرم‌تر شدن هوا مصرف تخم مرغ  کم می‌شود که طبیعتا قیمت‌ها با کاهش تقاضا قدری کاهشی می‌شود.

البته رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران نیز چندی پیش به ایسنا اعلام کرد که از دولت درخواست کردیم با توجه به کاهش مصرف تخم‌مرغ در نیمه اول سال با خرید تضمینی تخم‌مرغ مازاد، از تولیدکنندگان حمایت کند؛ اما هنوز اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

به گفته این فعال بخش خصوصی قیمت تخم مرغ در مرغداری در حال حاضر به کیلویی ۳۲ هزار تومان رسیده و این در حالیست که قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران حدودا کیلویی ۶۰ هزار تومان است. این یعنی تخم مرغ ۵۰ درصد قیمت واقعی فروخته می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • نگاهی به بازار تخم مرغ در اردیبهشت ماه
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد