Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:11:30 GMT

قانون اساسی آمریکا؛ بازنده بزرگ محاکمه ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۴۵۹۹

قانون اساسی آمریکا؛ بازنده بزرگ محاکمه ترامپ

به گزارش روز یکشنبه ایرنا،  چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا شب گذشته در  دومین محکمه خود در صحن سنا به اتهام «تحریک برای شورش»  که در پی آن حادثه یورش هوادارانش به کنگره و کشته شدن پنج نفر، زخمی شدن ده‌ها تن و چندین میلیون دلار خسارت برجای گذاشت، بار دیگر مجرم شناخته نشد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به مجرم شناخته نشدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق این کشور، اعلام کرد که این فصل غمگین در تاریخ آمریکا به ما یادآوری کرد که دموکراسی شکننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ تنها رئیس جمهوری در طول تاریخ آمریکا است که دوبار بعنوان رئیس جمهوری این کشور محاکمه شد، بار نخست به اتهام  «سوءاستفاده از قدرت» و «کارشکنی در تحقیقات کنگره» از  ۱۸ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی تا پنجم فوریه ۲۰۲۰ محاکمه و در نهایت تبرئه شد؛ دومین بار در دادگاهی که از ۲۱بهمن ماه آغاز و تا روز شنبه ۲۵بهمن به درازا کشید برای دومین بار و به اتهام "تحریک به شورش" محاکمه شد که در نهایت با ۵۷ رای به مجرمیت وی در مقابل ۴۳ رای سناتورها به تبرئه شدن، از دومین مهلکه گریخت.

تحلیلگران دومین محکمه ترامپ را زنگ خطری برای آینده سیاسی این  کشور دانسته و بازندگان این استیضاح را بیش از برندگان آن که تنها یک نفر و آنهم شخص ترامپ بود می دانند.

بازنده بزرگ قانون اساسی آمریکا

تارنمای رسانه آمریکایی «ووکس»   (Vox) در این باره نوشت: بزرگ ترین بازنده در دومین استیضاح دونالد ترامپ قانون  اساسی آمریکا بود.

این رسانه آمریکایی افزود: برای نخستین بار در تاریخ آمریکا بود که یک رئیس جمهوری شکست خورده تلاش کرد تا نتیجه آرای انتخاباتی را برای آنکه خود را در قدرت نگاه دارد، تغییر دهد.

ووکس نوشت: تبرئه ترامپ دراین دادگاه نقض قانون اساسی آمریکا بود، چراکه نتیجه این تبرئه این است که وی به پیامدهایی آنچه برای تلاش در تغییر نتیجه آراء و باقی ماندن در قدرت انجام داد، مواجه نخواهد بود، این موضوع «برداشتی شوم» برای دیگر افرادی مشابه به ترامپ دارد که آنها را ترغیب به ارتکاب چنین رخدادهایی در آمریکا شوند و این موضوع باعت بی ثباتی در نظام سیاسی در این کشور خواهد بود.

سنای آمریکا بازنده اصلی

تارنمای خبری ووکس در ادامه تحلیل خود نوشت: سنای آمریکا در دومین محکمه دونالد ترامپ وظیفه قضاوت درباره اقدام ترامپ در تحریک هواداران برای یورش به کنگره را برعهده داشت، اما آنچه که در روز شنبه (۲۵ بهمن ۱۳۹۹) رخ داد به وضوع نشان داد که  این چنین نبوده و اولویت نخست سناتورها این بوده تا این قضیه را به فوریت فیصله دهند.

این تحلیل در ادامه این مطلب می نویسد: درحالی که سناتورهای دموکرات با تاکید به احضار شهود و اینکه دادگاهی با یک ارائه مستحکم برگزار و ادامه یابد اما از قبل  مشخص بود که سناتورهای جمهوریخواه تمایلی به محکوم کردن ترامپ ندارند.

دموکرات ها دیگر بازنده محکمه استیضاح

رسانه آمریکایی ووکس در بخش دیگری از تحلیل خود درباره دومین محکمه ترامپ نوشت: یکی دیگر از بازندگان  این دادگاه مدیران استیضاح ترامپ یعنی دموکرات ها هستند.

تارنمای خبری ووکس نوشت: مدیران استیضاح دوم ترامپ  عملکردی عالی در محکوم کردن وی دراین محکمه از خود ارائه دادند، آنها کارشناسانه عدله خود را درباره واقعه ششم ژانویه ۲۰۲۰ (۱۷ دی ماه ۱۳۹۹) به دادگاه ارائه کردند و بخوبی نقش داشتن ترامپ دراین حمله و اقدام نکردن در متوقف ساختن این یورش به کنگره را توجیح کردند.

اما دموکرات ها در نهایت مجبور شدند تا شکست از ترامپ و جمهوریخواهان را در این دادگاه بپذیرند.

وکلای ترامپ هم بازنده میدان شدند

تارنمای خبری- تحلیلی ووکس دیگر بازندگان این استیضاح را وکلای خود ترامپ دانست و نوشت: هرچند که تیم وکلای ترامپ به آنچه که در این دادگاه به دنبال آن بود، رسید یعنی برنده شدن بر یک «بازی متقلبانه»، اما آنها نیز به علت «فریبکاری» و ارائه اقداماتی «فرافکنانه» از دیدگاه حقوقی پذیرفته نیستند.

تزلزل در نظام سیاسی آمریکا

محکوم نشدن ترامپ در دومین دادگاه می تواند باعث  شود تا وی فرصتی دوباره برای راه یافتن به کاخ سفید در سال ۲۰۲۴ و انجام اقدامات مشابه به دست آورد.  این مضوع باعث تضعیف نظام  سیاسی در آمریکا شده و تنها به نفع یک فرد و آنهم دونالد ترامپ خواهد بود.  

جمهوریخواهان به شدت به ترامپ وابسته اند

ووکس در ادامه تحلیل خود نوشت: مجرم شناخته نشدن ترامپ در دومین محکمه حاکی از آن است که جمهوریخواهان حتی علی رغم تلاش ترامپ برای تهییج هواداران خود در حمله به کنگره، به شدت به وی وابسته و وفادار مانده و به هیچ قیمت حاضر به محکوم کردن وی نشدند.

دونالد ترامپ در تاریخ آمریکا تنها رئیس جمهوری است که پس از خروج از کاخ سفید مورد محاکمه قرار گرفت چرا که در هفته پایانی حضور در کاخ سفید، با ۲۳۲ رای مجلس نمایندگان استیضاح شد.

اتهام وی «تحریک برای شورش» بود که در پی آن حادثه یورش هوادارانش به کنگره و کشته شدن پنج نفر، زخمی شدن ده‌ها تن و چندین میلیون دلار خسارت مادی رخ داد.

این شورش زمانی رخ داد که در نشست مشترک کنگره آمریکا، آرای گزینشگران انتخاباتی ایالت‌های آمریکا در حال شمارش بود و پیش بینی می‌شد پیروزی جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا به تایید برسد.

بایدن در این انتخابات ۳۰۶ رای گزینشگران را در برابر ۲۳۲ رای ترامپ به دست آورد اما رئیس جمهوری سابق حاضر به پذیرش این نتیجه نشد و با طرح اتهام تقلب گسترده انتخاباتی، هوادارانش را برای اجتماع گسترده در برابر کاخ سفید فراخواند.

**۱۳۰۲**

برچسب‌ها کنگره آمریکا حزب دموکرات آمریکا حزب جمهوری خواه آمریکا ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کنگره آمریکا حزب دموکرات آمریکا حزب جمهوری خواه آمریکا کنگره آمریکا حزب دموکرات آمریکا حزب جمهوری خواه آمریکا ایالات متحده آمریکا اخبار کنکور اساسی آمریکا تاریخ آمریکا دونالد ترامپ رئیس جمهوری کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۴۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا و نامزد فعلی انتخابات ریاست جمهوری پیش رو طرحی را برای حل مسالمت آمیز اوکراین تدوین کرده است.

براساس گزارش دیلی تلگراف، رئیس جمهور سابق آمریکا تا زمان انتخابات طرح خود درباره اوکراین را علنی نخواهد کرد.

پیشتر ترامپ در پایان ماه آوریل در مصاحبه‌ای با تایم گفته بود که در صورت انتخاب شدن به اوکراین کمکی نخواهد کرد مگر اینکه اروپا وارد عمل شود. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفته بود: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت‌های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه گذشته بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت‌های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این در حالی است که وادیم اسکپتسکی معاون رئیس کل اطلاعات وزارت دفاع اوکراین از سقوط قریب الوقوع شهر راهبردی این کشور به دست روس‌ها خبر داد.

وی افزود: سقوط شهر راهبردی جاسوف یار به دست نیروهای ارتش روسیه حتمی است.

این مقام اوکراینی با اشاره به تنگایی که نیروهای این کشور در ارتفاعات شهر چاسوف یار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند از سقوط این شهر مشابه شهر آودیواکا در آینده نزدیک خبر داد.

وی به اهمیت راهبردی این شهر برای نیروهای اوکراینی اشاره کرد و گفت: تسلط روس‌ها بر این شهر راه برای تسلط آنها بر شهرهای بزرگ در دونتسک هموار خواهد کرد.

این درحالی است که پیش از این الکساندر سیرسکی فرمانده ارتش اوکراین از اوضاع سخت نیروهای این کشور در خطوط نبرد خبر داده بود.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هفته گذشته اعلام کرده بود که نیروهای روسی در حال حاضر ابتکار عمل را در جبهه‌ها در دست دارند.

طی روزهای گذشته روس‌ها بر بردیچی، بوگدانوفکا، نوومیخلوفکا، سیمینوفکا و پرفومایسکو مسلط شده‌اند.

کد خبر 6096075

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین