Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@05:47:44 GMT

کرونا، 150 میلیون نفر را به فقیرتر کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۶۱۴۲

کرونا، 150 میلیون نفر را به فقیرتر کرد

خبرگزاری آریا - شهر: طی سال گذشته، COVID-19 ، امنیت اقتصادی، بهداشتی و غذایی میلیون‌ها نفر را از بین برده و 150 میلیون نفر را به فقر شدید سوق داده است. در حالی که تأثیرات بهداشتی و اقتصادی همه گیری ویرانگر بوده و از طرف دیگر افزایش گرسنگی یکی از ملموس ترین علائم آن بوده است.
به گزارش شهر، بیش از یکسال از شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان گذشته و بانک جهانی در همین رابطه گزارشی از تاثیر این ویروس بر آشکارتر شدن فقر با عنوان «بحران کووید-19 سبب افزایش قیمت مواد غذایی برای فقیرترین فقیران جهان می شود» منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنطور که بانک جهان گزارش داده است؛ طی سال گذشته، COVID-19 امنیت اقتصادی، بهداشتی و غذایی میلیون‌ها نفر را از بین برده و 150 میلیون نفر را به فقر شدید سوق داده است. در حالی که تأثیرات بهداشتی و اقتصادی همه گیری ویرانگر بوده و از طرف دیگر افزایش گرسنگی یکی از ملموس ترین علائم آن بوده است.
ضرر و زیان ناشی از این ویروس سبب شده تا درآمدی کمتری به دست بیاید و در نتیجه مواد غذایی کمتری از سوی کم درآمدها خریداری می‌شود، علاوه بر این به دلیل ایجاد محدودیت‌های تردد در شهرها و کاهش تولید مواد عذایی به ویژه مواد فاسدشدنی، عرضه هم کاهش پیدا کرده است. این کاهش دسترسی به مواد غذایی مغذی تأثیرات منفی بر سلامت و رشد شناختی کودکان در دوران COVID برای سال های آینده خواهد داشت. از طرف دیگر قیمت جهانی مواد غذایی، طبق شاخص بانک جهانی، قیمت مواد غذایی در سال گذشته 14 درصد افزایش یافته است. نظرسنجی های تلفنی که به طور دوره ای از سوی بانک جهانی در 45 کشور انجام شده، نشان می دهد که درصد قابل توجهی از مصاحبه‌شوندگان با کمبود غذا یا کاهش مصرف مواجه شده‌اند. بانک جهانی در این گزارش تاکید کرده که؛ با وخیم تر شدن اوضاع، جامعه جهانی می تواند در سال 2021 سه اقدام اساسی برای افزایش امنیت غذایی و جلوگیری از وارد آمدن خسارات بیشتر به سرمایه های انسانی انجام دهد:
اولویت نخست؛ امکان گردش آزاد غذا است. درواقع برای جلوگیری از کمبود و افزایش قیمت مواد غذایی و سایر کالاهای اساسی باید تا آنجا که ممکن است آزادانه از مرزها عبور کنند. در اوایل همه گیری، هنگامی که کمبودها سبب تهدید ممنوعیت صادرات شد، جامعه بین المللی به باز نگه داشتن جریان تجارت مواد غذایی کمک کرد. اطلاعات معتبر و شفاف در مورد وضعیت موجودی مواد غذایی جهانی - که قبل از COVID در سطح مطلوبی قرار داشتند- همراه با بیانیه‌های صریح تجارت آزاد از G20، سازمان تجارت جهانی و نهادهای همکاری منطقه‌ای به اطمینان خاطر بازرگانان کمک کرده و به سیاست‌های مفید کمک می‌کند. قوانین خاص برای کشاورزی، کارگران مواد غذایی و کردیدور حمل و نقل، زنجیره‌های تأمین را که مدت کوتاهی در کشورها مختل شده بود، بازیابی کرد.
اولویت دوم؛ تقویت شبکه‌های امنیت اجتماعی است. شبکه‌های ایمنی اجتماعی کوتاه مدت حمایتی را برای خانواده‌های آسیب دیده از بهداشت و بحران های اقتصادی ارائه می دهند. جهان پاسخی بی سابقه برای حمایت اجتماعی از COVID-19 ارائه داده است. نقل و انتقالات پولی نقدی در حال حاضر به 1.1 میلیارد نفر رسیده است و ساز و کارهای ابتکاری ارایه به سرعت در حال شناسایی و دستیابی به گروه‌های جدید مانند کارگران غیررسمی شهری است. اما "مقیاس بزرگ" مترادف با "کافی" نیست و ویروس‌های همه گیر، ضرورت حیاتی افزایش سرمایه گذاری های جهان در سیستم های حمایت اجتماعی را تقویت کرده است.
اولویت سوم؛ افزایش پیشگیری و آمادگی است. سیستم‌های غذایی جهان در سال 2020 شوک های زیادی را متحمل شدند، از تأثیرات اقتصادی بر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گرفته تا افزایش هجوم ملخ‌ها به زمین‌های کشاورزی و غیرقابل پیش‌بینی نشدن شرایط آب و هوایی. همه شاخص‌ها نشان می‌دهد که این شرایط ممکن است حالت طبیعی جدید باشد؛ اکوسیستم هایی که برای تأمین آب، هوا و غذا به آنها اعتماد می کنیم در معرض تهدید قرار دارند و بیماریهای مشترک میان انسان و حیوانات به دلیل فشارهای فزاینده جمعیتی و اقتصادی بر روی زمین رو به افزایش است. همه اینها را به روند افزایشی گرمایش سیاره زمین باید اضافه کرد که به رخدادهای شدید آب و هوایی پرهزینه و بیشتر منجر می شود.
آنطور که در گزارش بانک جهانی آمده است، دستاوردهای توسعه را می توان در یک چشم به هم زدن از بین برد. تجربه ما با طوفان یا حوادثی مانند زلزله نشان می‌دهد که سرمایه گذاری در پیشگیری، قبل از وقوع یک فاجعه موثرتر است. به همین دلیل کشورها به برنامه‌های حفاظت اجتماعی انطباقی نیاز دارند – برنامه‌هایی که به سیستم های هشدار زودرس امنیت غذایی متصل هستند و می‌توانند با پیش بینی شوک‌ها افزایش یابند. تمرکز بر امنیت غذایی می تواند یک بی عدالتی اساسی را برطرف کند: تقریباً از هر 10 نفر یک نفر در گرسنگی مزمن آن هم در عصر اسراف مواد غذایی از سوی عده زیادی زندگی می کند.
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بانک جهانی مواد غذایی بانک جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۶۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد غذایی را با نوشابه نخورید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ اگر شما از طرفداران بزرگ نوشابه‌هاهستید، احتمالاً می‌دانید که این نوشیدنی‌ها برای سلامتی شما مفید نیستند. اما، اگر نمی‌توانید از نوشیدنی مورد علاقه‌تان دست بردارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که باید آن را با برخی مواد غذایی مصرف نکنید. چون ممکن است این ترکیب باعث سوء هاضمه یا برخی اختلالات داخلی خطرناک شود، حتی اگر اثرات منفی آن را به سرعت مشاهده نکرده باشید.

نوشابه با میوه‌های اسیدی
میوه‌هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و آناناس اسیدی هستند. در صورت مصرف همزمان با نوشابه، می‌تواند باعث سوء هاضمه، درد شکم، تحریک روده و سایر اختلالات دستگاه گوارش شود.

نوشابه با شیر
بدون شک، منظور ما از ترکیب شیر و نوشابه در یک لیوان مخلوط کردن آنها نیست. بلکه، برخی از غذا‌هایی که ما برای ناهار یا شام می‌خوریم، حاوی شیر هستند؛ مانند برخی از سوپ‌ها، دسر‌ها و غیره. به عنوان مثال، پاستا با خامه یا کیک‌های تولد حاوی شیر هستند. زمانی که شما این غذا‌ها یا شیرینی‌جات را می‌خورید و در عین حال نوشابه هم می‌نوشید، این دوتا در معده شما باعث ایجاد حالت اسیدی وسیعی می‌شوند که ممکن است باعث درد معده شدید، ریفلاکس و سوء هاضمه شوند.

نوشابه با غذا‌های چرب
مصرف نوشابه با غذا‌های چرب مانند برگر، ناگت، کیک و پیتزا باعث ایجاد سوء هاضمه، کاهش جذب مواد مغذی و افزایش وزن می‌شود.

نوشابه با غذا‌های حاوی کافئین
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌هایی که حاوی کافئین هستند مانند قهوه، چای سیاه و شکلات باعث ایجاد اضطراب، بی خوابی و سردرد می‌شود.

نوشابه با غذا‌های قندی
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌هایی که حاوی قند زیادی هستند مانند کیک، شیرینی و شکلات باعث افزایش سطح قند خون و اختلالات متابولیکی می‌شود.

نوشابه با قهوه
یک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسیم از طریق ادرار کلید می‌خورد که می‌تواند در طولانی مدت باعث پوکی استخوان، پوسیدگی دندان یا شکنندگی استخوان‌ها شود. این مشکل خطرناک در اثر ترکیب نوشابه با غذا و یا نوشیدن آن با دسر و قهوه نیز وجود دارد. زمانی که این دوتا در داخل دستگاه گوارش ترکیب می‌شوند، نوعی کف فرار تشکیل می‌شود که اسیدیته زیادی تولید می‌کند. اگر به اشتباه این ترکیب را میل کنید، ممکن است با علائمی مانند تندمزاجی، عصبانیت، درد معده و سوء هاضمه مواجه شوید. لذا، بهتر است نوشابه را به تنهایی و بدون ترکیب با دیگر مواد مصرف کنید.

نوشابه با غذا‌های شور
مصرف نوشابه با غذا‌های شور مانند چیپس، تاکو و پفک باعث ایجاد خشکی دهان، تحریک روده و فشار خون بالا می‌شود.

نوشابه با غذا‌های تند و پرادویه
درست است که ادویه‌های تند به غذا‌ها طعمی خوشمزه می‌دهند، اما مصرف زیاد غذا‌های پرادویه می‌تواند برای بدن مضر باشد. این غذا‌ها معمولاً حاوی چربی و نمک بالا هستند که مصرف آنها به مشکلات قلبی، فشار خون بالا، چاقی و سایر مشکلات سلامتی مرتبط می‌شود. همچنین، ادویه‌های تند ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برسانند و مشکلات هضمی را افزایش دهند.

نوشابه با غذا‌های سرد
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌های سرد مانند بستنی، کیک یخی و شیرینی یخی باعث تحریک دهنده دستگاه گوارش و درد شکم می‌شود.

آب نبات‌های نعنایی
شاید در ویدیو‌هایی که در فضای مجازی منتشر شده اند، با فیلمی از یک بطری نوشابه که حاوی آبنبات نعنایی است، روبرو شده باشید. در این فیلم، یک انفجار کوچک و خطرناک را مشاهده می‌کنید که ناشی از ترکیب قدرتمند آبنبات‌های نعنایی با گاز موجود در نوشابه است. بهتر است حتی به فکر ترکیب این دو در معده خود نیز نیفتید، زیرا واکنش شیمیایی بین این دو ماده برای سلامتی بسیار خطرناک است. بهترین راهکار این است که از ترکیب این دو ماده خودداری کنید.

دیگر خبرها

  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد