Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه آزمایش‌هایی بر روی سموم کم‌خطر استان انجام شد، ادامه داد: از 15 هزار تن مصرف سموم دهه 60، اکنون به کمتر از سه هزار تن رسیده است.

به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درساری، محمودرضا رمضانپور با حضور در استودیو انقلاب در گفت‌و‌گو با خبرنگار مازندپاج با بیان اینکه بالا رفتن ضریب نفوذ بذر در مزارع کشاورزان یکی از مهمترین موفقیت‌هایی است که در بخش کشاورزی از لحاظ تحقیقات رخ داده است و سبب افزایش تولید در محصولات کشاورزی شده است، گفت: با توجه به اینکه اقلیم مازندران یک اقلیم شکننده از لحاظ بیماری‌ها و آفات است اما مرکز تحقیقات کشاورزی با دارا بودن محققین مجرب در زمینه اصلاح بذر و تولید نهال هرساله ارقام جدیدی را برای محصولاتی مانند گندم، جو، کلزا، سویا، آفتابگردان و برنج معرفی می‌کند که سبب می‌شود بذر استاندارد و گواهی شده در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: با ارتباطات مستقیم محققین و مروجین با کشاورزان و بهره‌برداران زمینه انتقال یافته‌ها و انتقال دستاوردهای جدید فراهم شده است.

رمضانپور اضافه کرد: محققین معین هر هفته در مراکز جهاد کشاورزی حضور فعال دارند تا مشکلات کشاورزان را رصد کنند و نسبت به رفع آن اقدام کنند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران اظهار کرد: با ایجاد طرح جدید "یاوران تولید" سبب شد ضریب دانش و یافته‌های علمی در بین کشاورزان و بهره‌برداران افزایش یابد که در این طرح محققین و مسؤولین اجرایی جهاد کشاورزی با حضور در مزارع، مشکلات کشاورزان را بررسی و توصیه‌های فنی ارایه می‌کنند که این امر سبب افزایش ضریب دانش کشاورزان و بهره‌برداران می‌شود.

این مسؤول به بحث آموزش کشاورزی در مرکز تحقیقات اشاره کرد و گفت: سالانه آموزش‌ها به کشاورزان از طریق وبینار و حضوری ارایه می‌شود که محققین مرکز تحقیقات اقدام به ارایه وبینار علمی آموزشی هفتگی در سطح ملی می کنند و در زمینه آفات و بیماری‌های و امور دام و سایر بخش های کشاورزی آموزش های لازم ارایه می‌شود.

وی اضافه کرد: با راه‌اندازی استودیو آموزش کشاورزی در مرکز تحقیقات، روزانه آموزش‌های لازم به بهره‌برداران، کشاورزان و کارشناسان بخش کشاورزی ارایه می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران از راه‌اندازی مجتمع آزمایشگاهی در مرکز تحقیقات خبر داد و افزود: آزمایشگاه خاک و آب، گیاهپزشکی، علوم دام، دامپزشکی، منابع طبیعی و بیوتکنولوژی در این مجتمع مستقر است و شرایط برای تمام محققین و دانشجویان برای انجام کار آزمایشگاهی فراهم است تا برای جامعه کشاورزی مفید باشد.

این مسؤول به اهمیت آزمایشگاه اشاره کرد و گفت: پایش کودی و آنالیز خاک و تعیین عناصر غذایی از ویژگی‌هایی است که می توانیم استان‌های شمالی را از طریق این آزمایشگاه پوشش دهیم.

رمضانپور با بیان اینکه آزمایش‌هایی بر روی سموم کم‌خطر استان انجام شد، ادامه داد: از 15 هزار تن مصرف سموم دهه 60، اکنون به کمتر از سه هزار تن رسیده است و سبب شده سموم پرخطر از چرخه مصرف حذف شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران اظهار کرد: سال گذشته از تولید علوفه با استفاده از ضایعات کشاورزی رونمایی شد و دانش فنی در ایستگاه‌های تحقیقاتی در سطح استان عملیاتی شد و ضایعات کشاورزی که از معضلات مهم در شالیزارهاست که آن را به خوراک دام و علوفه تبدیل کردیم.

این مسؤول ادامه داد: طرح‌های تحقیقاتی و طرح‌های اقتصاد مقاومتی که در مرکز تحقیقات انجام شد سبب شد کلزای علوفه‌ای را با کشت مخلوط تری‌تریکاله به عنوان یکی از موثرترین، ارزان‌ترین و قابل کشت‌ترین کشت مخلوط در استان معرفی کنیم.

وی به مزیت‌های اساسی کشت مخلوط اشاره کرد و افزود: تامین خوراک دام در فصل بهار که با کمبود خوراک دام مواجه هستیم به صورت تازه‌خوری محصول خوراک دام از مزایای کشت مخلوط است.

رمضانپور با بیان اینکه کشت مخلوط سبب افزایش ضریب کشت در سطح استان می‌شود و همچنین افزایش درآمد را برای کشاورزان به همراه دارد، ادامه داد: با گسترش صنعت سیلاژ در استان، مزارع و مناطقی در استان شناسایی شوند تا تامین خوراک دام راحت‌تر باشد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران بخش تحقیقات خاک و آب را از مهمترین بخش های مرکز تحقیقات عنوان کرد و افزود: این بخش معرفی و متعادل سازی عناصر غذایی مورد نیاز گیاه را بر عهده دارد و باتوجه به شرایط اقلیمی استان مازندران روش کاشت در برخی از مزارع سبب می‌شود در اوایل رشد که میزان بارندگی زیاد است ریشه گیاه دچار آسیب شود و باید الگوی توسعه مکانیزاسیون در اراضی خشکه‌زاری مورد توجه قرار گیرد.

این مسؤول اضافه کرد: امسال با ارایه یافته‌های تحقیقاتی، الگوی توسعه مکانیزاسیون در اراضی خشکه‌زاری در استان عملیاتی خواهد شد که این امر سبب افزایش عملکرد محصول خواهد شد.

رمضانپور به توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی جهاد کشاورزی است که در مزارع گندم و کلزاکاری هم توسعه پیدا کرد.

وی از معرفی گونه‌های گیاهان جدید خبر داد و گفت: امسال با توجه به شرایط بارندگی و زمان بارندگی با مشکل کاشت کلزا مواجه شدیم و به همین منظور گونه جدید دانه روغنی به نام "کاملینا" را معرفی کردیم که به صورت پایلوت در حال کشت است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، آموزش، ترویج و تحقیقات را سه حلقه مهم پیشرفت و توسعه کشاورزی در استان عنوان کرد.

این مسؤول به نقش مرکز تحقیقات در انتخاب نمونه‌های بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: نقش و حضور محققین در مزارع نمونه‌های بخش کشاورزی مثال‌زدنی است و انتقال یافته‌های تحقیقاتی و توصیه‌های فنی به کشاورزان انتقال داده می شود و کشاورزان به مرحله‌ای رسیدند که یافته‌های تحقیقاتی را از محققین مطالبه می‌کنند.

رمضانپور ادامه داد: ضریب نفوذ دانش در انتخاب نمونه‌های بخش کشاورزی بالا بود که این افراد توانستند به عنوان منتخبین بخش کشاورزی در سطح کشور بدرخشند.

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کاهش مصرف سم به کمتر از یک پنجم در چهل سال مرکز تحقیقات بهره برداران بخش کشاورزی سبب افزایش خوراک دام کشت مخلوط هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۶۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاتل مسلح در کمتر از ۲۴ ساعت در کاشمر

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دادستان عمومی و انقلاب کاشمر گفت: عامل تیراندازی و قتل شب گذشته در شهر کاشمر صبح امروز با تلاش عوامل انتظامی در این شهر دستگیر شد.   حجت الاسلام اسماعیل بلوچ زاده افزود: دیشب حدود ساعت ۲۲ مردی ۳۲ ساله با استفاده از سلاح وینچستر اقدام به تیراندازی و قتل مردی ۳۹ ساله در کاشمر کرد.   وی ادامه داد: صبح امروز با تلاش عوامل انتظامی قاتل در شهر کاشمر دستگیر و تحویل مراجع قضایی شد.   دادستان کاشمر گفت: تحقیقات در خصوص انگیزه و علت این قتل آغاز شده است و پس از پایان تحقیقات اطلاع رسانی خواهد شد.   جمعیت شهرستان کاشمر بر اساس آمار خدمات رسانی مراکز بهداشت شهرستان ۱۶۳ هزار نفر اعلام شده است که حدود ۱۱۰ هزار نفر در شهر کاشمر و بقیه در شهر فرگ قلعه و ۲۵ روستای این شهرستان سکونت دارند.   مرکز شهرستان کاشمر در ۲۳۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • دستگیری قاتل مسلح در کمتر از ۲۴ ساعت در کاشمر
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن