Web Analytics Made Easy - Statcounter

عملیات پیچیده و دشوار تعمیر و مهار نشت نفت از خطوط لوله میدان نفتی ابوذر در منطقه خارگ توسط واحد تعمیرات زیرآب منطقه لاوان با موفقیت انجام شد.

رئیس تعمیرات زیرآب منطقه لاوان در این زمینه گفت: تیم غواصی این واحد به منظور مهار نشت نفت از خطوط لوله نفت در میدان ابوذر، پس از تجهیز کارگاه بر روی شناور لیما ۳، در روز ۱۵ دی‌ماه به سمت میدان ابوذر در فاصله ۲۸۰ مایلی حرکت کرد و پس از ۴۰ ساعت به مقصد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرعباس نوید افزود: در نخستین اقدام با هماهنگی کارکنان سکوی ابوذر، عملیات تحت فشار قرار دادن خط لوله ۱۶ اینچ سکوی A17 به AA به منظور نشت‌یابی آغاز شد و در این عملیات ۳ نقطه نشت روی این خط لوله شناسایی و بویه‌گذاری شدند. سپس بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از جانب منطقه خارگ عملیات روی این خط متوقف و اقدام مشابه روی خط لوله ۱۶ اینچ A19 به AC در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: بر روی این خط لوله در ابتدا دو محل نشت شناسایی و ثبت شد که پس از ثبت مختصات و بویه‌گذاری، الگوی لنگر‌اندازی (ANCHOR PATTERN) برای استقرار کشتی بر روی محل، توسط تعمیرات زیرآب طراحی و وزنه‌های ۱۰ تنی در عملیاتی دقیق و حساس مابین خطوط لوله قرار داده شدند. پس از آن شناور پشتیبانی عملیات غواصی لیما ۳ در میان این لنگرها قرار داده شد و با وایرها و طناب‌های ویژه بر روی محل نشت اول مهار و مستقر شد، تا غواصان بتوانند پس از خاموش شدن موتور و پروانه‌های کشتی وارد آب شوند. این عملیات برای مهار هر نقطه نشت باید تکرار شود.

آقای نوید افزود: با تلاش فراوان در نهایت تا روز یکم بهمن دو نقطه نشت با استفاده از کلمپ‌های نشت‌بند مهار شدند اما به دلیل ورود جبهه هوای طوفانی با سرعت بیش از ۳۰ گره دریایی به ناچار عملیات متوقف و پس از یک هفته کلمپ نصب شده روی دومین نقطه به دلیل معیوب بودن کلمپ تعویض شد. در روز ۹ بهمن پس از پایان عملیات تعمیر، از ساعت ۷ صبح خط لوله تحت فشار عملیاتی قرار داده شد و در ساعت ۱۷ پس از اطمینان از عدم وجود نشت، تولید از این خط لوله از سرگرفته شد.

وی با بیان اینکه عمق محل عملیات ۴۰ متر است، گفت: خطوط لوله در این میدان دارای پوشش بتون مسلح بوده و در زیر بستر دریا مدفون شده‌اند، که پس از گودبرداری و دسترسی به زیر لوله، عمق محل بعضا تا ۴۲ متر افزایش پیدا می‌کند. با توجه به عمق و سرمای آب در این فصل، بیشترین زمان ممکن برای غواص برای کار در این عمق ۴۰ تا ۴۵ دقیقه است و پس از این مدت، حدود ۷۰ دقیقه برای بازگرداندن غواص به سطح آب زمان لازم است تا برداشت فشار به صورت ایمن انجام شود. بنابراین چنانچه به هر دلیلی مانند حوادث غیر قابل پیش‌بینی، جراحت و … غواص بدون رعایت زمان برداشت فشار به سطح آب برسد، منجر به بروز فلج و صدمات پایدار و حتی مرگ خواهد شد.

رئیس تعمیرات زیر آب منطقه لاوان، گفت: با توجه به احتمال آغشته شدن بدن غواص به نفت و ضرورت اجرای ایستگاه‌های برداشت فشار در اعماق مختلف و درون اتاق فشار با گاز تنفسی اکسیژن خالص، احتمال واکنش شیمیایی بین اکسیژن و چربی و بروز انفجار از چالش‌های بسیار حساس و نگران‌کننده این قبیل عملیات بوده و نشان‌‌دهنده اهمیت جبران کمبود نیروی انسانی و تجهیزات و ابزارآلات در واحد تعمیرات زیرآب است.

وی افزود: مشکلات دیگری از قبیل توقف‌های مکرر به دلیل مواج شدن دریا، شدت جریان جزر و مد، محدودیت شدید دید در زیر آب، سرمازدگی/گرمازدگی، فقدان کشتی مجهز به سیستم ۴ لنگره) (۴ POINT MOORIN ، همچنین شناور لنگرانداز (ANCHOR HANDLING TUG)، قدیمی و معیوب بودن ابزارآلات زیرآب، کمبود و به روز نبودن تجهیزات غواصی و حتی در یک مورد مزاحمت ناو آمریکایی که با حمایت دلگرم‌کننده عزیزان نیروی دریایی سپاه به سرعت برطرف شد، را می‌توان از سختی‌های خاص در تعمیرات زیرآب برشمرد که ویژه عملیات تعمیرات زیرآب است و به طور حتم تصور آنها برای دیگران مشکل خواهد بود.

به گزارش «انرژی امروز» از شرکت نفت فلات قاره، وی در پایان گفت: بر خود و همکارانم در تعمیرات زیرآب منطقه لاوان لازم می‌دانم از همکاری و حمایت صمیمانه رئیس منطقه خارگ و دیگر مسئولان و به‌ویژه برادران عزیز خود در واحد تعمیرات زیرآب خارگ و همچنین همکاران سکوی ابوذر، کمال قدردانی و تشکر را داشته باشم. امیدوارم همه دست در دست یکدیگر به تلاش در جهت افزایش تولید و حفظ و نگهداری تاسیسات در خلیج فارس ادامه دهیم.

برچسب هاشرکت پالایش نفت لاوان (پالایشگاه لاوان) شرکت نفت فلات قاره ایران (IOOC) نشت نفت

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: شرکت پالایش نفت لاوان پالایشگاه لاوان شرکت نفت فلات قاره ایران IOOC نشت نفت آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو تعمیرات زیرآب تعمیرات زیر خطوط لوله نشت نفت خط لوله بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۷۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز حین عملیات لوله گذاری

رضا جاویدی با بیان اینکه این حادثه پیش از ظهر امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) رخ داده است، افزود: عملیات لوله گذاری دفع آب‌های سطحی در میدان دولت ابتدای بولوار میثم در حال انجام بود که سه کارگر پیمانکار طرف قرارداد شهرداری منطقه پنج در حین انجام عملیات لوله گذاری در پی ریزش جداره مسیر حفاری در هنگام عملیات خاکبرداری دچار حادثه شدند.

او ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانواده داغدار کارگران فوت شده، اضافه کرد: با حضور به موقع نیرو‌های آتش نشانی یکی از کارگران، زنده از زیر خاک بیرون کشیده شد، اما متاسفانه با وجود انجام عملیات، دو کارگر پیمانکار فوت کردند.

سخنگوی شهرداری شیراز با ابراز تاسف از وقوع این حادثه، ادامه داد: اجساد کارگران فوت شده با نظارت مقام قضایی جهت انتقال به پزشکی قانونی تحویل عوامل مربوطه شده است.

لازم به ذکر است که شهرداری شیراز در راستای توسعه شبکه دفع آب‌های سطحی بمنظور جلوگیری ازآب گرفتگی معابر و براساس برنامه ریزی‌ها و مطالعات انجام شده، اقدام به اخذ پیمانکار جهت اجرای پروژه لوله گذاری دفع آب‌های سطحی این محل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • مهار آتش در هتل محدوده میدان ولیعصر تهران و آخرین وضعیت مسافران آن
  • ۲ کارگر حین عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی شیراز جان باختند
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز
  • فوت دو کارگر حین اجرای عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • مرگ تلخ ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری در شیراز
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز حین عملیات لوله گذاری
  • ‌فوت ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • درآمد تعمیرات برد الکترونیکی چقدر است
  • اجرای رسمی طرح باک پُر از روز شنبه در مرز رسمی پرویزخان