Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تأکید بر حذف تمرکزگرایی در تهران گفت: اگر دیدگاه راهبردی در مدیریت شهری بود هیچگاه اجازه نمی‌داد حاشیه‌نشینی در مشهد بوجود بیاید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ظهر امروز در نشست چالش ها و فرصت های توسعه شهری در محل اندیشکده سیاست گذاری شهری پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام در مشهد اظهار کرد: تمرکزگرایی در تهران باید از بین برود و نهادهای کشوری نیز باید از تمرکزگرایی فاصله بگیرند و به همین دلیل بنا داریم مجموعه های همکار پژوهشی مجمع تشخیص مصلحت نظام را در استان ها توسعه دهیم و مشهد و خراسان رضوی برای مدیریت محلی، شهرداری ها و شهرسازی اختصاص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشهد دارای سابقه تمدنی بزرگ است و توسعه شهری در دوران جمهوری اسلامی باید بار مذهبی و دینی قوی داشته باشد و مشهد این ظرفیت را دارد و می تواند جنبه مذهبی برجسته ای در توسعه شهری را رقم بزند و از طرفی استان خراسان رضوی کمتر دولت زده است و در بسیاری از استانهای دیگر دخالت دولت در اداره شهرها زیاد است.

رضایی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد اقتصاد خوزستان دولتی است گفت: تنها ۲۰ درصد اقتصاد مشهد دولتی است و دولت زدگی کمتری در خراسان رضوی وجود دارد؛ دولت زدگی در فرهنگ رضاشاه با انگیزه امنیت وارد ایران شده است ولی امنیت سازی ایران خودش حصار قوی بود که جلوی پیشرفت ایران را گرفت.

وی افزود: توصیه های انگلیس در محور امنیتی شهرسازی بی تأثیر نبود لذا باید مباحث مدیریت شهری جدی گرفته شود و به الگوی صحیح شهرسازی به عنوان زیرساخت تمدن سازی باید باشد و نگاه شهرسازی باید در نهایت به تمدن نوین ایرانی اسلامی برسد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آسیب های فراوان اجتماعی و انسانی از شهرسازی به ایران وارد شد ادامه داد: باید پایه ریزی الگوهای جدید شکل بگیرد و نقش شهرهای مدرنیسم در وضعیت فرهنگی کشور و هویت های جدید در ایران بالا است و تغییرات هویتی را نتیجه می دهد لذا باید مسائل شهرسازی از نظر تمدنی و راهبردی به آن بیندیشیم و از بعد کالبدی و رفاهی نیز بررسی داشته باشیم.

وی افزود: خراسان رضوی باید جایگاه مؤثری در تمدن آینده کشور داشته باشد و بعد از این نقش تمدنی مسائل راهبردی مطرح است و خراسان نیز باید از بعد نزدیکی به مرز و مسائل قومی و اجتماعی دیدگاه راهبردی داشته باشد و اگر این دید راهبردی بود هیچگاه اجازه نمی داد حاشیه‌نشینی در مشهد بوجود بیاید.

رضایی با اشاره به رویکرد خانه سازی در شهرها و رفتن به سمت مدیریت شهرسازی تصریح کرد: هنوز مدیریت شهرسازی صورت نگرفته و فعلا شهرک‌سازی شروع شده و شهرسازی ایجاد شده از مدیریت ما خارج بوده و معضلاتی مانند حاشیه نشینی پدیده آمده است و مدیریت شهری به معنای مدیریت راهبردی است و لذا تثبیت جمعیت و کنترل آن تنها به محدود به جغرافیای شهری نمی شود و طرح جامع بر این اساس طراحی کردن اشتباه است.

وی افزود: هر طرح جامع بدون نگاه راهبردی قابل پیاده سازی نیست چون موج جدید مهاجرت آن را فرا می گیرد و لذا تأثیرات راهبردی را باید در این طرح های جامع پیش بینی شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خدمات رفاهی را نکته پرجاذبه ای برای شکل گیری مهاجرت به شهرهای بزرگ دانست و خاطرنشان کرد: مهاجرت موضوع راهبردی است و نباید شهرسازی مشهد را فقط در چارچوب مشهد بررسی کنیم بلکه عوامل بیرونی طرح جامع شهر باید بررسی شود و آینده‌پژوهی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مهاجرت، محیط زیست و تغییر اقلیم را باید در نگاه تمدنی در نظر داشته باشیم افزود: در درون شهر باید موضوع محله محوری را جدی بگیریم چراکه محلات هویت جمعی به خانواده ها می دهد و خانواده ها در کنار این هویت به هویت انسانی خودشان بازمی گردند و باید شهر را موجود زنده با ماهیت انسانی بدانیم.

رضایی گفت: افراد ساکن در شهرها نباید شهر را تمام شده بدانند و باید احساس کنند این شهر امتداد زیاد و بی پایانی برای زندگی کردن دارد و شهر باید شهر بی پایانی در زندگی انسانی باشد و اینطور نباید باشد که با سالها زندگی تصور دارند که از این شهر خارج شوند لذا ساماندهی زندگی در شهرها به آرایش و تعریف معنایی محلات و تعاملات آنها و پویایی آن وابسته است.

وی ضمن تأکید بر اینکه محلات نباید یکسان باشد افزود: محلات باید معنا داشته باشند و اینجاست که زندگی نشاط و شادابی بیشتری پیدا می کند و می توان با آرامش در این محل زندگی کرد که مسئله ای انسانی و روحی است و تنها در فیزیک خانه نیست و دنیابه این سمت خواهد رفت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اقتصاد آینده نیز اجتماعی خواهد بود و اقتصادی سیاسی صرف نخواهیم داشت و اظهار کرد: دولت مطرح نیست و شهر و دولت ها جایگزین می شود و خانواده ها می توانند کسب و کارهایی را ایجاد کنند و انقلاب صنعتی به پایان رسیده است و در ایران اسلامی که مهد تمدن های بزرگ جهان در تاریخ بوده است باید توجه بیشتری در نتایج پژوهش ها در ابعاد معنایی و کالبدی مسائل شهرسازی داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته باشیم مدیریت شهری حاشیه نشینی خراسان رضوی باید شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۷۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد

رئیس شورای شهر بوشهر از تکمیل بیش از ۹۵ درصد از زیرساخت‌های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، وحید نیک روش صبح امروز در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونان شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در بوشهر با تشریح جایگاه حماسه‌آفرینی این شهر با داشتن سرداران و شهدایی چون رئیس علی دلواری، نادر مهدوی، ماهینی و دیگر رزمندگان اظهار داشت: بوشهر با تمدن 5 هزار ساله دارای ظرفیت‌های مهمی است که نیاز به توجه ویژه دارد.

وی با بیان اینکه این استان پیشرفت‌های قابل توجهی بعد از انقلاب داشته است گفت: نگاه شورای شهر به جبران عقب‌افتادگی است و همواره به دنبال توسعه و پیشرفت است.

رئیس شورای شهر بوشهر بافت تاریخی بوشهر را یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری دانست و اضافه کرد: بافت تاریخی بوشهر دارای 38 هکتار مساحت است و در آن بیش از 90 اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده و دارای ساختمان‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری شود.

نیک روش از استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر خبر داد و بیان کرد: فرآیند اداری استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در وزارت کشور روند خود را طی می‌کند.

وی از تکمیل بیش از 95 درصد از زیرساخت‌های عمرانی در  بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد.

رئیس شورای شهر بوشهر توسعه شبکه فاضلاب در همه نقاط شهر بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: شبکه‌گذاری فاضلاب محلات جنوبی بوشهر آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

نیک روش به  محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم نیروگاه اتمی پرداخت و گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان و تأکید کرد: بوشهر شبه جزیره‌ای است و در عرصه پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است؛ باید برای خروجی دوم آن طراحی و برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

  بافت تاریخی بوشهر نیاز به بازآفرینی دارد

شهردار بوشهر نیز بازآفرینی شهری را  یکی از رویکردها و راه‌یافته در موضوع شهری دانست و با بیان اینکه دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است گفت:  تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

حسین حیدری افزود: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره‌بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

شهردار بوشهر مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری را عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی‌مدخل در کشور دانست و اضافه کرد: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

حیدری با بیان اینکه این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می‌زند و آنها را نگران می‌کند خاطرنشان کرد: این مهم باعث عدم همراهی و مشارکت مردم و در نتیجه به پاشنه آشیل طرح‌های بازآفرینی شهری تبدیل و سبب آسیب به جلب مشارکت مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت‌های فرسوده حدود 300 هکتار است گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً 38 هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه‌ها نگاه کرد.

مردم می‌توانند به عنوان تسهیل‌گران به مسئولان کمک کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری بوشهر هم با بیان اینکه علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید به‌روزرسانی شوند، گفت: شوراها و شهرداری‌ها مسئله محور حرکت کنند.

محمد هادی رستمیان با اشاره به نقش مهم توسعه زیرساخت‌ها اضافه کرد: شهر ما در یک ساختار نظام‌مند می‌تواند رشد و تعالی پیدا کند و در این راستا به زیرساخت لازم برای ادامه حیات نیاز دارد و دائماً در پیشرفت است.

وی بازآفرینی با نگاه به هویت گذشته بدون حذف آن و ایجاد هویت و تمدن جدید را بسیار مهم و حساس عنوان کرد و گفت: توجه به بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی و یا الحاقی به شهر، یک نگرش بسیار هوشمندانه را می‌طلبد.

معاون عمرانی استاندار بوشهر با تأکید بر اینکه علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید بروزرسانی شوند خاطرنشان کرد: شوراها در شهرداری‌ها در کار خود استمرار داشته و مسئله محور حرکت کنند و شرایط اقلیمی و بومی هر منطقه تطابق‌پذیری داشته باشند.

رستمیان نقش مردم در توسعه شهرها و تسهیل‌گری را مهم دانست و  افزود: نقش مردم نباید نادیده گرفته شود و از آن غافل شد، به ویژه ساکنان آن بافت چون با گوشت و پوست خود فضا را احساس کردند می‌توانند به عنوان تسهیل‌گران به مسئولان در این امر کمک کنند.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • (عکس) قیمت نجومی اجاره‌بها برای بالاشهر نشینی در تهران
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز
  • وزیر راه و شهرسازی وارد تبریز شد
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکن محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • درحال ساختن بودن۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد در حال ساخت است
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • شهردار مشهد: سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود