Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناسا از کشف سه سیاره فراخورشیدی داغ و بزرگتر از زمین در فاصله ۴۰۰ سال نوری از ما خبر می‌دهد که به دور ستاره‌ای جوان شبیه خورشید گردش می‌کنند.

به گزارش برنا؛ ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران یا به اختصار TESS یکی از مهم‌ترین ماهواره‌هایی است که ناسا از آن برای کشف سیارات فراخورشیدی و سامانه‌های ستاره‌ای جدید استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از اخترشناسان به تازگی با استفاده از همین ماهواره سه سیاره داغ و بزرگتر از زمین را کشف کرده‌اند که به دور ستاره‌ای به نام TOI 451 گردش می‌کنند.

سامانه سه سیاره ای TOI 451 در فاصله ۴۰۰ سال نوری و در صورت فلکی جوی (Eridanus) قرار گرفته است.

سامانه یاد شده اخیرا در مجموعه‌ای عظیم از ستاره‌ها موسوم به جریان Pisces-Eridanus stream کشف شده است. این جریان که ناسا از آن تحت عنوان «رودخانه‌ای از ستاره‌های جوان» یاد می‌کند، ۱۴ صورت فلکی را شامل شده و یک سوم آسمان را در برگرفته است.

محققان برای مطالعه سیستم TOI 451 از چندین ماهواره و تلسکوپ کمک گرفتند. آنها سیارت این سامانه را در تصاویر قدیمی ماهواره TESS (ثبت شده بین اکتبر و دسامبر ۲۰۱۸) کشف کرده و سپس سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به کمک تلسکوپ فضایی اسپیتزر و تلسکوپ‌های زمینی خصوصیات آن را دقیق‌تر مطالعه کردند. (بد نیست بدانید تلسکوپ فضایی اسپیتزر ژانویه ۲۰۲۰ بازنشسته شد)

جریان Pisces-Eridanus با پهنای ۱۳۰۰ سال نوری که ۱۴ صورت فلکی و یک سوم آسمان را در بر گرفته است. مکان سامانه TOI 451 با دایره در تصویر مشخص شده است.

محققان همچنین از داده‌های آرشیوی تلسکوپ فضایی WISE که بین ۲۰۰۹ و ۲۰۲۲ ثبت شده بود استفاده کردند. مجموعه داده‌ها نشان می‌دهند که سامانه TOI 451 دارای یک دیسک خنک از غبارها و سنگ هاست و در فاصله ۴۰۰ سال نوری از ما قرار گرفته و دارای عمر کم (۱۲۰ میلیون سال) است.

به گفته محققان سیارات سیستم TOI 451 بین ۲ تا ۴ برابر زمین بوده و گزینه خوبی برای مطالعه چگونگی تشکیل جو در سیارات هستند. ناسا اشاره می‌کند که جریان‌های ستاره‌ای زمانی شکل می‌گیرند که گرانش کهکشان راه شیری سبب از هم شکافته شدن خوشه‌های ستاره‌ای و کهکشان‌های کوتوله می‌شود. با رخ دادن چنین اتفاقی ستاره‌ها در مدار خوشه قبلی قرار گرفته و یک گروه بزرگ را تشکیل می‌دهند که به تدریج پراکنده می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیاره ناسا ستاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۱۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتباطات در عصر حاضر یکی از نیاز‌های اساسی هر جامعه انسانی محسوب می‌شود از این‌رو نیاز دسترسی به ارتباطات سیار همچون آنتن‌های ماهواره‌ای سیار روز به روز در حال گسترش است؛ این آنتن‌ها دسترسی به ارتباطات مخابراتی را در دور افتاده‌ترین نقاط دنیا و در هر موقعیتی (زمین، دریا و هوا) امکان پذیر می‌کنند.

چنین راهکار ارتباطی، دسترسی به هر نوع سرویس صوتی (مانند تلفن و فکس)، تصویری (شامل عکس و فیلم) و انتقال داده (هر نوع داده ای) را روی خودرو، قطار، کشتی، هواپیما و هر وسیله در حال حرکت فراهم می‌کند و یکی از کارآمد‌ترین روش‌های ارتباطی در نقاط دور افتاده و در مواقع بروز بحران و حوادث غیر مترقبه محسوب می‌شود که نقش کاربردی متنوعی در روابط تجاری، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری برعهده دارد.
در حال حاضر پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران موفق به تولید آنتن‌های اتوماتیک با کاربرد‌های دریایی، هوایی، خودرویی، قطار و تاکتیکی شده‌اند.

محمد ایزدی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت موفق به طراحی و تولید آنتن‌های ماهواره‌ای سیار با کاربرد‌های مختلف دریایی، خودرویی، هوایی، قطاری و تاکتیکی شده است. تاکنون موفق به تولید در حوزه صنایع دریایی سه محصول آنتن‌های ارسال، دریافت به روی شناور‌های تجاری و نظامی، آنتن‌های دریافت برای کشتی‌های در حال حرکت شده ایم.

وی گفت: کشتی‌های در حال حرکت می‌توانند کانال‌های ماهواره‌ای را دریافت و در کشتی پخش کنند. این قابلیت برای کوپه قطار‌ها نیز تعبیه شده است. به طوری که اکنون قطار‌های تهران- مشهد و تهران- زنجان مجهز به این آنتن‌ها هستند و می‌تواند کانال‌های صدا و سیما را دریافت و در کوپه‌ها یا اتاقک‌های قطار پخش کنند.

وی به مزایای آنتن‌های دریایی اشاره کرد و در این خصوص گفت: یکی از مهمترین مزیت‌های آنتن‌های دریایی این است که بدون جایگاه نیز کار می‌کنند. معمولا آنتن‌های دریایی باید هلدینگ و GPS داشته باشند تا بتوانند ماهواره و موقعیت ماهواره را پیدا کنند، زیرا هر دو متحرک هستند و اگر بخواهند روبروی یکدیگر قرار بگیرند باید سمت و ارتفاع هم را بدانند. کشتی‌ها برای دانستن این سمت و ارتفاع حتما باید GPS و جهت یاب شمال جغرافیایی داشته باشند.

مدیر شرکت خاطرنشان کرد: در گذشته کشتی‌ها، شمال جغرافیایی و GPS را به این آنتن‌ها می‌دادند، اما اخیرا کشتی‌های نظامی و تجاری راغب به انجام این کار نیستند، زیرا نصب شمال یاب و GPS خیلی گران قیمت‌ هستند. قیمت آنها حدود ۵۰ الی ۶۰ هزار دلار است و اگر احیانا اتصالی صورت بگیرد و کشتی بسوزد، جهت یابی آن مشکل پیدا می‌کند. ما ابتکار به خرج دادیم و آن را مستقل از کشتی کرده‌ایم یعنی خودش جایگاه، شمال یاب و GPS دارد و مستقل از کشتی کار می‌کند.

وی اظهارکرد: آنتن‌های خودرو نیز برای حوادث غیر مترقبه و شبکه‌های مدیریت بحران، شبکه‎‌های نفتی و شبکه‎های بانکی، مراقبت از مرز‌ها و ارتباطات فرماندهی نظامی، نظارت تصویری به هنگام در جاده‌ها، ارتباطات مخابرات تلفن ثابت و سیار در مناطق دور دست و مواقع بحران، واحد‌های سیار خبری تلویزیونی و رسانه‌های ارتباط جمعی، شبکه‌های تحقیقاتی میدانی در مناطق دور افتاده، شهرداری‌ها، آتش‌نشانی، پزشکی از راه دور، آموزش از راه دور و ... کاربرد دارد.

ایزدی گفت: تمام نرم افزار‌ها و سخت افزار‌های این محصول در داخل کشور تولید شده اند و از نظر نظامی و تجاری ایمن هستند. واردات این محصولات نیز به علت کاربرد نظامی آن و به دلیل اعمال تحریم‌ها سخت است از اینرو با تولید این محصولات نیاز کشور در این حوزه‌ها مرتفع می‌شود.

وی افزود: این محصول اکنون در مرحله تجاری‌سازی به سر می‌برد؛ این آنتن‌ها به مدت ۴ سال روی کشتی‌های تجاری کار می‌کنند. حدود شش ماه نیز است که روی کشتی‌های نظامی نصب شده‌اند. 

این پژوهشگربه مشکلات اجرای این طرح پرداخت و گفت: اکنون برای اجرای این طرح با مشکلات نقدینگی، مالیات، شهرداری و. مواجه‌ایم. همچنین حمایت‌های لازم از سوی دولت برای اجرای این طرح نمی‌شود. در عمل نیز باید خودمان با پشتکار قوی و تلاش زیاد به دنبال بازاریابی و ارایه آن به بازار باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت (عکس)
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد