Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@00:24:02 GMT

نامزد احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات 2024

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۲۶۹۷

 "راشل بوچینو*"، نویسنده و تحلیلگر "پایگاه خبری-تحلیلی نشنال اینترست" در گزارشی، به تلاش‌ها و رویه‌های سیاسی و اجتماعی "نیکی هیلی" در مدت اخیر پرداخته و به طور خاص به این مساله اشاره کرده که نوعِ موضع گیری‌های هیلی در مورد مسائل مختلف، مخصوصا در انتقادهای محتاطانه اش از "دونالد ترامپ" رئیس جمهور سابق آمریکا نشان می‌دهد که وی برنامه مشخصی جهت معرفی خود به عنوان نامزد اصلی جمهوریخواهان در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، در سر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوچینو در این رابطه می‌نویسد:

«نیکی هیلی سفیر اسبق ایالات متحده آمریکا (در دولت ترامپ) در سازمان ملل متحد، جمعه گذشته و در جریان یک مصاحبه، اظهارات تندی را علیه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا ایراد کرد و به نوعی سعی نمود خود را تا جای ممکن از موضع و جایگاه وی دور کند. امری که به زعم بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، نمودی عینی از تلاش‌های نیکی هیلی جهت مطرح کردنِ خود به عنوان نامزد اصلی حزب جمهوریخواه در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، ارزیابی می‌شود.

 شاید این مساله چندان هم شگفت انگیز نباشد. بسیاری از ناظران و تحلیلگران، همواره نیکی هیلی را به فرصت طلبی در عرصه سیاسی متهم کرده اند. وی در عرصه سیاست خارجی، به تمامِ معنا یک نومحافظه کار است. اگرچه رسانه‌ها از وی به عنوان یکی از افرادی که سابقا به ترامپ وفادار بوده اند یاد می‌کنند، با این حال، نیکی هیلی بارها و بارها و در موقعیت‌های مختلف به وضوح نشان داده که هیچگاه به اقدامات و رویه‌های دولت ترامپ مخصوصا در عرصه سیاست‌خارجی‌آمریکا، دلبستگی نداشته است. وی از جمله مسوولانی در دولت ترامپ بود که در چهارچوب این دولت به قدرت رسید و سپس با ناراحتی تمام، کرسی قدرت را ترک کرد. اگر چه که این مساله برای نیکی هیلی، اندکی بیشتر (در مقایسه با دیگران) به طول انجامید. با این حال، وی اکنون بار دیگر شجاعتِ ابراز آرا و افکار واقعی خود را با طرح انتقادات جدی علیه ترامپ نشان داده و سعی دارد آتیه سیاسی خود را به نوعی، ترسیم کند.

نیکی هیلی در مصاحبه با نشریه پولیتیکو می‌گوید: "ما باید تصدیق کنیم که به ترامپ اجازه دادیم تا موجب سقوطِ ما شود. وی راهی را دنبال می‌کرد که ما نباید او را دنبال می‌کردیم و یا حتی به حرف‌های او گوش می‌دادیم. ما نباید اجازه دهیم که یکچنین اتفاقی بار دیگر در ایالات متحده آمریکا بیفتد".

اظهارات اخیر نیکی هیلی علیه ترامپ را باید در زمره قویترین و انتقاد آمیزترین اظهارات علیه شخصِ ترامپ، آن هم در شرایطی که وی (ترامپ) همچنان یکی از قویترین چهره‌های حزب جمهوریخواه آمریکا است، ارزیابی کنیم. در واقع، نیکی‌هیلی سعی کرده با فاصله گرفتن از ترامپ، از ورود یک قطب جدید قدرت در حزب جمهوریخواه آمریکا خبر دهد.

"استفان آنسلوبِر" استاد علم سیاست در دانشگاه هاروارد می‌گوید: "اظهارات نیکی هیلی را باید مهم ارزیابی کرد، زیرا وی به نظر من، یک کاندیدای قابل اتکا برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا است. من همواره نیکی هیلی را یک کاندیدای جذاب در چهارچوب حزب جمهوریخواه دیده ام. سابقه قابل توجه او به عنوان فرماندار ایالت کارولینای جنوبی و سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در دوره ترامپ، از او یک نامزد ایده آل می‌سازد. وی در میان میانه روها و لیبرال‌های حزب جمهوریخواه نیز حامیان زیادی دارد".

نیکی هیلی در جریان مصاحبه اخیر خود با پولیتیکو تاکید کرده که از تاریخ ششم ژانویه و حادثه حمله حامیان افراطی ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا، با وی (ترامپ) صحبت نکرده است و عمیقا از سخنان ترامپ قبل از این حادثه که در جریان یک گردهمایی در میان هواداران خود، از "مایک پنس" معاون وقتِ رئیس جمهور آمریکا و رئیس سنا درخواست کرده بود تا نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را تایید نکند، خشمگین و ناراحت شده است.

هیلی در این رابطه می‌گوید: "فقط می‌گویم راجع به مساله مذکور ناراحت هستم، واقعا واژه مناسبی را برای بیان حس واقعی ام پیدا نمی‌کنم. من واقعا از ترامپ ناراحت و بیزارم، زیرا وی علی رغمِ تمامی دوستی که با مایک پنس داشت، عملا وی را تحت فشار، و هدفِ حملات جریان‌های رسانه‌ای و حامیان خود قرار داد".

اظهارات ضدِ ترامپِ نیکی هیلی در شرایطی بیان شده اند که تیم وکلای وی قویا از او در جریان جلسات استیضاح مجددش حمایت کرده و سعی می‌کنند او را از اتهامی نظیر ایجاد آشوب و ناامنی در آمریکا، تبرئه کنند. ترامپ پیشتر از سوی مجلس نمایندگان آمریکا متهم شده که با طرح مکرر ادعای وقوع تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و تحریک حامیانش، موجب به وجود آمدن فاجعه ششم ژانویه و حادثه حمله به ساختمان کنگره آمریکا شده که کشته شدن پنج نفر را به دنبال داشته و عمیقا به دموکراسی و رویه‌های دموکراتیک در این کشور، آسیب زده است.

هیلی اگرچه اقدامات ترامپ در تحریک به شورش را محکوم کرد با این حال، وی به این نکته نیز اشاره کرد که فکر می‌کند تلاش جهت استیضاح ترامپ، فقط وقت تلف کردن است. در واقع، اینطور به نظر می‌رسد که مقصود اصلی هیلی این بوده که حمایت صریح برخی از اعضای جمهوریخواه سنا از ترامپ، مانع از محاکمه وی و صدور یک حکم درست در مورد او خواهد شد.

نیکی هیلی در پاسخ به این سوال که به نظر وی چگونه باید ترامپ را به پاسخگویی در مورد اقداماتش واداشت گفت: "اینکه ترامپ در انزوا باشد، بهترین راه حل در مورد اوست. این مساله او را به فکر وادار خواهد کرد و نوعی تنبیه برای وی محسوب می‌شود". هیلی در ادامه می‌گوید: "من فکر می‌کنم که ترامپ در عمل، هرآنچه برای حیات سیاسی خود لازم داشته را از دست داده است. او عملا از شبکه‌های اجتماعی که برایش از ارزش فراوانی برخوردار بود، کنار گذاشته شده است. در واقع، من می‌خواهم بگویم که وی چیزهایی را از دست داده که به معنای واقعی کلمه، وی را در عرصه سیاسی و اجتماعیِ آمریکا، به پیش می‌بردند".

نیکی هیلی همچنین پیش بینی کرد که به احتمال فراوان، دونالد ترامپ در انتخابات آتی ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا شرکت نخواهد کرد، زیرا وی شکست سنگینی را در جریان انتخابات ۲۰۲۰ متحمل شده است. از سویی وی می‌گوید که بعید می‌داند که حزب جمهوریخواه بخواهد بار دیگر در مسیر دونالد ترامپ گام بردارد. از دیدِ هیلی، حزب جمهوریخواه باید نکات مثبت ریاست جمهوری ترامپ را بگیرد و نکات منفی دوران وی را رها کند. از دید نیکی هیلی، اعضای حزب جمهوریخواه آمریکا، در برهه کنونی عمیقا در رابطه با حمایت از ترامپ و یا اعلام برائت از او، روی لبه تیغ راه می‌روند و در این رابطه موضع گیری مشخصی انجام نمی‌دهند.

"مارجوری هرشی" استاد علوم سیاسی در "دانشگاه ایندیانا" می‌گوید: "دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا عملا به دموکراسی و رویه‌های دموکراتیک در آمریکا حمله کرد. از این منظر، هر کاندیدای احتمالی آتی در حزب جمهوریخواه، اگر بخواهد از وی حمایت کند، عملا در چشمِ مردمِ آمریکا، به مثابه انسانی غیرمعتبر جلوه‌گر خواهد شد. از سویی، اعضای حزب جمهوریخواه نگرانند که با اعلام برائت رسمی از دونالد ترامپ، با ریسک از دست دادن سبد رای مردمی دونالد ترامپ رو به رو شوند. امری که قطعا برای آن‌ها یک خسارت جدی است".

هرشی در ادامه می‌افزاید: "نیکی هیلی نیز عملا در حال در پیش گرفتنِ یکچنین رویه‌ای است. وی از یک سو، انتقادات شدیدی را از دونالد ترامپ مطرح می‌کند و از سوی دیگر، نوعی ژستِ دوست و همکار را در قبال ترامپ می‌گیرد. امری که صرفا با هدف تقویت موضع وی (نیکی هیلی) دنبال می‌شود".

در این راستا، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که چالش اصلی برای بسیاری از اعضای حزب جمهوریخواه این است که آیا از ترامپ حمایت کنند، آیا از او اعلام برائت کنند، و یا در این رابطه سکوت پیشه کنند؟ تا حد زیادی نوعِ موضع گیری آن‌ها در این رابطه به رویکرد حامیان ترامپ و اینکه آیا آن‌ها پس از خروج ترامپ از قدرت، همچنان حامی و طرفدار وی باقی خواهند ماند بستگی دارد. در واقع، یکی از چالش‌های اساسی حزب جمهوریخواه این است که می‌ترسد مبادا سبد رای ترامپ را در راستای منافع خود از دست بدهد.

بدون تردید نیکی هیلی با توجه به تبعات احتمالی انجام موضع گیری‌های تهاجمی علیه رئیس جمهور سابق آمریکا، در این رابطه کنش ورزی می‌کند و به خوبی می‌داند که باید هم اعتبار خود را نزد افکار عمومی آمریکا حفط کند و هم تا جای ممکن، نظر مساعد حامیان افراطی ترامپ را با خود داشته باشد. امری که عملا وی را به یک کاندیدای بالقوه جمهوریخواهان در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تبدیل می‌کند».

*راشل بوچینو، وی نویسنده و تحلیلگر پایگاه خبری-تحلیلی نشنال اینترست است.

منبع: فرارو

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نیکی هیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر جنگ غزه بر انتخابات انگلیس

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ در پی برگزاری انتخابات محلی در انگلیس در روز پنج شنبه این هفته، کایر استارمر، رهبر حزب کارگر اعتراف کرد، جنگ اسرائیل – فلسطین، عامل مهمی در از دست رفتن اکثریت این حزب در شورای شهر اولدهام (Oldham) بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

با صداها:
فریزر نلسون: کارشناس سیاسی
لس لویدوف: عضو انجمن یهودیان
کریس وب: نماینده جدید مردم شهر بلک پول

مسلمانان و مخالفان صهیونیسم در انگلیس، در تظاهرات گسترده در این کشور بار‌ها اعلام کرده اند‎؛ کایر استارمر، رهبر حزب کارگر، در جریان حملات ۷ ماه اخیر اسرائیل به غزه، از هواداران جنایات جنگی اسرائیل بوده است. رهبر حزب کارگر، با حمایت از اقدام صهیونیست‌ها در قطع آب، برق، دارو و مواد غذایی به غزه، این اقدامات را که از نظر بسیاری از کارشناسان حقوق بین الملل، جنایات جنگی است، حق اسرائیل معرفی کرده است. دیلی میل نوشت رای دهندگان مسلمان، با رویگردانی از رای دهندگان با نامزد‌های حزب کارگر، مخالفت خود را سیاست‌های این حزب در حمایت از اسرائیل، نشان می‌دهند. به نوشته دیلی میل، حزب کارگر که اکثریت کرسی‌های شورای شهر اولدهام را در دست داشت، در انتخابات این هفته، این اکثریت را از دست داد. این روزنامه نوشت مسلمانان حوزه اولدهام می‌گویند با آرای خود، این حزب را تنبیه کردند و رهبر حزب کارگر، بسیار دیر به فکر آتش بس در غزه افتاده است.
به نوشته دیلی میل، حزب کارگر انگلیس، در شورای شهر منچستر، شماری از اعضایش را از دست داد و نامزد‌های این حزب می‌گویند سیاست حمایت از اسرائیل موجب شده است مردم از این حزب رویگردان شوند و به نامزد‌های مستقل رای دهند. کایر استارمر امروز در مصاحبه با بی بی سی گفت غزه، موضوع مهمی در شکست حزب کارگر در اولدهام بود و افزود در شمار دیگری از حوزه ها، غزه عامل مهمی است. دیلی میل نوشت پت مک فادن (Pat McFadden)، هماهنگ کننده سراسر حزب کارگر نیز در پاسخ به نتیجه ضعیف حزبش در اولدهام می‌گوید بحران غزه، "موضوعی" در انتخابات محلی بود. این روزنامه نوشت پروفسور جان کرتیس (John Curtice)، کارشناس انتخابات در انگلیس می‌گوید در همه حوزه‌هایی که مسلمانان انگلیسی ساکنند، حزب کارگر آرای خود را از دست می‌دهد.
بی بی سی گزارش داد یکی از اعضای حزب کارگر که در انتخابات پنج شنبه این هفته در اولدهام، شکست خورد می‌گوید علت اصلی ناکامی وی این است که حزب کارگر، بسیار دیر به فکر افتاد آتش بس در غزه را بخواهد. در شورای شهر اولدهام، نامزد‌های مستقل ۱۶ کرسی، حزب لیبرال دموکرات‌ها ۹ کرسی، حزب محافظه کار ۸ کرسی به دست آوردند. با این که حزب کارگر ۲۷ کرسی را هنوز در دست دارد، اکثریت کرسی‌های شورای این شهر را که ۱۳ سال در دست داشت، از دست داد. به نوشته دیلی میل، نیلا ابراهیم (Nyla Ibrahim) و اختر شواب (Akhtar Shoab) که قبلا عضو حزب کارگر بودند، در پی حمایت این حزب از اسرائیل، از حزب کناره گرفتند و به عنوان نامزد مستقل، در انتخابات شرکت کردند که نیلا ابراهیم روز پنج شنبه رای آورد.

 

دیگر خبرها

  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تاثیر جنگ غزه بر انتخابات انگلیس
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴