Web Analytics Made Easy - Statcounter

روابط بین روسیه و اتحادیه اروپا در هفته ها و ماه های اخیر پر تنش تر شده است. خبرگزاری میزان – روابط میان مسکو و بروکسل در روز‌های اخیر شاهد دور جدیدی از تنش هاست که به دلایل متعددی رو به وخامت می‌روند.   دستگیری و بازداشت «الکس ناوالنی»، منتقد کرملین سبب شد تا اختلاف نظر‌ها و رویکرد‌های متضاد میان روسیه و اتحادیه اروپا از پشت پرده بیرون افتاده و دور جدی و جدیدی از تنش‌ها را رقم بزند که طرفین را به تهدید به تحریم و قطع رابطه پیش ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اخراج دیپلمات‌های اروپایی از روسیه به دلیل مشارکت در اعتراض‌های مرتبط با موضوع ناوالنی که از جانب مسکو به عنوان مداخله در امور داخلی خود توصیف شد، اکنون با گمانه زنی‌هایی مبنی بر اقدام متقابل اتحادیه اروپا مبنی بر وضع مقرراتی برای منع سفر و مسدود کردن دارایی‌های متحدان ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، مواجه شده است.   نگاهی کلی به روابط بین روسیه و اروپا در سال‌های اخیر، نشان دهنده بدتر شدن روابط دو طرف است؛ تا جایی که اخیرا «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از استفاده بروکسل از «زبان قدرت» سخن گفت.   این ایده «بورل»، در پی سفر به روسیه و دیدار با «سرگئی لاوروف»، بر سر موضوع ناوالنی مطرح شد.   اما آنچه مشخص است، روسیه همان اندازه که چالشی جدی برای اتحادیه اروپاست، همزمان شریکی استرتژیک برای این بلوک سیاسی و اقتصادی نیز محسوب می‌شود.  بیشتر بخوانید: مسکو به دنبال راه حلی برای عادی سازی روابط با اتحادیه اروپا  درخواست اعضای پارلمان اروپا برای استعفای جوزپ بورل اروپای پس از جنگ که به طور سنتی برای خود نقش اجراکننده پروژه صلح مبتنی بر ارزش‌های مشترک و رد اصول ژئوپلتیک را تعریف می‌کند، برداشت قدرت محور خود مبنی بر افزایش اجتناب ناپذیر اتحادیه اروپا را تغییر نداده است.   بروکسل اکنون در موضوع گسترش هنجار‌های خود در فضای جغرافیایی اش به مشکل برخورده و بخش بزرگی از این مشکل به تاثیر روسیه بر سرزمین‌های شرقی اروپا باز می‌گردد.   درگیری بر سر اوکراین، بخش کوچکی از دیدگاه‌های رقابتی میان طرفین است.   به نظر می‌رسد اکنون رویای اروپای بزرگ از «لیسبون» تا «ولادی وستک» در میانه تحریم‌های متقابل و مجازات‌های متقابل کم رنگ‌تر شده است.   البته رویکرد اقتصادی- امنیتی اروپا حول بلوک اتحادیه اروپا و ناتو، تا حد زیادی با هدف خارج کردن روسیه از جامعه سیاسی منطقه یورو آتلانتیک شکل گرفته است.   در مقابل نیز مسکو اولویت را به پویایی رابطه با آمریکا می‌دهد و اتحادیه اروپا را چیزی بیش از یک قدرت آمریکایی نمی‌بیند.   این امر را می‌توان در نتیجه سفر بورل به مسکو نیز به وضوح مشاهده کرد.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل اتحادیه اروپا روسیه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اتحادیه اروپا تحولات بین الملل اتحادیه اروپا روسیه اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۳۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه

به گزارش همشهری‌آنلاین، تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ با اشاره به دیدار «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه با «محمدرضا آشتیانی» همتای ایرانی خود در آستانه، پایتخت قزاقستان، به نقل از این مقام روس نوشت: مسکو آماده گسترش همکاری‌ های نظامی "سودمند دوجانبه" با تهران است.

به نوشته بلومبرگ، نشانه های خرید تسلیحات از روسیه به وسیله ایران، نگرانی‌ هایی را در اسرائیل در مورد پیامدهای گسترش روابط دفاعی مسکو و تهران ایجاد کرده است.

شای هار- زوی (Shay Har-Zvi) از مقام های پیشین وزارت امور راهبردی اسرائیل و از اعضای ارشد دانشگاه رایشمن تل آویو، گفت: روسیه "دشمن اسرائیل است و از محوری که علیه ما می جنگد، حمایت می کند. " وی افزود که نقش مسکو با تشدید درگیری اسرائیل با ایران و گروه‌های شبه ‌نظامی متحد آن اهمیت بیشتری می‌ یابد.

بلومبرگ به نقل از سرلشگر آموس گیلاد، از مقام های ارشد پیشین وزارت جنگ اسرائیل، نوشت: روسیه و ایران بیش از پیش به یکدیگر نزدیک‌ شده اند. روس‌ها اکنون می ‌توانند برخی از فناوری‌های بسیار مهم را که توانمندی های ایران را به نحو چشمگیری ارتقا می دهد، در اختیار آنان قرار دهند.

در ادامه گزارش بلومبرگ با یادآوری روابط نزدیک اسرائیل و روسیه در دهه های اخیر آمده که روابط صمیمانه بنیامین نتانیاهو و ولادیمیر پوتین و همکاری های امنیتی طولانی مدت مسکو و تل آویو در شکل گیری آن نقش داشت. با این حال، این دو از زمان حمله روسیه به اوکراین و با توجه به روابط نزدیک اسرائیل و آمریکا که بی طرف ماندن تل آویو را غیرممکن کرده با افزایش اختلافات روبرو شده و روسیه و ایران نیز به هم نزدیکتر شده اند.

بلومبرگ با ادعای آنکه مشارکت کرملین با ایران بخشی از فشار گسترده تر روسیه برای مقابله با آمریکا و متحدانش در خاورمیانه است، نوشت: روسیه همچنین به دنبال افزایش حضور نظامی خود در منطقه از جمله تاسیس یک پایگاه دریایی در لیبی است.

کد خبر 847430 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه ایران و روسیه

دیگر خبرها

  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد