Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@23:44:51 GMT

خطر برخورد سیارک آپوفیس به زمین

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۳۱۸۴

خطر برخورد سیارک آپوفیس به زمین

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حواشی پیرامون برخورد یک سیارک به زمین، اظهار کرد: اخترشناسان هاوایی اندازه گیری های به روز شده اثر یاركوفسكی (فشار كوچك ناشی از نور خورشید) را برای سیارک Apophis انجام داده اند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ادامه داد: این اثر بر روی آپوفیس اهمیت ویژه ای دارد، زیرا به عبورهای نزدیک زمین آن در این قرن و احتمال برخورد آن با زمین در سال ۲۰۶۸ مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مقام مسئول، سیارک آپوفیس جرمی نسبتاً بزرگ است و به دلیل نزدیک شدن زیاد به زمین در سال های ۲۰۲۹، ۲۰۳۶ و ۲۰۶۸، مورد توجه است. در برخی موارد، شتاب (تغییر سرعت و جهت یک جرم در فضا) می تواند به جلوگیری از برخورد کمک کند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ادامه داد: خطر برخورد سیارک آپوفیس به زمین در سال‌های ۲۰۲۹ و۲۰۳۶ کلا منتفی است و محاسبات قبلی در سال ۲۰۱۶ برای احتمال برخورد در سال ۲۰۶۸، یک در ۱۵۰,۰۰۰ بوده است.

عتیقی در ادامه اشاره کرد: بر این اساس یعنی احتمال عبور از نزدیکی زمین ۹۹.۹۹۹۳۳ درصد است، اما اکنون احتمال برخورد آن در سال ۲۰۶۸ به میزان یک در ۳۸۰،۰۰۰ است و با احتمال ۹۹.۹۹۹۷۴ درصد این سیارک از کنار زمین عبور می‌کند؛ یعنی مشاهدات اکتبر سال ۲۰۲۰ و بازبینی آن در سال ۲۰۲۱ نشان دهنده احتمال کاهش خطر است.  آپوفیس هر ۳۲۳.۶ روز یکبار به دور خورشید می‌چرخد.  

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: هر ٨٠ هزار سال، جرمى در ابعاد آپوفیس با زمین برخورد کرده، اما احتمال برخورد این سیارک با زمین تنها ٢.٨ درصد است. قطر جرمى که در سال ١٩٠٨ میلادى به منطقه تونگاسکا در روسیه برخورد کرد، بین ٦٠ تا ١٩٠ متر تخمین زده شده است.

عتیقی ادامه داد: ستاره شناسان سیارک آپوفیس را در ١٩ ژوئن ٢٠٠٤ (شنبه ٣٠ خرداد ١٣٨٣) کشف کردند، در آن زمان مدار آن تعیین نشده بود. این سیارک در روز جمعه ٢٥ فروردین ١٤٠٨ خورشیدى (١٣ آوریل ٢٠٢٩) با سرعت زیاد در ساعت ٢:٣٠ بامداد به وقت تهران طى یک ساعت از فراز اقیانوس اطلس عبور خواهد کرد. همچنین این سیارک از آسمان آمریکا نیز می‌گذرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: این جرم هر یک دقیقه به اندازه قطر ماه کامل (نیم درجه) را در آسمان طى می‌کند و به اندازه ستارگان صورت فلکى خرس کوچک درخشان مى شود.

بیشتر بخوانید

بارش شهابی "جباری" را تا فردا رصد کنید آسمان، بامداد فردا شهاب ‌باران می‌شود آخرین بارش‌های شهابی قرن در آسمان ایران اوج می‌گیرد آخرین رخداد نجومی سال ۲۰۲۰ میلادی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیاره زمین منظومه شمسی مدیر انجمن نجوم آماتوری احتمال برخورد سیارک آپوفیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۳۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛ روز و هفتهٔ جهانی نجوم از سال ۱۹۷۳ میلادی با هدف ترویج علم و آشنایی عموم مردم با علم نجوم و تبادل نظر با فعالان جامعه نجوم در دنیا برگزار می‌شود.

روز جهانی نجوم، هرساله، در یکی از روزهای تعطیل آخر هفته مابین ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) تا ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) که ماه در وضعیت تربیع اول (شب هفتم) قرار دارد، انتخاب می‌شود. عموما روز نجوم، شنبه و از دوشنبه قبل از آن تا یکشنبه بعد از آن، به عنوان هفته جهانی ستاره‌شناسی تعیین می‌شود.
هفته جهانی نجوم در ایران
سال‌هاست که مروجان نجوم در ایران در تلاشند تا عموم مردم را با راز و رمزهای گیتی آشنا کنند. اگرچه ترویج دانش نجوم و فضا سختی‌های بسیاری دارد، اما مروجان نجوم و فضا با شور، علاقه و گام‌های راسخ، همچنان در حال ادامه این مسیرند؛ و هفته جهانی نجوم جلوه‌ای از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر مروجان نجوم و فضا است.
از سال ۱۴۰۱ و پس از وقفه دو ساله به علت شیوع ویروس کویید-۱۹، روز و هفته نجوم با رویکردی متفاوت و همکاری گروه‌های نجومی در دو محوریت برنامه‌های حضوری و مجازی برگزار می‌شود.
 طبق تقویم جهانی، روز نجوم سال ۱۴۰۳ در ایران جمعه ۲۸ اردیبهشت خواهد بود که مقارن با شب نهم ماه قمری است. با اعلام انجمن نجوم ایران، هفته نجوم از دوشنبه ۲۴ اردیبهشت تا یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در ایران برگزار خواهد شد.
در طی این هفته، برنامه‌های متنوعی چون رصد عمومی و رایگان در سطح شهرها، برپایی غرفه‌های آموزش عمومی نجوم برای شهروندان، برنامه‌های آموزشی در افلاک‌نماهای مراکر نجوم و دانشگاه‌ها، برنامه‌های ویژه برای کودکان، مسابقات نجومی و سخنرانی‌های علمی توسط انجمن‌های نجوم برگزار می‌شود.


در سال جاری انجمن نجوم ایران با هدف جلب حداکثری مشارکت گروه‌ها، انجمن‌ها و موسسه‌های فعال ایران در حوزه نجوم، شعار« نجوم ایران، همبستگی و تعامل» را انتخاب کرد. در همین راستا و بعد از مشورت با نمایندگان معرفی شده از سوی گروه‌ها و انجمن‌ها عناوین روزهای هفته نجوم بدین شرح تعیین و اعلام شد:


دوشنبه ۲۴ اردیبهشت: نجوم راهنمای زندگی

سه شنبه ۲۵ اردیبهشت: نجوم، گرامی‌داشت زمین و حفظ آسمان تاریک

چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت: نجوم و هوش مصنوعی

پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت: نجوم، علوم شهروندی و نقش دانشوندان (شهروند دانشمند)

جمعه ۲۸ اردیبهشت: نجوم و دانشمندان ایرانی( به مناسبت بزرگداشت خیام)

شنبه ۲۹ اردیبهشت: نجوم فراتر از مرزها

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت: نجوم ایران، همبستگی و تعامل


پوستر هفته جهانی نجوم در سال 1403  بر اساس شعار اصلی و فرعی روزها طراحی و منتشر شد.


طرح پس‌زمینه و هفت گنبد برگرفته از مینیاتور «بهرام گور در تالار هفت پیکر» است. سایر شخصیت‌ها مطابق شعار هر روز طراحی شده‌اند که در مجموع در کنار یکدیگر تعامل و همبستگی را در چارچوبی ایرانی و با وجه اشتراک نجومی نشان می‌دهند.

تقریبا در تمامی مراکز استان‌ها و اکثر شهرهای ایران، برنامه‌هایی به مناسبت هفته نجوم برگزار خواهد شد. گروه نجوم خبرگزاری آنا در تلاش است با انتشار اخبار برنامه‌های هفته نجوم، در ترویج دانش نجوم و فضا، در کنار برگزارکنندگان این رویداد باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • برخورد یک شراره خورشیدی به زمین چقدر خطرناک است؟
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • دلیل علاقه دانش آموزان به نجوم چیست؟ + فیلم