Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمستان امسال از نظر بارش حدود ۳۵ درصد نسبت به میانگین بلندمدت کمبود بارش داریم و در اسفندماه مقداری افرایش خواهیم داشت اما جبران کمبودها را نخواهد کرد. - اخبار استانها -

مهران چراغپور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  شهرکرد، با اشاره به معضل کاهش بارش در استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: به علت بالا آمدن ستون میانه جو حاره‌ای و کاهش تشکیل ابر، نور به مقدار بیشتری به زمین وارد و ابرناکی هوا کاهش یافته که سبب عدم نفوذ سیستم‌های بارشی و کاهش رطوبت در استان و کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اختلاف دمای هوا در صبح‌‌ها و ظهرها به عنوان یکی از عارضه‌های گرم شدن کلی هوا، افزود: میانگین دما در زمستان امسال نسبت به میانگین بلندمدت حدود 1.8 درصد، میانگین بهمن‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3.2 درصد و میانگین دمای هوای بهمن‌ماه امسال نسبت به میانگین دمای بلند مدت 3.10 درصد افزایش و امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درجه افزایش را نشان می‌دهد.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ورود سامانه بارشی از روز سه‌شنبه هفته جاری به استان، عنوان داشت: این سامانه با وزش باد نسبتا شدید آغاز و  روز چهارشنبه با بارش برف و باران در منطقه کوهرنگ فعال خواهد شد، اوج بارش در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و با احتمال ورود گرد و غبار از سمت استان خوزستان همراه است.

چراغ‌پور با اشاره به کمبود بارش در چهارمحال و بختیاری، بیان داشت: در زمستان امسال از نظر  بارش حدود 35 درصد نسبت به میانگین بلندمدت کمبود بارش داریم و در اسفندماه مقداری افرایش خواهیم داشت اما جبران کمبودها را نخواهد کرد چراکه بارش‌ها به صورت ناگهانی و روان‌آب است و به آب‌های سطحی پیوسته و از استان خارج می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم آگاهی از اطلاعیه هشداری شماره 47سازمان هواشناسی استان تصریح کرد: این اطلاعیه مربوط به روزهای پایانی بهمن‌ماه است و اثر مخاطرات آن بالا آمدن آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها در مناطق جنوبی استان، لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در تردد در محورهای کوهستانی و گردنه‌ها بوده و احتمال رخداد بهمن و برخورد صاعقه وجود دارد.

شهرکرد همچنان 10 درجه زیر صفر؛ کمبود بارش آبیاری در زمستان را ضروری کردکم‌آبی در سال زراعی چهارمحال و بختیاری؛ بارش‌های اخیر جبران خشکسالی‌ها را نمی‌کندزنگ خطر خشکسالی؛ بارش‌ها هم نمی‌توانند جبران‌کننده خشکسالی چهارمحال و بختیاری باشند

مدیرکل هواشناسی استان با اشاره به لزوم عدم توقف در حاشیه رودخانه‌ها طی روزهای بیست‌ونهم و سی‌ام بهمن‌ماه خاطرنشان کرد: احتیاط در تردد جاده‌ای، پرهیز از سفرهای غیرضروری، مجهز بودن خودروها به تجهیزات زمستانه، اجتناب از عدم صعود به ارتفاعات، خودداری از کوهنوردی و عدم محلول‌پاشی و سم‌پاشی باغات و تنظیم آب ورودی استخرهای پرورش ماهی ضروری است.

انتهای پیام/7540/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین امسال نسبت کمبود بارش بهمن ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۳۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری، کشور به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری دریافت کرده است، گفت: با این وجود استان‌های دامنه جنوبی البرز مانند تهران، سمنان و قزوین با کم‌بارشی شدیدی مواجه بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، احد وظیفه افزود: کشور از ابتدای بهار تا دوم اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۴۳ میلی‌متر بارش دریافت کرد. با توجه به اینکه میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۳۷ میلیمتر است، بارندگی در سال جاری نسبت به وضعیت نرمال بیشتر بوده و ۱۶ درصد فراتر از میانگین بلندمدت ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲ اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۱۶۷ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شده که مقدار نرمال به طور میانگین ۱۹۸ میلیمتر است بنابراین حدود ۱۶ درصد بارندگی کشور نسبت به میانگین بلند مدت کاهش یافته است.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کم‌بارش‌ترین استان‌ها گفت: استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند.

وظیفه ادامه داد: مرکز تا جنوب و جنوب شرق کشور نیز کم‌بارشی‌ قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. فارس۳۰ درصد، هرمزگان با ۲۸ درصد و کرمان ۲۵ درصد  بارش کمتر از نرمال داشته‌اند.

خنکی هوای کشور تا ۲ درجه سلسیوس

وی با اشاره به وضعیت دمای کشور طی یک هفته گذشته اظهار کرد: از نظر دما شرایط تقریباً مناسبی داشته‌ایم البته در روزهای اخیر شمال غرب کشور سردتر از وضعیت نرمال و نیمه شرقی و جنوبی دما زیر نرمال بوده است.

وظیفه افزود: میانگین کشوری دما ۱.۵ تا ۲ درجه خنک‌تر از شرایط نرمال بوده است البته استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل بین ۴ تا ۵ درجه سلسیوس دما بیش از حد نرمال اما هوا در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و یزد حدود ۴ تا ۷ درجه سلسیوس سردتر از میانگین بلندمدت و میانگین کشوری ۱.۸- درجه  ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا ۲ اردیبهشت تقریبا عرض‌های شمالی کشور با بی‌هنجاری (آنومالی) دمایی  ۰.۵ تا ۲.۵ درجه سلسیوس مواجه بودند.  شرایط دمایی در استان‌های تهران، قزوین، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، غرب و شمال غرب نرمال و بیش از نرمال بوده است. در عرض‌های جنوبی تقرییا شرایط نرمال دمایی را تجربه کردیم.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: به‌طور کلی طی اردیبهشت ماه میزان بارندگی به‌طور نسبی نسبت به فروردین حدود ۵۰ درصد در بازه بلندمدت کمتر است. توقع داریم میزان بارش در اردیبهشت ماه نرمال با گرایش به بیش از نرمال باشد اما در استان‌هایی مانند قزوین و تهران بارش‌ها به گونه‌ای نیست که کمبود بارش سال آبی جاری ( ۷ ماهه اخیر) را  جبران کند بنابراین استان‌هایی مانند تهران، قزوین، سمنان، خراسان رضوی با تابستانی مواجه می‌شوند که هوا یک تا دو درجه سلیسیوس بالاتر از حد نرمال خواهد بود.

وظیفه در پایان گفت: از سوی دیگر به‌طور نسبی با کم‌آبی شدیدی مواجه می‌شویم چرا که این استان‌ها در حال گذراندن چهارمین سال پی در پی خشکسالی هستند. وقتی آورده آب‌های سطحی کاهش می‌یابد، فشار بر منابع آب زیرزمینی به‌ویژه در استان‌هایی مانند تهران و خراسان رضوی برای تامین آب شرب افزایش می‌یابد. در این شرایط همکاری مردم برای مدیریت مصرف آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • نرخ تورم ماهانه چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری کمتر است
  • بارش بهاری و طراوت طبیعت
  • بیشترین میزان بارش ها با ۱۳ میلیمتر در فرخشهر
  • ضرورت پرداخت حق تأهل به کارگران چهارمحال و بختیاری
  • برنامه امسال چهارمحال و بختیاری ایجاد ۱۲۹۵۱ فرصت شغلی است
  • افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور
  • بارش باران محور‌های چهارمحال و بختیاری را لغزنده کرد
  • خشکسالی در کمین این استان‌ها
  • تداوم بارش‌های رگباری در چهارمحال و بختیاری