Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری اسلامی می‌تواند با استفاده از مسیر زمینی-دریایی، بوکمال_القائم روابط تجاری خود را علاوه بر کشور‌های منطقه، با کشور‌های اروپایی و کشور‌های شمال آفریقا گسترش دهد و سهم خود را در بازار آن کشور‌ها افزایش دهد. خبرگزاری میزان - هم‌زمان با سفر رئیس قوه قضاییه به بغداد، وزارت حمل و نقل عراق دستور بازگشایی گذرگاه‌های مرزی این کشور را به عنوان شریان‌های حیاتی ترانزیت صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این گذرگاه‌های مهم و حساس مرزی «البوکمال» بود که آزادسازی آن از جمله موفقیت‌های جبهه مقاومت در مقابله با گروهک تروریستی - آمریکایی داعش با درایت و تدبیر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی عزیز است.

روز دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ خبر بازگشایی رسمی گذرگاه «البوکمال - القائم» میان عراق و سوریه رسانه‌ای شد. گذرگاه البوکمال در استان دیرالزور سوریه در جنوب رود فرات و در دورترین نقطه جنوب شرق سوریه و گذرگاه القائم در استان الانبار، در غرب عراق واقع است که هر دو گذرگاه در امتداد هم و نقطه مقابل هم هستند.

بر اساس همین گزارش‌ها، گذرگاه راهبردی ابوکمال ۴۵۰ کیلومتر با دمشق و ۳۴۰ کیلومتر با بغداد فاصله دارد و دو شهر القائم در استان الانبار عراق و دیرالزور سوریه را از راه زمینی به هم متصل می‌کند. این دو شهر نزدیک‌ترین شهر‌ها به مرز دو کشور در جنوب شرق سوریه و شمال غرب عراق هستند.

دفتر مطالعات دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) که یک نهاد علمی- مشورتی است، چندی قبل در مطلبی به قلم سید محمدرضا موسوی پژوهشگر دفتر این دفتر، بازگشایی گذرگاه البوکمال - القائم بین عراق و سوریه را یکی از آثار پیروزی محور مقاومت در منطقه و برقراری ثبات در آن و یکی از فرصت‌های مهم پیش روی ایران دانست.

اهمیت راهبردی گذرگاه البوکمال-القائم
بر این اساس، گذرگاه البوکمال-القائم را نمی‌توان یک مسیر عادی برای تجارت تلقی کرد. از منظر برخی تحلیلگران، این گذرگاه از جهت امنیتی، سیاسی، ژئوپلیتیک، اقتصادی و فرهنگی برای سوریه و عراق حائز اهمیت است. بازگشایی این گذرگاه از چند منظر برای ایران و متحدان منطقه‌ای‌اش اهمیت دارد:

این مسیر راهبردی، راه ارتباط زمینی میان ایران، عراق، سوریه و لبنان است. یعنی ایران با استفاده از این مسیر می‌تواند روابط خود را با سه متحد راهبردی خود در منطقه تقویت کرده و اتحاد راهبردی-تمدنی خود را با این سه کشور مستحکم‌تر کند. به گفته رئیس کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوریه، بازگشایی این گذرگاه موجب کاهش ۵۰ درصدی هزینه ترانزیت میان ایران و سوریه می‌شود و مسیر تجارت ایران با سوریه را ۳۷ روز کوتاه‌تر می‌کند و زمینه را برای ارتقای روابط اقتصادی میان این دو کشور فراهم می‌کند.   مزیت دیگری که این گذرگاه برای ایران دارد، راه‌یابی ایران به سواحل مدیترانه است. با توجه به اینکه سوریه از طریق سواحل غربی خود به دریای مدیترانه راه دارد، بازگشایی این گذرگاه راهبردی موجب راه یافتن ایران به سواحل مدیترانه می‌شود و این به معنای دستیابی ایران به بازار اروپا و آفریقا از مسیر دریاست. جمهوری اسلامی می‌تواند با استفاده از این مسیر زمینی-دریایی، روابط تجاری خود را علاوه بر کشور‌های منطقه، با کشور‌های اروپایی و کشور‌های شمال آفریقا نیز گسترش دهد و سهم خود را در بازار آن کشور‌ها افزایش دهد.

سومین مزیت بازگشایی این گذرگاه برای ایران این است که ایران می‌تواند از طریق دریای عمان و این گذرگاه راهبردی، به حلقه اتصال میان آسیای شرقی، اروپا و آفریقا بدل شود. با توجه به چند گانه بوده اهمیت این مسیر برای ایران و منطقه، این مسئله علاوه بر مزیت‌های تجاری مثل کاهش هزینه‌های تجارت و ترانزیت بین‌المللی، می‌تواند در تقویت پیوند‌های بین‌قاره‌ای نیز مؤثر باشد.

افقهی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با میزان، با بیان اینکه این مرز، چندین بار با پهپاد‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا بمباران شده است، می‌گوید: گذرگاه مرزی البوکمال به قدری مهم بود که برای آزادسازی آن، شخص شهید سپهبد سلیمانی  مستقیماً این عملیات را فرماندهی کرد و آمریکایی‌ها متوجه حضور سردار ما شدند، اما آن قدر نقشه این عملیات دقیق بود و با مهارت و اشراف خاص سردار دل‌ها و با هماهنگی نیرو‌های عراق و سوریه انجام شد که آزادسازی این نقطه مهم مرزی انجام گرفت.

افقهی با اشاره به هم‌زمانی بازگشایی گذرگاه‌های مرزی با سفر رئیس قوه قضاییه به بغداد، می‌گوید: آمریکا و داعش تلاش زیادی کردند تا نقطه مرزی «البوکمال» تحت تصرف‌شان باقی بماند؛ نیرو‌های حشد الشعبی و ارتش عراق و نیز سوریه چندین بار تلاش کردند این مرز را بازگشایی کنند که نشد.

افقهی با اشاره به اینکه البوکمال در داخل خاک سوریه و القائم در داخل خاک عراق است، می‌گوید: آمریکا و رژیم صهیونیستی و خود تروریست‌های داعش می‌دانستند اگر این مرز گشوده شود، یک جاده ترانزیتی جهت ارتباط زمینی بین تهران، بغداد، دمشق و بیروت را خواهد گشود و ایران به راحتی از طریق مرز زمینی می‌تواند خود را به آب‌های گرم مدیترانه برساند لذا خیلی تلاش کردند این مرز در تصاحب‌شان بماند.

افقهی همچنین هم‌زمانی حضور رئیس قوه قضاییه در بغداد و صدور دستور بازگشایی این مرز از سوی مسئولانی عراقی را معنادار دانست و گفت: دشمن روی این نقطه حساس است و از طریق بمباران، فشار‌ها و حتی احیای مجدد داعش می‌خواهد، جاده بین المللی محور مقاومت را مسدود کند؛ بنابراین پس از دیدار و حضور رئیس دستگاه قضا در این گذرگاه مرزی مهم که ممکن است دشمن را حساس‌تر کرده باشد، باید از این نقطه مرزی حفاظت کرده و اجازه ندهیم مجددا آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و تکفیری‌ها بر این منطقه مسلط شوند.

همچنین مؤسسه آینده‌پژوهی جهان اسلام که در چارچوب تصویرگری موهبات شکل‌گیری «بلوک قدرت جهانی بلامنازع جهان اسلام» در افق ۵۰-۱۴۴۰ شکل گرفته است، چندی قبل در مطلبی با عنوان «اهمیت راهبردی بازگشایی مرز بوکمال- قائم» به قلم علیرضا نادری پژوهشگر مسائل عراق نوشت: بازگشایی این گذرگاه شکست حصر اقتصادی که با اهداف سیاسی توسط دول متخاصم آمریکایی، اروپایی و عربی علیه دولت سوریه ایجاد شده بود را در پی داشته و به نوعی مرز‌های ایران را برای دور زدن تحریم‌های آمریکا گسترش داده و امکان محدود کردن کشور‌های مقاومت را کاهش داده است.   هرچند کشور‌های استعمارگر همواره درصدد تثبیت هژمونی خود در مناطق مورد هدفشان را دارند، اما تشدید نواقص سیاست‌های فشار اقتصادی ایشان در کنار هزینه‌بر بودن سیاست‌های نظامی، در درازمدت می‌تواند به کاهش هژمونی و یک‌جانبه‌گرایی ابرقدرت‌ها در منطقه انجامیده و ائتلاف‌های منطقه‌ای را تقویت کند.
در این مطلب همچنین آمده بود عراق می‌تواند از طریق این مرز خاکی و با عبور از سوریه دسترسی شمالی به آب‌های آزاد نیز داشته باشد که این مورد نیازمند برنامه‌ریزی‌های بلندمدت از جمله خطوط انتقال نفت یا احداث خط آهن است. در صورتی‌که این امکان ایجاد شود، صادرات نفتی و غیرنفتی عراق و حتی جمهوری اسلامی (به‌صورت سوآپ)، در صورت بروز مشکلات در بندر بصره، تنگه‌ی هرمز و یا حتی دریای سرخ حفظ شود.   پروژه خط آهن جمهوری اسلامی از جنوب شرق ایران به شمال غرب و عراق و از عراق به سوریه و سواحل مدیترانه می‌تواند یک قطب ریلی در منطقه ایجاد نموده و به‌عنوان یک رقیب برای راه ابریشم مطرح شود که مسیر کالا‌های هند و چین را از طریق بندر چابهار به منطقه خاورمیانه تسهیل می‌کند.   برای چرخ اقتصاد به هر روی سفر رئیس دستگاه قضا به عراق از جنبه‌های مختلف از جمله اقتصادی رهاورد‌های زیادی داشته که یکی از آنها، تشکیل شعب مشترک تهران - بغداد برای بررسی و رفع دعاوی حقوقی تجار و بازرگانان است که طبعاً این اقدام می‌تواند یک عامل تسهیل‌گری برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور از حدود ۱۲ میلیارد دلار به ۲۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده برسد. بازگشایی مرز بوکمال و استفاده جمهوری اسلامی ایران از این مرز نیز می‌تواند در همین راستا آورده‌های مهم اقتصادی برای کشور داشته باشد؛ اقتصادی که چرخ آن در پسابرجام اگر نگوییم ایستاده، حتماً کُند شده است.
انتهای پیام/ برچسب ها: گذرگاه مرزی البوکمال عراق و سوریه محور مقاومت گذرگاه مرزی آیت الله رئیسی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گذرگاه مرزی البوکمال عراق و سوریه محور مقاومت گذرگاه مرزی آیت الله رئیسی گذرگاه البوکمال عراق و سوریه گذرگاه مرزی برای ایران سفر رئیس کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۳۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه

بین الملل تابناک: هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه، افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن، حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات، انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه و برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه

رییس آژانس مرکزی اطلاعات(سیا) آمریکا در گفت‌وگویی به تکرار ادعاهایی درباره روابط دفاعی ایران و روسیه پرداخته و درباره سطح فعالیت‌های هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

"ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد، برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه، کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.

روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.

ایران این ادعا را رد کرده و گفته که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.

مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، بر خلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است، ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست.

برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد.

برنز با ادعای این که ایران پیشتر در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را از سر گرفته باشد.

افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن

تعداد مجروحان حادثه در تمرین تفنگ‌داران نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی سواحل فلوریدا به ۳۵ تن افزایش یافت؛ این حادثه در پی برخورد دو «هاورکرافت» نیروی دریایی آمریکا روی داد که برای جابه‌جایی تجهیزات و تفنگ‌داران از کشتی به ساحل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخنگوی نیروی دریایی آمریکا در ابتدا تعداد مجروحان این حادثه را ۳۰ تن اعلام کرده بود، ولی اکنون شمار زخمی‌ها به ۳۵ تن افزایش یافته است.

پنج تن از مجروحان که وضعیت وخیم‌تری داشتند، برای مراقبت ویژه به مرکز درمانی دانشگاه «ساوانا» منتقل شده بودند، اما پنتاگون اعلام کرد یکی از آن‌ها به مرکز پزشکی نیروی دریایی ایالات متحده در پورتسموث انتقال یافته تا مراحل درمان خود را در نزدیکی محل اقامت خود ادامه دهد.

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات

مقاومت اسلامی عراق بار دیگر اهدافی در جنوب مناطق اشغالی فلسطین را آماج قرار داد.

در همین ارتباط، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد، از طریق حملات پهپادی، پایگاه هوایی نظامی رژیم صهیونیستی در ایلات را هدف قرار داده است.

به گفته مقاومت اسلامی عراق، مجاهدان این گروه سحرگاه امروز پایگاه هوایی نظامی اشغالگران اسرائیل در ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داده‌اند.

مقاومت اسلامی عراق بامداد یکشنبه هم در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در حمایت از مردم غزه و در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بندر نفتی حیفا در فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است. طبق اعلام مقاومت اسلامی عراق، حیفا با یک فروند موشک پیشرفته «الأرقب» مورد حمله قرار گرفته است.

در این بیانیه مقاومت اسلامی عراق آمده است: رزمندگان ما، بندر حیفا در اراضی اشغالی فلسطین را با موشک کروز پیشرفته ارقب هدف قرار دادند. این عملیات در ادامه مقاومت در برابر اشغالگران و یاری مردم غزه و پاسخ به جنایاتی انجام شده که رژیم غاصب علیه زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی مرتکب می‌شود.

مقاومت اسلامی عراق بر ادامه عملیات خود برای درهم کوبیدن مواضع دشمنان تاکید کرده است.

دو روز پیش نیز، مقاومت اسلامی عراق از حمله به اهدافی در عمق فلسطین اشغالی خبر داده بود. در همین ارتباط نیز مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که مجاهدین ما بعدازظهر پنجشنبه با موشک‌های ارقب «موتور کروز» یک هدف حیاتی را در بئرشبه در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادند.

مقاومت اسلامی عراق همچنین افزوده بود که دو هدف حیاتی را در تل آویو در سرزمین‌های اشغالی با موشک ارقب هدف قرار دادیم. به گفته مقاومت اسلامی عراق، حمله به دو هدف در بئرشبه و تل آویو با موشک ارقب شد.

تصاویر ماهواره‌ای نیز از اهداف بمباران شده توسط مقاومت اسلامی در عراق در سرزمین‌های اشغالی حکایت دارد.

انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروی هوایی این کشور در سوریه دو پایگاه تروریست‌ها را در صحرای استان حمص منهدم کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «یوری پوپوف» معاون مرکز هماهنگی روسیه در سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حملات هوایی ارتش روسیه دو پایگاه تروریست‌هایی را که منطقه التنف در مرز سوریه با عراق و اردن را ترک کرده و در منطقه صعب العبور حومه شرقی استان حمص و منطقه العمور در این استان پنهان شده بودند، هدف قرار داد.

به گفته وی، در منطقه التنف روزانه ۹ مورد نقض حریم هوایی توسط جنگنده‌های «اف -۱۵»، تایفون، تاندربولت و هواپیماهای اطلاعاتی از نوع «ام سی ۱۲ دبلیو» ـ که همگی متعلق به ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا موسوم به «ائتلاف ضد داعش» هستند ـ ثبت شده است.

برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» 

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمدهای خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

 عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند؛ از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال، بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند، عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

دیگر خبرها

  • بارزانی به دیدار رئیسی رفت + تصاویر
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی؛ نان در «اتوبوس»!
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی: ظاهرا این روزها نان در «اتوبوس» است
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • عکس معنادار آذری جهرمی درباره دولت رئیسی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • کنایه سنگین و معنادار آذری جهرمی به مقدار چاپ پول در دولت رئیسی + عکس