Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-28@11:37:28 GMT

شایع‌ترین بیماری استخوان و مفاصل را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۳۷۰۳

شایع‌ترین بیماری استخوان و مفاصل را بشناسید

یک متخصص ارتوپد گفت : بیماری خاموش، پوکی استخوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در بین سالمندان در تمام دنیاست که ۸۵ درصد از افراد را درگیر می‌کند.

به گزارش شریان نیوز،ذبیح الله حسن زاده متخصص بیماری‌های استخوان و جراح ارتوپد گفت: بیماری‌هایی که سالمندان را تهدید می‌کند و زندگی شان را تحت تاثیر قرار می‌دهد بیماری‌هایی است که به سن بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله شایع‌ترین این بیماری ها، پوکی استخوان، بیماری متابولیک استخوان است و در تمام دنیا نیز وجود دارد.

 

او ادامه داد: در صورتی که پوکی استخوان جدی گرفته نشود، تبعات خطرناک و گا‌ها جبران ناپذیری به دنبال دارد. نام دیگر این بیماری، بیماری خاموش است و همانطور که از اسم آن پیداست، می‌تواند با کمترین ضربه و سانحه ای، باعث ایجاد مشکلات اساسی مانند شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان در ناحیه لگن و مچ دست و شانه و ستون مهره‌ها شود.

حسن زاده افزود: این بیماری می‌تواند در طولانی مدت باعث ناتوانی و از کار افتادگی سالمندان شود که برای درمان آن به هزینه بسیار زیاد درمانی و دارویی نیاز است.

این متخصص ارتوپد گفت: سالمندانی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، معمولا در خانه چه با وجود عصا و چه بدون عصا، با یک سقوط ساده دچار شکستگی به ویژه در ناحیه لگن می‌شوند و به دلیل شدت شکستگی و پوکی شدید استخوان، معمولا شکستگی‌ها به راحتی جوش نمی‌خورد و به دلیل شکل پنیری که استخوان در این سنین پیدا می‌کند و محکم نیست، عمل جراحی می‌تواند به شکست منتهی شود و نیاز به بستری‌های مجدد و طولانی مدت بیمار و در نهایت زخم بستر باشد و باعث ایجاد ناتوانی و خانه نشینی بیمار شود.

او بیان کرد: گاه بعد از شکستگی با لخته شدن خون در بیماران مواجه می‌شویم که این لختگی خون در عروق می‌تواند باعث آمبولی ریه و عوارض کشنده دیگر منجر شود یا گاه با توجه به سابقه ابتلا سالمند به دیابت و رماتیسم، بیمار را دچار عوارض ناشی از شکستگی استخوان و عمل کند و حتی او را به کام مرگ بکشاند.

حسن زاده گفت: در بهترین حالت نیز در تمام دنیا، یک سوم بیماران شکستگی لگن، می‌توانند به راحتی فوت کنند. یک سوم دیگر دچار ناتوانی در طولانی مدت و خانه نشینی می‌شوند و یک سوم باقی مانده با استفاده از تغذیه مناسب و جراحی به موقع نجات پیدا می‌کنند.

او افزود: در ایام کرونا و با توجه به محدودیت‌های رفت و آمد و در نتیجه، کاهش میزان فعالیت‌های بدنی، سالمندان، باید حتما از نور طبیعی خورشید برای جذب ویتامین D و تقویت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان استفاده کنند، همچنین با استفاده از تغذیه مناسب مثل لبنیات و غذا‌های دریایی و همچنین دارو‌های پیشرفته مکمل مثل کلسیم، ویتامین دی، دارو‌های پیشرفته تزریقی که در اطراف ناف یا بازو تزریق می‌شود، باید به سمت پیشگیری از ابتلا به این بیماری خاموش پیش رفت.

این متخصص ارتوپد ادامه داد: پوکی استخوان یک بیماری فراگیر و شایع‌ترین بیماری استخوان متابولیک در دنیاست. در کشور‌های خارجی، بسته کامل پیشگیری از پوکی استخوان و درمان به موقع در اختیار بیماران قرار می‌گیرد. در این بسته تغذیه مفید و مناسب شامل غذا‌های دریایی و لبنیات است، همچنین سالمندان به انجام تحرک کافی روزانه تشویق می‌شوند و استفاده از دارو‌های مکمل نیز در این بسته‌ها موجود است.

۸۵ درصد بیماران سالمندان دچار پوکی استخوان شوند

حسن زاده درباره پیشگیری از ابتلا به این بیماری در سنین پایین گفت: به دلیل بهبود شرایط بهداشتی جوامع، طول عمر انسان‌ها افزایش پیدا کرده است و با توجه به کهولت سن، پوکی استخوان نیز شایع‌تر از قبل شده است. در سنین نزدیک به ۶۰ سال و پیری فرد باید تحرک کافی داشته  و هرروز عادت به قدم زدن داشته باشد و فعالیت استخوانی اش را به طور کلی زیاد کند و غذا‌های دریایی و کلسیم را حتما در رژیم غذایی اش رعایت کند و حتما از خشکبار و مغزیجات و آجیل استفاده کند تا روند پوکی استخوان را به تاخیر بیندازد.

مصرف دارو‌های تکمیلی یک نیاز ضروری است

تمامی آقایان و خانم‌هایی که در آستانه ۶۰ سالگی هستند، همچنین خانم‌هایی که در سنین یائسگی قرار دارند باید هر ۱۸ تا ۲۴ ماه، حتما تست سنجش تراکم استخوان را انجام دهند تا بتوانند بیماری احتمالی پوکی استخوان را کنترل کنند. همچنین بر اساس شدت این بیماری باید دارو دریافت کنند و از رژیم‌های مکمل استفاده کنند و تحرک و ورزش‌های سبک روزانه را داشته باشند و از بی تحرکی و یک جا نشینی، خودداری کنند. همچنین در ایام کرونا با پیاده روی در پارک‌ها و بوستان‌های خلوت و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی می‌توانند از افزایش ابتلا به پوکی استخوان در ایام قرنطینه و کرونا و خانه نشینی جلوگیری کنند.

منبع: شریان

کلیدواژه: پوکی استخوان شایع ترین حسن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۳۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدای خُردشدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی به گوش می‌رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس این کشور به‌دلیل حمایت از فلسطین، در فضای مجازی نوشت: نَه به اشغالگری در فلسطین و نَه به نسل‌کُشی در نوار غزه و فریاد برای آزادی فلسطین، امروز یک مطالبه جهانی است.

وی گفت: صدای خُردشدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. با سرکوب خشونت‌آمیز تظاهرات اعتراضی دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا، نمی‌توان از فروریختن ستون‌های تَرَک خورده اشغالگری در فلسطین جلوگیری کرد. هر کس در مقابل آن بماند، زیر آوار فروپاشی صهیونیسم خواهد ماند.

کد خبر 6090813 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • صدای خُردشدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی به گوش می‌رسد
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • پنالتی عبدالکریم حسن، هر دو دست گلر پرسپولیس را شکست!
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد