Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@22:20:22 GMT

آشوب در ونزوئلا

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۳۸۲۵

آشوب در ونزوئلا

پنس گفت ونزوئلا بسیار از حمایت ایالات متحده خوشحال است و با توجه به‌ خطری که ما کرده بودیم، همکاری نزدیکی با ما خواهد داشت. حس می‌کردم که این واکنش گوایدو رضایت ترامپ را جلب خواهد کرد. بعد از این تماس تلفنی، روی میز پنس خم شدم تا با او دست بدهم و در همان حال گفتم: «این یک لحظه تاریخی است.»او پیشنهاد کرد برای توجیه ترامپ به اتاق بیضی برویم و با توجه به این که ترامپ کاملاً از نتیجه خوشحال به‌نظر می‌رسید، امیدوار بود او روز بعد بیانیه‌ای را در حمایت از گوایدو صادر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ حدود ساعت 9 و 25 دقیقه صبح  23 ژانویه با من تماس رفت تا بگوید متن پیش‌نویس بیانیه‌ای که قرار است همزمان با لغو رسمی قانون اساسی ونزوئلا از سوی مجلس ملی این کشور علیه مادورو صادر شود، «زیبا» است و افزود: «من تقریباً هیچ وقت این گونه از چیزی تعریف نمی‌کنم»، از او تشکر کردم و گفتم او را در جریان خبرها قرار خواهیم داد. گوایدو (بر اساس اعلام سفارت ما در کاراکاس که بزرگترین سفارتخانه در طول تاریخ حکومت 21 ساله چاوز و مادورو محسوب می‌شود) در مقابل جمعیت عظیمی در کاراکاس حاضر شد و به‌عنوان رئیس جمهوری موقت سوگند خورد. تصمیمات گرفته شده بود و امکان بازگشت از آنها وجود نداشت. پنس وارد دفتر من شد و با خوشحالی با هم دست دادیم و فوراً بیانیه ترامپ را منتشر کردیم. ما از اعزام قریب الوقوع نیروها به خیابان‌ها ترس داشتیم اما اتفاقی رخ نداد (هرچند که گزارش‌ها نشان می‌داد که اعضای کلکتیووس، شبه نظامیان مسلح حامی مادورو شبانه چهارنفر از معترضان را کشته‌اند). سفیر ما در کاراکاس استوارنامه خود را به دولت جدید گوایدو تقدیم کرد و سفیران کشورهای عضو گروه لیما نیز به نشانه حمایت، همین کار را کردند. من عصر همان روز حدود ساعت شش و نیم ترامپ را در جریان اتفاقات آن روز قرار دادم و به نظر می‌رسید که او بر موضع خود استوار است.

روز بعد، پادرینو وزیر دفاع ونزوئلا و جمعی از ژنرال‌های نظامی، کنفرانس خبری برگزار کردند تاوفاداری خود را نسبت به مادورو ابراز کنند که از نظر ما اتفاق خوبی نبود اما تا این لحظه در فعالیت واقعی ارتش بازتاب چندانی نداشت. مخالفان بر این باور بودند که 80 درصد یا حتی بیشتر از مقامات ارتش و همچنین افسران جوانی که خانواده‌هایشان همان سختی‌های مردم عادی را تحمل می‌کنند، از دولت جدید پشتیبانی خواهند کرد، هرچند با توجه به ماهیت استبدادی حکومت مادورو، تأیید این ادعا امکان پذیر نبود اما گوایدو مدام ادعا می‌کرد که در مجموع از سوی 90 درصد از جمعیت ونزوئلا حمایت می‌شود. با این حال افسران نظامی ارشد از جمله همان کسانی که در کنفرانس خبری شرکت داشتند، طی سال‌ها حکومت چاویستا (معتقدان به چاوز)، به اندازه کافی فاسد شده بودند که ممکن بود نتوانند اتحاد خود را با مخالفان حفظ کنند. از سوی دیگر، آنها به نظامیان در پادگان‌های تحت فرمان خود دستور نداده بودند شورش‌ها را سرکوب کنند زیرا احتمالاً بیم آن را داشتند که این دستور با نافرمانی مواجه شود؛ موضوعی که می‌توانست به پایان حکومت منجر شود. «جرمی هانت» وزیر خارجه بریتانیا که به واشنگتن سفر کرده بود از همکاری با ما درباره اقداماتی که کشورش می‌توانست به کار بندد، از جمله در زمینه توقیف ذخایر طلای ونزوئلا نزد «بانک مرکزی انگلیس»، راضی بود تا مادورو نتواند با فروش آن، حکومت خود را سرپا نگه دارد. اینها اقدامات ما برای اعمال فشار مالی بر مادورو بود. از پمپئو خواستم وزارت خارجه را وادار کند تا کاملاً از تلاش‌ها علیه شرکت نفت دولتی ونزوئلا حمایت کند. نگران بودم که منوچین هنوز هم از فشار بر این بخش خودداری کند و پمپئو با این درخواست موافقت کرد. پمپئو همچنین نگران نشانه‌هایی از سوی مادورو در تشویق شبه نظامیان برای تهدید کارکنان سفارت امریکا بود و گفت که ترامپ هم همین نگرانی را دارد.
اولین نشانه‌های نگران کننده از سوی ترامپ بعد از ظهر همان روز بعد از ساعت هشت و نیم شب بروز کرد. ترامپ تماس گرفت و با اشاره به ونزوئلا گفت: «موضع فعلی‌مان را در قبال این کشور دوست ندارم» او نگران کنفرانس مطبوعاتی پادرینو بود و گفت «همه ارتش (ونزوئلا) پشت او است.» و بعد گفت: «من همیشه گفته‌ام که مادورو سفت و سخت است. تا قبل از این کسی درباره این بچه (اشاره به گوایدو) چیزی نشنیده بود» و «روس‌ها بیانیه‌های خشنی را منتشر کرده‌اند.»/ ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۳۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • سال ۲۰۲۴ هر لحظه دیوانه‌تر می‌شود!
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مراسم معارفه رایزن فرهنگی جدید ایران در ونزوئلا
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم