Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدبری از افزایش تولید خاویار در گیلان خبر داد و گفت: سالانه ۴۵ هزار تن ماهی گرم‌آبی در استان گیلان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «عظیم مدبری» امروز(دوشنبه 27 بهمن) در جلسه بررسی وضعیت صید و فعالیت‌های شیلاتی با بیان اینکه استان گیلان در تولید ماهیان خاویاری، پرورشی و زینتی در کشور پیشرو است اظهار داشت: سالانه 45 هزار تن ماهی گرم‌آبی در استان گیلان تولید و روانه بازار مصرف  می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه صید و صیادی و فعالیت‌های شیلاتی همواره یکی از راه‌های امرار معاش مردم بوده است عنوان کرد: از ابتدای فصل سیل امسال تاکنون چهار هزار صیاد پرتلاش گیلان در قالب 49 تعاونی صید پره مشغول صید ماهیان استخوانی از بستر دریای خزر بودند.

 

مدبری از صید 950 تن انواع ماهیان استخوانی توسط صیادان گیلانی در فصل صید امسال خبر داد و تصریح کرد: 37 درصد صید امسال ماهی سفید، 59 درصد کفال و چهار درصد سایر گونه‌ها بوده است و ارزش اقتصادی این میزان صید هم حدود 725 میلیارد ریال برآورد می‌شود.

 

وی دلایل کاهش صید ماهیان استخوانی را برشمرد و با تاکید بر اینکه شیلات برای تکثیر ماهیان برنامه‌ریزی می‌کند گفت: پیش‌بینی می‌شود با توجه به شرایط مساعد جوی که از 15 اسفند به بعد خواهیم داشت بتوانیم به میزان صید هدفگذاری شده که حدود 2 هزار تن است برسیم.

 

مدیرکل شیلات گیلان یکی از وظایف استراتژیک مجموعه شیلات را حفظ و بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی و خاویاری دریای خزر اعلام کرد و یادآور شد: ما در استان گیلان به دو روش تکثیر طبیعی و تکثیر مصنوعی بازسازی ذخایر ماهیان را در دستور کار خود داریم و سابقه ما در این بخش به 50 سال می‌رسد.

 

مدبری با اشاره به اینکه سالانه حدود 100تا 150 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان خاویاری توسط شیلات در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن رهاسازی می‌شود افزود: در چند سال اخیر و با مشارکت جامعه صیادی تکثیر طبیعی را در دستور کار قرار دادیم و در اینجا هم سالانه 10 تا 15 میلیون قطعه بچه ماهی رهاسازی می‌شود.

 

وی از افزایش 25 تا 30 درصدی رهاسازی بچه ماهیان خبر داد و گفت: در سال 99 با وجود همه مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا و با تلاش همه 175 میلیون قطعه از انواع بچه ماهیان خاویاری و استخوانی در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن با هدف بازسازی ذخایر و کمک به سبد صید جامعه صیادی و افزایش درآمد خانوارها رهاسازی شد.

 

مدیرکل شیلات گیلان میزان بازماندگی بچه ماهیان رهاسازی شده در رودخانه‌های آب شیرین را بر اساس مطالعات و تحقیقات شیلات حدود 85 تا 90 درصد اعلام کرد و بیان داشت: طبق مطالعات انجام شده بچه ماهیان وقتی وارد دریای خزر می‌شوند هم بین 5 تا 8 درصد بازماندگی دارند.

 

مدبری یکی از رویکردهای اساسی شیلات را بحث پرورش ماهیان خاویاری اعلام کرد و اضافه کرد: گیلان در پرورش ماهیان خاویاری استانی پیشرو محسوب می‌شود و از 126 مزرعه‌ای که در سطح کشور برای همین منظور ایجاد شده 55 مزرعه در گیلان مستقر است و استان از این حیث هم رتبه نخست را دارد.

 

وی با بیان اینکه گیلان از نظر تولید و تکثیر بچه ماهیان خاویاری در کشور هم پیشتار است اذعان کرد: گیلان نه تنها نیازهای داخلی خودش برای تولید و تکثیر بچه ماهیان خاویاری را پوشش می‌دهد بلکه تامین کننده بچه ماهیان خاویاری در سطح کل کشور است و از نظر پرورش ماهیان خاویاری در رتبه دوم قرار دارد.

 

 مدیرکل شیلات گیلان از تولید چهار تن خاویار در سال 99 در این استان خبر داد و با بیان اینکه این میزان تولید در مقایسه با سال گذشته 80 درصد افزایش داشته است اذعان کرد: تعدادی از مزارع پرورش ماهیان خاویاری گیلان در قالب مشاغل خرد خانگی ایجاد شده‌اند برای همین استان در این حوزه در رتبه دوم کشور قرار گرفته است.

 

مدبری با تاکید بر اینکه گیلان در پرورش ماهیان گرم‌آبی و زینتی هم جزو استان‌های پیشرو کشور محسوب می‌شود اظهار داشت: سالانه 45 هزار تن ماهی گرم‌آبی در گیلان تولید می‌شود از طرفی حدود 5 هزار و 300 مزرعه پرورش ماهیان گرم‌آبی در گیلان دایر است و استان از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد.

 

وی از وجود 6 مزرعه تکثیر ماهیان گرم‌آبی در استان گیلان خبر داد و با تاکید بر اینکه سالانه 400 میلیون لارو از این مزارع تولید می‌شود خاطرنشان کرد: در بحث ماهیان زینتی هم حدود 25 تا 30 میلیون قطعه ماهی سالانه در گیلان تولید می‌شود و استان از این نظر هم رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماهیان گرم آبی شیلات گیلان ماهیان خاویاری هزار تن ماهی گرم آبی پرورش ماهیان خاویاری بچه ماهیان خاویاری مدیرکل شیلات گیلان گرم آبی در استان ماهیان استخوانی استان گیلان تولید می شود گیلان تولید میلیون قطعه دریای خزر بچه ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد

بانک مرکزی اعلام کرد: تورم سالانه تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی در این مقطع است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین سال جاری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در گزارش بانک مرکزی آمده است: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.

تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.

گزارش بانک مرکزی از تورم تولیدکننده در فروردین ۱۴۰۳ را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

کد خبر 748679

دیگر خبرها

  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان