Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@19:43:53 GMT

جشنواره ای برای یک ثروت بی‌پایان

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۵۵۳۹

جشنواره ای برای یک ثروت بی‌پایان

پانزدهمین جشنواره شعر فجر هم به پایان رسید و اختتامیه در تالار وحدت به صورت نیمه‌حضوری یعنی یکی درمیان چه حاضران و چه برندگان برگزار شد.

شعر از هنرهایی بود که در روزهای کرونا نیز از تولید بازنایستاد و در واقع آنچه کمابیش کمرنگ شد، محافل و جلسات بود. البته جلسات شعر هم گاه شکل مجازی یافت و این از خصوصیات شعر است که همواره انعطاف‌پذیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین است که شعرسرایی و ارائه شعر در این سرزمین هیچ گاه تعطیلی نداشته است چه زمانی که شعرها به صورت نسخه‌های خطی نوشته می‌شدند چه آن گاه که چاپ می‌شدند و چه زمانی که به صفحات دنیای مجازی راه یافتند. شعر باز این خاصیت را دارد که هم به شکل مکتوب قابل ارائه است و هم به صورت شنیداری. افزون بر این، قابلیت ارائه شعر در قالب موسیقی هم ظرفیت دیگری به آن داده است که به خصوص در حوزۀ شعر محاوره خود را نشان می‌دهد. اینکه شعر ثروت ملی این سرزمین دانسته می‌شود به راستی سخنی حکیمانه است و نکتۀ جالب اینکه این ثروت پایان‌ناپذیر هم هست. تا انسان دارای زبان، عاطفه و اندیشه باشد، دارای شعر هم خواهد بود.

اما از رویدادهای اختتامیه بگوییم. این را گفتیم که فضای مجازی در این یک سال بستر خوبی برای ارائۀ شعر بوده است. از همین روی در این جشنواره بخشی ویژه برای تجلیل از فعالان شعر در دوران کرونا و در فضای مجازی در نظر گرفته شده بود. در این قسمت از کسانی که در وضعیت تعطیلی جلسات حضوری شعر، چراغ شعر را در فضای مجازی روشن نگه داشتند تجلیل شد که اقدامی بود بجا و قابل قدردانی.

پارسال درست در روزهای برگزاری جشنوارۀ شعر فجر بود که واقعۀ ناگوار شهادت سردار حاج‌قاسم سلیمانی رخ داد. شهادت شهید فخری‌زاده در سال جاری هم واقعۀ دردناک و مهم دیگری بود و مجموع این وقایع، مسئولان جشنواره را واداشت که بخشی ویژه در این جشنواره برای شعر دفاع مقدس برگزار کنند و از ۱۴ تن از فعالان شعر دفاع مقدس در این چند دهه تجلیل شود که این هم اقدامی بود نیکو و بجا. نام‌های آشنایی همچون عبدالجبار کاکایی، حسین اسرافیلی، محمدحسین جعفریان، علیرضا قزوه، پرویز بیگی حبیب‌آبادی و یوسفعلی میرشکاک در این میان به چشم می‌خورد.

و البته در کنار این‌ها بخش‌های اصلی همچنان بر جای خود برقرار بود یعنی بخش مسابقه‌ای جشنواره در سه بخش «شعر بزرگسال»، «شعر کودک و نوجوان» و «دربارۀ شعر». امسال کار خوبی انجام شد و آن، جدا کردن شعر کلاسیک و شعر نو از همدیگر و اختصاص یک جایزه به هر کدام بود. همواره دوستان شاعر و به‌خصوص نوپردازان از ادغام این دو قالب شعر ناراضی بودند. همچنین بخشی برای شعر محاوره هم در نظر گرفته شد که ضرورت داشت، به خصوص از این نظر که بسیاری از کتاب‌های شعر که در این سال‌ها منتشر می‌شود حاوی شعر محاوره است.

به خاطر شرایط و وضعیت، جمعیت در اختتامیه بسیار نبود ولی شماری از پیشکسوتان شعر امروز به خصوص در حوزۀ دفاع مقدس را می‌دیدیم که هر کدام غبار روزها و سال‌ها بر چهره و بر اندامشان نشسته و گاه با دشواری در جلسه حضور یافته بودند، همچون جناب عباس براتی‌پور، یوسفعلی میرشکاک، قادر طهماسبی و خانم سیمین‌دخت وحیدی. ولی دیدار این عزیزان هم مغتنم بود.

ولی نکتۀ جالب این بود که برندگان بخش رقابتی غالباً شاعران جوان و نسل میانه بودند و این یعنی شعر این سرزمین رو به جلو در حرکت است و در این میان ما به چهره‌هایی کمتر دیده شده برخورد ‌کردیم همچون سجاد حیدری قیری که در این جشنواره نام او بر سر زبان‌ها افتاد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جشنواره شعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۵۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ «مهدی خواجه‌امیری» معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که صبح امروز (دوشنبه) در فرهنگ‌سرای اندیشه برگزار شد، با اشاره به اهمیت راهبردی دریا اظهار کرد: در قرآن کریم بارها بارها نام «بحر» آمده است و همین موضوع، گویای اهمیت دریا است.

وی با اشاره به اهمیت خلیج فارس افزود: خلیج فارس بزرگ‌ترین گذرگاه انتقال انرژی جهان است و بیش از ۳۰ درصد انرژی جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند؛ بنابراین توجه به دریا و بهره‌برداری از ظرفیت‌های غنی آن می‌تواند موجب پیشرفت‌های بسیار قابل توجه برای کشورمان شود.

امیر خواجه‌امیری گفت: دریا، منبع قدرت و ثروت است و کشورهایی که به دریا راه دارند، منابع غنی قدرت و ثروت را دارند.

معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع تاکید کرد: امنیت خلیج فارس به دلایل گوناگون از جمله دربرگیری بیش از ۸۰ درصد تجارت کشورمان، صادرات نفت و… از اهمیت خاصی برای ما برخوردار است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بارها بر اهمیت خلیج فارس برای ملت ایران و ملت‌های منطقه، تاکید داشته و دارند.

امیر خواجه‌امیری گفت: ویژگی دیگر خلیج فارس که به این منطقه اهمیت می‌بخشد، سهولت حمل و نقل در آن است.

کد خبر 6091847 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر اعلام شد
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • دومین جشنواره «عروسک خونه» پایان یافت