Web Analytics Made Easy - Statcounter

می‌دانید خطرناک‌تر از ویروس کرونا چیست، کرونای اندیشه چرا که ویروس کرونا را می‌توان با حفظ یکسری پروتکل‌های بهداشتی، تا حدودی کنترل کرد ولی با کرونای اندیشه چه کنیم که بدجوری تیشه به ریشه ما می‌زند.

این جملات بخشی از سخنان امیر کربلایی‌زاده است. بازیگری که این روزها با بازی در نمایش «گرگاس‌ها یا روز بخیر آقای وزیر» روی صحنه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از حیات لرزان تئاتر در دوران کرونا می‌گوید، دست همه مدافعان فرهنگ را می‌بوسد و از عقده‌گشایی‌هایی صحبت می‌کند که در هزار و یک ناکامی، ریشه دارد.

کربلایی‌زاده درباره حضورش در تئاتر در شرایط دشوار کرونایی می‌گوید: تئاتر خانه اصلی من است و به دور از هر گونه شعاری، اگر به این خانه نرسیم و چراغش خاموش شود، به ویرانه‌ای بدل خواهد شد که باید نظاره‌گر نابودی آن باشیم.

او تاکید می‌کند: باید این خانه را حفظ کنیم چراکه سقف بالای سر ماست. اگر ادعا دارم که تئاتر خانه من است، باید در هر شرایطی ستون‌های آن را حفظ کنم. بنابراین کاری که امروز انجام می‌دهم، ادای دین به جایی است که در آن متولد شده ‌ام، رشد کرده‌ام و معرفی شده‌ام. خانه‌ای که هر وقت از جاهای دیگر خسته و دلزده شده‌ام، مرا به خود دعوت کرده و دوباره همان حس و حال خوشایند را به من بخشیده است.

این بازیگر با اشاره به اینکه حدود یک سال از ورود کرونا به زندگی‌مان می‌گذرد، ادامه می‌دهد: این ویروس عزیزترین‌هایمان را از ما گرفته ولی تجربه نشان داده در برخورد با آن دو راه داریم؛ یا خانه‌نشینی اختیار کنیم یا به دل خطر بزنیم و با آن زندگی کنیم. همچون ماهی آزاد که تمام ارزشش به این است که خلاف جریان آب شنا می‌کند.

کربلایی‌زاده تاکید می‌کند: باید یاد بگیریم چگونه با کرونا زندگی و از خود محافظت کنیم همچنانکه در طول تاریخ انسان‌ها در برابر خطرات مشابه، چنین کرده‌اند. این جنگ بین خیر و شر همیشه بوده است. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم هنرمند نفس نکشد چون کرونا وجود دارد.

او با ابراز تاسف از شرایط اقتصادی نابسامان هنرمندان تئاتر در دوران کرونا می‌افزاید: در این مدت چه حمایتی از هنرمندان شد، جز یک مبالغی که همچون صدقه‌سری به آنان پرداخت کردند. تجربه کرونا نشان داد نمره ما در زمینه مدیریت بحران در بخش فرهنگ و هنر منفی است. در حالیکه هنرمندان همواره در مقاطع سخت حضور داشته‌ و جریان‌ساز بوده‌اند.

این بازیگر با تاکید بر اینکه غذای روح از غذای جسم مهم‌تر است، خاطرنشان می‌کند: فراموش نکنیم در جوامع امروز نمی‌توانیم فکرمان را گرسنه نگه داریم.  با از بین رفتن جریان فکری، امید هم نابود می‌شود. به همین دلیل به عنوان یک تئاتری این خطر را می‌پذیرم که در شرایط سخت این روزها روی صحنه بروم.

کربلایی‌زاده می‌گوید: با احترام به همه مدافعان سلامت، دست تمام مدافعان فرهنگ و هنر بویژه هنرمندان تئاتر را می‌بوسم. آنان که در این شرایط و با این تعداد تماشاگر، هرگز درآمد  قابل قبولی نخواهند داشت.

او بازیگران تئاتر را سربازان فرهنگ می‌داند و اضافه می‌کند: این سربازان اجازه نمی‌دهند به خاطر کرونا، فرهنگ کشته شود و همچنان جریان فکر و اندیشه را زنده نگاه می‌دارند.

کربلایی‌زاده ادامه می‌دهد: کرونا ثابت کرد دوره خودخواهی گذشته است. ناچاری به خاطر بقای خودت، برای هم‌نوع خود کاری کنی. چراکه با خطای یک نفر، جماعتی گرفتار می‌شوند. پس خودمان باید به داد خود برسیم.

این بازیگر با تاکید بر اینکه هنرمندان هم باید از آثار یکدیگر حمایت کنند، می‌گوید: وقتی تمام پروتکل‌های بهداشتی در سالن‌های نمایش رعایت می‌شود، در قبال یکدیگر مسئولیم. حتی اگر همکارمان برای پول روی صحنه برود، باز هم شرافتمندانه است، دزدی و اختلاس که نکرده است. یادمان باشد که حال تئاتر در خوب‌ترین زمان‌ها خوب نبوده است. هنرمند تئاتر سال‌هاست به دلیل ضعف مدیریت و نبود سیاست‌گذاری، امنیت شغلی نداشته است. درحالیکه تئاتر هنر مادر است و در همه جای دنیا بازیگران با بازی در تئاتر، اعتبار به دست می‌آورند.

کربلایی‌زاده خاطرنشان می‌کند: در تئاتر اول ضابطه حاکم است و بعد رابطه چون همه چیز در حضور تماشاگر رخ می‌دهد. دیگر خبری از تدوین و صداگذاری و برداشت‌های دوباره و چند باره نیست، همه چیز یک بار جلوی چشم تماشاگر رخ می‌دهد ولی در تصویر اول رابطه ملاک است. به همین دلیل در کل دنیا کسانی با رابطه وارد کار شده‌اند و بعد از مدتی که مدعی شده‌اند، جرات ندارند پای لرزان خود را بر ریسمان تئاتر بگذارند.

او اضافه می‌کند: خوشبختانه من در فضای تصویر هم هستم ولی غیر انسانی است که خانه اصلی خود را فراموش کنم. همچنانکه معتقدم بسیاری از دوستانم ده برابر توانمندتر از من هستند ولی هنوز فرصت بروز توانایی خود را در فضای تصویر را پیدا نکرده‌اند و تنها دلخوشی‌شان حضور روی صحنه است.

این بازیگر در ادامه از برخی بی‌اخلاقی‌ها در فضای مجازی سخن می‌گوید و اضافه می‌کند: در جامعه‌ای به سر می‌بریم که حتی اگر از «نیست» بگویی، فردا انجمن حمایت از حقوق «نیست» برایت بیانیه صادر می‌کند. ضمن اینکه صحبت کردن درباره هر موضوعی بسیار سخت است چون افرادی هستند که به دلیل سرخوردگی‌های اجتماعی و بی‌عدالتی‌ها و تلخی‌هایی که در زندگی چشیده‌اند، بدون اینکه شما را بشناسند، در صفحه شما عقده‌گشایی می‌کنند و ناسزا می‌دهند. واقعیت این است که من از دست آنان ناراحت نمی‌شوم ولی به این فکر می‌کنم این گونه رفتارها در کجا ریشه دارد.

کربلایی‌زاده می‌گوید: اینها کرونای واقعی است. ویروس کرونا را می‌توان با رعایت یکسری پروتکل‌ها مهار کرد ولی در برابر کرونای فکر و اندیشه چه کنیم.

او اضافه می‌کند: الان به این فکر کنیم ما جامعه تئاتری چه کمکی می‌توانیم به یکدیگر بکنیم. به مسئولان کاری نداشته باشیم. راه هزار فرسنگی با اولین گام آغاز می‌شود.

کربلایی‌زاده می‌گوید: در این مقطع دشوار و در حالیکه مدام نگران پسر 11 ماهه خود هستم، روی صحنه می‌روم ولی حتی اگر یک نفر با دیدن تئاتر من لبخند بر لبش بیاید، خوشحالم. اینکه هموطنم دست‌کم برای صد دقیقه از هزار و یک مشکل دور شود، برایم بسیار  لذت‌بخش است آن هم در شرایطی که خود من هم بیرون از صحنه پر از درد هستم ولی وقتی روی صحنه می‌روم، حال دیگری پیدا می‌کنم و این همه زیبایی تئاتر است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کربلایی زاده روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۵۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان