Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-03@02:43:15 GMT

تاثیر کمبود ویتامین D درافزایش سرگیجه

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۵۶۸۷

نتایج یک مطالعه روی افراد دچار سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی، نشان داد که بیمارانی که کمبود ویتامین D دارند، شدت سرگیجه بیشتری را تجربه می‌کنند.

سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی؛ شایع‌ترین نوع سرگیجه است. این بیماران از حمله‌های کوتاه سرگیجه‌ای در حین تغییرات سریع وضعیت سر شکایت می‌کنند. سرگیجه در این بیماران با چرخش سر به طرف گوش آغاز می‌شود و در فاصله زمانی ۱۰ ثانیه‌ای شدت می‌گیرد و پس از ۱۰ تا ۴۰ ثانیه علی‌رغم ماندن فرد در وضعیتی که سرگیجه ایجاد می‌شود، علائم غالبا کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این علائم به دلیل نقص عملکردی یک‌طرفه دستگاه دهلیزی گوش ایجاد می‌شود. فردی که به این نوع سرگیجه مبتلا است، معمولا دچار گیجی، منگی، تاری دید و حالت تهوع و استفراغ می‌شود.

عوامل عود و تداوم حملات این نوع سرگیجه به درستی مشخص نیست؛ اما در بین فاکتورهای خطر بیماری، کمبود ویتامین D اهمیت زیادی دارد. با توجه به این موضوع پژوهشگران شنوایی‌شناسی و گوش، حلق و بینی، با انجام مطالعه‌ای، کمبود این ویتامین را در شدت سرگیجه بیماران مبتلا به سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی، بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، در بازه زمانی اردیبهشت ۱۳۹۵ تا اردیبهشت ۱۳۹۶ بیمارانی که به کلینیک گوش، حلق و بینی و شنوایی بیمارستان روحانی بابل مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. تمام بیمارانی که سابقه حمله سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی را حداقل یک‌بار تا دوبار در مدت شش ماه اخیر داشتند، برای ورود به مطالعه و بررسی میزان ویتامین D انتخاب شدند و شدت سرگیجه نیز در این بیماران مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که میزان ویتامین D یک عنصر کلیدی در بروز شدت علایم بیماران مبتلا به سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی است و کمبود این ویتامین به طور معناداری باعث تشدید وضعیت بیماران شده است.

به گفته محققان این مطالعه؛ اثر درمانی اصلاح ویتامین D بر سرگیجه دقیقا مشخص نشده است اما ممکن است از طریق تاثیر مستقیم ویتامین D بر ریسک فاکتورهای سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی یا از طریق غیر مستقیم از طریق تقویت قدرت عضلاتی و تاثیر بر بیماری‌ها همراه باشد.

این پژوهشگران می‌گویند: یافته‌های این مطالعه اطلاعات جدیدی در مورد اثر درمانی ویتامین D بر شدت سرگیجه بیماران مبتلا به سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی می‌افزاید. با توجه به یافته‌های این مطالعه، در مناطقی که کمبود ویتامین D شایع است، اندازه‌گیری و اصلاح سطح این ویتامین در بیماران مبتلا به سرگیجه خوش‌خیم وضعیتی ضروری به نظر می‌رسد.

در انجام این مطالعه محبوبه شیخ‌زاده و محسن منادی؛ پژوهشگران گروه شنوایی‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل، یونس لطفی از گروه شنوایی‌شناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، عبداله موسوی؛ پژوهشگر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران و عنایت‌اله بخشی؛ از گروه آمار زیستی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دانشگاه تهران، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه،‌ بهمن‌ماه سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی تاثیر ویتامین D بر شدت نیستاگموس تورشنال در بیماران مبتلا به سرگیجه وضعیتی خوش‌خیم» در مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، منتشر شده است.

اقتصادآنلاین/

برچسب ها: ویتامین D ، ویتامین ، سرگیجه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Mhn

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ویتامین D ویتامین سرگیجه کمبود ویتامین D دانشگاه علوم ویتامین D شدت سرگیجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۵۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک سبک زندگی سالم می‌تواند خطر ژنتیکی مرگ زودهنگام را تا ۶۲ درصد کاهش دهد.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از سی‌ان‌ان، دکتر ژو لی (Xue Li)، رئیس دانشکده بهداشت عمومی در دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیان در چین، گفت با تغییر سبک زندگی و پیروی از یک سبک زندگی سالم، خطر مرگ زودهنگام می‌تواند تا حدود ۶۲ درصد در افراد دارای استعداد ژنتیکی کاهش یابد.

بسیاری از مطالعات ارتباط بین سبک زندگی سالم و طول عمر را نشان داده‌اند و برخی دیگر بر مولفه ژنتیکی در طول عمر تاکید کرده‌اند، اما گزارشی که در نشریه «بی ام جی اویدنس بیسد مدیسین» (BMJ Evidence Based Medicine) منتشر شد، چگونگی تاثیر این دو را بررسی کرده است.

افزایش ۶ سال به طول عمر با سبک زندگی سالم

دکتر علاءالدین شادیاب، دانشیار بهداشت عمومی و پزشکی در دانشگاه «کالیفرنیا سن دیگو» که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت که این مطالعه با داده‌های بیش از ۳۵۰ هزار نفر و اطلاعات مربوط به ژنتیک، تحصیلات، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و سابقه بیماری آن‌ها، دارای روش شناسی قوی بود.

در جریان این مطالعه، محققان به هر فرد یک نمره «خطر پلی ژنتیکی» دادند، که نمره‌ای است که حجم زیادی ازانواع مختلف ژن‌های متعددی را که بر طول عمر انسان تاثیر می‌گذارند ترکیب می‌کند. شرکت کنندگان در این مطالعه همچنین بر اساس نحوه رعایت اصول سبک زندگی سالم نمره‌ای دریافت کردند و سپس محققان به طور متوسط وضعیت سلامت آن‌ها را به مدت ۱۳ سال مورد پیگیری قرار دادند تا مشخص شود این افراد عمر کوتاه، متوسط یا طولانی دارند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که همه افراد، صرف‌نظر از خطرات ژنتیکی‌شان، در صورت داشتن سبک زندگی ناسالم، ۷۸ درصد بیشتر احتمال دارد که زودتر بمیرند. دکتر ژو لی، که همچنین مدیر موسسه ملی علوم داده در دانشکده بهداشت و پزشکی دانشگاه ژجیان است، گفت: افرادی که هم خطر ژنتیکی برای یک عمر کوتاه و هم سبک زندگی ناسالم دارند، دو برابر بیشتر از افرادی که خطر ژنتیکی ندارند و سبک زندگی سالم‌تری دارند، زودتر می‌میرند.

داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که در معرض خطر ژنتیکی قرار دارند می‌توانند با یک سبک زندگی سالم، طول عمر خود را تا ۵.۵ سال افزایش دهند.

عوامل معکوس کننده مرگ زودهنگام

این مطالعه مشاهده‌ای بود، به این معنی که می‌توانست ارتباط‌ها را تعیین کند، اما نمی‌توانست با اطمینان بگوید که این رفتار‌ها علت مستقیم تغییرات در طول عمر هستند. اما محققان توانستند چهار عامل را شناسایی کنند که بیشترین تأثیر را بر معکوس کردن خطر مرگ زودهنگام دارند.

لی گفت: این مطالعه یک ترکیب سبک زندگی بهینه شامل چهار عامل سبک زندگی: عدم مصرف سیگار، فعالیت بدنی منظم، مدت زمان خواب کافی و رژیم غذایی سالم را شناسایی کرده که مزایای بهتری برای افزایش طول عمر انسان ارائه می‌کند.

خواب کافی در این مطالعه هفت تا هشت ساعت در شب تعریف شد. دستورالعمل‌های فعلی فعالیت بدنی در آمریکا حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط و دو روز تمرین قدرتی در هفته را برای بزرگسالان توصیه می‌کند.

چطور سبک زندگی سالم داشته باشیم؟

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای داشتن زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر، گزینه مناسبی است، رژیم مدیترانه‌ای سبکی از غذا خوردن است که بر پخت و پز مبتنی بر گیاه تمرکز دارد و اغلب غذا‌های آن حاوی میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، لوبیا، دانه‌ها و روغن زیتون است. در این رژیم غذایی از گوشت قرمز کم استفاده می‌شود.

وقتی نوبت خواب کافی می‌رسد، اگر نمی‌توانید هفت یا هشت ساعت بخوابید، سعی کنید یک روال خواب ایجاد کنید، زمانی که نمی‌توانید بخوابید از رختخواب خارج شوید و اتاق خواب را خنک و تاریک نگه دارید.

اگر تلاش کرده‌اید و نتوانسته‌اید یک برنامه ورزشی بسازید که می‌توانید به آن پایبند باشید، آن را به بخشی از برنامه روزمره خود تبدیل کنید، به آرامی شروع کنید و فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • سرگیجه بزرگ!
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • سرگیجه در کشتی؛ محمدعلی گرایی به تیم ملی دعوت شد