Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، آتش‌سوزی اسلام قلعه که بعد از ظهر روز شنبه با آتش گرفتن یک تانکر گاز آغاز شد به دلیل مشکلات جدی در زیرساخت‌های اسلام قلعه به سرعت در تمام گمرک گسترش یافت و حدود بیش از یکهزار تانکر، کامیون و خودرو را به کام خود کشید و به خاکستر مبدل ساخت.

مقامات افغانستان وسعت این فاجعه را بزرگتر از آن می‌خوانند که پیش از این گزارش شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته رئیس اتاق تجارت و بازرگانی هرات، این آتش سوزی صد‌ها میلیون دلار به بخش خصوصی آسیب وارد کرده است.

«نثاراحمد غوریانی» وزیر صنعت و تجارت افغانستان اعلام کرد: این آتش سوزی مهمترین ستون تجارت و بازرگانی این کشور را فلج ساخت و خسارات آن غیرقابل تحمل است.

غوریانی گفت: صد‌ها تانکر نفت و گاز، کامیون‌ها و خودرو اموال صادراتی و وارداتی و تاسیسات گمرک در این حادثه از بین رفته است.

وی تأکید کرد: تلاش زیادی برای مهار این آتش سوزی گسترده صورت گرفت. امکانات موجود در هرات و کشور جمهوری اسلامی ایران بدون هیج کم و کاستی به محل رسید و تا حدودی آتش را مهار کرد.

غوریانی گفت: من به عنوان وزیر صنعت و تجارت کشور درد‌های بازرگانان را درک می‌کنم و خود را در این مصیبت شریک دانسته و برای زخمی‌های حادثه از خداوند بزرگ شفای عاجل می‌خواهم.

«یونس قاضی زاده» رئیس اتاق تجارت هرات افغانستان، اما می‌گوید: عمق فاجعه بیشتر از آن است که فکر می‌کردیم. زمانی که من به گمرک اسلام قلعه رسیدم متوجه شدم که وضعیت از کنترل خارج است.

وی افزود: در این حادثه صد‌ها میلیون دلار به بازرگانان بویژه بخش خصوصی آسیب وارد شده است و اگر این خسارت توسط دولت جبران نشود، تیر خلاص برای بازرگانان کشور شمرده می‌شود.

قاضی زاده دولت افغانستان را در وقوع این فاجعه مقصر دانست و گفت: طی یک سال و نیم گذشته بار‌ها صدای خود را بلند کردیم و برای نبود زیرساخت لازم و احتمال وقوع این رویداد ناگوار هشدار دادیم، اما کسی صدای ما را نشنید.

وی افزود: زیرساخت‌ها در اسلام قلعه به هیچ عنوان برای تجارت وسیع کافی نبود و محل نگاهداری و نقل و انتقال نفت و گاز نیز خیلی کوچک و نزدیک دیگر بخش‌ها و ایستگاه‌های کامیون‌های کالا‌های تجاری بود.

قاضی زاده در این رویداد پلیس را مقصر خواند و گفت: اداره استاندارد نیز باید بگوید که وضعیت چرا به اینجا کشیده شد.

به گفته قاضی زاده، آتش سوزی در بعضی از بخش‌های گمرک هنوز هم بصورت کوچک ادامه دارد.

وی از دولت ایران که اجازه داد برای کاهش آسیب یکهزارو ۴۰۰ کامیون و تانکر وارد خاک ایران شود و ۴۰۰ تانکر و کامیون دیگر نیز از گمرک خارج و به هرات انتقال داده شد، قدردانی کرد.

رئیس اتاق تجارت هرات گفت: در مسیر اسلام قلعه هرات شماری از کامیون‌های کالا‌ها ناپدید شده و شماری دیگر هم توسط مردم غارت شده است.

رانندگان کامیون‌های باربری در این منطقه، از فساد موجود در گمرک مرزی اسلام قلعه شاکی بوده و آن را عامل گسترش آتش‌سوزی و افزایش خسارت مالی دانستند.

«محمدظاهر» یکی از رانندگان گفت: هنگام وقوع آتش‌سوزی، سربازان امنیتی گمرک و پلیس اجازه ندادند خودرو‌های باربری از توقف‌گاه گمرک خارج شوند و همین امر سبب گسترش آتش گردید.

وی افزود: سربازان امنیتی در ازای پول اجازه می‌دادند کامیون‌ها بدون رعایت نوبت از گمرک خارج شوند و باعث مشکلات زیادی شد.

محمدظاهر گفت: با آغاز آتش‌سوزی آن‌ها تلاش کردند کامیون‌ها را از گمرک خارج کنند، اما فرمانده گمرک دروازه خروجی را قفل کرد و به آن‌ها اجازه خارج کردن کامیون‌ها را نداد.

وی تأکید کرد: باوجود اینکه مقامات ایرانی دروازه را برای ورود کامیون‌ها به منظور نجات از آتش سوزی باز کرده بودند، اما مقامات گمرک هرات زمانی که هنوز آتش گسترش نیافته بود، به آن‌ها اجازه خارج شدن ندادند.

اکنون هیأتی از وزارت دارایی افغانستان به هرات سفر کرده است تا دلایل وقوع آتش سوزی را بررسی و خسارات وارد شده بر بازرگانان را برآورد کنند تا بتوانند به نحوی خسارت بازرگانان این منطقه را جبران کنند.

همکاری جمهوری اسلامی ایران در مهار آتش‌سوزی و اجازه ورود به خاک ایران به بیش از یکهزار کامیون و تانکر برای ورود دوباره و فرار از آتش، باعث جلوگیری از نابودی میلیون‌ها دلار کالای تجاری بازرگانان گردید و مقامات افغانستان از نهاد‌ها و وزارت‌خانه‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران سپاسگزاری کردند.

استانداری هرات، معاون نخست ریاست جمهوری، وزارت صنعت و تجارت و وزارت خارجه افغانستان در اطلاعیه‌ها و مصاحبه‌های جداگانه از جمهوری اسلامی ایران بابت این همکاری و کمک جهت کاهش خسارت به مردم و دولت افغانستان قدردانی کردند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هرات افغانستان جمهوری اسلامی ایران اسلام قلعه کامیون ها قاضی زاده گمرک خارج آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۸۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای استان اردبیل از افزایش ۸۱ درصدی صادرات کالا از پایانه مرزی بیله سوار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، کلیم الله وثوقی در بازدید از پایانه مرزی بیله سوار با بیان اینکه در یک ماه گذشته ۶۴ هزار و۵۹۹ تن کالا از این مرز صادر شده است، اظهار کرد: این میزان کالا توسط سه هزار دستگاه کامیون از مرز بیله سوار صادرات شده است.

وی با اشاره به اینکه نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۳۵ هزار و۷۳۱ تن کالا از مرز بیله سوار صادرات شده بود، افزایش ۸۰ درصدی را شاهد هستیم، افزود: عمده کالاهای صادر شده شامل کاشی، شیشه، سیب زمینی، سنگ‌های ساختمانی، انواع نمک و پروفیل است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اردبیل، واردات دو هزار و۶۸۱ تن کالا را در یک ماهه گذشته توسط ۱۳۰ دستگاه کامیون از مرز بیله‌سوار یادآور شد و اظهار داشت: نسبت به مدت مشابه سال قبل که حدود سه هزار تن کالا وارد شده بود کاهش ۹ درصدی را شاهد هستیم.

وثوقی در مدت یاد شده از ترانزیت ورودی بیش از ۳۴ هزار تن کالا از مرز بیله‌سوار خبر داد و خاطرنشان شد: این میزان کالا توسط هزار و۵۰۶ دستگاه کامیون به‌صورت ترانزیت ورودی وارد مرز بیله‌سوار شده است.

عضو شورای ترافیک استان اردبیل با بیان اینکه در یک ماه گذشته ۵۵ هزار و۶۹۳ تن کالا توسط دو هزار و۵۵۳ دستگاه کامیون از مرز بیله‌سوار ترانزیت خروجی شده است، ادامه داد: نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴۶ هزار و۸۲۳ تن کالا ترانزیت خروجی شده بود افزایش ۱۹ درصدی را شاهد هستیم.

مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اردبیل گفت: از این میزان کالا ۵۳ درصد توسط کامیون ایرانی ،۳۹ درصد توسط کامیون آذری و هشت درصد نیز توسط کامیون سایر ملیت‌ها ترانزیت خروجی شده است.

وثوقی در یک ماه گذشته تردد ۱۲ هزار و۲۳۴ دستگاه وسیله نقلیه اعم از پر و خالی را از مرز بیله‌سوار یادآور شد و افزود: از این میزان شش هزار و۴۷۵ دستگاه وارد و ۵ هزار و۷۵۹ دستگاه نیز از مرز خارج شده است.

وی با اشاره به اینکه در یک ماهه گذشته حدود ۱۲ هزار دستگاه کامیون و ۲۴۶ دستگاه اتوبوس از مرز بیله‌سوار تردد کرده‌اند، گفت: در تردد وسیله نقلیه اتوبوس نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۶۲ دستگاه تردد کرده بود، افزایش ۵۲ درصدی و در تردد وسیله نقلیه کامیون نیز افزایش ۳۱ درصدی را شاهد هستیم.

کد خبر 751139

دیگر خبرها

  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • برنامه ریزی برای صادرات ۳ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق
  • آغاز مجدد پروژه راهسازی کمربندی قلعه نو
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • آتش سوزی خودرو و فوت ۳ نفر در تونل 
  • آتش سوزی که در صورت عدم حضور پلیس فاجعه بارتر می‌شد
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت