Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@03:14:27 GMT

روسیه ۱۲ موشک فضاپیما پرتاب می کند

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۹۱۴۵

به گزارش ایرنا، روسلان محمدجانف رئیس مرکز استفاده از زیرساخت های فضایی روسیه روز دوشنبه اعلام کرد: این موشک ها برای اهداف دولتی (پرتاب ماهواره های دولتی) و نیز اجرای قراردادهای تجاری غیردولتی پرتاب خواهند شد.

روسیه از امکانات فضایی خود برای اهداف مختلف استفاده می کند و  خدمات فضایی شامل پرتاب ماهواره به کشورهای دیگر ارائه می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   

گزارش دیگری از سایت اینترنتی سازمان فضایی روس کوسموس حاکیست که امروز فضاپیمای باری روسیه حامل ۲.۵ تن محموله برای ایستگاه فضایی بین المللی به فضا پرتاب شد.  

فضاپیمای پروگرس ام. اس-۱۶ با یک موشک از نوع سایوز ۲.۱ ای  از پایگاه فضایی بایکانور روسیه در قزاقستان به فضا پرتاب شد.  

انتظار می رود این فضاپیمای باری ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه به ایستگاه فضایی بین المللی ملحق شود.  

 این پرتاب نخستین پرتاب فضاپیمای باری روسی به فضا در سال جاری میلادی است.

فضاپیمای باری حامل ۶۰۰ کیلوگرم سوخت، ۴۲۰ لیتر آب آشامیدنی، ۴۰ کیلوگرم گاز فشرده و ۱۴۰۰ کیلوگرم تجهیزات و دستگاه ها و لباس ها و مواد لازم برای انجام آزمایش های علمی است.

 ازجمله وظایف فضاپیمای باری، جدا کردن بخشی از ایستگاه فضایی بین المللی به نام پیرس و نصب یک بخش آزمایشگاهی به نام «نائوکا» به جای آن است.

فضاپیمای پروگرس این بخش جدا شده را در اقیانوس آرام غرق خواهد کرد.  

ایستگاه فضایی بین المللی، یک آزمایشگاه فضایی به ارزش حدود یکصد میلیارد دلار است که در آن انواع آزمایش‌ها در شرایط فضا و بی وزنی توسط چند کشور از جمله روسیه، آمریکا و ژاپن و آژانس فضایی اروپا انجام می‌گیرد.

در حالی که در ابتدا این ایستگاه فضایی فقط سه ماژول داشت، مجموعه تحقیقاتی کنونی به بزرگی یک خانه پنج خوابه با یک سالن ورزشی، دو حمام و دستشویی، و یک پنجره با دید ۳۶۰ درجه به زمین است.

این مرکز فضایی بین المللی از روز دوم نوامبر سال  ۲۰۰۰ تاکنون به طور مداوم سرنشین داشته است.

در این ایستگاه که با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کند و تقریبا هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور مدار زمین می‌چرخد،  یک گروه بین المللی ۶ نفره از کشورهایی از جمله روسیه، آمریکا،  ژاپن و آژانس فضایی اروپا کار و زندگی می‌کنند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: ایستگاه فضایی بین المللی فضاپیمای باری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۹۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چین به زمین بازگشتند

فضانوردان ماموریت «شنژو ۱۷» پس از گذراندن شش ماه در ایستگاه فضایی «تیانگونگ» به زمین بازگشتند.

به گزارش ایسنا، سه فضانورد چین روز ۳۰ آوریل پس از گذراندن ۶ ماه در مرز نهایی به زمین بازگشتند.

به نقل از اسپیس، فضاپیمای ماموریت «شنژو ۱۷»(Shenzhou 17) حدود ۹ ساعت پس از خروج از ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) چین، در ساعت ۵:۴۶ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی با چتر نجات در منطقه خودمختار مغولستان داخلی فرود آمد.

خبرگزاری دولتی شینهوا به نقل از «آژانس فضایی سرنشین‌دار چین»(CMSA) اعلام کرد که هر سه خدمه شنژو  ۱۷ شامل «تانگ هونگبو»(Tang Hongbo)، «تانگ شنجی»(Tang Shengjie) و «جیانگ شینلین»(Jiang Xinlin) سالم و ایمن هستند.

شنژو ۱۷ در روز ۲۵ اکتبر بر فراز یک موشک «لانگ مارچ ۲اف»(Long March 2F) پرتاب شد و حدود ۶.۵ ساعت بعد به ایستگاه فضایی تیانگونگ رسید.

بیشتر بخوانید:

چین ۳ فضانورد جدید به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» فرستاد

این ماموریت دوازدهمین پرواز فضانوردان چین و ششمین بازدید خدمه از تیانگونگ بود که مونتاژ آن در اواخر سال ۲۰۲۲ به پایان رسید.

سه خدمه شنژو ۱۷، جوان‌ترین خدمه‌ای بودند که تا آن زمان از تیانگونگ بازدید کردند. در روز پرتاب، هونگبو ۴۸ ساله، شنجی ۳۴ ساله و جیانگ ۳۵ ساله بود. در حال حاضر فضانوردان ماموریت «شنژو ۱۸» که روز ۲۵ آوریل پرتاب شد، این عنوان را به خود احتصاص داده‌اند. «یه گوآنگفو»(Ye Guangfu)، «لی گوآنگسو»(Li Guangsu) و «لی کنگ»(Li Cong) به ترتیب فقط ۴۳، ۳۶ و ۳۴ سال سن دارند.

خدمه شنژو ۱۷ در مدار پایین زمین ۶ ماه پرحادثه را سپری کردند. برای مثال، آنها ده‌ها آزمایش علمی و دو پیاده‌روی فضایی انجام دادند که یکی در ماه‌ دسامبر و دیگری در ماه مارس بود. پیاده‌روی‌های فضایی برای تعمیر آرایه‌های خورشیدی تیانگونگ انجام شدند که در اثر برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها آسیب دیده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • تا پرتاب ماهوار از پایگاه فضایی چابهار وقت زیادی باقی نمانده
  • هدیۀ اینترنت ۳۰ گیگابایتی برای معلمان
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • هدیه اینترنت ۳۰ گیگابایتی دولت برای معلمان
  • زارع‌پور: بسته اینترنتی ۳۰ گیگابایتی برای معلمان فعال می‌شود
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • بسته هدیه اینترنت ۳۰ گیگا بایتی دولت به معلمان+ جزئیات
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند