Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:07:43 GMT

دیدگاه منفی نسل جوان به فرش‌بافی در زنجان

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۲۰۵۴۲

دیدگاه منفی نسل جوان به فرش‌بافی در زنجان

ایسنا/زنجان معاون امور بازرگانی و تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: به دلیل نگاه منفی به قالی‌بافی، این شغل مورد استقبال نسل جدید نیست.

امیرعلی مسیبی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تشکیل کمیته فرش دست‌بافت زیرمجموعه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری مورد توجه بوده و در استان نیز این کمیته در قالب گروه کاری تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، هدایت، حمایت و نظارت برای حفظ جایگاه فرش دست‌باف در بازارهای جهانی، این گروه کاری در استان‌ها تشکیل می‌شود.

وی افزود: بررسی مشکلات فرش در حوزه تولید، بازرگانی، صادرات، نیروی انسانی و پیگیری مطالبات فعالان حوزه از مهم‌ترین اهداف تشکیل این گروه کاری محسوب می‌شود. در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد دارهای قالی‌بافی استان زنجان در منازل بوده و به دلیل پایین بودن دستمزد، کاهش جمعیت خانوار، نگاه منفی به شغل قالی‌بافی، مورد استقبال نسل جدید نیست.

این مسئول ادامه داد: به دلیل اختصاص نیافتن اعتبار، امکان اضافه کردن افراد برای بیمه وجود ندارد و نبود مواد اولیه و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان نیز از مشکلات این بخش است. در حال حاضر ۲۱۲ فقره مجوز کارگاهی و غیرکارگاهی برای فرش‌بافی در زنجان صادر و پایانه صادرات فرش دستباف استان افتتاح شده است.

مسیبی بر ضرورت ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت به واحدهای صنفی عرضه مواد اولیه تاکید کرد و گفت: برخورد با واحدهای صنفی عرضه مواد اولیه نامرغوب از راهکارهای پیش‌بینی شده است. همچنین اختصاص اعتبار از محل اعتبارات استانی برای پرداخت هزینه سه ثبت جهانی جغرافیایی برای صنعت فرش موجب حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد می‌شود.

معاون امور بازرگانی و تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، یادآور شد: در حوزه فرش‌بافی امسال ۱۱ نفر برای بیمه تامین‌اجتماعی و ۵۲ نفر نیز برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمه تامین‌اجتماعی به صندوق بیمه کشاورزان و عشایر معرفی شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زنجان فرش بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۰۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،  شهردار دژکرد گفت: دومین جشنواره شکوفه‌های بادام شهر دژکرد بخش سده شهرستان اقلید فارس با اجرای برنامه‌های شاد و متنوع، برپایی سیاه چادر عشایری، غرفه‌های صنایع دستی، نمایش آداب و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات باغی، دارو‌های گیاهی، حبوبات و معرفی مناطق گردشگری دژکرد برگزار شد.

رئیسی افزود: جشنواره شکوفه‌ها با هدف برند سازی بادام دژکرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی، تولیدات محصولات کشاورزی و جذب سرمایه گذار در زمینه‌های صنایع دستی ، تبدیلی و گردشگری برپا شد.

بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهر دژکرد به کشت بادام دیم اختصاص یافته و این شهر را به بزرگترین بادامستان دیم کشور تبدیل کرده است. 
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جشنواره گفت: امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، نامگذاری شده است و این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش آفرینی کنند.
جلالی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده و به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی دژکرد به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
در شهر دژکرد رشته‌های صنایع دستی کیسه بافی، قالی بافی، گلیم، جاجیم، گبه، چنته، نمکدان، رودوزی سنتی و قلاب بافی فعال است.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ‌های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران