Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۰، ۵۷ اختراع در حوزه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر کرده است که از این تعداد ۳۷ مورد اختراع به ثبت رسیده (پتنت) و تعداد ۲۰ مورد درخواست ثبت اختراع منتشر شده هستند. در تعداد پتنت‌های نانو در USPTO، ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۳۱ درصد در تعداد و ۵ پله در رتبه رشد داشته و در جایگاه نوزدهم جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اطلاعات استت نانو در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۲۲۴۶۲ اختراع در زمینه فناوری نانو در اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) و ۵۲۹۲ اختراع نانو نیز در دفتر ثبت اختراعات اروپا (EPO) منتشر شده است. نزدیک به نیمی از این اختراعات متعلق به کشور آمریکا است. کره جنوبی، چین، ژاپن و تایوان کشورهای بعدی در این رده‌بندی هستند. ایران با ثبت ۳۷ پتنت نانو با ۵ رتبه صعود در رتبه نوزدهم دفتر ثبت USPTO قرار دارد.

بر اساس تعریف استاندارد (ISO/TS ۱۸۱۱۰) اختراعاتی در حوزه فناوری نانو قرار می‌گیرند که حداقل دارای یک ادعا (Claim) مرتبط با فناوری نانو باشند و یا بر اساس کدهای طبقه‌بندی IPC دارای کد مرتبط با حوزه فناوری نانو باشند. بر اساس بررسی آماری انجام گرفته از بانک داده Orbit مشخص شد که در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۲۲۴۶۲ اختراع در زمینه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر شده است. از این تعداد اختراع، ۹۵۶۱ مورد پتنت نهایی (Granted patents) و ۱۲۹۰۱ مورد مربوط به درخواست‌های ثبت اختراع منتشر شده (Published patent applications) است.

بر همین اساس برای اداره ثبت اختراع اروپا در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۵۲۹۲ اختراع در زمینه فناوری نانو منتشر شده است که از این تعداد ۳۱۳۸ مورد پتنت و ۲۱۵۴ مورد مربوط به درخواست‌های ثبت اختراع منتشر شده در حوزه فناوری نانو است. پتنت‌های ثبت‌شده در EPO حدود ۶/۲۳ درصد پتنت‌های USPTO است که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۹ (۲۳٫۴ درصد) افزایش کمی نشان می‌دهد. مقایسه این سهم برای سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ با مقادیر به ترتیب ۱۸، ۲۰، ۶/۲۳ و ۴/۲۳ و ۶/۲۳ درصد نشان می‌دهد که روند صعودی به یک مقدار نسبتاً ثابت در سه سال اخیر تبدیل شده است. به‌عبارتی دیگر این عدد نشان‌دهنده توجه کشورهای مختلف و شرکت‌ها در سال‌های اخیر به بازار اروپا در مقایسه با بازار ایالات متحده است.

در جدول ۱ پتنت‌های کشورهای برتر در حوزه فناوری نانو در USPTO و EPO در سال ۲۰۲۰ آورده شده است. به‌دلیل اهمیت و تعداد بیشتر اختراعات در USPTO، رتبه‌بندی کشورها بر اساس تعداد پتنت‌های این دفتر انجام گرفته است.

این جدول نشان می‌دهد تعداد پتنت‌های فناوری نانو ۱۰ کشور اول در USPTO و EPO در سال ۲۰۲۰ – رتبه‌بندی بر اساس تعداد پتنت در USPTO صورت گرفته است.

آمریکا با دارا بودن سهمی حدود ۴.۵۱ درصد از کل اختراع‌های ثبت شده در حوزه فناوری نانو در USPTO رتبه اول را از این حیث داراست. این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با سهمی معادل با ۸۴.۵۰ درصد اندکی افزایش را نشان می‌دهد. کره جنوبی و چین با اختلاف زیادی نسبت به آمریکا در این رتبه‌بندی در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

نکته قابل توجه در این لیست توجه ویژه کشورهای آسیایی از جمله عربستان، چین، کره جنوبی و تایوان در مقایسه با کشورهای آمریکایی و حتی اروپایی به حوزه و بازار اروپا است. در سال ۲۰۲۰، پتنت‌های نانوی کشورهای عربستان، چین، کره‌جنوبی و تایوان در EPO به ترتیب حدود ۱۰۸، ۳۱، ۲۷ و ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشتند.

ایران در سال ۲۰۲۰ تعداد ۵۷ اختراع در حوزه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر کرده است که از این تعداد ۳۷ مورد اختراع به ثبت رسیده (پتنت) و تعداد ۲۰ مورد درخواست ثبت اختراع منتشر شده هستند. در تعداد پتنت‌های نانو در USPTO، ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۳۱ درصد در تعداد و ۵ پله در رتبه رشد داشته و در جایگاه ۱۹ ام جهان قرار گرفته است. ولی تعداد درخواست‌های ثبت اختراع ایران در این فناوری در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۶ درصد افت داشته و با توجه به این رشد منفی، با ۲ پله سقوط در جایگاه ۲۶ ام جهان قرار گرفته است. در حوزه فناوری نانو همانند سال‌های قبل ایران دارای هیچگونه اختراعی در اداره ثبت اختراع اروپا نیست.

کد خبر 5147559 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری نانو ثبت اختراع ایران حاکمیت سایبری واکسن کرونا ایرانسل همراه اول شرکت دانش بنیان گوگل فناوری فضایی کسب و کار اینترنت فیس بوک دوربین آمازون تحقیقات علمی گوشی هوشمند حوزه فناوری نانو ایران در سال ۲۰۲۰ تعداد پتنت نشان می دهد نانو در USPTO کره جنوبی سال ۲۰۱۹ بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نفرات برتر مسابقات تنیس روی میز پیشکسوتان کشور

مسابقات تنیس روی میز پیشکسوتان کشور با حضور ورزشکاران سراسر کشور به همت هیات تنیس روی میز تنکابن در سالن ورزشی شهید شیرود بزرگی برگزار شد و در پایان با قهرمانی بابک نوروزی از مازندران به پایان رسید.

بیگلری از آذربایجان شرقی نایب قهرمان شد و کاظم جنگی و عباد غفارنیا نیز مشترکا مقام سوم را از آن خود کردند.

این مسابقات به مناسبت چهل و سومین سالگرد شهادت امیر سرلشکر خلبان، شهید علی اکبر شیرودی و کنگره ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید استان مازندران برگزار شد.

آئین اهدای جوایز و احکام نفرات برتر با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • معرفی نیروی مستعد جویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران‌هلث‌
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • پایان رقابت‌های قهرمانی کاراته کشور با معرفی نفرات برتر
  • معرفی نفرات برتر تنیس روی میز پیشکسوتان کشور
  • معرفی نفرات برتر مسابقات تنیس روی میز پیشکسوتان کشور
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند