Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسر فلاح، مدیر سابق روابط عمومی بورس، ضمن اشاره به مثبت بودن بازار سهام در اولین روز کاری بعد از اجرای تصمیم محدودیت دامنه نوسان عنوان کرد که تغییر دامنه نوسان فقط یک فرصتی برای تحلیل است، فرصتی است که سهامداران با تحلیل بهتری اقدامات خود را پیش ببرند و پرتفوی خودشان را بهینه کنند. به گزارش پول نیوز، برای بررسی وضعیت روز اول کاری بازار بورس و اوراق بهادار تهران بعد از تصمیم محدودیت دامنه نوسان، با یکی از صاحب نظران و مدیر روابط عمومی سابق سازمان بورس به گفتگو پرداختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تصمیم کاهش نوسان به منفی ۲ و مثبت ۶ درصد باید زودتر از این‌ها اتخاذ می‌شد
یاسر فلاح، کارشناس و فعال بازار سرمایه ضمن اشاره به روند مثبت دیروز و رشد بیش از ۴۰ هزارواحدی شاخص کل به خبرنگار «بازار» گفت: اکنون سازمان بورس به لحاظ ریز ساختار‌های بازار سرمایه تصمیمی را اتخاذ کرد که شاید باید زودتر این کار را انجام می‌داد، اما به هرحال موانعی هم برای این تصمیم سر راه سازمان بورس وجود داشت و، اما به هرحال این تصمیم گرفته شد.

وی افزود: کاهش دامنه نوسان یک تصمیم لازم، اما کافی نیست و حتما باید حمایت از بازار سرمایه علاوه بر تغییر در ریز ساختار‌ها و بحث هدایت منابع مالی که قول داده شده بود، صورت گیرد. یعنی منابعی که قرار بود از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بازار تزریق شود و به عنوان حمایت از بازار مورد استفاده قرار گیرد.

این کارشناس متذکر شد که البته برخی‌ها گمان می‌کنند این منابع قرار است به بازار بخشیده شود، اما به هیچ وجه اینطور نیست. این منابع درجهت حمایت به بازار تزریق می‌شود و پس از مدتی هم خارج می‌شود و به صندوق توسعه ملی بازمی گردد.

پیش بینی می‌کنم که به هرحال بازار فرصت یک تحلیل را داشته باشد و بتواند از این فرصتی که از تغییر دامنه نوسان به وجود آمده، استفاده کند و این امکان به وجود می‌آید که سهامداران با تحلیل بهتر و دانش بیشتر تصمیم گیری کنند

تصمیماتی که در بخش‌های دولتی گرفته می‌شود حتما باید با هماهنگی شورای عالی بورس باشد
فلاح تاکید کرد: تصمیماتی که در بخش‌های دولتی گرفته می‌شود حتما باید با هماهنگی شورای عالی بورس باشد. به هرحال شرکت‌هایی که در بورس هستند مثل شرکت‌های فولادی، شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های پالایشگاهی و ... ممکن است بخش‌های مختلف دولت مثل وزارت صنعت و نفت برایشان تصمیم بگیرد و زمانی که برای این شرکت‌ها تصمیمی گرفته می‌شود قطعا روی سهام داران آن‌ها نیز تاثیر می‌گذارد.

او اضافه کرد که تصمیمات دولت برای شرکت‌های بورسی ممکن است برخی از سهام داران این شرکت‌ها را متحمل زیان کند یا بعضا ممکن است سود‌هایی را نسیب آن‌ها کند؛ بنابراین حتما تصیماتی که بر روی شرکت‌های بورسی اثر گذار هستند باید با هماهنگی شورای عالی بورس یا مشخصا با هماهنگی وزیر امور اقتصادی و دارایی گرفته شود که آسیب و صدمه‌ای در بر نداشته باشد.

اکنون زمان آن است که سهامداران پرتفوی خود را بهینه کنند
فعال بازار سرمایه ضمن پیش بینی آینده بازار گفت: من پیش بینی می‌کنم که به هرحال بازار فرصت یک تحلیل را داشته باشد و بتواند از این فرصتی که از تغییر دامنه نوسان به وجود آمده، استفاده کند و این امکان به وجود می‌آید که سهامداران با تحلیل بهتر و دانش بیشتر تصمیم گیری کنند.

فلاح معتقد است که تغییر دامنه نوسان به عنوان عاملی که حتما بازار را بهتر می‌کند یا به واسطه این تصمیم بازار بهبود پیدا می‌کند، نیست. تغییر دامنه نوسان فقط یک فرصتی برای تحلیل است، فرصتی است که سهامداران با تحلیل بهتری اقدامات خود را پیش ببرند و پرتفوی خودشان را بهینه کنند.

یاسر فلاح: هر دو طرف هم حقیقی و هم حقوقی تحلیل می‌کنند، اما به هرحال حقوقی‌ها تاثیر بیشتری بر اداره امور شرکت‌ها دارند. چرا که ممکن است سهامدار بخش بیشتری از شرکت‌ها باشند یا به نوعی اثر گذاری بیشتری بر صندوق‌های سرمایه گذاری داشته باشند؛ بنابراین پیش بینی می‌کنم که رفتار هر دو طرف به سمت تحلیل پیش خواهد رفت

وی درواکنش به این که فعالیت حقوقی‌ها را بعد از کاهش دامنه نوسان به منفی ۲ و مثبت ۶ درصد چطور می‌بینید؟ تصریح کرد: بدون تردید حقوقی‌ها یکی از بخش‌های مهم بازار به حساب می‌آیند. حقوقی‌ها هم به دنبال این هستند تا در این بازار منفعت کسب کنند و سود ببرند و قرار نیست که آ‌ها در بازار متضرر باشند و فقط این حقیقی باشد که سود کسب کند.

رفتار حقیقی و حقوقی به سمت تحلیل پیش خواهد رفت
کارشناس بازار سهام ادامه داد: هر دو طرف هم حقیقی و هم حقوقی تحلیل می‌کنند، اما به هرحال حقوقی‌ها تاثیر بیشتری بر اداره امور شرکت‌ها دارند. چرا که ممکن است سهامدار بخش بیشتری از شرکت‌ها باشند یا به نوعی اثر گذاری بیشتری بر صندوق‌های سرمایه گذاری داشته باشند؛ بنابراین من پیش بینی می‌کنم که رفتار هر دو طرف به سمت تحلیل پیش خواهد رفت.

فلاح درانت‌ها با اظهار امیدواری بیان کرد که امیدوار هستیم شرایط شرکت‌ها در آینده بهبود و دولت کمک کند که وضع اقتصادی شرکت‌های حاضر در بورس بهتر شود و چرخ اقتصادی آن‌ها بهتر بچرخد. زمانی که چرخ اقتصادی این شرکت‌ها بچرخد، برای سهامداران خودشان سود می‌سازند و ان شاالله در بازار سرمایه به این سمت حرکت می‌کنیم.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار بازار سرمایه عرضه سهام سهام عدالت پیش بینی می کنم تغییر دامنه نوسان دامنه نوسان بهینه کنند بازار سرمایه اما به هرحال پرتفوی خود دو طرف حقوقی ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۰۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟