Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز به روز تعداد بیشتری از اصلاح‌طلبان برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ احساس تکلیف می‌کند،جالب اینجاست که این طیف اصلا برای پاسخگویی درباره عملکرد دولت و پذیرش مسئولیت، هیچ احساس تکلیفی نمی‌کند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

******

** تجدید پیمان فعالین فتنه ۸۸ با آرمان های امام!

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «اجماع اصلاح طلبانه» نوشت:«نهاد اجماع‌ساز سرانجام پس از مدت‌ها روی ریل حرکت قرار گرفت. حالا چندین‌ ماهی هست که اصلاح‌طلبان درباره جایگزین شورای عالی سیاستگذاری سرگرم بحث و بررسی هستند، آن‌هم درحالی که برخی معتقد بودند که شورای هماهنگی می‌تواند جایگزین این نهاد بالادستی شود و برخی هم به تشکیل نهادی تازه اعتقاد داشتند. سرانجام دیروز نهاد تازه‌تاسیس با عنوان جبهه اصلاح‌طلبان ایران نخستین نشست خود را در جماران برگزار کرد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«اصلاح‌طلبان می‌گویند با انتخاب «جماران» می‌خواهند بار دیگر با آرمان‌های امام(ره) و انقلاب تجدید پیمان کنند.  هرچه بود نخستین نشست جبهه اصلاح‌طلبان ایران با انتخاب هیات رییسه سنی شامل بهزاد نبو ی، حسین کمالی، آذر منصوری و عابدی به عنوان هیات‌رییسه موقت آغاز و قرار شد کمیته‌ای ۵ نفره ظرف ۷۲ ساعت آینده آیین‌نامه انتخاب هیات رییسه دایم را تدوین کنند».

روزنامه اعتماد در این گزارش تاکید کرد:«اصلاح‌طلبان بر آن شدند تا با تاسیس نهاد فرادست هم برای انتخابات ۱۴۰۰ گام بردارند و هم سایر تحرکات سیاسی خود را از طریق این نهاد انسجام بخشند... شورای هماهنگی با تشکیل کمیته‌ای، نسبت به انتخاب اعضای حقیقی نهاد اجماع‌ساز اقدام کرد تا درنهایت بهزاد نبوی، سیدحسین مرعشی، محسن امین‌زاده، محسن میردامادی، محمدرضا جلایی‌پور، علیرضا علوی‌تبار، سیدحسن رسولی، سیدسراج‌الدین موسوی، حسن صادقی، عماد بهاور، بدرالسادات مفیدی، سیدمعروف صمدی، فاطمه سعیدی، فخرالسادات محتشمی‌پور و اسماعیل گرامی‌مقدم به عنوان نفراتی انتخاب شدند تا کنار نمایندگان حقوقی ۳۱ حزب اصلاح‌طلب عضو شورای هماهنگی، این نهاد اجماع‌ساز را فعال کنند».

اصلاح طلبان در سالهای اخیر با طفره رفتن از پاسخگویی درباره کارنامه دولت، بارها ادعا کردند که رئیس جمهور در ایران نهایتا ۳۰ درصد اختیار دارد و رئیس قوه مجریه صرفا یک تدارکاتچی است و...حالا همین طیف با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با تمام قوا در پی تصاحب پاستور هستند. این چیزی جز توهین به فهم و شعور مردم نیست. اینکه در فصل پاسخگویی طفره برویم و جواب سربالا بدهیم و در هنگام انتخابات- به دلیل آگاهی نسبت به اختیارات و امکانات گسترده قوه مجریه- برای تصاحب پاستور لشکرگشی کنیم.

اصلاح طلبان علیرغم ادعاهای تکراری درباره اختیارات محدود ریس جمهور در ماههای اخیر از قریب به ۳۰ کاندیدا برای انتخابات ۱۴۰۰ نام برده و روز به روز تعداد بیشتری از فعالین اصلاح طلب برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ احساس تکلیف می کند! جالب اینجاست که این طیف اصلا برای پاسخگویی درباره عملکرد روحانی و پذیرش مسئولیت وضع موجود اصلا احساس تکلیف نمی کند!

یکی از ویژگی های بارز طیف افراطیون اصلاح طلب، «نفاق» است. امثال بهزاد نبوی، محسن میردامادی، آذر منصوری، محسن امین زاده، اسماعیل گرامی مقدم در کنار تاجزاده و حجاریان و عرب سرخی و صفایی فراهانی و...در سال ۸۸ به جهت فعالیت ویژه در خیانت نابخشودنی فتنه ۸۸ بازداشت شدند.

در آن سال فتنه گران عکس امام را پاره کردند. در روز عاشورای حسینی هلهله و شادی کرده و به ساحت سیدالشهدا(ع) جسارت کردند، شعار «جمهوری ایرانی» سر دادند. فتنه گران در آن سال صراحتا شعار دادند که «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است». در آن مقطع تحرکات ضدایرانی و آشوب و اغتشاش صورت گرفته توسط افراطیون اصلاح طلب تا جایی ادامه یافت که سران رژیم صهیونیستی، این طیف را سرمایه های اسرائیل در ایران نامیدند.

حالا این جماعت با نمایش تمام عیار نفاق، در جماران حضور یافته و مدعی شده اند که با آرمان های امام تجدید میثاق کرده اند!

**ضرب الاجل مجلس، کار بایدن برای لغو تحریم ها را دشوار می کند

روزنامه ایران در مطلبی با عنوان «ضرب الاجل اسفند» نوشت:«کشورهای اروپایی طرف برجام در شرایطی از بازگشت امریکا به برجام استقبال کرده و خواستار اجرای کامل تعهدات برجامی ایران شده‌اند که هنوز نشانه‌ای از عزم دولت جدید واشنگتن برای اجرای تعهداتش در چارچوب توافق هسته‌ای دیده نمی‌شود...به‌رغم پیش‌بینی‌ها که از تغییرات زودهنگام پساانتخابات امریکا در صحنه برجام حکایت می‌کرد با شروع به کار دولت بایدن هیچ روزنه‌ای برای بازکردن کلاف درهم تنیده این توافق به صورت عملی هنوز گشوده نشده است».

ارگان رسانه ای دولت در ادامه نوشت:«آنچه کار دولت «بایدن» بابت تأخیر در تصمیم‌گیری پیرامون برجام و لغو تحریم‌ها را دشوارتر می‌کند، ضرب‌الاجلی است که ایران درباره متوقف کردن اجرای پروتکل الحاقی تعیین کرده است...با نزدیک‌تر شدن به موعد ضرب‌الاجل ایران یعنی سوم اسفندماه نمایندگان مجلس هشدار داده‌اند که این اقدام به‌طور قطع اجرا خواهد شد».

علیرغم آنکه رسانه های غربی اذعان کرده اند که بایدن در مسئله ایران، رویکرد ترامپ را ادامه می دهد، اما در این سو رسانه های اصلاح طلب همچنان در پی تطهیر بایدن هستند.

در روزهای گذشته نشریه «کانتر پانچ» طی یادداشتی به قلم «لارنس دیویدسون» تحلیلگر آمریکایی و استاد دانشگاه وست‌چِستر، به بررسی مخالفت دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» در قبال ایران پرداخته و تحلیل کرد که آنها نیز رویکردی مشابه سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق این کشور علیه ایران اتخاذ کرده‌اند.

همچنین روزنامه ایندیپندنت در گزارشی نوشت که اظهارات «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و مقام‌های دولت وی درخصوص شرایط بازگشت واشنگتن به برجام نشان می‌دهد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و بایدن هردو سیاست‌های مشابهی را در قبال ایران در پیش دارند.

هفته گذشته «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرد که هدف آمریکا این است که از برجام سکویی برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر به‌منظور مهار برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران بسازد.

ند پرایس در این خصوص به خبرنگاران گفت:«هدف ما تنها این نیست که ایران به تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام بازگردد، بلکه ما می‌خواهیم از برجام به عنوان سکویی برای دستیابی به یک توافق گسترده‌تر که رفتارهای بی‌ثبات‌کننده ایران و برنامه موشکی‌اش را نیز پوشش دهد، استفاده کنیم».

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دقیقا تکرار اظهارات ترامپ و پمپئو است.

ضرب الاجل تعیین شده توسط مجلس، به طرف غربی این پیغام را می دهد که «اجرای برجام به هر قیمت» توسط دولت ایران دیگر ادامه نخواهد یافت. با اینکه اقدام مجلس، ابزاری در دست دولت برای امتیازگیری از طرف مقابل و جلوگیری از گستاخی های بیشتر طرف عهدشکن است، اما متاسفانه رسانه های اصلاح طلب و بعضا رسانه های دولتی، این اقدام مقتدرانه را مورد هجمه قرار می دهند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا جشنواره فیلم فجر ویژه های مشرق فاطمه سعیدی انتخابات ریاست جمهوری 1400 جبهه اصلاح طلبان ایران بهزاد نبوی وزارت خارجه امریکا پاستور محمدرضا جلایی پور ترامپ محسن میردامادی اصلاح طلبان روحانی ویژه های مشرق برجام جماران مصطفی تاجزاده نفاق ویژه های مشرق روزنامه ایندیپندنت جو بایدن جو بایدن سید حسین مرعشی علیرضا علوی تبار آذرمنصوری علیرضا علوی تبار محسن امین زاده صفایی فراهانی اسماعیل گرامی مقدم آرمان های امام انتخابات ۱۴۰۰ اصلاح طلبان رئیس جمهور ضرب الاجل اصلاح طلب رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۰۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کردند و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، قانون‌گذاران اروپایی خواستار تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران شدند. آنها در تداوم حمایت تمام‌قد غرب از رژیم تروریستی صهیونیستی به ابراز تاسف از تجاوز این رژیم علیه کنسولگری ایران بسنده و اشاره کرده‌اند که اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک باید طبق قوانین بین المللی رعایت شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه جانبدارانه‌ای که امروز صادر شد، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس و سیاه‌نمایی درباره نقش ایران در منطقه، از تصمیم اخیر شورای وزیران امور خارجه اتحادیه برای تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم ایران استقبال کرده و خواستار افزودن فوری نام اشخاص و نهاد‌های نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌ها شدند.

آنها همچنین درخواست غیرقانونی افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را تکرار کرده و از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام در این زمینه شدند.

بر اساس گزارش‌ها بورل قرار است فهرست تحریم‌های جدید علیه ایران را در پی عملیات وعده صادق ارائه کند؛ وی با این حال تصریح کرده است که شناسایی سپاه پاسداران به‌عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی، بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست.

او هفته پیش در نشست با خبرنگاران در این باره گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

قانون‌گذاران اروپایی در فراز دیگری از این قطعنامه به توافق سال ۹۴ اشاره کرده و بدون توجه به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق و بدعهدی کشور‌های اروپایی عضو برجام، خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات خود شدند.

گفتنی است که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

این درحالیست که ایران با وجود بدعهدی طرف مقابل، حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد، اما تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که علاوه بر تضمین طرف‌های مقابل به پایبندی، تحریم‌ها را به صورت موثر و قابل‌راستی آزمایی رفع کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • تجدید میثاق مدیرعامل و کارکنان بانک توسعه تعاون با آرمان‌های امام راحل
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • هفته کارگر در بوشهر با گلباران مزار شهدا آغاز شد