Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت امروز در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در استان قزوین، گفت: در مورد تامین واکسن ما از ۳ مسیر از اسفند سال قبل این بحث را دنبال کردیم. اول این که ساخت واکسن داخلی را به طور جدی دنبال کردیم. خیلی‌ها این بحث را در مملکت جدی نمی‌گرفتند و آن را عملی نمی‌دانستند اما خودم تک‌تک افراد با انگیزه را دعوت کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و خوشبختانه واکسن بنیاد برکت فاز اول مطالعات بالینی را با موفقیت بسیار بالا گذراند.

وی ادامه داد: واکسن رازی اجازه مطالعات بالینی را گرفت و در شرف مقدمات اجرایش است. واکسن مجموعه وزارت دفاع از هفته آینده به بحث کلینیکال ترایال انسانی می‌رسد. همچنین با انتقال دانش فنی از کوبا که قبلا درمورد واکسن هپاتیت و پنوموکوک هم با آنها همکاری کردیم، یکی از موثرترین واکسن های کرونای دنیا را در پاستور خواهیم ساخت و زودتر از واکسن‌های برکت و رازی به آن دست خواهیم یافت. چون فاز ۳ مطالعات بالینی را طی می‌کند و امیدواریم تا حداکثر اوایل اردیبهشت سال ۱۴۰۰ واکسن پاستور را به بازار بیاوریم.

وزیر بهداشت افزود: همزمان اقداماتی برای واردات واکسن هم صورت گرفت تا گروه‌های آسیب‌پذیر را زودتر واکسینه کنیم. واکسن کاری سیاسی در جهان است و کسی خارج از مرزها نمی‌گوید بدو بیا حراجش کردم و واکسن ارزان دارم. این خبرها نیست. یکی از منابع موثر که بالای ۹۱ درصد ایمنی زایی داشت مجموعه اسپوتنیک روسیه بود که وارداتش با همکاری وزارت امور خارجه انجام شد.

برای اعتماد مردم گفتم اولین واکسن را جگرگوشه‌ام بزند

دکتر نمکی گفت: متاسفانه جو ناجوانمردانه‌ای ساخته شد، شاعر می‌گوید «ترسم از ترکان تیرانداز نیست، طعنه‌ ترآورانم می‌کشد». من وقتی خودم و آبرویم را به میان آوردم، فکر کردم شاید برای اعتمادبخشی به مردم باید جگرگوشه‌ام اولین کسی باشد که این واکسنی را بزند که شما نسبت به آن تردید ایجاد کردید. نامردی است که فکر کنیم خون ما از سایر افراد رنگین‌تر است و فرزندان چیزی استفاده کنند که مردم این سرزمین استفاده نمی‌کنند. خدا را شاهد می‌گیرم تاکنون یک قرص خارجی به خانه ام نبرده‌ام. فقط زمانی قرصی بود که در کشور ساخته نمی‌شد و برای مادرم می‌بردم. همانگونه که کت و شلوار غیر وطنی نپوشیدم. اگر چیزی خوب است، برای همه خوب است و اگر چیزی بد است، برای همه بد است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: من به عنوان وزیر و وکیل حق ندارم فراتر از روستایی محروم سیستان و بلوچستان چیزی بخواهم. آنها ولی نعمت ما هستند. روزی در اوایل وزارتم راننده من در خیابان برای پیرمردی بوق زد و من گفتم شخصیت او است که پیاده می‌رود و نه من. شخصیت من را هم او به من داده است، مردم به ما عزت دادند. آنها ولی نعمت اند. ما بدون آنها هیچ نیستیم. و بدبخت کسی است که از خدا و مردم ببرد.

۳۰۰ هزار دوز دیگر از واکسن روسی در راه ایران

این مقام مسئول تاکید کرد: ۳۰۰ هزار دوز دیگر از واکسن اسپوتنیک روسی در راه است و منبع دیگر یک واکسن چینی به نام «ساینوفارم» است که در راه داریم. امیدواریم تا قبل از عید گروه‌های آسیب‌پذیر را واکسینه کنیم.

وی ادامه داد: از سبد کوواکس هم ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز خریدیم که از فوریه وارد می‌شود. ما بر حسب گروه‌های آسیب پذیر و اولیت‌دارها سند ملی واکسیناسیون کرونا آماده کردیم و هیچ کس به جز سن، بیماری ها و شغل در معرض خطر اولویتی بر دیگران ندارد.

نمکی گفت: تا ۳ ماه دیگر یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان واکسن در دنیا می‌شویم و به همه جا صادر می‌کنیم. چه من باشم و چه من نباشم. این ریل گذاری صورت گرفته است. ما قول می‌دهیم تا شهریور سال آینده اکثر گروه‌های آسیب پذیر را واکسینه کنیم و  ان‌شاءلله اولین کشور دنیا باشیم که گروه آسیب پذیر را واکسینه کردیم و تا سه ماه بعد ۷۰ درصد دیگری که باید زنجیره را قطع کنند، واکسینه می‌کنیم.

کوچک‌ترین عارضه‌ای ببینیم، اجازه تزریق نخواهیم داد

وزیر بهداشت تاکید کرد: بر سر این عهد هستیم که اگر کوچک‌ترین عارضه از هر واکسن خارجی یا داخلی ببینیم، اجازه تزریقش را نخواهیم داد. ما اجازه ندادیم به اسم واکسیناسیون تست واکسن کشورهای خارجی بر مردم ما انجام شود و این کاری بود که برخی کشورهای همسایه کردند. اگر واکسنی آوردیم، شرط کردیم آزمایش آن در کشور دیگری انجام شده باشد و حتما باید بعد از طی ۳ فاز مصرف آن حداقل در ۵ کشور انجام شده باشد. امیدواریم شرمنده مردم نشویم و با حمایت مردم و مسئولین ما هم در این راه سرافراز باشیم و افتخاراتی کسب کنیم.

۱۳ ماه رنج کشیدیم و به آمار فوت دورقمی رسیدیم

وزیر بهداشت ادامه داد: برخی آخرین روز بهمن ماه سال قبل را اولین روز مقابله ما با کرونا می‌دانند اما ما از اواخر دی سال ۹۸ درگیر مدیریت کرونا هستیم و  بیان این حماسه در طول این ۱۳ ماه لازم است و ضرباهنگ تپش قلب ما با بالا و پایین رفتن منحنی استان‌ها جا به جا می‌شود. تمام کادر درمان در این ایام یک روز استراحت و آرامش نداشتند. به آبروی پیامبر و ائمه ان‌شاءالله در آینده نزدیک بر بیماری فائق آییم. آمده‌ام برای اینکه به عنوان یک خدمتگذار کوچک دست همکارنم را ببوسم و نیامدم که بازجویی کنم. آمدم تشکر و عرض ادب کنم و اگر کمکی از دستم برآید، دریغ نکنم.

وی با اشاره به اینکه در ۱۳ ماه گذشته کرونا رنج‌های فراوانی به دنیا تحمیل کرد، افزود: اما معادلات مدیریتی جهان را هم به هم ریخت. به خاطر دارم در اولین روزهایی که ویروس قرار بود گرفتارمان کند، همکاران من برآورد می‌کردند اگر این طوفان رسید، چگونه سختی‌ها را مدیریت کنیم‌ و من آنجا عرض کردم درست است که خزانه ما خالی است و در اوج ظالمانه‌ترین تحریم ها هستیم و من بارها گفتم هیچ روزی روز عاشورا نیست و سرزمینی سرزمین کربلا نیست اما ظلمی که در این ایام سخت بر ملت شریف ایران روا داشتند بعد از واقعه عاشورا بر قومی روا نداشتند.

نمکی گفت: از  هر جای دنیا هرچه می‌خواستیم بیاوریم، برای ما مشکل ایجاد می‌کردند. علی‌رغم آنکه آن دیوانه حاکم بر کاخ سفید ادعا می‌کرد برای دارو و تجهیزات منعی قائل نیستند، اما بدانید این برادر کوچک شب‌های زیادی تا صبح راه می‌رفت و انتظار می‌کشید خبر خوش بدهند که پروازی به نفع ما مجوز گرفته و سپس خبر تلخ می‌دادند که آمریکایی ها جلوی آن را گرفتند. آنها منتظر بودند کشور در مدیریت کرونا به گل بنشیند و می‌دانستند این تنها فشاری است که می‌توانند وارد کنند. اما آنها در محاسبات خود ندیده بودند که ما خدا، رهبری فرزانه و مهربان، دولتی محکم، مردمی صبور و حماسه و  شهدای دفاع مقدس را داریم. در دل شب دعای جانبازان دفاع مقدس را داریم و از همه مهم تر عزتی داریم که به عنوان عشق اهل بیت(ع) با خود همراه داریم.

مقایسه آمار کرونا در جهان و ایران

این مسئول به پیش‌بینی و محاسبات موسسات بین المللی در مورد کرونا و آمار جهانی آن اشاره کرد و گفت: آنها گفته بودند حداقل مرگ در کشور در آذرماه به ۱۲۰۰ نفر می رسد. متاسفانه آمریکا دیروز ۵۲۰۰ مرگ را به ثبت رساند؛ البته ما هرگز برای مرگ هیچ کسی خوشحال نمی‌شویم. حتی مملکتی که سردمدارانش ماسک را از ما دریغ کردند. عشق به اهل بیت عشق به مردم جهان را به ما آموخته است.

وزیر بهداشت اضافه کرد: در انگلستان هم آمار دیروز  از ۱۸۶۰ مرگ عبور کرد و آلمانی ها با آن ساختار مهم، از مرگ بیش از روزی ۱۱۰۰ رد شدند و ما با تکیه بر وفاق ملی به مرگ دورقمی رسیدیم که البته این هم زیاد است. اما این افتخار در بحران فعلی آفریده شد و عده‌ای از هموطنان در کشورهای اروپایی منتظر بازگشت به کشور هستند.

نمکی گفت: در بسیاری از کشورهای بزرگ با مرگ بیش از هزار مورد مواجه هستیم ولی جمهوری اسلامی ایران این روزها مرگ دورقمی را تجربه می کند که البته این عدد هم زیاد است.

وی عنوان کرد: لیست انتظار بازگشت شکل گرفته است و دو روز پیش بعد از مدت‌ها اولین هواپیما را از کشور انگلیس پذیرفتیم و داریم کار قرنطینه آنهارا انجام می‌دهیم. چه شد که توانمندترین قدرت اقتصادی اروپا با زیرساخت قوی امروز به شرایطی رسیده که هموطن ما امروز دامن وطن خود را امن‌ترین دامن برای مدیریت کرونا می‌داند؟ این عزت از جانب خداوند به ما داده شده است‌.

در رعایت پروتکل‌ها سخت‌گیر باشید

دکتر نمکی در بخش دیگری از صحبتش تاکید کرد: این ویروس بسیار چموش و سرکش است. این ویروس توانست قدرتمندترین‌های اروپا را به زانو درآورد. آهنگ گرفتاری این ویروس هنوز بلند است‌. ما جمعه صبح جلسه اورژانسی گذاشتیم و اقدامات خوبی در استان قزوین و البرز انجام شد اما اگر دیر بجنبیم و درنگ کنیم، هرچه بافته‌ایم، پنبه خواهد شد. هر چقدر رعایت پروتکل‌ها کم شود، هجمه بیماری افزایش می‌یابد. از دست اندرکاران مدیریت می‌خواهم در رعایت پروتکل‌ها به شدت سختگیر باشند. در اپیدمی‌ها باید سعی کنیم مردم جان خود را از دست ندهند. اگر گرسنگی بکشند، قابل جبران است اما مرگ را نمی‌توان کاری کرد.

وزیر بهداشت افزود: مردم الان بسیار خسته هستند. من می‌فهمم که اقتصاد خانواده تهیدست یعنی چه. من در خانواده دچار مشکل اقتصادی بزرگ شدم و نازپرورده نیستم. من می‌فهمم خانواده یک کارگر اگر یک روز کار نکند، چه می‌کشند. وقتی منطقه‌ای را از آبی به زرد و از زرد به نارنجی تبدیل می‌کنیم، می‌دانیم چقدر سخت است. اما هیچ پدیده‌ای برای اقتصاد کشور در ایام اپیدمی مخرب تر از طولانی شدن روند بیماری نیست. در اپیدمی بزرگترین رسالت ما کوتاه کردن زمان اپیدمی است.

نمکی گفت: ما سعی کردیم اولین کشوری باشیم که پروتکل بنویسیم تا اقتصاد کشور بچرخد. ما اولین کشور جهان بودیم که حتی یک روز نگذاشتیم کارخانه‌ای تعطیل شود و تولید بخوابد و این اجباری بود که تحریم به ما وارد ‌کرد.  ما اسفند سختی در پیش خواهیم داشت اگر سخت نگیریم و محکم نایستیم.‌ پایه‌های دستاوردهایمان ‌لرزان می‌شود اگر سخت نگیریم.

لزوم مراقبت بیشتر از البرز، تهران و زنجان

وزیر بهداشت ادامه داد: اعلام خطر می‌کنم که با این ویروس نباید سهل‌انگاری کرد و باید حواس‌مان جمع باشد. امروز اعتقاد ندارم کیس‌های ویروس جهش یافته بیشتر است و در استان البرز، زنجان و تهران باید مراقب بود. امروز پیشنهاد من این است جلسات مشترک میان استان قزوین، البرز، زنجان و تهران برگزار شود. کل این منطقه را باید در نظارت مستمر ببریم و لحظه‌ای درنگ نکنیم. گیلان و مازندران هم در اولویت بعدی است.

وی افزود: اولین اقدام اطلاع رسانی گسترده به مردم و دوم افزایش تعداد تست‌های روزانه است. موارد مرتبط با کسانی که به این ویروس مبتلا هستند را همگی مثبت موتاسیون یافته تلقی کنید. تخت‌های بیمارستانی باید آماده تر شود.

در ویروس جهش‌یافته ۷۲ ساعت وقت داریم

این مقام مسئول تاکید کرد: راهی که طی دو هفته با ویروس قبلی می‌رفتیم، با این ویروس جهش‌یافته انگلیسی ۷۲ساعته می‌رویم. یعنی اگر از زمان افزایش تعداد بیمار سرپایی تا افزایش تعداد بستری ۲ هفته وقت داشتیم، در مورد این ویروس فقط ۷۲ ساعت وقت داریم. پس باید کانون‌ها را زودتر شناسایی کنید. مراکز سرپایی باید فعال تر شوند و ما تست هرچه بخواهید برایتان می‌فرستیم.

وزیر بهداشت گفت: در رابطه با دارو در تاریخِ وزارت بهداشت این اراده محکم نبود که دارویی که در داخل تولید می‌شود را اجازه واردات ندهیم مگر در این ایام و از یک میلیارد دلار واردات دارو در یک سال جلوگیری کردم. ما در طول دو ماه از واردکننده به صادرکننده تجهیرات پزشکی مثل ونتیلاتور تبدیل شدیم و رمدسیویر و فاویپیراویر را ۵۵ روزه ساختیم.

کد خبر 585192 برچسب‌ها ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی گروه های آسیب پذیر آسیب پذیر وزیر بهداشت نمکی گفت انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۱۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟