Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:49:52 GMT

رادیو هنوز زنده است!

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۲۲۹۷۸

رادیو هنوز زنده است!

حدود ۷۵ سال قبل در چنین روزهایی رادیو برای نخستین بار به ایالات متحده آمریکا وارد شد و بعدها روز جهانی رادیو بر اساس همین تاریخ نام گذاری شد.

به گزارش ایسنا، الجزیره در گزارشی نوشت: «روز ۱۳ فوریه روز جهانی رادیو نام گذاشته شده است. امسال دهمین سالی است که این روز به انتخاب سازمان یونسکو در جهان گرامی داشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختراع رادیو یک اتفاق بزرگ در زندگی بشر به شمار می‌آید. رادیو قبل از اینکه در زمینه‌های مختلف فرهنگی ـ هنری و ادبی مورد استفاده قرار بگیرد، این امکان را برای حکومت ها به وجود می‌آورد تا برای اطلاع رسانی و راهنمایی شهروندانشان در بحران‌ها و شرایط خاص خیلی سریع تر عمل کنند، اما امروزه رادیو در سیطره رسانه‌های قدرتمند تصویری قرار گرفته و دیگر آن محبوبیت سابق را ندارد.

عرب‌ زبان ها از ابتدا علاقه زیادی به رادیو از خود نشان دادند؛ به ویژه پس از  اینکه شبکه رادیویی «خاور نزدیک» به زبان عربی در شهر  یافا واقع در فلسطین افتتاح شد.

این شبکه وابسته به سفارت انگلیس بود. پس از اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، عده‌ای از کارکنان این رادیو به قبرس، بیروت و دمشق رفته و  دفاتری وابسته به این رادیو را راه اندازی کردند؛ این مسئله سبب شده بود تا برنامه‌های شبکه نامنظم و پراکنده پخش شود تا اینکه در سال۱۹۵۶ حمله سه جانبه علیه مصر صورت گرفت. در این تاریخ از سویی رژیم صهیونیستی و از سویی دیگر فرانسه و بریتانیا برای بازپس گیری کانال سوئز و برکناری جمال عبدالناصر، رییس جمهور وقت مصر، این کشور عربی را اشغال کردند؛ در همین زمان از کارکنان این شبکه رادیویی عرب زبان خواسته شد تا به جانبداری از اشغالگران مصر برنامه‌هایی را پخش کنند؛ اما گردانندگان عرب زبان این شبکه رادیویی نه تنها تن به این خواسته ندادند بلکه سرودهایی ملی در حمایت از فلسطین اشغالی و رییس جمهور مصر پخش کردند. این کار انگلیسی‌ها را خشمگین کرد و سبب شد تا آن‌ها این شبکه رادیویی عرب زبان را به طور کلی منحل کنند.

هرچند این شبکه عرب زبان که در فلسطین کارش را آغاز کرد، فرجام خوشی نداشت، اما گویندگان و کارکنانی شناخته شده را از سراسر کشورهای عربی در خود جای داده بود که بعدها شاگردانی حرفه‌ای در این حوزه تربیت کردند.

در سال‌های اخیر و با پیشرفت شگرف رسانه‌های تصویری، برای خیلی‌ها مرگ رادیو امری طبیعی و ناگزیر است اما کشورهای مصر و سوریه با راه اندازی چندین شبکه رادیویی تخصصی و تولید برنامه‌هایی در جهت سرگرمی برای جذب مخاطب جوان و تربیت نیروهای جوان در این حوزه، برای حفظ رادیو که یک میراث رسانه‌ای محسوب می‌شود تمام تلاش خود را می‌کنند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: راديو سالروز رادیو شبکه رادیویی عرب زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۲۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ر ادیو تمام قد به احترام معلمان ایستاده

برنامه های گفتگو محور با حضور کارشناسان و مهمانان مختلف از جمله برنامه هایی است که تقریبا تمامی شبکه های رادیو به آن اهتمام دارند و بطور ویژه با اساتید و معلمان به گفتگو می نشینند و شاخص های معلم نمونه و ویژگیهای برتر این شغل را با تعمیم به شغل انبیاء که در کلام حضرت امام(ره) بیان شده بود مطرح و چالشهای تربیتی و آموزشی را ضمن طرح موضوع به بحث و گفتگو می گذارند.از جمله برنامه های وسیعی که در سطح کلان سیاستگذاری رادیو امسال به آن توجه شده؛ موضوع ایجاد پویشهای مختلف با توجه به ذات زندگی های اینترنتی و شبکه های اجتماعی است که طی ابتکاری «رادیو آوا» و «رادیو پیام »که دو شبکه رادیویی پرطرفدار هستند پویش« معلم من» را ایجاد کرده اند و در میان آیتم های مختلف و ساعات مختلف روز به این پویش رنگ و بوی شنیداری جذاب می بخشند که یا همراه با اخبار و اطلاعات است و یا با موسیقی های خاطره انگیز ادوار محتلف که در گذشته های نه چندان دور در چنین ایامی مدارس پر از شور و شوق بود و همه دانش آموزان با نشاط زائد الوصفی و با گل و هدیه برای معلم در حالی که مدارس تزیین شده بودند در کلاس های درس حاضر می شدند و در ذهن همه ما آن روز روز به یاد ماندنی و فراموش نشدنی است که همگی آن را روز معلم می نامیم.رادیو سلامت نیز با با ایجاد پویش« یک جمله زیبا به آموزگارم» خود را همراه با سایر شبکه های رادیویی کرده و در خلال برنامه های خود بطور گسترده از مخاطبین خود می خواهد که ضمن مشارکت در پویش مورد نظر، معلمین نمونه را مردم معرفی کنند و خاطرات دوران دانش آموزی را که معلمین در آن خاطرات نقش دارند بیان کنند.

به اذعان مدیر فضای مجازی این شبکه (شبکه سلامت) استقبال از این پویش به رغم شروع چند روزه آن بسیار خوب بوده که و پایگاه مجازی رادیو در همین راستا فعالیتهای بسیار زیادی را داشته که نشان دهنده اقبال مردم از این موضوع بوده.توجه رادیو نمایش در این مقطع زمانی نیز به موضوع معلم و روز معلم دارای وجه نمایشی بالایی است که با دو نمایش موضوعی در این ایام مهمان لحظات مخاطبین خود خواهد بود و قطعا نمایش «ماشه ای روی اندیشه» به نویسندگی سهیلا خدادادی می تواند لحظه های شیرینی را برای شنوندگان این شبکه رادیویی فراهم نماید.در مجموع تمام شبکه های رادیو، برنامه های اختصاصی و توجه ویژه به روز معلم دارند که هدف نهایی از این برنامه ها ضمن تکریم و گرامی داشت یاد استاد شهید مطهری، ترویج احترام در خور شان به معلمانی است که شاید هر کدام مشکلات خاص خودشان را علاوه بر مشکلات آموزشی مدارس داشته باشند.

دیگر خبرها

  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»
  • از طاقبستان تا بیستون همسفر با رادیو ایران
  • گفتگو با مجری و کارشناس ورزشی در خصوص زنده یاد مسعود اسکویی
  • پخش «چهل تیکه» و «استودیو هشت» به یاد مسعود اسکویی + تیزر
  • یادبود مسعود اسکویی در شبکه نسیم
  • پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان او بشنویم
  • زنده یاد اسکویی و روایت ورود به رادیو
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • ر ادیو تمام قد به احترام معلمان ایستاده