Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه شهر چیتاب از بی‌توجهی برخی مسئولان در خصوص منابع طبیعی و قلع و قمع و قاچاق بلوط جنگل‌های کبگیان به صراحت انتقاد کرد و خواستار برخورد جدی مسئولان با عوامل و دست‌اندرکاران این حوادث شد و آن را برای آینده منطقه بسیار خطرناک برشمرد.

حجت الاسلام والمسلمین سید «فرج‌الله پژمان» در گفت‌وگو با میزان، با انتقاد از بی‌توجهی برخی مسئولان در خصوص منابع طبیعی، قلع و قمع و قاچاق بلوط جنگل‌های کبگیان اظهار کرد: بخش کبکیان از استان کهگیلویه و بویراحمد، حدود دوازده کیلومتر مربع است؛ از این مساحت، ۸۵ درصد را مراتع پوشانده‌اند، حدود ۵۷ هزار هکتار جنگل و مراتع وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه چندی است، جنگل‌های بکر و طبیعت زیبای کبکیان مورد هجمه بی‌رحمانه سودجویان و قاچاقچیان، آن هم برای تأمین تفریح و خوش گذرانی افرادی در استان‌های همجوار شده است.

امام جمعه چیتاب گفت: طی ۲ سال اخیر، نرخ رشد آتش سوزی‌ها و کوه خواری‌ها و تخریب منابع طبیعی و حاشیه رودخانه‌ها و محیط زیست و شکار پرندگان چند برابر شده است. همه این‌ها علل و عواملی دارد که بی رحمانه به جان طبیعت و محیط زیست افتاده‌اند، به نحوی همه را نابود کرده‌اند، عواملی که باید هم علل و عوامل آن شناخته شود و راهکار‌هایی هم داده شود که جلوی این امر گرفته شود.

وی به برخی علل تخریب جنگل‌های این منطقه اشاره کرد و گفت: موقعیت جغرافیایی خاص، گستردگی منطقه، سهولت تردد وسایل نقلیه از حوزه‌های همجوار، سکونت طوایف و تیره‌های مختلف مردمی و همکاری برخی از مردم با قاچاقچیان، بیکاری، همچنین مجهز نبودن مأموران منابع طبیعی به تجهیزات و کمبود نیرو از جمله این علل به شمار می‌آید.

پژمان از دوگانگی برخورد محیط زیست و منابع طبیعی در برخورد با عوامل از بین بردن منابع طبیعی انتقاد کرد و گفت: متأسفانه یک بام و دو هوایی و پاس دادن به همدیگر بین محیط زیست و منابع طبیعی، مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرده است؛ اما راهکار‌هایی وجود دارد که باید به فکر حل آن بود و این راهکار‌ها را در دستور کار قرار بدهیم تا جلوی این تخریب و قاچاق و نابودی جنگل و مراتع گرفته شود.

امام جمعه چیتاب بیان داشت: طبق ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق، ارز و کالا که مصوب مجلس شورای اسلامی است، حمل و عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج و یا خارج کردن چوب یا ذغال حاصل از درختان جنگلی که این را مطلقاً بدون مجوز و پروانه از مراجع ذیصلاح ممنوع کرده است، این تنها نباید روی کاغذ باشد، باید عملی، اجرایی شود تا مردم ثمره آن را ببینند.

وی تاکید کرد: مردم و مسئولان بخش هم به راحتی اجازه ورود قاچاقچیان هیزم و قطع درختان جنگلی را به سودجویان ندهند؛ اگر مشکل و مورد مشکوکی پیدا شد فوراً به مراجع ذیصلاح اطلاع‌رسانی کنند، البته باید در بین مردم هم فرهنگ‌سازی شود. همچنین گشت‌های جاده‌ای یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست باید ایجاد شود و برای متخلفان ایجاد ناامنی کنند، وقتی متخلفان ببیند که در منطقه سوت و کور کسی نیست که به داد درختان و جنگل و مرتع و منابع برسد، هر کاری و هر بلایی که می‌توانند به دست منطقه می‌آورد. ایست و بازرسی در گلوگاه‌ها و کنترل ۲۴ ساعته و حضور نیرو‌ها و دیدبان‌ها در منطقه باید افزایش یابد.

پژمان تاکید کرد: خوشبختانه ما در منطقه کبکیان، خانه‌ای که از نعمت گاز بی‌بهره باشد، نداریم. تمام بخش از این نعمت برخوردار هستند، اما چه لزومی دارد که برای سوخت، برای پخت غذا، برای گرم کردن از درختان استفاده می‌شود؟ متاسفانه وقتی هر روستا و هر خانه‌ای بروید، چندین تن هیزم نگهداری می‌کنند، این به چه خاطر است؟

امام جمعه چیتاب با تاکید بر استفاده از ظرفیت افراد بومی و محلی به عنوان همیار و دیده‌بان گفت: متاسفانه بسیاری از زمین‌ها، کوه‌ها و منابع طبیعی به زمین کشاورزی تبدیل شده است؛ چه کسی باید جوابگو باشد؟ آینده این منطقه در خطر جدی است که باید به فکر حل آن باشیم. 

بیشتر بخوانید: امام جمعه «درمیان»: بعد از انقلاب ۹۷ درصد دارو‌ها در داخل تولید می‌شود

انتهای پیام/

برچسب ها: امام جمعه چیتاب زمین خواری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام جمعه چیتاب زمین خواری امام جمعه چیتاب منابع طبیعی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۳۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی

ایده اعطای بنزین به نفر به جای خودرو، رویکردی نوین در مدیریت منابع انرژی و بهبود عملکرد اقتصادی محسوب می‌شود. این طرح می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر الگوهای مصرف سوخت و نهایتاً بر اقتصاد کلان داشته باشد. در حال حاضر، مقادیر قابل توجهی بنزین به دلیل استفاده غیرکارآمد و قاچاق هدر می‌رود. با اجرای این طرح، هر فرد بر اساس نیاز واقعی خود بنزین دریافت می‌کند، که این امر می‌تواند منجر به کاهش قابل توجهی در هدررفت بنزین شود.

با اعمال سیاست تخصیص بنزین به افراد به جای خودروها، دسترسی به حجم زیادی از بنزین برای قاچاقچیان به طور مؤثری محدود می‌شود. در این ساختار، هر فرد می‌تواند سهمیه بنزین خود را با قیمت‌های داخلی و یا قیمت‌هایی نزدیک به تعادل جهانی به فروش برساند؛ این امر انگیزه برای قاچاق بنزین به کشورهای همسایه را کاهش داده و به نوبه خود می‌تواند به کاهش قابل توجهی در فعالیت‌های قاچاق منجر شود. این تغییرات نه تنها باعث افزایش درآمدهای ارزی از طریق امکان صادرات بیشتر به بازارهای بین‌المللی می‌شوند، بلکه به تقویت اقتصاد کشور و شفافیت بیشتر نیز کمک می‌کنند.

علاوه بر این، با اجرای طرح اعطای یارانه بنزین به افراد به جای خودروها، تحول عمده‌ای در الگوی مصرف سوخت در کشور رقم خواهد خورد. این طرح به شهروندان امکان می‌دهد تا با استفاده بهینه از سهمیه‌های اختصاص یافته، نه تنها هزینه‌های شخصی خود را مدیریت کنند بلکه به سمت افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و روش‌های اشتراکی حرکت کنند. به عنوان مثال، ترغیب به سفرهای دسته‌جمعی و هماهنگ‌سازی برنامه‌های سفر با دیگران، مصرف بنزین را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد و تجربه‌های اجتماعی مشترک و خاطره‌انگیزی را فراهم می‌آورد.

با کاربردی‌تر شدن مصرف بنزین، می‌توان انتظار داشت که سطح آلودگی ناشی از احتراق ناکارآمد سوخت کاهش می‌یابد. این امر نه تنها به بهبود کیفیت هوا کمک می‌کند، بلکه سلامت عمومی را نیز تقویت می‌کند. به این ترتیب، طرح تخصیص بنزین به نفر به جای خودرو می‌تواند یک پیروزی چندجانبه برای اقتصاد، محیط زیست و جامعه باشد.

با اجرای طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر، تغییراتی در رویکرد تخصیص یارانه انرژی در بخش بنزین ایجاد خواهد شد. در این طرح، هر شخص به جای خودرو، سهمیه بنزین دریافت می‌کند و در صورت عدم استفاده، می‌تواند این سهمیه را به بازار صادرات بفروشد. این امکان فرصتی برای کسب درآمد ارزی از طریق فروش سهمیه بنزین فراهم می‌آورد، که این انگیزه مالی می‌تواند رانندگان فعال در صنعت حمل و نقل را نیز به سوی استفاده از CNG سوق دهد. با فروش سهمیه بنزین خود و استفاده از CNG، رانندگان می‌توانند هزینه‌های سوخت خود را کاهش داده و در عین حال منافع اقتصادی به دست آورند.

دیگر خبرها

  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان