Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراقب بودید که به ویروس کرونا مبتلا نشوید و حالا نگران نسخه جهش یافته ویروس هستید؟ قبلا مبتلا شده اید و از داشتن پادتن در خون‌تان اطمینان دارید؟ واکسن برایتان دغدغه‌ای جدی شده که مجابتان می‌کند اخبار را زیر و رو کنید و پیرامونش بدانید؟ بیایید پاسخ جامعی به این سوالات را مرور کنیم.
به گزارش «تابناک»، پس از آنکه اخیرا وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان بر شیوع نسخه جهش یافته ویروس کرونا در کشور تاکید کرد، موج جدیدی از نگرانی‌ها به راه افتاده که بسیار جدی است، تا جایی که با رج زدن مطالب منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی می‌توانیم به افزایش چشمگیر تعداد مطالب پیرامون ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن یعنی کووید ۱۹ پی ببریم و از شدت نگرانی عمومی در این خصوص آگاه شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وضعیتی مشابه آنچه سال گذشته در روز‌های پیش از شناسایی ویروس در کشورمان و روز‌ها و هفته‌های بعد از شناسایی و اعلان رسمی ورود کرونا به ایران تجربه کرده بودیم؛ دنیایی از ابهامات که بسیاری می‌کوشیدند با دانش خودشان به آن‌ها پاسخ دهند و در این رهگذر از تکذیب و تایید هیچ سخن علمی و غیرعلمی ابایی نداشتند. بلبشویی که در حال تجربه نسخه مشابهی از آن هستیم و برای پرهیز از آن، بد نیست برخی نکات کلیدی و راهگشا را مرور نماییم.
نخستین نکته، دانسته‌ای است که از همان ماه‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا در جهان مسجل و اعلام شد؛ اینکه ویروس کرونا سنگین است و در هوا معلق نمی‌ماند و سقوط می‌کند. علم به همین نکته کافی است تا بدانیم بهترین راه برای پرهیز از ابتلا به ویروس، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی است. این فاصله گذاری البته تضمین کافی برای عدم ابتلا به ویروس نیست، بلکه بهتر است با دو نکته مهم تکمیل شود؛ استفاده از ماسک و ضدعفونی سطوحی که در دسترس قرار دارند.
به این نکات، ضرورت شست و شوی مداوم دست‌ها با آب و صابون و در صورت مقدور نبودن، استفاده از الکل و مواد ضدعفونی کننده را باید افزود و همچنین یادآوری این نکته اساسی که بایستی از لمس صورت و دهان و چشم به شدت پرهیز کرد. دستور کاری که حتی در صورت ضدعفونی سطوحی مانند میز کار و در خودرو و امثال آن‌ها هم باید رعایت کنیم و در عین حال مراقب باشیم که استفاده از ماسک، قاعده و اصولی دارد که تعویض به موقع ماسک، پایین نکشیدن آن در زمان حضور در جمع، لمس نکردن ماسک و... از جمله آنهاست.  
حالا که این نکات رو مرور کردیم، بهتر است گریزی به یافته‌های جدید دانشمندان بزنیم که یکی از آنها، پیشگیری بیشتر از ابتلا با استفاده از دو ماسک است. ساز و کاری که به طور ویژه برای پرهیز از ابتلا به نسخه جهش یافته ویروس باید در دستور کار قرار دهیم و می‌توان به کمک یک ماسک پارچه‌ای و قابل شست و شو و یک ماسک یکبار مصرف، به خوبی و بدون صرف هزینه اضافه اجرایش کرد. با این یادآوری که لازم است جلوی آن‌هایی که ماسک نمی‌زنند، گرفته شود که باید دید مسئولان در این زمینه بالاخره اقدامی نشان خواهند داد یا خیر!
همه آنچه مرور کردیم، شالوده پروتکل‌های بهداشت و مراقبتی است که حدودا یکسال است با آن‌ها آشنایی داریم. اما چرا بازخوانی این نکات و تلاش برای یادآوری آن‌ها به دیگران اهمیت دارد؟ احتمالا در این روز‌ها پاسخ دادن به این سوال کار ساده‌ای باشد چراکه می‌دانیم نسخه‌های جهش یافته ویروس کرونا با سرعت و قدرت در حال گسترش در سراسر کره خاکی هستند و یکی از مشهورترین آن‌ها که به کرونای انگلیسی یا کرونای کنت شهره شده، مدتی است در کشورمان شناسایی شده و حتی بر اساس آمار‌های رسمی، مرگ دو بیمار را در پی داشته است.
این نسخه از ویروس بر اساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی اکنون در حدود ۵۰ کشور جهان شناسایی شده و به گفته وزارت بهداشت کشورمان، نشانه‌های به دست آمده از آن در ایران، حکایت از احتمال بالای شیوعش در سراسر کشور دارد. انتشار ویروسی که از ویروس اولیه سریعتر شیوع پیدا می‌کند، بیماری زا‌تر است و بر اساس یافته‌های علمی، احتمال بروز بیماری شدیدتر در نتیجه ابتلا به آن بیشتر است و در نتیجه مرگبار‌تر محسوب می‌شود. عملکردی که ظاهرا در نسخه‌های جهش یافته در آفریقای جنوبی و حتی برزیل هم مشهود است.   با این یادآوری ها، بد نیست بدانیم که شدت بیماری زایی این نسخه جهش یافته آنقدر زیاد است که امروز وزیر بهداشت کشورمان دستور پایش مداوم و مستمر بیماری در سه استان البرز، زنجان و تهران (که بیماران مبتلا به این نوع از ویروس در آن‌ها شناسایی شده) را صادر کرد و تاکید کرد که «راهی که طی دو هفته با ویروس قبلی می‌رفتیم با این ویروس جهش یافته ۷۲ ساعته می‌رویم. یعنی اگر از زمان افزایش تعداد بیمار سرپایی تا افزایش تعداد بستری ۲ هفته وقت داشتیم، در این ویروس ۷۲ ساعت وقت داریم. باید کانون‌ها را زودتر شناسایی کنید. مراکز سرپایی باید فعال‌تر شوند...»  
تاکید نمکی به فرصت طلایی ۷۲ ساعته یعنی ضرورت مراجعه سریع افراد مشکوک به ابتلا به کووید ۱۹ به مراکز درمانی و قرنطینه افرادی که با ایشان در تماس بوده اند و بعد شروع پروسه تست که اگر جواب آن منفی باشد هم پایان نمی‌یابد چراکه تست‌های موجود در شناسایی ویروس جهش یافته ناتوانایی‌هایی دارند. نکته‌ای که اگر بدانیم و به دیگران هم گوشزد کنیم، احتمالا به ضرورت استفاده مداوم از ماسک و رعایت کامل پروتکل‌ها پی خواهند برد و سهل انگاری را کنار می‌گذارند تا با جان خودشان و اطرافیانشان بازی نکنند.
یک نکته کلیدی که لازم است مدنظر قرار دهیم، احتمال ابتلای افراد مبتلا شده به کووید ۱۹ و بهبودیافته به نسخه جهش یافته ویروس است. احتمالی که شامل آن دسته از افرادی که به داشتن پادتن در خون شان مطمئن هستند هم می‌شود و لذا بهانه‌ای برای عدم استفاده این افراد از ماسک و عدم مراقبت ایشان هم باقی نمی‌ماند. یادآوری این نکته از این رو اهمیت دارد که می‌توان همه افرادی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند شناسایی کرد و در صورت پای کار آمدن مسئولان، برای این دسته افراد مجازات‌هایی در نظر گرفت؛ مجازات‌هایی به جهت رعایت ملزوماتی مانند استفاده از ماسک که می‌تواند نقش به سزایی در قطع زنجیره انتقال ویروس ایفا کند.
اما برسیم به یک سوال مهم و کلیدی دیگر؛ اینکه آیا واکسن به دادمان خواهد رسید و می‌توان روی واکسیناسیون برای رهایی از این بلای بزرگ شده و توسعه یافته حساب کرد؟ وزیر بهداشت کشورمان امروز به این سوال هم پاسخ صریح داده است: «تا ۳ ماه دیگر یکی از بزرگ‌ترین واکسن ساز‌های دنیا می‌شویم ... قول می‌دهیم تا شهریور آینده اکثر گروه‌های آسیب پذیر را واکسینه کنیم و ان‌شاءلله اولین کشور دنیا باشیم که گروه آسیب پذیر را واکسینه کردیم و تا سه ماه بعد ۷۰ درصد دیگری که باید زنجیره را قطع کنند واکسینه می‌کنیم.»
متوجه شدید؟ به امید خدا تا آخر تابستان ۱۴۰۰ واکسیناسیون گروه‌های پرخطر (مانند کادر درمان، افراد مسن، بیماران زمینه‌ای و...) به پایان خواهد رسید و بعد از آن، یعنی از پاییز ۱۴۰۰ به بعد، واکسیناسیون عمومی در کشورمان آغاز خواهد شد. اتفاقی که هدف گذاری شده تا سه ماه بعد پایان بیابد و تا پایان نیافتن آن، تنها راه مقابله با کرونا، خارج نشدن از منزل جز در مواقع ضروری، رعایت دقیق همه پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی از جمله استفاده از ماسک در صورت بزوم به خروج از منزل، رعایت فاصله گذاری، شستن مرتب دست‌ها و پرهیز از لمس چشم و دهان و بینی، پرهیز از حضور در تجمعات و... است.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: استیضاح ترامپ اسلام قلعه قیام مردم تبریز غلامرضا شریعتی گادوین منشا ویروس کرونا واکسن کرونا سعید نمکی ویروس جهش یافته ویروس انگلیسی استیضاح ترامپ اسلام قلعه قیام مردم تبریز غلامرضا شریعتی گادوین منشا نسخه جهش یافته ویروس استفاده از ماسک ویروس کرونا پروتکل ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۴۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران شب گذشته ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳- در برنامه صف اول شبکه خبر در خصوص قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: باید ببینیم تهران چه وضعیتی در حوزه حمل و نقل دارد. تردد در تهران به صورت ۶۶ درصد استفاده از وسایل شخصی و ۴۴ درصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی است و علت آن هم عقب افتادگی تاریخی در نوسازی زیرساخت هاست.

افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر

وی با بیان اینکه در کشور هر ظرفیتی داشتیم دنبال کردیم تا خریدها از داخل صورت بگیرد، به طوری که قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس منعقد شد، تصریح کرد: طبق مستندات تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. ۳۲ ماه پیش روز معرفی بنده به عنوان شهردار هزار و ۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۸۰ دستگاه آن فعال بود. امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه می رسد.

زاکانی با بیان اینکه ۶ هزار ون تهران مربوط به ۱۷ سال قبل بود و ۷۲ هزار تاکسی در تهران نیز وجود داشت که بخش قابل توجهی از آن با فرسودگی روبه رو بودند، تصریح کرد: پیش از سفر به چین برای اجلاس «یک کمربند یک جاده» قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس شامل دو هزار دستگاه دیزلی و هزار دستگاه برقی منعقد شد. پس از حضور در اجلاس پیگیری هایی برای انعقاد قرارداد مترو داشتیم.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ قراردادی برای ۶۹۱ دستگاه واگن مطرح شده بود و تا سال گذشته این طرح باقی مانده بود. پیش از سفر ما وزارت کشور در سفری این قرارداد را عملیاتی کرد. پس از ۶ سال عقب افتادگی که مقصر آن دولت قبلی بود، دولت انقلابی و جهادی اقدام کرد.

وی در ادامه یادآور شد: هشت رام قطار مترو به صورت کامل، ۱۰ رام قطعات و مابقی به صورت انتقال تکنولوژی وارد می شود. ما در چین با شرکت مربوطه اقدام به مذاکره کردیم و با پشتیبان مالی طرح نیز هماهنگی ها را انجام دادیم و قرارداد ۲۴ تا ۲۷ ماهه به ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافت و یک سال به نفع ایران شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: سهم اولیه ما دریافت شده بود و به همین دلیل یک سال به نفع ایران تمام شد. با مذاکره با چینی ها ۷.۵ میلیون یورو تکنولوژی ساخت بوژی را به ما دادند و مکلف شدند توسعه واگن سازی را برای ما انجام دهند.

‌در قراداد چین ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم

شهردار تهران با بیان اینکه این اقدام یک جهش برای داخل است، یادآور شد: میزان ساخت بوژی را برای کشور جلو انداختیم و ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران تمام شد و فضای جدیدی برای خدمت در کشور فراهم شد. ۶۳۰ دستگاه نیز به ۷۹۱ دستگاه واگن رسید. نمونه کامل یک به یک خردادماه ساخته و در اواخر سال واگن ها وارد کشور خواهد شد. ما به دنبال داخلی سازی بهترین قطعات هستیم و به سمت تزئینات نرفته ایم. بنده آمده ام که مردم را خوشحال کنم و با وجود صداهایی که شنیده می شود، ما توجهی به آن نداریم و مردم باید بدانند چه اتفاقات بزرگی در کشور رخ می دهد.

وی با اعلام اینکه اولین رام داخلی با همکاری مپنا، جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی به صورت ۸۵ درصد داخلی سازی در حال تکمیل و یک افتخار برای کشور است، خاطرنشان کرد: ما خطوط را راه اندازی کرده ایم. مردم سالها در مترو با زحمت رو به رو بودند چون کسی به فکر آنها نبود.

‌ما به ازای ۲۵ سال گذشته در ۳ سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد

زاکانی با بیان اینکه ساخت خط ۸ و ۱۰ سال قبل آغاز شد و خط ۹ هفته آینده آغاز خواهد شد، گفت: تمام خطوط مترو غیر از خطوط ۹ و ۱۰ فعال هستند و یک انقلاب در مترو به عنوان زیرساخت ایجاد خواهد شد. ما به ازای ۲۵ سال قبل در سه تا چهار سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد. اورهال واگن ها نیز قابل مقایسه با گذشته نیست.

‌قیمت‌های طرف چینی ارزان‌تر و کیفیت بالاتر بود

شهردار تهران با اشاره به حضور خود در چین به دعوت شهردار پکن، تصریح کرد: موضوع حمل و نقل، هوشمندسازی، زیست محیطی و پسماند از موضوعات بحث ما در چین بودند. امروز انقلابی در چین در این بخش ها صورت گرفته و این مباحث برای آنها دیگر موضوعیت ندارد. ما سعی کردیم هدف‌گذاری مالی در این سفر داشته باشیم. قیمت هایی که در ایران به ما داده شده بود با چین قابل مقایسه نبود. قیمت های چین ارزان تر و کیفیت بالاتر بود.

وی افزود: سه هزار دستگاه اتوبوس داخلی خریداری شده بود و طرف داخلی به ما گفتند یک تا دو سال زمان می برد که اتوبوس ها را به ما تحویل دهند. ما گفتیم تولیدکنندگان با ما شریک شوند و در تکنولوژی و شراکت و ایجاد زمینه جدید وارد عمل شوند. هویت شهرداری و پول و امکانات قدرت آن است و آنها این شراکت را قبول کردند. قیمت داخل ایران ۳۴۷ هزار یورو اعلام شده بود و صورت جلسه ۳۲۲ هزار یورو و در نهایت ۳۱۶ هزار یورو بوده است. برای ۵۰۰ دستگاه با قیمت ۳۱۶ هزار یورو قرارداد بستیم و در چین دیدیم قیمت ها این چنین نیست.

زاکانی یادآور شد: چین حاضر شد با عددی کمتر از توافق با دولت ها با شهرداری تهران یوزانس کند. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این اتفاق برای اولین بار صورت گرفت. در داخل کشور ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد ملک و ۵۰ درصد تسهیلات می پردازیم. ما وقتی وارد مذاکره شدیم این گام را برداشتیم که با ما تفاهم یوزانس داشته باشند و یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو یوزانس برای اتوبوس، ون و تاکسی برقی یوزانس انجام شد. در آن زمان ما برای مجاب کردن چینی ها جهت یوزانس مذاکره می کردیم.

یوزانس یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورویی با چین

شهردار تهران با اعلام اینکه بانک شهر عامل ما بود و مسائل را دنبال می کرد، گفت: چینی ها با سفر به ایران قیمت های خود را اعلام کردند و یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو به تعداد ۲ هزار دستگاه اتوبوس، ۱۰ هزار دستگاه ون، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی و ۱۵۰ هزار دستگاه موتور برقی یوزانس شد. به دنبال آن تیم کارشناسی ما به چین اعزام شدند تا ببینند کدام شرکت کیفیت بهتری دارد و کیفیت بالا در چین متعلق به ۶ یا ۷ شرکت است.

شرکت‌های سازنده اتوبوس‌های مطابق با استانداردهای ایران معرفی شدند

وی افزود: تیم ما مباحث را به صورت کارشناسی بررسی کرد و شرکت های سازنده اتوبوس های مطابق با استانداردهای ما در ایران را معرفی کردند. برای مثال قابلیت باتری و دیگر بخش ها مورد بررسی قرار گرفت. ما با دستاوردهایی که از بررسی کسب کرده بودیم خود به چین سفر کردیم و بنده با تک تک کارخانه ها صحبت کردم و در رقابت، بهترین کیفیت و کمترین قیمت را توافق کردیم.

شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است

زاکانی با بیان اینکه شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، یادآور شد: شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد.

ضمانت‌نامه‌های پایدار شدن قرارداد اتوبوس‌ها آمده است

شهردار تهران گفت: اگر این قرارداد پایدار شود (که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. ما تنها عامل پیگیری هستیم و دیگر دستگاه ها نیز دخیل هستند. ما اتوبوس را به قیمت ۲۲۰ هزار یورو خریداری کردیم و با احتساب ورود آن به شهر ۲۴۵ هزار یورو خواهد بود و باید ببینیم چه میزان اختلاف با رقم داخلی وجود دارد.

‌همه بخش های مرتبط در جریان قرارداد با چین هستند

وی افزود: ما قرارداد را به آقای چمران به آقای تشکری و خانم سلیمانی تحویل دادیم که البته آقای تشکری در صحن شورا گفتند که تحویل نگرفتند و در تماسی که با ایشان گرفته شد گفتند که شاید به دستشان رسیده و یادشان نبوده است و سند آن موجود است. قرارداد را به وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی دادیم. ما به ازای آن را دولت به ما می دهد. امکان ندارد این قرارداد منتشر شود و به صلاح کشور نیست. همه بخش ها در جریان قرارداد هستند.

زاکانی تأکید کرد: قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی خواهند اتفاقی بیفتد. مردم بدانند این افتخار برای این دولت و شهرداری است که دست به دست هم دادند تا گره از مشکلات مردم باز کنند.

شهردار تهران با بیان اینکه عده ای همت کردند که اجازه ندهند، کار انجام شود، گفت: این کارها بر ضد امنیت کشور است و می خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی توانند. این را به مردم نوید می دهیم.

وی تاکید کرد: تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • ۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • یزد میزبان والیبال جام باشگاه‌های آسیا شد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت