Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@17:31:48 GMT

۳ دلیل افزایش نرخ ارز در هفته‌های اخیر

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۲۶۸۳۴

۳ دلیل افزایش نرخ ارز در هفته‌های اخیر

آغاز سال نو چینی، افزایش تقاضای ارز در ماه‌های پایانی سال و از بین رفتن انتظارات کاذب تاثیر تحولات بعد از شکست ترامپ در انتخابات از جمله دلایل افزایش بهای ارز در هفته‌های اخیر بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کاهش قیمت در بازار ارز از حدود ۳۰ هزار تومان به ۲۱ هزار تومان کاهش یافت. وقتی دلار وارد کانال ۲۱ هزار تومان شد تصور می‌شد، به‌زودی بهای ارز به زیر ۲۰ هزار تومان خواهد رسید و تا ۱۷ هزار تومان سقوط خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به‌یکباره بهای ارز روندی صعودی به خود گرفت و از ۲۱ هزار تومان به دامنه ۲۵ هزار تومان رسید. بررسی‌ها دلایل متعددی را نشان می‌دهد. یکی از این دلایل، سال نو چینی در ۲۵ بهمن ماه است.   در سال‌های اخیر به خاطر محدودیت‌های تحریمی ایران نقش چین در تجارت و مبادلات مالی به میزان قابل توجهی رشد داشته است. در هفته‌های منتهی به سال نو چینی مبادلات به سمت تسویه بدهی‌ها و مطالبات حرکت کرده و سطح تجارت کاهش می‌یابد. همین مساله موجب کاهش حجم ورودی ارز از سمت چین و به تبع آن موجب افزایش بهای ارز در بازار شده است.   نکته دیگری که معمولا در این موقع از سال، بازار ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد، افزایش تقاضای ارز در هفته‌های پایانی سال است که معمولا به خاطر تقاضای ارز مسافرتی و ارز مورد نیاز برای خریدهای ارزی شکل می‌گیرد. ارز مسافرتی از شبکه صرافی‌های مجاز یک بار در سال و معادل یورویی ۲۰۰۰ یورو به هر متقاضی پرداخت می‌شود و امسال سایه این تقاضا در ماه‌های پایانی سال نمایان شده است. هرچند کرونا تقاضای ارز مسافرتی را کاهش داده، اما خریدهای ارزی همچنان تقاضای کوتاه مدت اما قابل توجهی را در هفته‌های پایانی سال شکل می‌دهد.   دلیل سوم افزایش بهای ارز، از بین رفتن انتظارات کاذب بعد از شکست ترامپ در انتخابات آمریکا است. برخی فعالان اقتصادی و فعالان بازار ارز تصور می‌کردند با رفتن ترامپ از کاخ سفید تحول سریع و شگرفی در وضعیت تحریمی ایران و نوع رابطه ایران و آمریکا به‌وجود خواهد آمد و این تصور غیرواقعی، انتظارات بسیار کاذبی را در بازار ارز به‌وجود آورد و باعث تغییر رفتار عرضه‌کنندگان و متقاضیان ارز در بازار ارز ایران شده بود.   پس از آنکه این فضا و تصورات کاذب آن از بین رفت، رفتار عرضه‌کنندگان و متقاضیان ارز به حالت قبل بازگشت و همین مساله موجب تغییر منحنی قیمت‌ها در بازار ارز شد.   به نظر می‌رسد در شرایط فعلی کشور و جهان، بیش از آنکه سیاست‌های کشورهای غربی بر نوسانات اقتصادی و ارزی موثر باشد، رفتار دولتمردان و انتظار ارسال علامت مثبت از سوی کشور تحریم‌کننده موجب به‌وجود آمدن امیدها و بیم‌های کاذب در فضای اقتصادی کشور می‌شود و همین نوسانات بسیاری بیشترین تاثیر منفی را در فضای کسب و کار و سرمایه‌گذاری در اقتصاد به‌وجود می‌آورد، چرا که بلاتکلیفی و شرطی شدن بزرگترین آفت برای شروع هر فعالیت اقتصادی است.   انتهای پیام   منبع: فارس  

منبع: دانا

کلیدواژه: پایانی سال بازار ارز هزار تومان تقاضای ارز بهای ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۶۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو

به گزارش همشهری آنلاین ، عباس علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه تاکسی‌های برقی نیز وارد شده است و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند گفت: واردات خودرو نیز در دستور کار است تا تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و ناترازی ایجاد شود.

تازه‌ترین آمارهای گمرگ ایران از میزان تخصیص ارز به صنایع مختلف نشان می‌دهد که خودروسازان مونتاژکار در سال گذشته بالغ بر ۳.۱میلیارد دلار ارز گرفته‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش چشمگیری یافته است.

بر این اساس، شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش ۸۹درصدی نشان می‌دهد. همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷میلیون ‌و ۹۱۲هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵درصدی است.

نزول سنگین قیمت طلا و ارز

در رویداد دیگری از اقتصاد ایران، روند نزولی قیمت طلا و ارز که از اواسط هفته قبل آغاز شده بود، دیروز هم ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا ۲درصد و هر سکه ۲.۸درصد کاهش یافت.

به‌گزارش همشهری، با فروکش کردن آتش هیجان در بازار طلا و ارز، قیمت دلار از اواسط هفته قبل شروع به نزول کرد و ابتدا وارد کانال ۶۵هزار تومان و سپس وارد کانال ۶۳هزار تومان شد. دیروز نیز این روند نزولی ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا با سقوطی سنگین، تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از ۲درصد افت کرد و به ۶۱هزار و ۵۰۰تومان رسید.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به‌دنبال نزول قیمت دلار، قیمت سکه نیز با ۲.۸درصد کاهش به ۴۱میلیون ‌و ۲۰۰هزار تومان رسید. سکه گرمی که در روزهای گذشته با صعود مواجه شده بود، با ۴.۵درصد کاهش به قیمت ۶.۵میلیون تومان دادوستد شد. ربع سکه نیز ۳.۳درصد کاهش یافت و هر ربع سکه به قیمت ۱۴.۶میلیون تومان در بازار آزاد دادوستد شد.

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا، با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به‌دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج‌شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

پرداخت وام بدون ضامن

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در مراسم رونمایی از برات الکترونیک با اعلام اینکه در دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۲۷۵هزار میلیارد تومان سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت افزایش داشته است گفت: از سال۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۱۷هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد بدون ضامن توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از برقراری ارتباطات مالی شبه‌سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

ساخت مسکن متناسب با معیشت مردم

آخرین خبرها از حوزه مسکن نیز نشان می‌دهد که یک نوع طبقه‌بندی متناسب با میزان معیشت افراد برای رفع نیاز مردم درنظر گرفته شده است.

بر همین اساس، روز گذشته، علیرضا جعفری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی در ۳نوع متفاوت خبر داد و گفت: گروه اول، مسکن اجتماعی، ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک تا۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی، برای دهک‌های هدف ۵ تا۷ به‌منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌ شده است و گروه سوم، مسکن اقتصادی، نیز ویژه دهک‌های ۸ تا۱۰ است که می‌تواند برای محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

کد خبر 847590 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی یورو قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت خودرو - ایرانی خودرو دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • نزول بیت‌کوین و اتریوم / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • سکه ۴۰ میلیون تومان شد ؛ کاهش قیمت طلا ادامه دارد ؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو