Web Analytics Made Easy - Statcounter

چاپ دفترچه‌های تامین اجتماعی از ابتدای اسفند متوقف و طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی از این تاریخ به بعد ارائه خدمت در زمان مراجعه به پزشک و موسسات تشخیصی درمانی با ارایه کارت ملی، شناسنامه و یا جلد دفترچه درمانی میسر خواهد بود.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: از اول اسفند به بعد بیمه شدگان و بازنشستگانی که صفحات دفترچه آن‌ها به پایان می‌رسد نیازی به دریافت دفترچه جدید ندارند و می‌توانند با ارائه کارت ملی به پزشکان و مراکز درمانی اعم از طرف قرارداد و غیرطرف قرارداد تأمین اجتماعی سراسر کشور مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام گامی در جهت اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک و ایجاد پرونده الکترونیک برای بیماران است و تحولی بزرگ در نظام سلامت کشور ایجاد خواهد شد.

راه‌های استحقاق سنجی وضعیت بیمه بیمار بعد از حذف دفترچه بیمه

شهرام غفاری درباره نحوه ویزیت پزشکان بدون دفترچه بیمه گفت: زمانی که بیمار به پزشک مراجعه می‌کند و دفترچه بیمه دیگر همراه ندارد منشی مطب پزشک می‌تواند از روش‌هایی مانند شماره گیری کد‌های ستاره یک مربع، ستاره ۱۶۶۶ مربع، ستاره ۴ ستاره ۱۴۲۰ مربع و... کدملی بیمار را وارد کند و استعلام گیرد که فرد بیمه شده است یا خیر. بعد از آنکه از طریق این موارد استحقاق سنجی صورت گرفت پزشک در سرنسخه خود، برای بیمار دارو تجویز می‌کند و یا آزمایشات لازم را می‌نویسد.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی افزود: تنها فرآیندی که در این طرح اضافه شده این است که پزشکانی که نسخه نویسی الکترونیک نمی‌کنند، کد ملی بیمار را در سر برگ مطب خود نوشته و دارو را تجویز می‌کنند، بیمار هم به داروخانه و یا آزمایشگاه مراجعه می‌کند و کدملی فرد توسط داروخانه و یا آزمایشگاه استعلام گرفته می‌شود و با فرانشیز خدمت دریافت می‌کنند.

وی درخصوص راه‌های استحقاق سنجی وضعیت بیمه بیمار بیان کرد: راه‌های استحقاق سنجی از طریق سامانه، اپلیکیشن و کد USSD است اگر اینترنت هم قطع باشد منشی پزشک و یا خود پزشک از طریق کد USSD استحاق سنجی می‌کنند و بلافاصله نتیجه اعلام می‌شود، در چند ماه اول طرح اصرار به این نداریم که کد پیگیری که برای پزشک ارسال می‌شود در سر نسخه نوشته شود، اما بعد از آن، اگر کد پیگیری توسط پزشک برای سازمان تامین اجتماعی ارسال شود، هزینه مانند دفترچه به پزشک فوری داده می‌شود.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: اینکه سامانه، اپلیکیشن و کد USSD، برای استحقاق سنجی وضعیت بیمه بیمار قطع شده باشد باید چند لحظه‌ای صبوری کنند تا وصل شود، اما اگر بیمار اورژانسی باشد در مراکز درمانی به آن خدمت ارائه می‌شود بعد از آن، از اطرافیان وضعیت و نوع بیمه بیمار پرسیده می‌شود. در کلینیک و مطب‌ها، معمولا بیمار اورژانسی مراجعه نمی‌کند که قطعی راه‌های استحقاق سنجی وضعیت بیمه بیمار مشکل ساز شود.

سامانه نسخه نویسی الکترونیک کند است

غفاری خاطر نشان کرد: سازمان تامین اجتماعی ادعا ندارد که سامانه‌های حوزه نسخه نویسی الکترونیک بدون مشکل و عالی است، سیستم کار می‌کند، اما ایده آل نیست. در خارج ایران برای استفاده از نسخه نویسی الکترونیک یک سال دوره آموزشی برای پزشکان گذاشته می‌شود، اما با دو روز کار کردن با نرم افزار ما دیگر مشکلی برای در استفاده از سامانه نیست. همچنین در خارج از ایران هم قطعی سامانه نسخه نویسی الکترونیک وجود دارد و طبیعی است، اما قطعی زیاد طبیعی نیست، اما اگر یک بار در ماه این قطعی اتفاق بیفتد، طبیعی است. این که هر روز سامانه قطع شود اصلا طبیعی نیست. قطعی سامانه باید حداقل باشد.

وی افزود: نرم افزاری که برای نسخه نویسی الکترونیک در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دارد توسط جوانان ایرانی طراحی شده است. نرم افزار‌های دیگر در بازار است ممکن است برای پزشکان راحت‌تر باشد، به همین دلیل الزامی برای پزشکان نیست که از حتما از سامانه نسخه نویسی الکترونیک تامین اجتماعی استفاده کنند، می‌توانند با استفاده از سامانه‌های دیگر فقط به سامانه سازمان تامین اجتماعی متصل شوند.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: پیش از این داروخانه‌ها برای هر بیمه‌ای باید یک سامانه نسخه پیچی الکترونیک در نظر می‌گرفتند به عنوان مثال سامانه سازمان تامین اجتماعی، بیمه سلامت و سایر بیمه‌ها متفاوت بود، اما در حال حاضر این امکان فراهم شده که با یک سامانه تمامی بیمه‌ها پوشش داده شود. اگر همکاری در ابتدای طرح نسخه نویسی الکترونیک باشد باعث ارتقای نظام سلامت کشور خواهد شد و پرونده الکترونیک سلامت مزایای بسیاری دارد.

چرا نسخه نویسی الکترونیک؟

غفاری درباره علت الکترونیکی شدن نسخه عنوان کرد: اگر پزشکان، مرکز درمانی، داروخانه‌ها و... همگی در اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک همکاری لازم را داشته باشند تحول بزرگی در نظام سلامت کشور ایجاد می‌شود. با اجرای نسخه نویسی الکترونیک بسیاری از اشتباهاتی که تا این لحظه وجود داشته، مرتفع می‌شود. نسخه نویسی الکترونیک تداخلات دارویی را نشان می‌دهد، اشتباهاتی که در حین نوشتن نسخه رخ می‌داد رفع می‌شود.

وی افزود: از اول اسفند هم با حذف دفترچه بیمه، نسخه نویسی کاغذی را بدون داشتن دفترچه پیش می‌بریم و پزشک از سر نسخه خود برای نوشتن نسخه استفاده می‌شود، این که پزشکان از این به بعد قرار است در سرنسخه‌های خود ویزیت را انجام دهند ممکن است هزینه بر باشد که این مسئله مشکل حل نشدنی نیست در دبیرخانه شورای عالی بیمه قابل بحث است و رفع می‌کنیم. هزینه نسخه نویسی الکترونیک از نسخه کاغذی کمتر است و مزایای بیشتری هم دارد، این مزایای برای بیمه شده است و بیمه شده می‌تواند پرونده الکترونیک سلامت تشکیل می‌شود و هر زمان به هر پزشکی که مراجعه کردند، دیگر نیاز نیست پرونده‌های پزشکی را در دست بگیرند و مراجعه کنند و پزشکان به پرونده الکترونیک بیمار دسترسی دارد و آزمایشات تکراری نخواهد نوشت.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: طرح نسخه نویسی الکترونیک فقط مربوط به سازمان تامین اجتماعی نیست بلکه تکلیف قانونی است، تمام سازمان‌های بیمه گر مکلف شدند که نسخه به صورت الکترونیک نوشته شود. سازمان تامین اجتماعی هم پیش قدم شده است. نسخه نویسی الکترونیک دو سال است که در تمام مراکز درمانی اجرا شده است و در درمان غیر مستقیم به دلیل اینکه گسترده است باید زیر ساخت‌ها توسعه پیدا کند بیش از ۱۸۰ هزار نسخه الکترونیک روزانه در مراکز درمانی به صورت الکترونیک نوشته شده و ارسال می‌شود و نواقص آن هم در حال حل شدن است.

مدارک لازم برای مراجعه به پزشک بعد از حذف دفترچه

غفاری با اشاره به مدارکی که بیمار هنگام مراجعه به مراکز درمانی بعد از حذف دفترچه باید به همراه داشته باشند، گفت: جلد دفترچه‌هایی که تاکنون داشته اند را می‌توانند همراه داشته باشند، اگر جلد دفترچه هم ندارند، کارت ملی‌شان را می‌توانند ارائه دهند و اگر کارت ملی برای افراد صادر نشده بود و یا سنشان زیر ۱۸ است و کارت ملی ندارند، می‌توانند شناسنامه مراجعه کنند، این ساز و کار‌ها موجود است. عدم صدور دفترچه و الکترونیک شدن نسخه از یکدیگر جداست، این که افراد بدون دفترچه مراجعه کنند و پزشک هم نسخه نویسی الکترونیک انجام ندهد، یک همراهی لازم دارد و پزشکان با استفاده از سر نسخه می‌توانند بیماران را ویزیت کنند و کد ملی بیماران را بالای نسخه بنویسند.

چرا دفترچه بیمه حذف شد؟

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در انتها خاطر نشان کرد:: دفترچه تامین اجتماعی از اول اسفند ماه سال جاری چاپ نمی‌شود، اما چرا به این تصمیم رسیدیم، سالانه حدود ۲۲ میلیون دفترچه صادر می‌شود و ۳۸ میلیون تمدید دفترچه صورت می‌گیرد و ۶۰ میلیون مراجعه به کارگزاری‌ها برای تمدید و صدور دفترچه داریم این رفت و آمد‌ها هزینه بر است و باعث شلوغی کارگزاری‌ها شده است و این اعتراض مردم و مسئولان به دنبال داشت و خصوصا در دوران شیوع کرونا این موضوع باید رفع می‌شد. در همین راستا، مردم را برای صدور و تمدید دفترچه به شعب نکشیم و این ۶۰ میلیون مراجعه را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: بیمه شدگان تامین اجتماعی فاقد کدملی چگونه دکتر بروند؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: دفترچه بیمه تامین اجتماعی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دفترچه بیمه تامین اجتماعی مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی طرح نسخه نویسی الکترونیک راه های استحقاق سنجی پرونده الکترونیک مراکز درمانی دفترچه بیمه سامانه نسخه مراجعه کنند حذف دفترچه برای پزشک کارت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۹۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک گفت: همچنان عادت رسوب یافته و فرهنگ‌مالوف تامین مالی از طریق شبکه بانکی، که در شبکه فعالان اقتصادی وجود داشته رویه غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانکها چاره ای جز معرفی ابزارهای جدید تامین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: سقف برداشت از حساب‌های بانکی چقدر شد؟

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تامین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و...در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگرکمک و همراهی قوه قضاییه و بانک‌مرکزی سایر دستگاهها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تامین مالی اقتصاد توسط دستگاههای مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تامین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاهها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران موثر نیست.

برای هر کدام از بانکهای کشور با توجه به نوع کسب وکار انها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تامین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روشهای موجود تامین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانکها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تامین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانکهای دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعا ۱۵۰همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد،گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴همت از اموال مازاد بانکها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانکها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد درسیده و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228564 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • اتصال نسخه الکترونیک به بیمه‌های تکمیلی تا یک ماه دیگر
  • تراز منابع و مصارف تامین اجتماعی استان مرکزی پس از ۱۰ سال مثبت شد
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری