Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@21:29:09 GMT

تأثیر کرونا بر جمعیت شهرنشینان بریتانیایی

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۳۱۲۶۶

تأثیر کرونا بر جمعیت شهرنشینان بریتانیایی

هدف از ایجاد شهرها، فراهم آوردن امکان زندگی و کار برای ساکنان در کنار یکدیگر است که البته در شرایط کنونی پاندمی کرونا، رعایت اصل فاصله اجتماعی، شرایط زندگی شهری را با تهدید جدی مواجه کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، به نظر می‌رسد که پس از انتشار ویروس کرونا و ترویج دورکاری، جمعیت زیادی از مردم لندن به زندگی در حومه‌های شهری گرایش پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، بسیاری از شهرنشینان در پی شیوع بیماری کووید -۱۹ از زندگی در مناطق پرتراکم پایتخت انگلیس هراس دارند و به همین دلیل سکونت در مناطق کم‌جمعیت را برای خود انتخاب کرده‌اند. البته تغییر مدوام جوامع شهری امری نسبتاً طبیعی است که اغلب در اثر حوادث طبیعی یا رویدادهای سیاسی صورت می‌گیرد، با این حال، کاهش چشمگیر آن طی دوران کرونا در لندن باعث شگفتی همگان شده است.

علت استقبال لندنی‌ها از حومه‌های شهری

گزارشات حاکی است که از سال ۱۸۵۰، جمعیت شهرنشینان لندن با سرعتی یکنواخت رو به افزایش نهاد تا اینکه درسال‌های بین ۱۹۵۱ و ۱۹۸۸ به کاهش قابل توجهی از ساکنان شهری مواجه شد. در سال ۱۹۰۰، شهر لندن تقریباً به طور کامل احداث شد و حمل و نقل عمومی به طور قابل چشمگیری توسعه یافت. در نتیجه این تغییرات، جمعیت پایتخت انگلستان روز به روز در حال افزایش بود تا اینکه در سال ۱۹۵۰، یک بار دیگر کاهش تعداد ساکنان شهر را در پی داشت. کم شدن جمعیت طی این سال، به دنبال سیاست‌های دولت اتفاق افتاد و ایجاد کمربند سبز، شهروندان لندنی بسیاری را به زندگی در حومه‌های اطراف مسیر سبز سوق داد.

طی سال‌های بین ۱۹۵۱ تا ۱۹۹۱، یعنی در مدت زمانی بسیار کوتاه، مناطق مسکونی اطراف کمربند سبز به سرعت رشد کرد و هر روز بر ساکنان آن افزوده می‌شد. اگرچه رشد جمعیت در این محله‌ها روز به روز در حال افزایش بود، با این حال، مردم همچنان مجبور بودند برای انجام کارهای خود به مرکز لندن سفر کنند. در نتیجه، از سال ۱۹۹۱، یک بار دیگر جمعیت در پایتخت انگلستان رو به افزایش نهاد و هر روز مناطق مسکونی مرکز لندن، جوامع بیشتری را در خود جای می‌داد.

به طور کلی، کلانشهر لندن در تمام طول تاریخ و به دلایل مختلف، با نوسانات زیادی در جمعیت شهری مواجه بوده، با این حال، پیش‌بینی شده است که با وجود روند کاهشی شهرنشینان طی دوران کرونا، پایتخت انگلستان بیشترین تغییر جمعیت را متحمل شود.

تأثیر قرنطینه‌ها بر جمعیت لندن

پیامدهای فوری پاندمی کرونا بر زندگی شهرنشینی بر هیچ کس پوشیده نیست؛ مردم پس از گذشت بیش از یک سال حبس در منازل، در جستجوی یافتن فضای بیشتر برای رهایی از تنهایی خود هستند. بسیاری از منتقدان شهری لندن، سال ۲۰۲۰ را به عنوان "دوره گرایش مردم به حومه‌نشینی برای دسترسی به فضای بیشتر" تعریف کرده‌اند چرا که بسیاری از شهروندان پایتخت به سکونت در روستاها و سایر مناطق مسکونی اطراف شهر روی آوردند. در واقع، دورکاری در میان مردم شهر به طور قابل چشمگیری افزایش یافته و همین امر ساکنان لندن را به ترک مناطق متراکم شهری سوق داده است. اگرچه بسیاری از این افراد دارای خانه دوم در حومه‌ها هستند، با این حال، مقرون به صرفه بودن خانه‌های روستایی علت دیگری برای گرایش مردم به زندگی در آن‌ها به شمار می‌رود.

این تغییر جمعیت‌ها در لندن واقعی است و شاید به طور دائمی اتفاق بیافتد. با این حال، شکی نیست که پس از پایان پاندمی کووید -۱۹ و کاهش فاصله‌های اجتماعی، نیاز بریتانیایی‌ها به زندگی شهری افزایش می‌یابد و یک بار دیگر مردم به سمت لندن مهاجرت می‌کنند. در واقع، برنامه‌ریزان شهری یک بار دیگر تلاش خواهند کرد سرمایه‌گذاران و مردم را به سمت زندگی شهری جذب کنند تا از این طریق، اقتصاد رکود یافته در دوران کرونا را یک بار دیگر رونق بخشند.

بدون شک، افزایش فضاهای سبز و مراکز تفریحی برای جذب دوباره جوانان به زندگی در پایتخت انگلستان مؤثر خواهد بود و پایان محدودیت‌های اعمال شده برای سفرهای بین‌المللی در لندن نیز به افزایش جمعیت این شهر کمک زیادی خواهد کرد.

کد خبر 475458

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حومه نشینی حومه شهرها لندن شهرهای جهان انگلیس شهرنشینی چالش هاي شهرنشيني کرونا و شهرنشینی ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پایتخت انگلستان یک بار دیگر حومه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۱۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه با بیان لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری گفت: تسهیلات ویژه‌ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی‌اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌ها و مسئولان انجام شود.

به گزارش ایسنا، له نفل از «راهبرد معاصر»؛ سی ام اردیبهشت سال ۱۳۹۳ و طبق بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی جمعیت را به رؤسای قوای سه گانه و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. با ابلاغ این ۱۴ بند، دستگاه های مختلف موظف به بکارگیری سیاست ها در تدوین برنامه ششم توسعه و اجرای آن شده اند تا چشم انداز رشد جمعیت کشور به همراه کیفیت و سلامت جامعه تضمین شود.

ایشان در سال ۱۴۰۱ در پیامی با تشکر از فعالان دلسوز حوزه جمعیت، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و چاره‌جویی برای نجات کشور از آینده‌ هولناک پیری جمعیت را سیاستی حیاتی و از ضروری‌ترین فرائض دانستند و تأکید فرمودند: این سیاستی حیاتی برای آینده‌ بلندمدت کشور عزیز ماست. کاوش‌های صادقانه‌ علمی نشان داده است این سیاست را می‌توان با پرهیز از همه‌ آسیب‌های محتمل یا موهوم پیش برد و آینده‌ کشور را از آن بهره‌مند ساخت. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیگر فرمایشات خود تصریح کردند: غربی‌ها با افزایش عدد مسلمان‌ها مخالفند، با افزایش عدد ملتی که جوان‌هایش می‌توانند در عرصه ظاهر بشوند و کشور را به اوج برسانند، معلوم است مخالفند. ما نباید کار را به‌گونه‌ای پیش ببریم که مقصود آن‌ها عملی بشود؛ باید به‌گونه‌ای حرکت کنید که مقاصد اسلامی حفظ شود.

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه درباره لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای افزایش و جوان سازی جمعیت کشور که یکی از مهم ترین تکالیف مشخص شده از سوی آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، مقام معظم رهبری بر دوش مسئولان است، به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: در مقطعی شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اثر بالایی در اذهان عمومی گذاشت و اکنون با توجه به اقتضائات و به صدا درآمدن زنگ خطر پیری جمعیت، باید شعار مناسبی جایگزین شود. 

وی شعار «فرزند بیشتر، زندگی شادتر» را به عنوان جایگزین «فرزند کمتر، زندگی بهتر» مطرح کرد و افزود: ضرورت دارد با پیوست های رسانه ای، تبلیغاتی و اجتماعی در راستای نهادینه سازی فرزندآوری در جامعه اقدام کرد. باید با اهتمام و جدیت ویژه ای وارد عمل شد و اهداف مدنظر جوانی جمعیت را در قالب قرارگاهی با سرعت بیشتر دنبال کرد.

کارشناس رسانه با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری، عنوان کرد: باید ساختارهای فکری جامعه بر مبنای «فرزند بیشتر، زندگی بهتر» و ترویج و ترسیم مزایای زندگی در خانواده های پرجمعیت تغییر یابد. در کنار بسترسازی فرهنگی باید تدابیر لازم برای حمایت های اقتصادی از خانواده های دارای چند فرزند در دستور کار قرار گیرد و روند اجرای مصوبات و قوانین حمایتی نظارت و ارزیابی شود

ممبینی گفت: در دولت سیزدهم تسهیلات ویژه ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع رسانی از سوی رسانه ها و مسئولان انجام شود. 

وی تأکید کرد: وزارت ورزش و جوانان در تعامل با بانک مرکزی و نهادهای ذی‌ربط با توجه به اهمیت موضوع نسبت به هماهنگی و صدور مجوز اعطای تسهیلات برای ازدواج و فرزندآوری اقدام کرده است. تسهیل اخذ وام برای تأمین مسکن جوانان نیز طی ابلاغ به بانک ها انجام شده است. 

کارشناس رسانه با بیان اینکه برنامه ریزی برای ازدواج آسان جوانان دغدغه مهمی به شمار می رود و باید متولیان امر و خیرین نسبت به اطلاع رسانی از بسته های تشویقی و حمایتی اقدام کنند، عنوان کرد: به نظر می آید باید در قالب طرحی، مدیران دستگاه ها به دیدار خانواده های دارای فرزندان چندقلو بروند و با تبلیغات رسانه‌ای لزوم حمایت های لازم از آنها به جامعه منتقل شود. 

ممبینی گفت: ضرورت دارد با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان در قالب طرح، مقاله، پایان نامه و... در زمینه حمایت از جوانی جمعیت کمک گرفت و حتی در ابعاد ملی طرح هایی با قابلیت اجرا ارائه کرد. 

وی افزود: طرح‌هایی همچون راه اندازی مهدهای کودک در دستگاه های مختلف با هدف ایجاد آرامش خاطر برای مادران شاغل در راستای ارائه خدمات مطلوب به مردم باید مدنظر قرار گیرد. در این رابطه شهرداری ها می توانند با امکانات خود نسبت به راه اندازی مهدهای کودک اقدام و دستگاه های اجرایی طبق قانون مکان مورد نظر را پیش بینی یا هزینه های مصوب را تقبل کنند.

کارشناس رسانه با بیان نقش سایر ارگان ها در این زمینه تأکید کرد: در قانون وظایف بانک ها و مصوبات حمایتی مشخص است، از این رو بانک های دولتی و خصوصی باید پویاتر باشند و در راستای تسهیل مسیر اخذ تسهیلات همراه تر عمل کنند. سخت گیری های بی مورد بانک ها تمرد از قانون است و برخورد جدی قانونی را به وسیله مراجع ذی صلاح می طلبد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان افزوده شد
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • ابراز شادمانی اد شیرن در اینستاگرام پس از صعود ایپسویچ تاون به لیگ برتر
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران