Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام سید باقری در تبیین دلایل برگزاری همایش ملی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توسعه علوم انسانی گفت: یکی از اهداف این همایش برجسته سازی و طرح زمینه‌ها و بسترهای اندیشه‌های مرتبط با علوم اسلامی انسانی است.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: «صبح و گفتگو» رادیو گفت‌وگو در خصوص همایش ملی «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توسعه علوم انسانی» با حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم سید باقری، دبیر علمی همایش بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توسعه علوم انسانی به صورت تلفنی گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم سید باقری درباره برنامه های همایش توضیح داد و گفت: زوایای مختلف بیانیه باید کاووش و بررسی شود و یکی از این مسائل توسعه علوم انسانی است. در این راستا پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پژوهشکده نظام های اسلامی، پژوهشی در این زمینه و در سه کارگروه در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه برگزار کرد.

 

وی با بیان اینکه کارگروه های حقوق، حکمت و دین پژوهی و کارگروه سیاست سه کارگروهی بودند که در روزهای برگزار همایش برپا شدند، اظهار کرد: بیش از 15 مقاله در این سه کارگروه ارائه شد. برنامه اصلی همایش نیز امروز سه شنبه با حضور ریاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آیت الله رشاد و آیت الله محسن قمی برگزار می شود و گزارشی از کارگروه ها نیز در همایش اصلی در ساعت 16 نهایی و ارائه خواهد شد.

 

دبیر علمی همایش بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توسعه علوم انسانی درباره اهداف این همایش بیان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که نظام جمهوری اسلامی و اندیشه انقلاب اسلامی و گفتمانی که در پی آن مطرح شده است، بتواند یک رویکرد جدید و دانش های بومی مرتبط با ایران اسلامی را ارئه کند.

 

وی افزود: یکی از مباحث عمده بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که نشان از ارزیابی چهل سال گذشته انقلاب، اکنون و همچنین آینده را دارد، این است که مسئولان و جوانان با چه ساز و کاری در چهل سال آینده به راه خود ادامه دهد. انقلاب اسلامی در این مسیر نیاز به نرم افزارهای ویژه خود دارد که این نرم افزارها در علوم اسلامی بومی شده برآمده از متون دینی معنا دار می شود.

 

وی در تبیین و تشریح دلایل برگزاری این همایش گفت: یکی از اهداف همایش ملی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توسعه علوم انسانی این است که بتوانیم زمینه ها و بسترهای طرح اندیشه های مرتبط با علوم اسلامی انسانی را مطرح و برجسته سازی کنیم.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: علوم انسانی اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۲۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم امروز (دوشنبه) در آیین گرامیداشت مقام استاد کریم مجتهدی به نام یک عمر معلم اظهار داشت: استادان معمولا دو وجه تحقیق و تالیف و تدریس و تعلیم دارند و در یکی از وجوه قوی هستند، اما استاد مجتهدی در هر دو وجه بسیار قوی بود و به این دلیل توانست جریان فکری راه بیاندازند.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: استاد مجتهدی به دلیل تعلق خاطر زیادی که به فرهنگ ایرانی و اسلامی داشت، مشکل بحران هویت را مد نظر قرار داد.

نجفی گفت: استاد مجتهدی نگاهی عمیق داشت و این نگاه باعث می‌شد انقلاب و شرایط فعلی را بهتر درک کند. وی معتقد بود می‌توانیم از فرهنگ خود سوال بپرسیم ولی جواب باید از فرهنگ خودمان باشد.

وی افزود: استاد مجتهدی معتقد بود غرب شناسی واجب و غرب زدگی حرام است.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این مراسم گفت: در مطالعات تطبیقی چند اندیشه یا نظریه علمی با استفاده از روش‌های مختلف مقایسه می‌شود تا شباهت و تفاوت‌های نظریه‌ها را بشناسیم. معمولا فلاسفه به مطالعه تطبیقی فلسفه‌هایی که هر کدام به جهان‌های علمی مختلفی تعلق دارند، علاقه نشان نمی‌دهند. عده‌ای معتقدند مقایسه ممکن است ولی سودمند نیست.

حجت الاسلام رضا غلامی ادامه داد: استاد مجتهدی را به عنوان فیلسوف منتقد و نقاد فرهنگ غرب می‌شناسیم. البته با اینکه خود را متخصص فلسفه غرب می‌دانست، مطالعات مفصلی در اشراقی و صدرایی داشت و به طور طبیعی بنابراین ساختار فلسفه اسلامی را هم می‌شناخت.

وی با اشاره به کتاب «فلسفه و فرهنگ» نوشته دکتر مجتهدی گفت: وی در این کتاب فیلسوفان مختلف را از جهان‌های مختلف گردهم آورده و سخنان آنها را بیان و نقد کرده است.

غلامی گفت: استاد مجتهدی نگاه از بیرون به فلسفه اسلامی داشتند و برداشت‌های نو و بدیعی از فلسفه اسلامی ارایه داد. در این ارایه گاهی با شوق انگیزی دیدگاه‌های سهروردی را طرح می‌کند و همین بدیع نگری به فلسفه صدرایی هم مشاهده می‌شود.

وی گفت: ادامه اقدامات استاد مجتهدی به نفع هر دو فلسفه اسلامی و غرب است و این تلقی از مدرنیستم که در تعارض کامل با سنت است، تلقی درستی نیست و از رویکرد کاریکاتوری به غرب و غرب مدرن نشات می‌گیرد.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: مطالعات تطبیقی بیش از همه فرصت رشد فلسفه اسلامی و بازشدن پنجره‌های تازه به روی فلسفه اسلامی را فراهم می‌کند و فرصت‌های نوآوری را در فلسفه اسلامی به وجود می‌آورد.

وی نتیجه گرفت: فلسفه اسلامی حتی در جهان خود که جهانی آسمانی است و نه جهانی زمینی، از رشد لازم باز مانده است.

غلامی در پایان گفت: حتی نوآوری‌های علامه طباطبایی در فلسفه به دلیل مواجهه ایشان با جهان فلسفه‌های غربی است که بعد از ایشان فلاسفه اسلامی چنین مواجهه‌هایی ندارند و شاهد نوآوری‌های بیشتر هم نبودیم.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • برگزاری همایش اندیشه تمدنی در اندیشه امام علی (ع)
  • اطلاعیه برگزاری آزمون مجدد از داوطلبان شهرستان زیرکوه (از استان خراسان جنوبی)
  • اعلام زمان برگزاری کنکور برای سیل‌زدگان خراسان جنوبی
  • تاریخ دقیق برگزاری نوبت اول کنکور سراسری برای جاماندگان اعلام شد
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه