Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبود طرح جمع‌آوری فاضلاب از یک طرف و بی مهری شهرداری برای جمع آوری زباله‌ها از طرف دیگر سبب شده مردم مناطق حاشیه نشین از جولان حیوانات موزی و بوی نامطبوع زباله و فاضلاب رنج ببرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از هرمز؛ استان هرمزگان با برخورداری از صنایع مختلف و پالایشگاه‌های بزرگ عنوان قطب تجارت کشور را به یدک می کشد؛ اما شهروندان استانی با سرمایه های عظیم و در آمدزا برای کشور با مشکلات فراوانی از جمله فقر، بیکاری، بی مهری مسئولان و….

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. دست و پنجه نرم می‌کنند.

در مرکز استان محلات قدیمی وجود دارد که هنوز بسیاری از آنها از طرح جمع آوری فاضلاب جامانده اند و دارای خانه های متراکم بوده که در زمان بروز حادثه امکان تردد خودروهای امداد رسان در آن نیست.

کمربندی، کوی آیت الله غفاری(شهناز سابق)، محله چاهستانی‌ها، کوی ملت(دوهزار) از محلات حاشیه نشین و قدیمی شهر بندرعباس به شمار می روند که هزار و یک مشکل لاینحل در آن وجود دارد.

با ورود غول خشکسالی به روستاهای هرمزگان، روستاییان مهاجرت به مرکز استان را برگزیده اند و در سرپناه های حاشیه شهر که فاقد هرگونه ایمنی بوده و به زور می توان نام خانه را بر آن گذاشت سکونت می کنند.

در برخی محلات حاشیه نشین بندرعباس فاضلاب و کثافت از مقابل در خروجی خانه تا انتهای محله را برداشته و حیوانات موزی و درنده خانه را جولانگاه خود کرده اند در این میان نیز پشت بام خانه ها یا گوشه و کنار حیاط ها میزبان زاد و ولد حیواناتی مانند موش، گربه و سگ است.

تجمع زباله ها در حاشیه خیابان ها و پیاده روها سبب مخدوش سازی چهره محله دوهزار شده است

نبود طرح جمع آوری فاضلاب از یک طرف و بی مهری شهرداری برای جمع آوری زباله ها از طرف دیگر سبب شده مردم مناطق حاشیه نشین از جولان حیوانات موزی و بوی نامطبوع زباله و فاضلاب رنج ببرند.

کوی ملت(دوهزار)، یکی از محلات قدیمی و پرجمعیت بندرعباس به شمار می رود که با ورود به این محله در طول روز با حجمی از زباله ها رو به رو می شویم که عزمی برای ساماندهی آن وجود ندارد؛ نبود و کمبود سطل زباله در این محله قدیمی بیداد می کند.

تجمع زباله ها در حاشیه خیابان ها و پیاده روها سبب مخدوش سازی چهره محله دوهزار شده و بوی نامطبوعی نیز محله را فرا گرفته؛ بی شک شهرداری منطقه سه بندرعباس برای رفع معضل زباله ها در این منطقه تلاش کرده اما آنچه به صورت میدانی مشاهده می شود تلاش ها کافی نیست و کمبود سطل زباله وجود دارد.

اینجا انسان ها با زباله زندگی مسالمت آمیزی دارند

زهرا حسینی، یکی از ساکنان محله کوی ملت در گفتگو با خبرنگار هرمز اظهار کرد: در بسیاری از مناطق محله سطل زباله وجود ندارد و شهروندان زباله های خود را جلوی درب منازلشان و یا در حاشیه خیابان ها رها می سازند.

این شهروند بندرعباسی با اشاره به اینکه اینجا انسان ها با زباله زندگی مسالمت آمیزی دارند، گفت: دیدن هر روزه زباله ها در کوچه و پس کوچه های محله برایمان عادی شده است.

حسینی عنوان کرد: با تجمع زباله ها در این محله حیوانات موزی این منطقه زیاد شده و موش ها پس از جولان در زباله ها به منازلمان حمله ور می شوند.

وی خاطر نشان کرد: دپوی زباله ها در سایه نبود و کمبود سطل زباله سبب باعث انتقال انواع بیماری ها می شود.

دوهزار زیر پونز نقشه مسئولان شهرداری

حسن جمشیدی، دیگر شهروند محله کوی ملت با بیان اینکه محله دوهزار یکی از مناطقی بوده که در زیر پونز مسئولان شهرداری قرار گرفته است، اظهار کرد: کوچه های بدون آسفالت تمیز، کمبود و نبود سطل زباله ها، چراغ های معابری که در لابه لای شاخ و برگ درختان گم شده، جولان سگ های ولگرد و…. از جمله مشکلاتی به شمار می رود که با گذر از محله می توان با آن مواجه شد.

این شهروند عنوان کرد: زباله های رها در کوچه پس کوچه های شهر و پاره کردن کیسه های زباله توسط زباله گردها تصویری ناشایست بوده که در محله کوی ملت می توان به وفور دید.

جمشیدی بیان کرد: فرزندانمان که برای بازی به کوچه می آیند با زباله ها همجوار می شوند و عزمی جدی برای جمع آوری و ساماندهی آن وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: از شهردار منطقه سه که همجوار با کوی ملت بوده خواهشمندیم که به جمع آوری زباله ها و تعبیه سطل زباله در این محله نظارت و اقدام داشته باشد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: زباله ها حاشیه نشین سطل زباله جمع آوری کوی ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۳۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا

ایسنا/گیلان مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های گیلان با بیان اینکه در تمام دنیا یکی از روش‌های شناخت شهروند نمونه، میزان همکاری در حوزه مدیریت پسماند است، گفت: جمع آوری زباله به روش هوشمند می‌تواند عامل ترغیب مردم برای تفکیک زباله از مبدا و مشارکت در استفاده از سامانه‌های هوشمند شود و تا حد زیادی در رفع معضل زباله گردی موثر است.

شهرام توانا امروز چهارشنبه، پنجم اردیبهشت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ما مثل تمام کشورهای دنیا به ناچار با توجه به افزایش حجم استفاده مردم از سامانه‌ها و سکوها در فضای مجازی باید به سمتی می‌رفتیم که شهروندان به روش‌های هوشمند زباله را تفکیک کنند. لذا در چند شهر ایران این مساله به صورت آزمایشی انجام شد و بعد از آن در قالب یک دستورالعمل اجرایی، روش‌های هوشمند جمع آوری پسماند خشک توسط وزارت کشور به تمام شهرداری‌ها ابلاغ شد.

وی افزود: در بندرانزلی نیز این امر طی دوره یکساله به صورت آزمایشی آغاز شد تا آرام آرام و با گام‌های مشخص پیش برویم که خوشبختانه شاهد همکاری خوب شهروندان بودیم به طوری که در اوایل سال گذشته کمتر از ۵۰۰ نصب سامانه بهروب را شاهد بودیم ولی الان ۴ هزار نصب داریم.

وی با بیان اینکه میانگین تولید زباله در شهرستان بندرانزلی روزانه تا ۱۲۰ تن است، افزود: ۱۰ تن آن خشک است که همه این زباله‌های خشک ارزش بازیافتی و اقتصادی ندارد از جمله پارچه، چوب، خاک روبه، زباله‌های بهداشتی، و ... اما موادی از جمله پلاستیک، پت، آهن، لاک، آلومینیوم، مشما ارزش بازیافتی دارد.

توانا در خصوص میزان جمع آوری پسماند و زباله خشک تفکیک شده توسط سامانه بهروب در بندرانزلی گفت: از ۱۰ تن زباله خشک؛ ۷ تن قابل ارزش است اگر این مقدار زباله را به عنوان سقف میزان با ارزش‌ها در نظر بگیریم بهروب در هر مرحله جمع آوری در روز بین ۸۰۰ تا هزار کیلو جمع آوری می‌کند یعنی یک هفتم زباله ها و این عدد قابل توجهی است.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان تصریح کرد: البته نباید از این مساله غفلت کرد که مابقی زباله‌های خشک توسط زباله گردها جمع آوری می‌شود.

توانا به اهمیت جلوگیری از پدیده زباله‌گردی اشاره کرد و گفت: این امر مقوله‌ای است که به دلیل تبعات منفی همچنین تعداد بالای گاراژهای ضایعاتی که باعث پلشتی و چهره بد شهری می‌شود، دادستانی محترم نیز به برخورد با این مساله به عنوان مدعی العموم ورود پیدا کرده و احساس می‌شود جمع آوری زباله به روش هوشمند عامل ترغیب مردم برای تفکیک زباله از مبدا و مشارکت در استفاده از سامانه های هوشمند می‌شود و تا حد زیادی در رفع معضل زباله گردی موثر است.

وی با بیان اینکه نکته مهم در فعالیت بهروب این است مردم تا جایی که می‌توانند این زباله ها را در منزل تفکیک کنند زیرا با این کار زباله کثیف و بی‌ارزش نمی‌شود، گفت: تفکیک زباله در مبدا، روش‌های هوشمندسازی و حتی روش‌های منظم جمع آوری هفتگی به ما کمک می‌کند که بدانیم در چه ساعتی و چه زمانی این زباله را تحویل بدهیم و یا با استفاده از این سکوها و اعلام آمادگی برای تحویل زباله، مسئولین این امر در اسرع وقت جهت تحویل زباله ها مراجعه می‌کنند.

توانا با بیان اینکه هزار کاربر هر هفته با ما همکاری می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به استقبال خوب مردم در بندرانزلی از سامانه بهروب، مساله را با جناب آقای استاندار مطرح کردیم و ایشان عین این مطلب را برای تمام شهرداری‌های استان گیلان ابلاع کردند و هم اکنون تمام شهرداری‌های گیلان به صورت نظام‌مند این سامانه را در اختیار دارند.

مدیر پسماند شهرداری‌های استان گیلان با تاکید بر اینکه مردم علاوه بر استفاده از سکوی بهروب برای تحویل زباله های خشک، جهت کارهای دیگر هم می توانند از این سامانه استفاده کنند که از آن جمله کمک های نیکوکاری است، گفت: چون کسانی که در این حوزه همکاری می‌کنند پول گزینه اول آنها نیست هر چند مهم هست ولی می‌خواهند یک کار روشمند انجام دهند لذا این موارد در سامانه بهروب تعریف شده است.

توانا تصریح کرد: در تلاش هستیم دو سکوی دیگر ایجاد کنیم که انحصار برای یک گروه نباشد تا علاوه بر ایجاد فضای رقابتی مردم هم به راحتی با سکوهایی که در اختیار دارند زباله‌های خود را مبادله کنند.

وی افزود: در تمام دنیا یکی از روش‌های شناخت شهروند نمونه، میزان همکاری در حوزه مدیریت پسماند است و از سال ۹۹ که وزارت کشور به تمام شهرداری‌ها این مساله را در قالب دفترچه عوارض بهای خدمات مدیریت پس‌ماند، ابلاغ و تعیین کرد شهرداری‌های به شهروندانی که در حوزه تفکیک از مبدا کمک کرده و مشارکت دارند تخفیف دهد، با این شیوه می‌توانیم میزان همکاری شهروندان در خصوص تفکیک زباله از مبدا را رصد و بر اساس آن تخفیفات لازم را در حوزه نوسازی و عوارض به فعالان این عرصه اعطا کنیم.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان با بیان اینکه مشارکت در این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد، گفت: باید تلاش کنیم با افزایش میزان توسعه و کاربری در این فضا مردم بتوانند با راحت‌ترین، ساده‌ترین و کم انرژی ترین روش؛ بهترین خروجی را از این همکاری داشته باشند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • اجرای طرح دوم جمع‌آوری مخازن زباله از معابر منطقه دو شهرکرد
  • جمع آوری زباله های رها شده در طبعیت جاجرود
  • جمع آوری زباله های رها شده درطبعیت از سوی دانش آموزان
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • ۱۰ واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا