Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تغذیه سالم و رعایت یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند ضامن سلامتی بدن ما باشد. برخی از افراد تصور می‌کنند مصرف زیاد یک ماده مغذی مفید سلامت آن‌ها را بیشتر تضمین می‌کند، اما نباید فراموش کرد که افراط و تفریط در هیچ کاری خوب نیست.

در این مطلب خوراکی‌هایی که با زیاده‌روی در مصرف آن‌ها به سلامت شما آسیب می‌رسد را معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس مخلوطی از گوشت، مقدار زیادی چربی و ادویه‌جات است. اگر فقط همین بود، خوردن کمی از آن اشکالی نداشت. مشکل بیشتر گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس این است که تولیدکنندگان معمولاً از نیترات به عنوان ماده نگهدارنده استفاده می‌کنند.

هنگامی که این مواد شیمیایی وارد سیستم بدن می‌شوند، به مواد مرتبط با ایجاد سرطان تجزیه می‌شوند. نمک زیاد آنها نیز می‌تواند فشار خون را بالا ببرد. این مواد غذایی قطعا در دسته خوراکی های آسیب زا قرار می‌گیرند.

غلات صبحانه شیرین

مطالعات نشان می‌دهد که بیشتر غلات از قبل شیرین شده حاوی تقریباً یک قاشق غذاخوری شکر در هر وعده هستند. بهترین گزینه شما غلات کم قند یا جوی دوسر است.

مارگارین

مارگارین به اندازه کره خالص کالری و چربی دارد. بیشتر چربی‌های جانشین کره، چربی‌های ترانس است که مضرات بیشتری دارد.

 غذاهای یخ‌زده

راحتی همیشه به معنای سلامتی نیست. امروزه بسیاری از غذاهای منجمد با برچسب «سالم» مملو از مواد نگهدارنده هستند و قطعا در دسته خوراکی های آسیب زا قرار می‌گیرند.

 هات ‌داگ

هات داگ جزئی جدایی‌ناپذیر از غذاهای آمریکایی است، اما شما آنها را در هیچ لیست تهیه‌شده توسط متخصصان رژیم غذایی نخواهید دید. بیشتر هات داگ ها با گوشت بی‌کیفیت، نمک زیاد و نیترات مضر تولید می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهند که خطر ابتلا به سرطان خون در کودکانی که بیش از حد این خوراکی های آسیب زا را می‌خورند، بالاست.

 نودل

نودل خشک و ترد در بسته‌بندی پلاستیکی که در فروشگاه مواد غذایی عرضه می‌شود، اصلا به نسخه سنتی ژاپن نزدیک نیست. نودل‌ها سرشار از چربی و نمک هستند.

 نوشابه

نوشابه‌ها علاوه بر قند زیادی که دارند، حاوی رنگ‌های مصنوعی و موادی است که ابدا برای سلامتی مناسب نیستند. آب همیشه بهترین نوشیدنی است.

نوشابه رژیمی

شاید نوشابه رژیمی کالری نداشته باشد اما شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجود در آن با ایجاد سرطان ارتباط دارند. مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدن نوشابه رژیمی باعث افزایش وزن می‌شود.

 گندم

برای اکثر مردم، مصرف متوسط ​​محصولات طبیعی گندم مشکلی نیست. با این حال، برخی افراد به گلوتن، پروتئین موجود در گندم، حساسیت دارند. اگر این بیماری را دارید با متخصصان تغذیه در مورد گزینه‌های دیگر صحبت کنید.

 دسرهای بدون قند

بازار امروز پر از غذاهای بدون قند برای آدم‌های اهل رژیم است اما اگر برچسب روی‌شان را بخوانید، متوجه می‌شوید که اکثر آنها به اندازه خوراکی‌های قندی کالری و همچنین سدیم اضافی و جایگزین‌های مضر قند دارند و مسلما در دسته خوراکی های آسیب زا قرار می‌گیرند.

 شیر بدون چربی

یک لیوان شیر کامل فقط حدود ۱۲ درصد از توصیه‌های چربی روزانه شما را دارد و مدت بیشتری شما را سیر نگه می‌دارد. رژیم غذایی حاوی چربی کم می‌تواند شما را به صرف مقدار زیادی کربوهیدرات و قند متمایل کند و منجر به بیماری قلبی و دیابت شود.

 برنج سفید

برنج سفید مقدار زیادی فیبر و مواد مغذی مفید خود را از دست می‌دهد اما برنج قهوه‌ای  هم مغذی و مفید است.

 نوشابه‌های ورزشی و انرژی زا

برخی از نوشابه های انرژی زا بیش از حد از مکمل گیاهی و ویتامین دارند و مضراتشان بیش از فایده‌شان است.

خامه قهوه

این محصولات غیر لبنی دارای قند، چربی‌های ترانس و شربت ذرت هستند که همگی برای قلب ضرر دارند و می‌توانند منجر به دیابت شوند.

چیز برگر

چیز برگرهای فست فود ممکن است به اندازه هات داگ آمریکایی بد نباشند اما می‌توانند به سلامتی آسیب بزنند. اگر هوس برگر کردید، بهترین ایده تهیه آن در خانه است.

سیب زمینی سرخ‌شده

سیب زمینی سرخ‌شده چربی مضر و سدیم زیادی دارد.

 آبمیوه

 آب میوه ۱۰۰ درصد می‌تواند مقدار زیادی فروکتوز داشته باشد، یک قند طبیعی که می‌تواند سلول‌های چربی را در شکم شما انباشته کند.

بیشتر بخوانید

چند خوراکی مضر برای کودکان در فصل سرما

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خوراکی های مضر تغذیه ناسالم متخصص تغذیه مقدار زیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۴۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟

هورمون رشد در طول شبانه روز به شکل ضربانی ترشح می‌شود و برخی محرک‌های فیزیولوژیک می‌توانند، ترشح هورمون رشد را تحریک کنند. دو تا از قوی‌ترین این محرک‌ها، ورزش و خواب هستند و هورمون رشد نقش‌های متفاوتی در طول زندگی دارد؛ از تاثیر روی رشد، بازیافت عضله، استخوان و کلاژن گرفته تا تنظیم جنبه‌های انتخابی عملکرد متابولیک شامل افزایش متابولیسم چربی و حفظ ترکیب بدنی سالم‌تر در آینده و ورزش‌های قدرتی و هوازی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه ترشح هورمون رشد شوند و با افزایش شدت ورزش، ترشح بیشتر می‌شود.

اگر حجم ورزش بیش از توان فرد باشد، ابتدا دچار خستگی تمرینی می‌شود. متغیر‌های تکرار، زمان و شدت، حجم ورزش را تعیین می‌کنند و در صورتی که حجم زیاد در طول زمان ادامه یابد، فرد وارد مرحله بیش‌تمرینی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاخیر رشد شود.

از سوی دیگر در برخی ورزش‌ها به ویژه ورزش‌های دارای دسته‌بندی وزنی یا ورزش‌های استقامتی یا ورزش‌هایی که زیبایی حرکات و نظر داوران و شکل بدنی ممکن است در امتیازدهی موثر باشند، تمایل ورزشکاران به کاهش وزن و کاهش درصد چربی بدن بیش‌تر است. بدین ترتیب، ورزشکاران ممکن است دچار کمبود نسبی انرژی شوند. این وضعیت در ابتدا در بانوان ورزشکار با عنوان سه گانه بانوان ورزشکار (اختلالات خورد و خوراک- آمنوره- پوکی استخوان) معرفی و در مشاهدات و مطالعات بعدی مشخص شد که تاثیرات کمبود انرژی، خیلی فراتر از این مثلث بوده و تغییرات هورمونی و عوارض آن در پسران هم قابل رویت است. بنابراین، نام آن به سندروم کمبود نسبی انرژی تغییر یافت و بدیهی است در ورزشکارانی که دچار این مشکل می‌شوند، رشد و بلوغ دچار اختلال می‌شود.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: افرادی که بیش از اندازه ورزش می‌کنند و به اندازه ورزش مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، غیر از بحث کمبود انرژی نسبی، دچار کمبود مواد مغذی می‌شوند و بدیهی است کمبود ریزمغذی‌ها و درشت مغذی‌ها می‌توانند در رشد اختلال ایجاد کنند.

در ورزشکاران در حال رشد که صفحات رشد باز و فعال هستند، وارد آمدن ضربات مکرر یا ضربه ناگهانی شدید ممکن است به این صفحات آسیب رسانده و متعاقب آن رشد طولی استخوان دچار مشکل شود. برخی فعالیت‌ها مثل پریدن از ارتفاع بالا روی سطوح سخت می‌تواند به صفحات رشد آسیب برساند و سطوح جاذب ضربه مثل تشک‌های فرود، ضربه وارد شده را به اندام بر نمی‌گردانند، اما فرود روی سطوح غیرجاذب موجب بازگشت نیرو به مفاصل و آسیب صفحات رشد می‌شود.

در بلوغ جسمی، عمدتا تمرکز بر هورمون‌های جنسی و برای شروع عادت ماهیانه نیاز به سطح مشخصی از درصد چربی بدن است. چربی‌های بدن، حاوی آروماتاز هورمون‌های جنسی بوده و تبدیل استروئید‌های مردانه را تسریع می‌کنند. ورزش، موجب کنترل وزن و درصد چربی بدن شده و از بلوغ زودرس جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه صفحات رشد به دنبال بلوغ بسته می‌شوند، ممکن است در بلوغ زودرس ابتدا یک رشد جهشی نسبت به همسالان دیده شود، اما در نهایت، قد این افراد کوتاه‌تر خواهد ماند. این مشکلی است که در مصرف استروئید‌های آنابولیک در سنین نوجوانی نیز اتفاق می‌افتد. همان طور که می‌دانید، استروئید‌های آنابولیک از دسته S ۱ در لیست ممنوعه دوپینگ قرار دارند و علاوه بر تاثیرات گوناگون مخرب دیگر، این دارو‌ها موجب بلوغ زودرس و بسته شدن زودرس صفحات رشد در نوجوانان و کوتاه ماندن قد در بزرگسالی می‌شوند.

بدیهی است که برای بلوغ اجتماعی و روانی، ارتباطاتی که در ورزش تشکیل می‌شود از یک سو و احساس عزت و اعتماد به نفسی که فعالیت‌های ورزشی به ارمغان می‌آورد از سوی دیگر، بالندگی و بلوغ را تسهیل می‌کند و مراقبت سازمانی و خانوادگی، آموزش مهارت «نه گفتن» و هدایت ورزشکاران نوجوان به محیطی عاری از دارو و دوپینگ از اصول پیشگیری از صدمات اجتماعی در دوران بلوغ است و محیط‌های ورزشی از این مهم مستثنا نیست.

منبع: ایسنا

tags # اخبار پزشکی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • دستگیری اعضای باند ۴ نفره سارقان به عنف/نوشابه‌های قاچاق به بازار نرسید
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند!
  • کشف وتوقیف ۲۲ بسته نوشابه انرژی زا قاچاق در ورزنه
  • عادت های به ظاهر بی ضرری که با آن ها ندانسته به سلامت خود صدمه می زنیم
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟