Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید شعرباف روز سه‌شنبه در نشست خبری پیرامون طرح نوسازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی افزود: در چند سال گذشته اتفاقات ناگوار در این بافت رخ داد و تعارض منافع زمینه ساز فساد در این زمینه است.

وی ادامه داد: تعلق پروژه در این بافت به افرادی که دارای پست هستند از موارد ایجاد تعارض منافع است.

مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان ثامن گفت: این شرکت در سال ٧١ به منظور اجرای طرح نوسازی بافت ثامن با سهامداری ٣٥ درصدی آستان قدس رضوی، سهم ١٠ درصدی شهرداری مشهد و سهم ٥٥ درصدی دولت (وزارت مسکن و شهرسازی) تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال ٨٧ طرح اولیه بازنگری شد و امروز با گذشت ٢٦ سال از تاسیس این شرکت به دلایل مختلف از جمله تحقق پذیری، این طرح نیاز به اصلاح داشت و ترکیب شکلی شرکت هم باید تغییر می کرد.

شعرباف ادامه داد: مدیرعامل این شرکت بنا به توافق بین سهامداران تا سال جاری شهردار منطقه ثامن بود اما به دلیل وجود اختلاف نظرهای جدی و اشکالات متعدد حقوقی در ترکیب مجموعه ناظر، سیاستگذار و مجری، تصمیم گرفته شد به منظور بازگشت شرکت به اساسنامه قانونی، مدیر عامل این شرکت شهردار منطقه ثامن نباشد.

وی گفت: همزمان مطالعات طرح جدید نیز آغاز شد و مهمترین ویژگی این طرح، تحقق پذیری زیاد آن است و مشکلات بسیاری از کارگاه های به زمین مانده را حل می کند.

مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان ثامن افزود: در طرح طاش (طرح فعلی نوسازی بافت پیرامون حرم رضوی)، سه هزار و ٤٠٠ تملک پلاک دیگر نیاز داریم که با بالاترین سرعت حدود ١٠ سال انجام این تملکها به طول می انجامد در طرح جدید میزان تملکها به ٢٠٠ مورد کاهش یافته که تحقق پذیری طرح را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: تا ابلاغ طرح نهایی جدید در حال حاضر طرح تفصیلی طاش از سال ٨٤ تاکنون در سیستم یکپارچه شهری برای اجرا در بافت منطقه ثامن به عنوان ملاک عمل مورد استفاده است.

شعرباف گفت: در پروژه مسکن سازان ثامن به ١٤٠ نفر برای مشارکت در این طرح دفترچه داده ایم که به آنها واحد مسکونی تحویل شود اما در حال حاضر به دلیل بدهی به مشاور و پیمانکار امکان تحویل حتی یک واحد نیز وجود ندارد

وی افزود: تراز طرح فعلی نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی پس از تسویه بدهی ها، حدود ٣٠ میلیارد تومان منفی است و توجیه اقتصادی ندارد.

مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان ثامن ادامه داد: با اجرایی شدن طرح جدید قیمت ملک در این بافت واقعی می شود و طرح توجیه اقتصادی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تنها هفت درصد واحدهای اقامتی در این منطقه برای دهک ششم به پایین قابل استفاده است و این مکانها برای دهک های متوسط و ضعیف قابل استفاده نیست گفت: همین که طرح جدید، این بافت را برای سکونت ساکنان فعلی و اقامت زائران دهک پایین مهیا می کند، برای ضمانت اجرا کافی است. 

شعرباف افزود: امضای شهردار مشهد نیز در جریان بررسی و تصویب طرح جدید بافت پیرامون حرم مطهر رضوی وجود دارد بنابراین نمی توان ادعا کرد مدیریت شهری در جریان بررسی و تصویب طرح جدید نبوده است.

وی ادامه داد: در هر صورت تصویب طرح چنانچه از مسیر قانونی ابلاغ شود ما تابع اجرای آن هستیم. 

مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان ثامن گفت: ١٤٤ پروژه دارای مشکل در این بافت وجود دارد که با طرح جدید و درنظرگرفتن حق مکتسبه، مشکلات بخش عمده ای از آنها حل می شود.

وی افزود: اگر دارایی های دولت و شرکت مسکن سازان ثامن در اختیار بافت قرار گیرد تراز فیزیکی، مالی طرح جدید حریم حرم مطهر رضوی مثبت خواهد شد در حالی که طرح طاش دارای تراز بسیار منفی است.

شعرباف در خصوص انتصاب خود در پست مدیرعاملی شرکت عمران و مسکن سازان ثامن به رغم مخالفت شهرداری و آستان قدس رضوی گفت: سهامدار عمده این شرکت با ٥٥ درصد سهم، وزارت مسکن و شهرسازی است لذا به رغم عدم اجماع شهرداری و آستان قدس رضوی، این انتصاب انجام شد. 

طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در خرداد ماه سال ۷۴ در کمیسیون ماده پنج قانون شهرداری به تصویب رسید و در سال ۷۷ مورد بازنگری قرار گرفت و فروردین سال ۷۸ الگوی طرح به تصویب کمیسیون ماده پنج رسید اما این طرح تاکنون چندین بار دستخوش تغییر شده است.
طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی مصوب سال ۱۳۸۷ طبق مصوبه ۱۹ تیر ماه سال ۹۶ شورای عالی معماری و شهرسازی لغو و اجرای آن متوقف شد و هدف از این تصمیم جلوگیری از تداوم اقدامات مخالف با حفاظت از حیثیت مکان و ارزش‌های ملموس و ناملموس بافت تاریخی - فرهنگی پیرامون حرم مطهر رضوی عنوان شد.
با این حال آبان ماه پارسال استاندار وقت خراسان رضوی اعلام کرد نقشه راه بازسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی مورد توافق وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد قرار گرفته‌ است. قرار بود وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد به صورت مشترک تا پایان سال ۹۸ طرح تفصیلی جدید را با در نظر گرفتن مبانی شهرسازی و دغدغه های موجود در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی تهیه و آن را در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب برسانند اما شورای عالی شهرسازی خود به صورت مستقیم به این موضوع ورود کرد.
این اقدام، اعتراض شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد را در پی داشت به طوری که همچنان پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از تصویب نخستین طرح، هنوز طرحی نهایی برای نوسازی این بافت وجود نداشت اما اواخر هفته گذشته طرح تفصیلی این بافت در کمیسیون ماده ۵ استان مصوب شد.
کمیسیون ماده ۵ بر اساس ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تشکیل شده که بررسی و تصویب طرح های تفصیلی شهری و تغییرات آنها در هر استان به عهده این کمیسیون است که تغییرات نقشه های تفصیلی در حوزه وظایف آن است.
استاندار یا معاون عمرانی او، شهردار، نماینده وزارت راه و شهرسازی، نماینده وزارت جهاد کشاورزی، نماینده میراث فرهنگی، نماینده شورای اسلامی شهر، نماینده سازمان نظام مهندسی متخصص در معماری یا شهرسازی اعضای این کمیسیون را در استان ها تشکیل می دهند.

برچسب‌ها شهرداری مشهد آستان قدس رضوی حرم امام رضا اصولگرایان شرکت بازآفرینی شهری ایران دولت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری مشهد آستان قدس رضوی حرم امام رضا شهرداری مشهد آستان قدس رضوی حرم امام رضا اصولگرایان شرکت بازآفرینی شهری ایران دولت اخبار کنکور شرکت عمران و مسکن سازان ثامن بافت پیرامون حرم مطهر رضوی آستان قدس رضوی شهرداری مشهد کمیسیون ماده نوسازی بافت شورای عالی طرح جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۶۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه

به گزارش قدس خراسان، محمدعلی زهره‌ای یکشنبه شب در شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌ رضوی که به میزبانی فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: با توجه‌ به نگاه ویژه وزیر راه و شهرسازی به کارکنان این وزارتخانه‌ باید تمامی تلاش خود را معطوف به توجه به رفاه، معیشت و مسکن آنان کنیم.

قائم‌ مقام وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم هم‌افزایی و همدلی میان زیر مجموعه‌های این وزارتخانه افزود: آنچه سبب افزایش کیفیت خدمات‌رسانی به مردم در سراسر ایران اسلامی می‌شود، همدلی و هم‌افزایی زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی است چراکه در این صورت نقاط قوت رشد یافته و نقاط ضعف رفع خواهد شد.

وی اهمیت توجه‌ به آموزش کارکنان وزارت راه و شهرسازی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوزه آموزش و افزایش ‌دانایی و سطح علمی کارکنان باید دوره‌های آموزشی ویژه کارشناسان، روسای ادارات و سایر کارکنان در دستور کار دائمی سازمانها قرار گیرد چراکه دائماً نیازمند بروز رسانی سطح علمی کارکنان و کارشناسان هستیم.

زهره‌ای همچنین به جذب جوانان و نخبگان‌ در سطح این وزارتخانه اشاره و بیان کرد: از سوی دیگر باید چرخش مدیران و پرورش مدیران آینده مدنظر تمامی مدیران کل و روسای سازمان‌ها و زیرمجموعه‌های‌ وزارت راه و شهرسازی قرار داشته باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی نیز در این نشست به جایگاه این استان و مشهدالرضا(ع) در سطح کشور اشاره کرد و گفت: خراسان‌رضوی‌ به‌ واقع به‌ دلیل وجود مضجع شریف رضوی شرایط خاص و متفاوتی دارد به‌گونه‌ای که سالانه شاهد سفر میلیون‌ها زائر داخلی و خارجی به این استان هستیم.

وحید داعی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی باید در همه زمان، تلاش خود را معطوف به تسهیل شرایط ورود زائران داخلی و خارجی کند، در همه دورانی که خراسان رضوی مسافر زیادی داشته، با وجود تمامی کمبودها و کاستی‌های اعتباری، همه تلاش زیرمجموعه‌های وزارت راه در استان خراسان‌رضوی، ارائه خدمات به زائران امام رضا(ع) با بالاترین کیفیت بوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی همچنین به برگزاری منظم شورای هماهنگی راه و شهرسازی این استان‌ اشاره کرد و گفت: امسال طراحی ویژه‌ای کردیم که مسئولان ارشد استان در شورای هماهنگی راه و شهرسازی حضور یافته و مدیران کل زیرمجموعه این وزارت‌خانه درخواستهای خود را در این شورا مطرح و پیگیری کنند.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان‌ رضوی‌ نیز در این نشست به مهم‌ترین اقدامات سال گذشته این اداره‌کل اشاره کرد و گفت: یکی از پروژه‌های مسکوت‌ مانده از دهه‌ ۷۰، فرودگاه گناباد بود که سال گذشته با هزینه‌ ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در حال حاضر پروازهای آن نیز برقرار است.

محمود امانی‌بنی به افتتاح‌ چهار پروژه بزرگ فرودگاهی در سال گذشته در فرودگاه مشهد اشاره و خاطرنشان‌ کرد: پروژه‌های توسعه ترمینال داخلی با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد ریال، توسعه اپرون با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال، سه پل‌ ارتباطی انتقال مسافران با اعتبار ۶۳۰ میلیارد ریال و سامانه جدید کمک ناوبری ILS فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال در اسفندماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح و به‌ بهره‌برداری رسید.

وی گفت: فرودگاه مشهد پس از فرودگاه مهرآباد دارای بیشترین نشست و برخاست پروازهای داخلی و پس از فرودگاه‌ امام (ره)، دارای بیشترین نشست و برخاست در زمینه پروازهای خارجی است، در پی افتتاح پروژه‌های عظیم عمرانی و توسعه‌ای در فرودگاه مشهد، در حال حاضر قابلیت پذیرش تا ۱۴ میلیون مسافر را دارد.

دیگر خبرها

  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • پذیرایی خادم الشهدای هرمزگان از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی + تصاویر
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد