Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت یک شهروند افغانستانی از آلمان را در رابطه با عدم محاکمه یک نظامی این کشور در خصوص حمله مرگبار سال ۲۰۰۹ در شهر «قندوز» رد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دادگاه حقوق بشر اروپا که در شهر استراتسبورگ فرانسه مستقر است، درخواست یک شهروند افغانستانی را که در حمله سال ۲۰۰۹ نیرو‌های ناتو دو پسرش کشته شدند، رد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گزارش آسوشیتدپرس، دادگاه حقوق بشر اروپا در پرونده شکایت از دولت آلمان بابت خودداری از محاکمه و پیگرد حقوقی یک سرتیپ آلمانی عضو نیرو‌های ناتو در ماجرای صدور فرمان حمله مرگبار سال ۲۰۰۹ در قندوز افغانستان رای داد.

این دادگاه اروپایی، درخواست شکایت «عبدالحنان» شهروند افغانستانی را درباره این حمله ناتو به شمال افغانستان رد کرد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو پسر ۸ و ۱۲ ساله او جانشان را از دست دادند.

طبق گزارش‌ها، در حملات جت‌های نیروی هوایی آمریکا که به دستور سرتیپ «جورج کلاین» فرمانده پایگاه نظامی ارتش آلمان در قندوز انجام شد، حدود ۱۰۰ نفر شامل غیرنظامیان و کودکان کشته شدند.

بنا بر ادعای مقام‌های غربی، این فرمانده آلمانی بعد از سرقت دو کامیون تانکر ناتو در ۱۵ کیلومتری شهر قندوز افغانستان از ترس استفاده طالبان از آن‌ها برای انجام حملات، دستور حمله هوایی به این دو تانکر را صادر کرد.

عبدالحنان که دو پسرش را در این حمله هوایی از دست داد، پرونده شکایت از مقام‌های آلمانی بابت عدم محاکمه سرتیپ جورج کلاین به دادگاه قانون اساسی اروپا برد.

به گفته این پدر داغ دیده افغانستانی، به رغم گذشت چند سال از این حمله مرگبار مقام‌های آلمانی هیچ تحقیقات موثری در این خصوص انجام نداده‌اند.

دادگاه قانون اساسی اروپا ضمن رد شکایت عبدالحنان موضع دادستان‌ها و دادگاه‌های آلمان از قبیل دادگاه فدرال قانون اساسی در رد این شکایت را تکرار و ادعا کرد که بررسی موشکافه این موضوع در دادگاه‌های آلمان صورت گرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حقوق بشر اروپا ناتو اشغال افغانستان دادگاه حقوق بشر اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۶۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل می‌پیوندد

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در اظهاراتی گفت: آنکارا تصمیم گرفت که به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری بپیوندد.

به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: ایجاد دولت فلسطینی و راه‌حل ۲دولتی، ۲ امر اساسی هستند و در دیدار با سران کشور‌های غربی بر آن‌ها تاکید کردیم. برخی کشور‌های غربی اکنون اعتراف می‌کنند که راه‌حل ۲دولتی امری اجتناب‌ناپذیر است.

وزیر خارجه ترکیه خاطرنشان کرد: اسرائیل به جنایت‌های خود علیه مردم فلسطین ادامه می‌دهد و جامعه بین‌المللی باید این جنایت‌ها را متوقف کند. در غزه تنها فلسطینی‌ها نمی‌میرند بلکه تمام انسانیت می‌مرد.

فیدان همچنین گفت که کشورش کوچ اجباری مردم فلسطین را نمی‌پذیرد.

آفریقای جنوبی ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ شکایتی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرد، این دادگاه ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ به رژیم صهیونیستی دستور داد تدابیری را برای جلوگیری از وقوع کشتار جمعی فلسطینی‌ها و بهبود وضعیت انسانی در نوار غزه اتخاذ کند.

همچنین این دادگاه رژیم صهیونیستی را به ارائه گزارشی درباره نحوه اجرای این دستورات ظرف یک ماه از صدور حکم ملزم کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری پیشتر اعلام کرد آفریقای جنوبی درخواست فوری را برای تعیین اقدامات پیشگیرانه بیشتر و اصلاح حکم ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ دادگاه و نیز حکم بعدی آن در تاریخ ۱۶ فوریه گذشته در ارتباط با شکایت مطرح شده علیه رژیم صهیونیستی در خصوص اجرای توافقنامه ممنوعیت و مجازات کشتار جمعی در نوار غزه ارائه کرد.

طبق اعلام این دادگاه، آفریقای جنوبی در درخواست جدید خود اعلام کرد با توجه به اتفاقات جدید و تغییرات ایجاد شده در شرایط موجود در غزه به ویژه قحطی گسترش یافته در آنجا مجبور به بازگشت به دادگاه شده است.

دیگر خبرها

  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • ترکیه به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل می‌پیوندد
  • اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است
  • صعود بایرلورکوزن به فینال لیگ قهرمانان اروپا در شب تساوی 1-1 مقابل منچستریونایتد (2002/5/1) / فیلم
  • شکایت نیکاراگوئه علیه آلمان پذیرفته نشد
  • صلاحیت صدور حکم در شکایت نیکاراگوئه علیه آلمان را نداریم
  • شکایت نیکاراگوئه از آلمان برای ارسال سلاح به اسرائیل در لاهه رد شد
  • استانداردهای دوگانه آلمان در قبال پوتین و نتانیاهو
  • دادگاه بین‌المللی دادگستری در خصوص پرونده نسل‌کشی آلمان در غزه رای می‌دهد