Web Analytics Made Easy - Statcounter

سطح سرمایه اجتماعی رابطه نزدیکی با مفهوم اعتماد و مسئولیت اجتماعی تک تک افراد براساس مقابله موفق با بحران‌های جمعی خواهند داشت. در کشور ما به دلایل مختلف طبق آمارهای رسمی سطح سرمایه اجتماعی در وضعیت قابل قبولی نیست.

یکی از موارد اضطراب‌آور در سطح جامعه هراس از فقدان دسترسی شفاف به اطلاعات واقع شده است که این امر به اعتماد متقابل و سرمایه اجتماعی آسیب می‌رساند و یکی از راهکارهای ایجاد اعتماد اجتماعی؛ ارائه اطلاعات به‌روز و قابل نظارت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد فاصله‌گذاری‌های فیزیکی و اجتماعی نوعی ارتباط اجتماعی در این دوران است. کرونا یک بیماری نیست بلکه یک بحران اجتماعی است و نیاز است ساختارهای حکومتی و تصمیم‌گیری؛ برنامه‌های لازم برای مقابله با این بحران را داشته باشند چرا که راه مقابله با این ویروس کنترل جمعیت در فضاهای عمومی است.

مردم به تنهایی با توانایی‌های که دارند، نمی‌توانند در خانه بمانند و مسایل اقتصادی خود را حل نمایند و این امر در گرو عملکرد مسئولانه و شفاف مراکز تصمیم‌گیری کشور ایجاد می‌شود. نهادهای اطلاع‌رسانی و مسئولان با خرد جمعی عملکرد خود را بصورت شفاف به مردم ارائه دهند تا اعتماد عمومی ایجاد گردد و فشارهای روانی کاهش یابد.

بعد از اعتمادسازی از جانب مسئولین تصمیم‌گیرنده کشور، مردم با رعایت جدی توصیه‌های پزشکان، کارشناسان و برنامه‌ریزان سلامت کشور برای به حداقل رساندن احتمال ابتلای به ویروس کرونا اقدام نمایند و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از لوازم فردی و اقدامات کنترلی را به طور مکرر انجام دهند.

آنچه که مسلم است استرس و اضطراب ناشی از تهدید مداوم سلامت خود و عزیزان است که به آشفتگی روانی می‌انجامد. انزوای همراه با قرنطینه به افسردگی سوق داده می‌شود، همچنین سقوط اقتصاد، از دست دادن مشاغل و عدم اطمینان و پریشانی روانی بر کل جمعیت تاثیر گذاشته و در کنار آن آمار نگران کننده‌ی روز افزون به آن می‌افزاید و در کنار آن سطح نابرابری مالی با شیوع بیشتر مشکلات جسمی و روانی مرتبط خواهد بود.

تا زمانی که دولت‌ها بر تقویت شبکه‌های امنیت اقتصادی اقدام موثری انجام ندهند این نابرابرها و کنترل شیوع سخت‌تر خواهد گردید.

بیکاری بیشتر و ناامنی شغلی تاثیر مخربی از جمله افزایش خطر خودکشی، مرگ، مصرف مواد مخدر و خشونت‌هایی خواهد داشت که بر سلامت جامعه تاثیرگذار خواهد بود.

انسان موجودی اجتماعی است که نیاز به ارتباط با دیگران دارد و منزوی بودن برای او ایجاد فشار روانی را به دنبال خواهد داشت به عنوان مثال دانش‌آموزان گروه سنی‌ای هستند که در این دوران تنهایی بیشتری را تجربه می‌کنند لذا بایستی نیازهای عاطفی آنان را مورد توجه قرار داد.

در کنار آن افراد مسن و کسانی قرار دارند که ماه‌ها ارتباط‌های محدود با جامعه داشته‌اند و اکنون تحت فشارهای روحی و روانی قرار دارند. از این‌رو نیاز به احیای تلاش جمعی الهام‌بخش در جامعه است.

طبق آمارهای اعلام شده قبل از شیوع کرونا ۴۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان مشکل اختلال روانی داشته‌اند که در شیوع کرونا این رقم بالاتر رفته است. بااینکه یکی از راهکارهای مقابله با مشکلات روانی ورزش است اما این در حالیست که استفاده از امکانات ورزشی در شیوع کرونا محدودتر شده است.

لذا لازم است با خرد جمعی از مشکلات روحی و روانی اپیدمی کرونا، احساس به دام افتادن و ناامیدی جلوگیری کنیم و اعتمادبه‌نفس افراد را دوباره بسازیم. همه ما در حمایت از یکدیگر نقش داریم و باید از افراد آسیب‌پذیرتر محافظت و حمایت کنیم.

*دکترای DBA مدیریت اجرایی دانشگاه مدیریت دانشگاه تهران، جراح و متخصص درمان  ریشه دندانپزشکی

۴٧۲۳۱

کد خبر 1486611

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا سلامت سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۷۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی

دادستان کرمان گفت: دادستانی با تشکیل کمیته امنیت روانی با تمام توان به مقابله با هر آنچه امنیت روانی و فیزیکی مردم را تهدید می‌کند، خواهد پرداخت و از موارد نقض و مخدوش کردن حقوق عامه جلوگیری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی دادگستری، مهدی بخشی، امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشست رؤسای حوزه‌های قضائی و دادستان‌های سراسر استان کرمان با موضوع بررسی برنامه‌های عملیاتی سال ١۴٠٣ دادگستری استان کرمان، اظهار کرد: سند تحول قضائی با توجه به قانون اساسی و قوانین و مقررات هم سو با نظام، اهداف انقلاب، بیانات امام راحل و یکی از موضوعات مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری طی چند سال گذشته بوده است.

وی شرط اول قضاوت را انقلابی بودن، انقلابی ماندن، دفاع از ارزش‌های امام (ره) و شهدا و تبعیت از ولی عادل دانست و افزود: کسی که در مسند مسئولیت است، همواره باید با داشتن منش انقلابی، اخلاص و سخت‌کوشی در راستای تحقق سند تحول قوه قضائیه تلاش کند.

دادستان کرمان خدمت کردن به مردم را یک توفیق و موهبت بزرگ دانست و تصریح کرد: در ابتدای سال جاری ٧٩ برنامه در راستای سند تحول قوه قضائیه ابلاغ شده و در دادستانی مرکز استان نیز برنامه یک ساله ۱۴۰۳ را مبتنی بر سند تحول تنظیم کرده‌ایم.

وی با اشاره به تهیه کاربرگ‌هایی جهت نظارت بیشتر بر دادسراهای سراسر استان گفت: از طریق این کاربرگ‌ها، ارزیابی جامعی برای سنجش عملکرد در شاخص‌های متعددی از جهت انطباق با مفاد سند تحول صورت می‌گیرد و نقاط قوت و ضعف در دادسراهای استان به صورت دقیق شناسایی می‌شود.

بخشی خواستار توجه جدی دادستان‌های سراسر استان به عملکرد حوزه‌های تحت امر خود و همچنین رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها شد و افزود: تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر پرونده‌های موجود در نیروی انتظامی و ضرورت افزایش نظارت بر عملکرد ضابطین و ارائه آموزش‌های لازم به آن‌ها نیز در اولویت دادستان‌های سراسر استان قرار گیرد.

وی هتک حرمت و هرگونه افترا و تهمت ناروا به افراد را مذموم شمرد و به همه مقامات قضائی استان توصیه کرد، مبارزه جدی با فساد را در اولویت کارها و امور خود قرار دهند و در عین حال توجه و اهتمام ویژه به حفظ حرمت و آبروی مسئولینی که هنوز جرم آن‌ها ثابت نشده نیز داشته باشند.

دادستان کرمان یکی دیگر از مظاهر صیانت از حقوق عامه را برخورد و مقابله با شایعه‌سازان و نشردهندگان اکاذیب و اقداماتی که در فضای مجازی باورهای مردم را نشانه گرفته‌اند و موجبات تشویش اذهان مردم را فراهم می‌آورند، دانست و تاکید کرد: دادستانی کرمان با تشکیل کمیته امنیت روانی با تمام توان به مقابله با هر آنچه امنیت روانی و فیزیکی مردم را تهدید می‌کند، خواهد پرداخت و از موارد نقض و مخدوش کردن حقوق عامه جلوگیری خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به ماندگاری طولانی‌مدت وسایل نقلیه و اموال توقیفی در حوزه پرونده‌های مواد مخدر در استان بیان کرد: الحمدالله با اقدام جهادی و شبانه‌روزی در راستای دستور رئیس محترم قوه قضائیه و دادستان کل کشور، پارکینگ خودروهای توقیفی مواد مخدر وضعیت مطلوبی دارد اما باید این روند را ادامه دهیم تا برای بار دیگر پارکینگ‌ها پر نگردند و هر چه سریع‌تر در جهت تعیین تکلیف این خودروها اقدام شود.

بخشی خاطرنشان کرد: دادستان‌ها ضمن حضور در انبارها و پارکینگ‌های خودروهای توقیفی غیر مواد مخدر، علل ماندگاری خودروها به ویژه موتورسیکلت‌ها را مورد بررسی قرار دهند و با صدور دستورات قضائی لازم، موانع موجود را در جهت تعیین تکلیف آن‌ها رفع کنند.

کد خبر 749647

دیگر خبرها

  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • قتل مسلحانه پزشک ماهشهری؛ کیفرخواست صادر شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند