Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@01:12:26 GMT

پیشنهاد یک کارشناس برای ارتقای کیفیت زندگی در شهرها

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۳۹۰۲۲

پیشنهاد یک کارشناس برای ارتقای کیفیت زندگی در شهرها

یک کارشناس برنامه ریزی شهری گفت: در تدوین هر برنامه و طرح شهری باید افزایش کیفیت زندگی شهروندان و در نتیجه ارتقاء زیست پذیری شهری مد نظر قرار گیرد.

عماد مطالبی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: رویکرد اصلی مدیریت شهری در تمام مراحل تدوین بودجه و اجرای برنامه‌ها باید در جهت ارتقا کیفیت زندگی در شهرها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کیفیت زندگی مفهوم گسترده‌ای است که ابعاد عینی و ذهنی و جنبه‌های فردی و اجتماعی شهروندان و حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، محیطی، سیاسی، کالبدی و ادراکی را در بر می‌گیرد. از این رو هدف از ارتقا کیفیت زندگی، بهبود سطح رضایت‌مندی شهروندان از زندگی در شهر است؛ البته رضایت‌مندی در عین حال باید ملموس و عینی باشد.

این کارشناس برنامه‌ریزی و محیط زیست شهری ادامه داد: هر چشم‌انداز و راهبردی برای مدیریت شهری باید حداقل به دو سطح متمایز در شهر و محلات تقسیم بندی شود؛ در سطح شهر باید کلیت و ساختار اصلی و سازمان فضایی آن مدنظر قرار گیرد و در سطح محلات نیز برنامه‌ریزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا محلات اجزای تشکیل دهنده شهر و از کلیت آن جدا نیستند، اما دارای هویت و جایگاه مستقلی در شهر هستند و دلیل این تمرکز بر سطح محله‌ای، اهمیت آن در زندگی فردی و تعاملات اجتماعی و نقش آن در ارتقا نظارت اجتماعی و فرهنگی در حوزه شهروندی است.

مطالبی با بیان اینکه برنامه‌های مدیریت شهری علاوه بر داشتن راهبردهای مشخص در خصوص کلیت شهر و چگونگی مواجهه با آن، باید به اجزای حیاتی و مستقل شهر نیز توجه کند، اضافه کرد: هر برنامه و سیاست شهری باید با پرداختن به کلیت شهر و تمرکز بر سطح محله در جهت تأمین منافع مردم باشد.

وی افزود: مدیریت شهری باید در جهت ارتقا کیفیت زندگی شهروندان گام بردارد که ماحصل آن ارتقا زیست پذیری شهری است؛ زیست پذیری شهری به عنوان یکی از اجزای کیفیت زندگی به شمار می‌رود که در مقیاس شهری بر کیفیت‌های مورد انتظار از زندگی تمرکز دارد.

این کارشناس برنامه‌ریزی شهری خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی در فضای شهری روبرو هستیم که از رشد جمعیت و فشار بر خدمات پایه، زیرساخت‌ها، اراضی شهری، مسکن و محیط ناشی می‌شود. این فشارها در دهه‌های اخیر سبب پیامدها و ناهنجاری‌هایی در شهر مانند از بین رفتن محیط طبیعی، گسترش افقی و بی قواره شهرها، توسعه ارگانیک و خودرو و بدون طرح و برنامه شهر، فرسودگی شهری، حاشیه نشینی، آلودگی هوا و ازدحام خودرو و کاهش کیفیت سکونت و در نهایت سقوط ارزش‌های انسانی شده است و گسترش و شدت این چالش‌ها باعث شده که یک الگوی نوین در مدیریت شهری در سازماندهی و مدیریت شهرها با عنوان زیست پذیری شهری مطرح شود که مدیریت مطلوب شهری را به این سو سوق می‌دهد.

مطالبی پیشنهاد داد: با توسعه حمل و نقل پایدار و پاک و افزایش سهم آن در سفرهای شهری، ازدحام خودرو را در شهرها کاهش دهیم و اثرات سو بر محیط زیست را به حداقل برسانیم؛ همچنین با تمرکز بر توسعه پایدار محله‌ای از طریق تقویت اصالت بخشی به نقش و جایگاه محله در برنامه‌ریزی و مدیریت شهری باید به عنوان یک رویکرد مقوله‌ای و توسعه پایدار بپردازیم. اساساً باید پایداری محیطی و مشارکت شهروندی را با در نظر گرفتن ذی‌نفعان که همان شهروندان هستند دنبال کنیم به طوری که مدیریت کارآمد شهر و جنبه مکمل و ارتباط متقابل را در بر داشته باشد.

وی تاکید کرد: نقش مدیریت شهری در زیست پذیری شهر جنبه محتوایی و فرایندی دارد؛ جنبه محتوایی به معنای بهبود کیفیت زندگی در فضای شهر از جهت ابعاد کالبدی، فعالیتی، محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی است که می‌توان به طور عام در تمام محلات شهری و به طور خاص در محلات نابسامان و فرسوده شهری به آن اشاره کرد و جنبه فرایندی آن را نیز به صورت توسعه پایدار شهری در مقیاس محلات برای برنامه‌ریزی شهری و تخصیص بودجه با محوریت ساکنان و شهروندان و بر اساس نیازها و تقاضاهای آنها برشمرد.

این کارشناس شهری خاطرنشان کرد: باید در این فرآیند ویژگی‌های منحصر به فرد هر محله بررسی و ارزیابی شود تا بخشی از منابع شهر در سطح محلات صرف شود و پروژه‌ها و اقدامات مدیریت شهری و در رأس آن شهرداری متناسب با مقتضیات محله‌ای و از محتوای خاصی برخوردار شود و اولویت‌های خدمات رسانی بر اساس دو اصل برخورداری یعنی بهره گیری خدمات شایسته پشتیبان شهری همانند سکونت و حمل و نقل عمومی و زیرساخت‌ها و ایمنی، امنیت و پایداری محیطی با تاکید بر حفاظت از محیط زندگی و کنترل آلاینده‌ها پیاده سازی شود.

کد خبر 475165

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کیفیت زندگی ارتقا کیفیت زندگی کلانشهر برنامه ریزی شهری محيط زيست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق زیست پذیری شهری زیست پذیری شهر برنامه ریزی مدیریت شهری کیفیت زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است

فرماندار کرمان با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بافت تاریخی شهر به‌عنوان سرمایه‌ای مادی و معنوی، گفت: بازسازی و بهسازی فضای شهری و ارتقای سطح خدمات عمومی از جمله اقداماتی است که باید در بافت‌های فرسوده انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری، علی بابایی در جلسه بازآفرینی شهری، اظهار کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی، ظرفیت بازآفرینی شهر کرمان به‌عنوان مرکز استان بسیار فراتر از وضع موجود است.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بافت تاریخی شهر به‌عنوان سرمایه‌ای مادی و معنوی، افزود: بازسازی و بهسازی فضای شهری و ارتقای سطح خدمات عمومی از جمله اقداماتی است که باید در بافت‌های فرسوده انجام شود و ارتقای شرایط کیفی زندگی در سکونتگاه‌ها از طریق ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها، تأمین خدمات شهری و امکان زندگی بهتر برای شهروندان از جمله نیازهای شهر کرمان است.

فرماندار کرمان با تاکید بر مزیت گردشگری بافت تاریخی شهری، این مناطق را دارای ظرفیت مطلوب برای تأمین مسکن دانست و گفت: ساماندهی و احیای بافت فرسوده در کرمان که مساحت قابل توجهی دارد، نیازمند همکاری و هم‌افزایی فرمانداری، شهرداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و دستگاه‌های خدمت‌رسان است.

وی با مطلوب خواندن پروژه‌هایی که اخیراً در میدان ارگ و اطراف آن اجرا شده است، تصریح کرد: بازسازی بافت تاریخی شهر کرمان نیازمند طرح کارشناسی و آینده‌نگر است و باید نیازهای مردم در آینده از قبیل پارکینگ، معابر، انشعابات و خدمات شهری در آن لحاظ شود.

محسن تویسرکانی، شهردار کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه پروژه بهسازی میدان ارگ یک اثر فاخر است که می‌تواند الگوی خوبی برای دیگر مناطق نیز باشد، اظهار کرد: لازم است از طرح‌های خلاقانه و کارشناسی استفاده شده و از پراکنده‌کاری پرهیز شود.

وی افزود: به لحاظ مسائل اجتماعی، ایجاد تعادل بین محلات و مناطق شهری اعم از حاشیه و مرکز بسیار مهم است و برای بهسازی بافت تاریخی، آسفالت یا سنگفرش معابر، اصلاح و پیش‌بینی انشعابات آب، برق و گاز نیز باید مورد توجه کارشناسان و طراحان این قبیل پروژه‌ها قرار گیرد.

کد خبر 748353

دیگر خبرها

  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد
  • زنجیره افتتاح پروژه‌ها در شهر اصفهان آغاز می‌شود/ تشکیل شوراها موجب جهش در مدیریت شهری شد