Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بازار محصولات دیجیتال مانند تلفن همراه، تبلت و تجهیزات کامپیوتری که از اواخر دی ماه تا اواسط بهمن ماه امسال در سراشیبی سقوط قرار گرفته بود در هفته‌ای که گذشت همزمان با رشد نرخ دلار اوج گرفت، در برخی روز‌های هفته گذشته، رصد بازار تلفن همراه از سبقت قیمتی این کالای دیجیتال نسبت به نرخ روز ارز حکایت می‌کرد، اما دلیل این افزایش قیمت در بازار تلفن همراه هوشمند چیست؟

رشد انتظارات تورمی در بین فعالان بازار تلفن همراه

اگرچه بازار تلفن همراه تابع نرخ ارز است، اما این بار تنها این موضوع در افزایش قیمت‌ها دخیل نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان بازار موبایل می‌گویند افزایش ۳ هزار تومانی نرخ دلار کمتر از ۲ هفته باعث شده است تا انتظار رشد بیشتر نرخ دلار در بین فروشندگان افزایش یابد و از آنجایی که گمان می‌کنند برای پُرکردن موجودی انبار خود باید دلاری گرانتر از دلار روز بپردازند، تلفن‌های همراه را با قیمتی براساس نرخ دلار انتظاری چند روز آینده به فروش می‌رسانند. به همین دلیل این روز‌ها قیمت تلفن همراه از نرخ دلار پیشی گرفته است.

یکی از فعالان بازار تلفن همراه می‌گوید نوسانات قابل توجه نرخ دلار یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر رشد قیمتی محصولات دیجیتال به ویژه تلفن همراه است، آسیب ناشی از نوسانات نرخ دلار بیشتر از آسیب حاصل از قیمت بالای دلار ولو در شرایط ثبات نرخ آن است.

تب داغ بازار تلفن همراه در سایه کمبود عرضه

با آغاز التهابات ارزی در کشور از سال ۹۷، سیاست‌گذار محدودیت‌ها و نظارت‌هایی را در زمینه واردات کالا به ویژه تلفن همراه به منظور مدیریت منابع ارزی اعمال کرد از این‌رو فرآیند ثبت سفارش و واردات این کالای دیجیتال زمان‌بر بوده و ممکن است با افزایش تقاضای مناسبتی در آستانه نوروز ۱۴۰۰ بازار با کمبود عرضه مواجه شود.

کمبود عرضه نیز منجر به افزایش قیمت شده و متقاضیان با تفکر اینکه قبل از گران‌تر شدن باید اقدام به خرید کرد وارد بازار می‌شوند، اما وقتی قیمت‌ها در شرایط نزولی قرار می‌گیرد خریداران با تفکر انتظاری مبنی بر احتمال سقوط بیشتر قیمت‌ها دست از خرید برداشته و به انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها می‌نشینند.

یکی از فعالان بازار تلفن همراه می‌گوید کمبود تلفن همراه در بازار به دلیل خالی شدن و یا کمبود انبار واردکنندگان تلفن همراه نیست بلکه این شرکت‌ها هستند که به تزریق قطره چکانی این کالای دیجیتال در بازار می‌پردازند.

این فعال بازار موبایل افزایش قیمت تلفن همراه در بازار را طی ۲ هفته اخیر مقطعی و به علت تقاضای مناسبتی دانسته و از روند کاهشی قیمت‌ها در روز‌های آینده خبر داد.

این اظهار نظر یکی از فعالان بازار تلفن همراه در حالی نوید بخش بازگشت آرامش به بازار است که فروشنده دیگری در بازار تلفن همراه معتقد است به دلیل افزایش تقاضا در آستانه نوروز ۱۴۰۰، نوسانات شایان توجه و افزایش نرخ دلار و کمبود در عرضه تلفن همراه در بازار روند افزایشی قیمت‌ها در این بازار ادامه دار خواهد بود.

این فروشنده می‌افزاید در صورت تعلل مسئولان ذی ربط در واردات به موقع تلفن همراه، ناتوانی در پاسخگویی به پیک تقاضا در آستانه شب عید و جلوگیری از نوسانات نرخ دلار نباید انتظار بهبود بازار تلفن همراه را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید

ترفند‌هایی ساده برای افزایش عمر تلفن هوشمند

میزان واردات تلفن همراه

طبق آمار گمرک در ۱۰ ماهه امسال بالغ بر ۱۰ میلیون و ۳۶۶ هزار دستگاه تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار و با متوسط ارزش ۱۶۳ دلار به ازای هر دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده است که نسبت به ۱۰ ماهه سال ۹۸ (واردات ۸ میلیون و ۴۲۹ هزار دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۳۶ میلیون دلار) ۲۳ درصد افزایش داشته است.

همچنین در سبد کالا‌های وارداتی به کشور واردات موبایل در ۱۰ ماهه امسال به عنوان دومین کالای وارداتی سهم ۵،۵ درصدی را به خود اختصاص داده است.

در زمینه رشد ۳۲ درصدی متوسط ارزش هر دستگاه تلفن همراه وارد شده به کشور در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز باید علت را در نوسانات و رشد نرخ ارز دنبال کرد.

منبع:آنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلفن همراه تلفن همراه قیمت گوشی موبایل قیمت گوشی همراه بازار تلفن همراه فعالان بازار تلفن همراه تلفن همراه افزایش قیمت نرخ دلار قیمت ها ۱۰ ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۹۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا

 استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آنها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آنها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون درمراکزنظامی کره‌جنوبی
  • کره‌جنوبی استفاده از گوشی آمریکایی آیفون را در مراکز نظامی ممنوع کرد
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ سلاطین بازار موبایل چقدر فروخته می‌شوند؟
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت انواع گوشی موبایل در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه
  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت