Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس حوزه هنری در اختتامیه نخستین جشنواره «گلدسته‌ها» تأکید کرد با برگزاری مستمر و مرتب جشنواره بچه‌های مسجد، استعدادهای جدیدی برای هنر انقلاب اسلامی کشف می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آئین اختتامیه نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» (بچه‌های مسجد) با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، حجت الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، توحید معصومی قائم‌مقام مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، امیر مشهدی‌عباس دبیر جشنواره «گلدسته‌ها»، سیدحسام حسینی مدیر اداره کل رسانه و ارتباطات حوزه هنری و سعید سعادتی معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، در سالن هراتی حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: هدف ما در تئاتر بچه‌های مسجد این است که نیروی انقلابی و متعهد برای فرهنگ و هنر نظام مقدس جمهوری اسلامی تربیت کنیم. هنرمندانی که به عرصه حرفه‌ای تئاتر، تلویزیون و سینمای کشور راه پیدا کنند و در این حوزه فعالیت مستمر و مؤثر داشت باشند.

وی با تأکید بر اینکه ضعف اصلی تئاتر و حتی سینمای ایران نمایشنامه و فیلمنامه خوب است، گفت: هدف اصلی ما در جریان جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها»، تأمین نیازهای نمایشنامه‌ای هنرمندان تئاتر بچه‌های مسجد است و روند تولیدی نمایشنامه برای ادوار پیش‌ِ رو همچنان ادامه خواهد داشت.

زارعی کار فرهنگی در مساجد را در شرایط فعلیِ فرهنگی از واجبات خواند و تصریح کرد: دشمن از اول انقلاب و در هشت سال جنگ تحمیلی نتوانست با ما مقابله کند. همچنین با تحریم‌ها و فتنه‌های خود نتوانست به اهداف خود برسد بنابراین جوانان و به‌خصوص نوجوانان را از راه‌های فرهنگی و هنری هدف قرار داده است و ما امیدواریم جوانان و نوجوانان ایران اسلامی در پناه امن مسجد این تهاجم فرهنگی را خنثی کنند.

وی در پایان سخنان خود گفت: برگزیده‌های نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی را پیش از این اعلام کرده بودیم و برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا جوایز آنها را به صورت غیرحضوری به دستشان رساندیم.

دادمان: «بچه‌های مسجد» استعدادهای تازه‌ای را برای هنر انقلاب اسلامی کشف خواهد کرد

در ادامه محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه حوزه هنری انقلاب اسلامی از دل یک مسجد جوانه زده است، تأکید کرد: حوزه هنری یک خانواده، نهاد اجتماعی و جریان است که به‌صورت سازمان درآمده است و شبیه دستگاه‌های رایج و مصطلح در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست.

وی اضافه کرد: بسیار مهم است هنگامی که در مورد کار فرهنگی و هنری در مساجد حرف می‌زنیم، متوجه ثمرات بزرگ آن بشویم که حوزه هنری یکی از آن مثال‌ها است. حوزه هنری از دل فعالیت تعدادی از جوانان انقلابی در سال‌های ابتدایی انقلاب در دل مسجد جوادالائمه (ع) روییده شد. البته چند کانون دیگر شبیه به همین مسجد جوادالائمه هم فعالیت داشتند که از آنها هم به عنوان مؤسسان حوزه هنری یاد می‌شود. همه این تعبیرها از حوزه هنری درست است و چند جمع برای تأسیس حوزه هنری به هم پیوستند که یکی از آنها از دل مسجد جوادالائمه بود.

رئیس حوزه هنری درباره جایگاه تئاتر بچه‌های مسجد در سطح کشور گفت: هنگامی که در مورد بچه‌های مسجد صحبت می‌کنیم، می‌دانیم که این حرکت می‌تواند اتفاق‌های بزرگی را در عرصه فرهنگ و هنر کشور رقم بزند. همچنان که رقم زده و این حقیقت را اثبات کرده است. به این ترتیب از بازیابی یک خاطره شیرین ایرانی یاد می‌کنیم که برکاتش در زیست فرهنگی جامعه ایرانی و زیست‌بوم هنر ایرانی و انقلاب اسلامی جاری و ساری است که امروزه شاهد اثرات مهم آن هم هستیم.

وی در ادامه بیان کرد: در دوره جدید حوزه هنری، با تأکید مشخص و ممتاز بر ایده بچه‌های مسجد، بناست تا کار در حوزه هنری توسعه یابد. الحمدلله کاری که در ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور آغاز شده است و همکاری شکل گرفته با حوزه هنری، مایه خوشحالی و چشم‌روشنی ما است چرا که حوزه هنری می‌خواهد فعالیت بیشتر و نقش مؤثرتری در این موضوع داشته باشد و با ایده بچه‌های مسجد مفهوم و نظریه هنر مردمی را بسط بدهد.

دادمان با اشاره به عنصر استعدادیابی در جشنواره بچه‌های مسجد، تصریح کرد: با برگزاری مستمر و مرتب جشنواره بچه‌های مسجد، استعدادهای جدیدی برای هنر انقلاب اسلامی کشف خواهد شد. استعدادهایی که در دل مسجد و نرم‌افزار بچه‌های مسجد رشد و تعالی پیدا می‌کند.

وی تأکید کرد: توجه به بچه‌های مسجد منجر به خلق مخاطب نو برای هنر انقلاب می‌شود، مخاطبی که خلاف تصورات رایج ما، هنر انقلاب اسلامی و هنر متعهد به آن دسترسی ندارد.

دادمان اضافه کرد: حوزه هنری با ظرفیت بچه‌های مسجد می‌تواند به این مخاطب دست پیدا کند و با آن در دنیایی که به کثرت اطلاعات و داده‌های گوناگون دچار تشتت مخاطب شده است، گفتگو کند. به این ترتیب بی‌شک ایده بچه‌های مسجد می‌تواند راهی نو در خلق مخاطب جدید برای هنر انقلاب اسلامی باشد.

رئیس حوزه هنری با اعلام خبر انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و بنیاد هدایت با تمرکز بر موضوع مساجد و شبکه امامان مساجد، محله و روستا، تصریح کرد: تمرکز ما در تفاهم‌نامه با بنیاد هدایت بر تولید روایت از مسجد است. به این ترتیب از توفیقاتی که مساجد در حوزه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی محلی، در دوران انقلاب با محوریت ائمه جماعت و فعالیت فرهنگی ایفا کردند، در قالب‌های سینما، ادبیات و تاریخ شفاهی، طبق این تفاهم‌نامه، تولیدات مشترکی خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام ارزانی: ارتباط هنر با مخاطب بخشی از شاکله شخصیتی انسان را تشکیل می‌دهد

حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور نیز گفت: برخی از بچه‌های انقلاب دچار شبهه می‌شوند که در حالی‌که مردم از کمبودهای مالی رنج می‌کشند، چرا باید به کار فرهنگی و هنری بپردازیم، در حالی‌که ارتباط هنر با مخاطب، بخشی از شاکله شخصیتی انسان را تشکیل می‌دهد. هنر موجب تعالی شخصیتی می‌شود و جایگاه آن را در خانواده و جامعه خود ارتقا می‌دهد.

وی با ابراز امیدواری از انعقاد تفاهم‌نامه جدید با حوزه هنری، تأکید کرد: لازم است در عرصه فعالیت‌های فرهنگی و هنری اتفاقات مؤثری در مساجد رخ دهد. بی‌شک هر چه بچه‌های انقلابی هم‌گراتر و هم‌افزاتر عمل کنند، خروجی بهتری خواهیم داشت و لطف خدا بیشتر شامل حال همه ما می‌شود.

در بخش دیگری از این برنامه امیر مشهدی‌عباس دبیر نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با ارائه گزارش کوتاهی از برپایی این جشنواره گفت: نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» در 2 بخش فراخوان و سفارشی برگزار شد. در بخش فراخوان ۲۳۳ اثر به دست دبیرخانه جشنواره رسید که از میان آنها ۶۵ طرح برای تبدیل به نمایشنامه پذیرفته شد که در نهایت ۳۸ نمایشنامه دریافتی ما از طرح‌های پذیرفته شده برای چاپ و نشر در مجموعه نمایشنامه‌های بچه‌های مسجد مورد قبول واقع شد.

وی افزود: در انتخاب طرح و در نهایت در انتخاب متن‌های نگاشته شده و رسیده به دبیرخانه جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» بسیار سخت‌گیر و دقیق برخورد کردیم، چرا که همه عوامل از جمله موضوع و رعایت چهارچوب فراخوان و به خصوص کیفیت اثر برای ما مورد توجه بود. در بخش حرفه‌ای هم حدود ۵۰ نویسنده سفارش کار دادیم که حدود ۶۰ اثر به دست ما رسید و از میان آنها ۳۰ اثر تأیید نهایی شد.

دبیر نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» گفت: مجموع نمایشنامه‌های تولیدی این نمایشنامه در بخش‌های فراخوان و سفارشی ۶۸ اثر است که آثار این جشنواره در ۱۵ جلد به چاپ خواهد رسید. به همت کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، دومین جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» در سال آینده برگزار خواهد شد. تمامی علاقه‌مندانی که در نخستین جشنواره «گلدسته‌ها» فرصت حضور و یا تکمیل طرح و نمایشنامه خود برای ارسال به دبیرخانه را نیافتند می‌توانند در دومین دوره این جشنواره بار دیگر تلاش کنند.

در پایان این برنامه متن تفاهم‌نامه همکاری میان حوزه هنری و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به امضای طرفین رسید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای هنر انقلاب اسلامی ایده بچه های مسجد رئیس حوزه هنری فرهنگی و هنری تفاهم نامه گلدسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز رشد کودک و نوجوان حوزه هنری، نخستین رویداد از سلسله رویدادهای باغ هنر با عنوان «امید فردا» و «تصویر یک پایان» امروز ۱۰ اردیبهشت ماه در تالار سوره،‌ تماشاخانه مهر و ساختمان مرکز رشد حوزه هنری کار خود را آغاز کرد.

چهل و دومین جشنواره فرهنگی هنری «امید فردا» رویدادی از مرکز رشد کودک و نوجوان حوزه هنری است که روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ویژه دانش‌ آموزان پسر و روزهای ۱۲، ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ویژه دانش آموزان دختر، برگزار می‌شود.

در جشنواره «امید فردا» حوزه هنری انقلاب اسلامی میزبان بیش از ۵ هزار دانش آموز خواهد بود و دانش آموزان در سالن‌های سوره (بخش سرود)، سالن ماه (تئاتر عروسکی)، سالن مهر (تئاتر صحنه ای)، پلاتو رشد (نقالی و قصه گویی)، ساختمان امیرحسین فردی (نمایش نامه‌خوانی) به اجرا و رقابت می‌پردازند.

این جشنواره فرهنگی، هنری به سنت هر ساله، با هدف ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و شناسایی استعدادها و توانمندی های هنری دانش‌آموزان سراسر کشور، در رشته‌های گوناگون فرهنگی هنری در ۲ بخش حضوری و مجازی در تمامی مدارس کشور برگزار می‌شود.

رویداد «امید فردا» با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران (معاونت پرورشی و فرهنگی) برگزار می‌شود و داوری بخش استانی این جشنواره در حوزه هنرهای نمایشی (تئاتر صحنه‌ای و عروسکی، نمایشنامه خوانی، ‌سرود، ‌نقالی، قصه‌گویی و لالایی) را نیز بر عهده دارد.

در رویداد دیگر یعنی «تصویر یک پایان» نیز جمعی از هنرمندان و تصویرگران نوجوان با موضوع پیروزی فلسطین، قدرت پوشالی اسراییل و ایران مقتدر به تولید اثر می پردازند. این رویداد نیز با حضور جمعی از علاقه مندان به حوزه گرافیک و تصویرسازی در قالب تصویرسازی با هوش مصنوعی، پوستر و تولید داستان مصور کار خود را آغاز کردند.

شرکت کنندگان این رویداد دانش آموزان متوسطه اول و دوم از رشته های مختلف هستند که تجربه تولید اثر هنری در قالب های گفته شده را داشته و حداقل یک تا سه اثر را در سامانه رویداد، ثبت کرده اند.

رویداد «تصویر یک پایان» روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ویژه نوجوانان پسر و ۱۲، ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ویژه نوجوانان دختر در رده سنی ۱۴ تا ۱۸ سال در مرکز رشد حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

آثار این دانش آموزان پس از فرآیند شناسایی و استعدادیابی توسط کارشناسان به رویداد راه پیدا می‌کنند و بعد از تولید محتوا در ۲ روز ضمن توانمند شدن در حوزه های مورد نظر و بهره گیری از راهنمایی مربی های متخصص و حضور در کارگاه های محتوایی به رقابت خواهند پرداخت و در پایان رویداد به آثار هنری منتخب اعتبار می‌بخشند.

کد خبر 6091818

دیگر خبرها

  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر «بچه‌های مسجد»
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • انجام امور فرهنگی باید برعهده مردم باشد
  • برگزاری چهل و دومین جشنواره فرهنگی - هنری «امید فردا» در همدان
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان