Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال جاری را رهبر معظم انقلاب جهش تولید نامیدند و تحقق این شعار در بنادر هرمزگان با تلاش بی وقفه مجاهدان اقتصادی بیش از بیش رونق یافته است به طوری که در بسیاری از شاخصه های ترانزیتی صادرات و واردات رشد چشم گیری داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ حمل و نقل دریایی با اختصاص بیشترین سهم تجارت بین المللی یکی از مهمترین ابزارهای رشد جوامع به شمار می رود و نقش اساسی و ویژه ای در اقتصاد ملی کشورهای صاحب دریا دارد و به وضوح می توان دید؛ کشورهایی که دارای مرزهای آبی هستند با بهره برداری از این ظرفیت خدادادی پیشرو در ارتباط و ترانزیت به سایر کشورها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمارها بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل دنیای صنعتی از طریق دریا صورت می گیرد و کشور عزیزمان با برخورداری از دو دریا در جنوب و دریای شمال از دیرباز بازرگانی و داد و ستد در بنادر آن رونق ویژه ای داشته است.

هرمزگان به عنوان قطب تجارت کشور با دارا بودن بنادر بزرگ از جمله بندرهای شهید رجایی، شهید باهنر، بندرلنگه، بندرگاهای کیش و قشم، تیاب، کرگان، کلاهی میناب، سیریک، جاسک، جواد الائمه پارسیان و چارک نقش به سزایی در پویایی اقتصاد دارد.

سال جاری را رهبر معظم انقلاب جهش تولید نامیدند و تحقق این شعار در بنادر هرمزگان با تلاش بی وقفه مجاهدان اقتصادی بیش از بیش رونق یافته است به طوری که در بسیاری از شاخصه های ترانزیتی صادرات و واردات رشد چشم گیری داشته است.

بندر شهید رجایی به عنوان قلب تپنده و دروازه طلایی اقتصاد ایران از آن یاد می شود و در سال جهش تولید علی رغم یکه تازی ویروس منحوس کرونا و آسیب وارد کردن آن به برخی از مشاغل اما همچنان این بندر بزرگ پیشرو در صادرات و واردات است.

در حالی به انتهای سال ۱۳۹۹ سال جهش تولید نزدیک می‌شویم که طبق آمارهای رسیده از سازمان بنادر و دریانوردی، هرمزگان توانسته عملکرد خوبی در تحقق شعار سال داشته باشد.

توسعه زیرساخت‌های بنادر کوچک از شرق تا غرب استان هرمزگان نیز توسط مسئولان برنامه ریزی شده  که می‌تواند زمینه‌ساز تحولی چشمگیر به‌منظور جهش تولید، رونق صادرات غیرنفتی و تجارت دریایی با کشورهای منطقه خلیج‌فارس باشد.

افزایش ۶۰ درصدی صادرات کالای غیر نفتی در بنادر غرب هرمزگان

قاسم عسکری نسب، مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان از جابجایی بیش از ۴ میلیون تن انواع کالا در بنادر غرب هرمزگان و افزایش ۶۰ درصدی صادرات غیرنفتی تا نیمه بهمن ماه سال جاری خبر داد.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان  عنوان کرد: از ابتدای سال تا نیمه بهمن ماه در مجموع ۴ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۳۲۱ تن انواع کالا در این بنادر تخلیه و بارگیری شد ه است.

عسکری نسب افزود: از این میزان، ۲ میلیون و ۱۴۹هزار و ۸۹۱ تن که رشد ۲۷ درصدی را نشان می دهد مربوط به کالاهای غیر نفتی و ۲ میلیون و ۱۶ هزار و ۴۳۰ تن دیگر به فرآورده های نفتی اختصاص دارد.

وی با اشاره به تخلیه و بارگیری کانتینر های یخچالی افزود :۱۱ هزار و ۴۸۹ TEU کانتینر یخچالی با تناژ بیش از ۱۴۳ هزار تن طی این مدت از بنادر شیوء، آفتاب و چارک به بنادر حاشیه جنوبی خلیج‌فارس صادرشده است.

این مقام مسئول میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در بنادر غرب هرمزگان را یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۷۰۳ تن اعلام کرد و افزود: عمده این محموله های صادراتی شامل میوه و تره بار، خشکبار، مواد معدنی و مصالح ساختمانی بوده است که در این بخش از عملیات، افزایش ۶۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد هستیم.

عسکری نسب با اشاره به افزایش فعالیت های کابوتاژی بیان کرد: از مجموع صادرات غیر نفتی انجام شده، ۸۴۷ هزار و ۸۶۹ تن به صورت رویه کابوتاژ (کران بری) در بنادر غرب هرمزگان جابجا شد که رشد ۲۳ درصدی داشته است.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان در پایان تعداد شناورهای ورودی و خروجی به بنادر غرب هرمزگان  را تا نیمه بهمن ماه  ۱۵ هزار و ۶۷۸ فروند اعلام کرد.

صادرات و واردات ۴٫۵ میلیون تن کالا از طریق خطوط ریلی در بندر شهید رجایی

علی رضا محمدی کرجی ران، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: از ابتدای سال جاری تا نیمه بهمن ماه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن صادرات و واردات انواع کالا از طریق ۶۳ کیلومتر خطوط ریلی موجود احداث شده در بندر شهید رجایی صورت گرفته است.

 محمدی کرجی ران افزود: حمل و نقل ریلی ترابری سبز و ارزانی است که نقش بسزایی را در جهت حفاظت از محیط زیست و کاهش قیمت تمام شده کالاها ایفامی کند.

وی ادامه داد: یکی از راهبردهای مهم  این اداره کل توسعه فعالیت‌ها و جابجایی کالا ازطریق ریل بوده که ایجاد خطوط جدید و بازسازی و نوسازی خطوطی قدیمی مهمترین اقداماتی است که حول این  محور در بندر شهید رجایی  به انجام رسید.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به آمار صادرات و واردات کالا از طریق ۶۳ کیلومتر خطوط ریلی بندرشهید رجایی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا نیمه بهمن ماه ۴ میلیون پانصد هزار تن انواع کالا (بصورت فله، کانتینری،حمله کیسه ای، پالت و حمل مواد نفتی و روغنی) از طریق ریل وارد و یا از این بندر خارج شده است.

وی میزان صادرات کالاها را از طریق این خطوط  ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و یک میلیون تن باقی مانده را کالاهای وارداتی اعلام کرد.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ماهای منتهی به پایان سال را ماهای پررونق جابجایی از طریق ناوگان ریلی دانست و تصریح کرد: طی پنج ماهه(مهر، آبان،  آذر، دی و بهمن) به شکل تجمیع شده در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته آمارها رشد ۶۱ درصدی را نشان می دهند که نمودارها بیان گر رشد صعودی در این بخش است.

به گفته محمدی کرجی ران درحال حاضر۱۲ محوطه اختصاصی ریلی بخش غیر دولتی در بندرشهید رجایی  فعال می باشد که جابجایی انواع این کالاها از طریق خطوط ریلی فرعی متصل به خطوط ریلی سراسری جابجا می شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: بنادر غرب هرمزگان بنادر و دریانوردی تا نیمه بهمن ماه افزایش ۶۰ درصدی بندر شهید رجایی صادرات و واردات کالا از طریق صادرات غیر انواع کالا خطوط ریلی جهش تولید میلیون تن سال جاری ۴ میلیون هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی بوده است که با افزایش ۸.۳ درصدی در وزن رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشته، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

در این زمینه، با توجه به افزایش صادرات و در مقابل کاهش واردات، تراز تجاری ارزشی بخش در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۱۵.۵ درصد بهبود پیدا کرده است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است؛ به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است؛ در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 6093480

دیگر خبرها

  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • جابه‌جایی ۱۵ هزار و ۸۳۲ دستگاه خودروی ترانزیتی
  • افزایش ۳۴ درصدی تخلیه و بارگیری کالا‌های غیرنفتی در بنادر استان بوشهر
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت کالا در بنادر غرب هرمزگان
  • ترابری ۱۷۵ هزار مسافر دریایی از بنادر غرب هرمزگان
  • افزایش ۶۸ درصدی جابه‌جایی کانتینر یخچالی در بنادر شرق هرمزگان
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک