Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

آنتونی بلینکن روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رادیو ملی آمریکا در پاسخ به این سوال که چگونه ایران را از دسترسی به سلاح اتمی متوقف می‌کنید، افزود: این کار را در گذشته انجام دادیم.

وی ادامه داد: توافق هسته‌ای ایران که برجام نامیده می‌شود، در قطع تمام مسیرهایی که ایران می‌بایست برای تولید مواد شکافت‌پذیر برای سلاح اتمی برود را به طور بسیار موثری مسدود می‌کرد و می‌دانیم که آن توافق کار می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: کارشناسان اطلاعاتی ما همچنین جامعه بین‌المللی به ما گفتند که توافق در نوبه خود برای ممانعت از ایران در پیمودن مسیر مواد شکافت‌پذیر برای بمب کار می‌کرد و بسیار تاسف‌آور است که ما از آن خارج شدیم.

بلینکن درباره چرایی اعتماد دوباره ایران به آمریکا و امضای توافقی دیگر وقتی هیچ تضمینی نیست که چهار سال دیگر رئیس جمهوری نخواهد مسیر دیگر را برود، گفت: هر کشوری باید این محاسبه را بکند و در حال تعادل تصمیم بگیرد که منافع آنها در چیست. فکر می‌کنم ما این را می‌دانیم ایران پس از خروج ما از توافق به برداشتن محدودیت‌های مندرج در توافق کرد.

وی افزود: در نتیجه آن، امروز ایران بسیار به داشتن توانایی تولید مواد شکافت‌پذیر برای سلاح در مدت کمتر از آن چیزی که در زمان اجرای توافق بود، نزدیک شده است. بر این اساس، زمان تولید مواد شکافت‌پذیر برای ایران که برجام آن را به یکسال عقب رانده بود، کمتر شده است.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: اکنون مطابق گزارش‌های منتشر شده، این زمان به سه یا چهار ماه کاهش یافته و در یک مسیر نادرست پیش می‌رویم. بنابراین، فکر می‌کنم ما انگیزه‌ای برای تلاش در قراردادن برنامه اتمی ایران در جعبه داریم.

بلینکن با بیان اینکه ایران انگیزه‌ای برای چانه‌زنی به منظور لغو برخی تحریم‌ها با توجه به اوضاع اقتصادی خود دارد، اظهار کرد: بنابراین من فکر می‌کنم هنوز علاقه هر دو طرف - از جمله در میان شرکای مذاکره کننده ما در اروپا ، همچنین روسیه و چین - وجود دارد که این کار را انجام دهند. اما این یک نخستین قدم ضروری است، اما یک مرحله کافی نیست.

وی خاطرنشان کرد:زمان گذشته است بنابراین اگر ما بخواهیم دوباره وارد توافق شویم، اگر ایران به توافق خود برگردد، ما نیز همان کار را انجام دهیم ، باید بر روی توافقنامه‌ای کار کنیم که طولانی‌تر و قویتر از توافق اصلی باشد.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: همچنین ما باید سایر مواردی را که بخشی از مذاکره اصلی نبوده و برای ما و سایر کشورهای جهان به شدت مشکل ساز است، همچون برنامه موشک بالستیک ایران و اقدامات بی‌ثبات کننده آن کشور را دخیل سازیم.

بلینکن با تاکید بر اینکه همه اینها باید دخیل شوند، اضافه کرد: اما اولین قدم بازگشت ایران به توافق است. رئیس جمهوری بایدن کاملا روشن بوده است که اگر آنها این کار را انجام دهند، ما نیز همین کار را خواهیم کرد.

وی مدعی شد: مسیر دیپلماسی در حال حاضر باز است. ایران هنوز از پایبندی به تعهدات خود دور است. بنابراین باید ببینیم چه کاری انجام می‌دهد.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا حرکتی برای بازشدن مسیر دیپلماسی مستقیم با ایران انجام شده است، گفت: رئیس جمهوری به طور عمومی صریح گفته است که ما کجا می‌ایستیم. اگر ایران هر واکنشی را به آن داشته باشد، خواهیم دید.

بلینکن به اینکه آیا در آینده باید مسیر دیپلماسی مستقیم باشد، پاسخ داد: در برخی نکات، احتمال دارد، اگر هرگونه تعاملی در این زمینه وجود داشته باشد، مستلزم دیپلماسی خواهد بود. به همین است که به این موضوع می‌پردازیم.

حادثه اربیل
وی درباره حمله راکتی در اربیل عراق و اینکه در گذشته آمریکا در این حملات مشابه، نیروهای نیابتی ایران را سرزنش می‌کرد و اینکه آیا این اقدام را نوعی آزمایش دولت جدید آمریکا از طرف ایران می‌دانید، اظهار کرد: زود است که این را بگوییم.

وزیر خارجه آمریکا، این حمله را عصبانی کننده دانست و یادآور شد: همانطوری که گفتید در اربیل غیرنظامیان و نیروهای ائتلاف شامل یک عضو ارتش آمریکا آسیب دیدند. من با مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق صحبت کردم.

بلینکن همچنین از تماس با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق هم سخن گفت و افزود: ما بر اطمینان یافتن از ایمنی افرادمان، نیروی دولت، شهروندان آمریکایی و امنیت اماکنمان تمرکز کردیم. این اولویت بالای ما است.

وی با بیان اینکه البته مردم عراق هم از این خشونت‌ها و نقض حاکمیتشان رنج مدیدی متحمل شده‌اند، گفت: منطقه کردستان عراق و دولت مرکزی بغداد به تلاش برای یافتن آنچه اتفاق افتاده است، متعهدند. یقینا ما هم برای کمک به آن، مشارکت داریم.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: ما باید پیدا کنیم که چه کسی مسئول است. در حال حاضر این را نمی‌دانیم. ما این را در گذشته دیده‌ایم، دیده‌ایم که شبه نظامیان عراقی، شبه نظامیان مورد حمایت ایران در موارد زیادی مسئول بوده‌اند اما اکنون، خیلی زود است که بدانیم چه کسی برای این موضوع مسئول است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برجام بلینکن وزیر خارجه آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران

آفتاب‌‌نیوز :

دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه و در اظهاراتی گفت «پیشنهاد سخاوتمندانه‌ای» برای آتش‌بس ۴۰ روزه در غزه در مقابل آزادی اسرا اسرائیلی وجود دارد.

طبق گزارش الجزیره، وی مدعی شد: ایران با حمایت از حماس در غزه و حوثی‌های یمن (انصارالله) و حزب‌الله لبنان موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

این ادعا در حالی است که انگلیس به همراه آمریکا بار‌ها به خاک یمن حمله کرده‌اند و از حامیان رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه بوده‌اند.

ایران هم بار‌ها اعلام کرده نیرو‌های مقاومت در منطقه بر اساس منافع کشور‌های خود، به مبارزه علیه اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

کامرون که در ریاض صحبت می‌کرد، ادامه گفت: اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند، زیرا این امر در طولانی مدت به سودش خواهد بود. راه‌حل ۲ دولتی در طولانی مدت امنیت اسرائیل را تضمین خواهد کرد.

اخیرا نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا توافق آتش‌بسی که به حماس پیشنهاد شده را «بسیار سخاوتمندانه» توصیف کرد و گفت حماس باید هرچه سریع‌تر درباره آن تصمیم‌گیری کند.

او مدعی شد که حماس در میان غیرنظامیان مخفی می‌شود و پایان‌نیافتن جنگ غزه به این دلیل است که حماس سلاح‌های خود را کنار نگذاشته، اسرا را آزاد نکرده و خود را تسلیم نکرده است!

بلینکن همچنین مدعی شد که اجرای راهکار ۲ دولتی در مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و کشور‌های منطقه «بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس» خواهد بود.

او همچنین با طرح این ادعا که حماس تنها مانع حصول توافق آتش‌بس در جنگ غزه است، گفت سران جنبش مقاومت فلسطین باید هرچه سریع‌تر درباره پیشنهادی که به آن‌ها شده تصمیم‌گیری کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است/ تلاش آمریکا برای فشار بر حماس
  • وزیر خارجه فرانسه به قاهره می‌رود 
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره توافق آتش بس در غزه
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!