Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید جمال سجادی پور روز چهارشنبه دربازدید از تعدادی پروژه های کشاورزی و دامداری در دست اجرای ابرکوه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، این طرح ها را ۲۹ مورد تولیدات دامی، ۳۰ طرح تولیدات گیاهی و ۶ مورد هم صنایع فرآورده های کشاورزی ذکر کرد. 

اشتغال بیش از ۲ هزار نفر سه سال گذشته در بخش کشاورزی و دامی

وی اظهارکرد: سه سال گذشته با پرداخت یکهزار و ۴۵۷ میلیارد ریال وام از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در اجرای هزار و ۴۳۹ طرح تولیدی زمینه اشتغال ۲ هزار و ۳۷۱ تَن در استان فراهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سجادی پور این مبلغ به مجریان هزار و ۱۱ طرح با کاربری کشاورزی زیرمجموعه سازمان جهاد کشاورزی و همچنین ۴۲۸ طرح در سایر بخش های کشاورزی و دامداری پرداخت شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد یادآور شد: همچنین این سازمان در چارچوب طرح توسعه اقتصاد مقاومتی در سال جهش تولید ۶۰۰ طرح جدید برای دریافت وام اشتغال پایدار روستایی برای ارایه به کارگروه اشتغال استان و شهرستان‌ها آماده کرد.

این مسوول بخش کشاورزی یزد ادامه داد: در صورت فعال شدن ثبت سامانه کارا و پرداخت ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات و اجرای طرح‌های یادشده زمینه اشتغال هزار و ۲۰۰ نفر در ۱۰ شهرستان استان فراهم می شود.

۲۱ درصد سهم بخش کشاورزی یزد در صادرات غیرنفتی

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد همچنین تصریح کرد: سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات زراعی ، باغی، دامی و شیلات در استان تولید می‌شود و سهم بخش کشاورزی در صادرات غیرنفتی ۲۱ درصد است و توسعه صنایع تبدیلی ، تکمیلی و بسته ‌بندی تولیدات بخش کشاورزی و دامی برای گریز از خام ‌فروشی و تحقق ارزآوری بیشتر و رونق اقتصادی از جمله ضرورت هاست.

سجادی پور تصریح کرد : این بخش ۱۳ درصد شاغلان و ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد و یک درصـد سطح زیرکشت آبی کشور مربوط به یزد هست،در حالیکه سهم تولیدات استان از کشور ۱.۳ درصد است .

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد اضافه کرد: کشاورزان و بهره برداران با وجود عرصه های بیابانی در سال زراعی ۱۳۹۹ - ۱۳۹۸، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع محصول شامل ۲۶۹ هزار تن تولیدات باغی ، ۵۹۱ هزار تن تولیدات زراعی ، ۴۰۳ هزار تن تولیدات دامی و ۵۵۰ هزار تن محصولات گلخانـه ای به ارزش حدود ۱۵۴ هزار میلیارد ریال تولید و به بازار مصرف عرضه کردند.

وی خاطرنشان کرد:  هم اکنون این استان ۲۲ درصـد سهم تولید محصولات گلخانه ای کشور،  ۲.۷ درصد تولیدات دامی و ۱.۴ درصد تولیدات باغبـانی کشور را  در اختیار دارد.

به گفته این مسوول بخش کشاورزی یزد، سرانه تولید استان از سرانه تولید ملی در بیشتر فعالیت ها بیشتر است که ایـن خـود نشـان از روحیـه سـختکوشـی و همچنین بهروری و مدیریت مناسب از زمین و آب از سوی کشاورزان این استان دارد.

کشاورزان مصرف آب بخش کشاورزی را مدیریت می کنند

 سجادی پور تاکید کرد: با وجود شـرایط طبیعـی نامسـاعد( گرم و خشک، کاهش بارندگی و خشکسالی) حـاکم بـر یزد و تداوم ۲۵ سال پدیده خشکسالی با برنامه ریزی هایی که  صورت گرفته و تلاش بی وقفه تولیدکننـدگان در زمینـه هـای مختلف با تکیـه بـر آب مجـازی ، توجـه بـه کشـت های گلخانـه ای ، مـدیریت بهینـه مصـرف آب ، موفقیت های شایانی حاصل شد .

وی  بابیان اینکه یزد در عرصه کشاورزی و دامپروری نیز جایگاه ویژه ای در میان ۳۱ استان دارد، ادامه داد: نکتـه حـایز اهمیت این هست ،بخش دام وطیور ، گلخانه ای فقط با چهار درصد آب در اختیار ، ۵۲ درصد تولید اسـتان را تحقق بخشید .

سجادی پور اضافه کرد:  هم اکنون حدود ۵۰ درصد گوشت طیور ، شیر تولیدی و تخم مرغ استان مازاد بر مصرف است و به بازارهای خارج از استان عرضه می شود، این در حالی است در بخش تولیدات دامی رویکرد مبتنی بر استفاده از آب مجازی است .

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد تاکید کرد:  زیر مجموعه بخش های زراعت و باغبانی یزد از ظرفیت های صادراتی خوبی از جمله ۷۰ درصد تولید روناس ، ۶۵ درصد پسته ، ۲۵ درصد زعفران ، ۶۰ درصد محصول سبزی گلخانه ای و ۷۰ درصد انواع گل برخوردار است.

رتبه های برتر بخش کشاورزی و دامی یزد در کشور

وی با اشاره به اهمیت بهره وری آب تصریح کرد : تاکنون هزار و ۸۵۰ هکتار اراضی استان از سوی سرمایه گذاران به محصول گلخانـه ای اختصاص یافت و زمینه تولید ۵۵۰ هزار تن محصول فراهم شد و با داشتن سهم ۲۲ درصد تولیدات کشور رتبه دوم را در این بخش داراست.

 سجادی پور،کسب رتبه های نخست در تولید گوشت بلدرچین و کبک، تولید سرانه گوشـت مـرغ ، پرورش اسب اصیل عرب و همچنین رتبه های دوم در تولید پسته ، رتبه چهارم تولید زردآلو و قیسی و رتبه دوم تولید انار را از دیگر فعالیت های برجسته کشاورزی یزد برشمرد.

وی افزود: وجود زیرساخت های مناسب در مجتمع های دام،طیور و گلخانه ای یزد در جایگاه نخست کشور قرار دارد.

ابرکوه رتبه نخست آبیاری نوین یزد را داراست

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد همچنین تاکید کرد: شهرستان ابرکوه با هشت هزار و ۵۰۰ خانوار بهره بردار و کشاورز با وجود کم آبی و تداوم ۲۵ سال خشکسالی از مراکز مهم تولید محصولات کشاورزی و دامی است و با اجرای پنج هزار هکتار آبیاری نوین مقام نخست این بخش را در اختیار دارد.

به گفته سجادی پور،کشاورزان با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال به عنوان قطب مهم تولیدات کشاورزی استان محسوب می شود .

زمین‌های قابل‌کشت استان یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ، کاهش بارندگی ، توسعه کشت گیاهان کم آبخواه  و تغییر الگوی کشت، حدود ۱۱۴ هزار هکتار آن کشت می‌شود.

استان یزد در حال حاضر یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.

برچسب‌ها کشاورزی یزد بازار محصولات اشتغال زایی آبیاری اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی یزد بازار محصولات کشاورزی یزد بازار محصولات اشتغال زایی آبیاری اراضی کشاورزی اخبار کنکور کشاورزی و دامی هزار تن محصول میلیارد ریال تولیدات دامی بخش کشاورزی درصد تولید سجادی پور گلخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، شعب این بانک در سال 1402 به منظور مشارکت در تامین پروتئین حیوانی سبد غذایی خانوارها در سراسر کشور، بالغ بر 140 هزار فقره تسهیلات به واحدهای پرورش دام، طیور و آبزیان و همچنین کشتارگاه ها، کارخانجات خوراک دام و صنایع عمل آوری، فرآوری، انجماد و بسته بندی محصولات گوشتی پرداخت کرده اند.

بر اساس این گزارش، از مجموع 306 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی فوق الذکر در مقطع یادشده ، بالغ بر 148 هزار میلیارد ریال در راستای تامین مالی واحدهای پرورش دام سبک و سنگین، نزدیک به 110 هزار میلیارد ریال برای احداث و راه اندازی مزارع پرورش طیور گوشتی، حدود 14 هزار میلیارد ریال در حمایت از پرورش آبزیان و 34 هزار میلیارد ریال به منظور ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با گوشت و فرآورده های گوشتی پرداخت شده است.

شایان ذکر است، بانک کشاورزی حمایت از زنجیره تولید و تامین گوشت با هدف تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور را یکی از مهمترین اهداف خود می داند و با پرداخت تسهیلات متنوع در تمام مراحل زنجیره تامین، شامل تولید علوفه و خوراک دام تا احداث دامداری ها، مرغداری ها و استخرهای پرورش ماهی، راه اندازی واحد های پرورش ماهی در قفس، احداث کشتارگاه ها و واحدهای فرآوری محصولات گوشتی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تامین ماشین آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی، احداث واحدهای بسته بندی و نهایتا حمل و توزیع، از فعالان این حوزه و تامین پروتئین حیوانی در سبد غذایی خانوارها حمایت می کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲
  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور