Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، محمدرضا طهماسبی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پیشگیری از بیماری اولویت کاری انجمن کلیوی و همه خیریه‌های سلامت است، اظهار کرد: برای تحقق این امر مهم انجمن خیریه کلیوی زنجان برنامه‌ریزی لازم را در دستور کار دارد.

مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با اشاره به اینکه پزشکان و پرستاران در حساس‌ترین شرایط اوضاع کشور خدمات‌رسانی می‌کنند، افزود: اصحاب رسانه نیز در کنار پزشکان و پرستاران در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند و با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای تنویر افکار عمومی گام برمی‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پیشگیری، محوری‌ترین و مهمترین کاری است که عموم مردم در مقابل کرونا ویروس باید مورد توجه قرار دهند، تصریح کرد: انجمن کلیوی نخستین حوزه‌ای بود که با همکاری علوم پزشکی در ابتدای شیوع بیماری، کارگاه آموزشی پیشگیری از ویروس کرونا را برای بیماران در خطر ابتلا به این ویروس برگزار کرد.

طهماسبی با اشاره به اینکه بخش دیالیز انجمن کلیوی زنجان داری ۲۸ تخت با ظرفیت پذیرش در سه شیفت است، افزود: از ابتدای همه گیری بیماری کرونا و انتقال بیماران دیالیز بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) به بخش دیالیز انجمن با افزایش ۱۰ تخت بیمارستان ولیعصر ۱۷۰ بیمار دیالیزی در این بخش تحت درمان دیالیز هستند. 

مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه مراجعین انجمن بیماران خاص بویژه پیوندی و دیالیزی هستند که از داروهای ایمنی استفاده می‌کنند، افزود: مقاومت بدن این بیماران پایین است و در برابر بیماری‌های واگیر از جمله بیماری کرونا مستعدتر هستند.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا علاوه بر ریه بر کلیه‌ها نیز تاثیر دارد، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری و با شیوع همه‌گیری کرونا مراجعین بیماری‌های کلیوی، افزایش ۷ درصدی یافته است. 

طهماسبی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 2 هزار پرونده بیمار مراقبتی، پیوندی و دیالیزی در انجمن کلیوی فعال است که از این تعداد یک هزار و ۶۰۰ نفر با پیوند کلیه و مراقبت از چرخه دیالیز خارج و به فعالیت اجتماعی خود ادامه می‌دهند. 

مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه اولویت انجمن‌ها و خیریه‌های سلامت در دو بخش حمایتی و کم کردن بیماری است، ادامه داد: ساماندهی مشارکت‌های مردمی برای حمایت از بیماران و پیشگیری از بیماری اولویت کاری انجمن کلیوی و تمام خیریه‌های سلامت است که برای تحقق این مهم انجمن خیریه کلیوی زنجان خدمات را به بیماران ارائه و دستور کار خود دارد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اماکن ورزشی، ورزشکاران بیماران خاص و پیوند اعضا زنجان با ارزیابی‌های صورت گرفته از سوی فدراسیون رتبه نخست کشوی را در انجام تمرینات ورزشی در خانه را به خود اختصاص داده است.

طهماسبی گفت : ورزش پزشک همراه انسان است و برای جلوگیری از پیشرفت بیماری باید جدی گرفته شود.

مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با اشاره به اینکه مردم خیر زنجان، همیشه در انجام کار خیر پیشگام بودند که این حرکت قابل تقدیر است، بیان کرد: باتوجه به شیوع بیماری کرونا و تعطیلی کسب و کار بیماران و هزینه‌های بالای دارو درمان و معیشت بیماران دیالیزی، پیوند کلیه و مراقبتی باید با حمایت از این بیماران تلاش کنیم بیماری در جسم و اثرات آن در خانواده پیشتر نشود و با امید به زندگی و با فراغت خاطر به زندگی ادامه دهند. 

وی با تاکید بر اینکه تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه زدن ماسک است، خاطر نشان کرد: در حقیقت می‌توان گفت که با زدن ماسک هم خود و هم دیگران را از خطر ابتلا به این ویروس کشنده در امان نگه می‌داریم و به عبارتی با این کار به سلامت اجتماعی که سلامت دیگر بخش‌ها را به دنبال دارد، احترام می گذاریم.

انتهای پیام/73004/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت استان زنجان زنجان دانشگاه علوم پزشکی محمدرضا طهماسبی پیشگیری سلامت اجتماعی دیالیز حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان مدیر عامل انجمن بیماری کرونا انجمن کلیوی انجمن خیریه کلیوی زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

محققان اعلام کردند از کیست‌های خطرناکی که در طول زمان در بیماری کلیه پلی‌کیستیک ایجاد می‌شوند، می‌توان با یک نسخه طبیعی از یک ژن معیوب پیشگیری کرد.

به گزارش عصرایران، به بیان دیگر، این پتانسیل وجود دارد که روزی دانشمندان بتوانند یک ژن درمانی برای درمان بیماری ایجاد کنند. آنان همچنین کشف کردند که نوعی دارو، به‌نام گلیکوزید، می‌تواند از اثرات ژن معیوب در کلیه پلی‌کیستیک جلوگیری کند. این اکتشافات می‌تواند زمینه را برای رویکرد‌های درمانی جدید در درمان کلیه پلی‌کیستیک فراهم کند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دانشمندان از ویرایش ژن و مدل‌های سه بعدی سلول‌های انسانی موسوم به ارگانوئید‌ها (شبه‌اندام‌ها) برای بررسی ژنتیک کلیه پلی‌کیستیک استفاده کردند که اختلال ارثی کلیوی تهدیدکننده زندگی است و در آن نقص ژن باعث می‌شود لوله‌های میکروسکوپی در کلیه‌ها مانند بالن‌های آب منبسط شده و کیست‌ها را در طول دهه‌ها تشکیل دهند.

کیست‌ها می‌توانند بافت سالم را از بین ببرند و منجر به مشکلات عملکرد کلیه و نارسایی آن شوند. اکثر افراد مبتلا به کلیه پلی‌کیستیک با یک نسخه ژن سالم و یک نسخه ژن معیوب در سلول‌های خود متولد می‌شوند.

افراد مبتلا به کلیه پلی‌کیستیک اغلب بین ۵۰ تا ۶۰ سالگی به مرحله نهایی بیماری کلیه پیشرفت می‌کنند و گزینه‌های درمانی استاندارد موجود دیالیز یا پیوند کلیه است، با این حال، دیالیز به‌طور قابل توجهی کیفیت زندگی بیمار را به‌خطر می‌اندازد، در حالی که به‌دست آوردن کلیه پیوندی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. یکی دیگر از گزینه‌ها، داروی تولواپتان مورد تایید سازمان غذا و دارو است که بسیار پرهزینه است و عوارض جانبی شدیدی روی کبد دارد.

دکتر بنجامین فریدمن، محقق ارشد این تحقیق، در دانشگاه واشنگتن، سیاتل آمریکا، گفت: تحقیق روی کلیه پلی‌کیستیک انسان بسیار دشوار است، زیرا سال‌ها و دهه‌ها طول می‌کشد تا کیست‌ها تشکیل شوند. این بستر جدید در نهایت به ما مدلی برای بررسی ژنتیک این بیماری می‌دهد و امیدواریم بتوانیم به میلیون‌ها نفر مبتلا به این بیماری پاسخ دهیم.

برای درک بهتر دلایل ژنتیکی تشکیل کیست در این بیماری، فریدمن و همکارانش به‌دنبال این بودند که مشخص کنند آیا ارگانوئید‌های کوچک کلیه سه بعدی انسان با یک نسخه ژن طبیعی و یک نسخه معیوب می‌توانند کیست را تشکیل دهند یا خیر.

آنان ارگانوئید‌هایی را که می‌توانند ویژگی‌های ساختار و عملکرد یک اندام را تقلید کنند، از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی تولید کردند که قادر به تبدیل به هر نوع سلولی در بدن هستند.

محققان برای تولید ارگانوئید‌های حاوی جهش‌های مرتبط بالینی، از یک روش ویرایش ژن به‌نام ویرایش پایه برای ایجاد جهش در مکان‌های خاصی روی ژن‌های بیماری کلیه پلی‌کیستیک نوع یک و نوع ۲ در سلول‌های بنیادی انسانی استفاده کردند.

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

آنان روی چهار نوع جهش در این ژن‌ها تمرکز کردند که با اختلال در تولید پروتئین پلی‌سیستین باعث ایجاد بیماری کلیه پلی‌کیستیک می‌شوند. اختلال در ۲ نوع پروتئین پلی‌سیستین یک و ۲ با شدیدترین اشکال بیماری کلیه پلی‌کیستیک همراه است.

محققان سپس سلول‌های دارای دو جهش کپی ژن در ارگانوئید‌ها را با سلول‌هایی با تنها یک جهش نسخه ژن مقایسه کردند.

در برخی موارد، آنان همچنین از ویرایش ژن برای تصحیح جهش در یکی از ۲ نسخه ژنی استفاده کردند تا چگونگی تأثیر این کار را روی تشکیل کیست ببینند. آنان دریافتند که ارگانوئید‌ها با ۲ نسخه ژن معیوب همیشه کیست تولید می‌کنند و آن‌هایی که دارای یک نسخه ژن خوب و یک نسخه بد هستند، کیست تشکیل نمی‌دهند.

فریدمن بیان کرد: ما نمی‌دانستیم که آیا داشتن یک جهش ژنی در تنها یک نسخه ژن برای ایجاد کلیه پلی‌کیستیک کافی است یا عامل دوم مانند جهش دیگر یا آسیب حاد کلیوی ضروری است. مشخص نیست که چنین محرکی چگونه خواهد بود و تاکنون، ما مدل تجربی خوب برای کلیه پلی‌کیستیک انسانی نداشته‌ایم.

به گفته فریدمن، سلول‌های دارای یک نسخه ژن سالم تنها نیمی از مقدار طبیعی پلی‌سیستین-یک یا پلی‌سیستین-۲ را می‌سازند، اما این مقدار برای جلوگیری از ایجاد کیست کافی بود.

وی افزود نتایج نشان می‌دهد که نیاز به محرک دوم وجود دارد و جلوگیری از محرک دوم ممکن است بتواند از بیماری پیشگیری کند.

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

مدل‌های ارگانوئیدی همچنین اولین فرصت را برای تحقیق اثربخشی دسته‌ای از دارو‌ها به‌نام گلیکوزید انتخابی ریبوزومی یوکاریوتی بر تشکیل کیست کلیه پلی‌کیستیک فراهم کردند.

فریدمن توضیح داد: این ترکیبات فقط روی جهش‌های تک جفت پایه که اغلب در بیماران کلیه پلی‌کیستیک دیده می‌شود، تاثیر دارند. انتظار نمی‌رفت که آن‌ها روی هیچ مدل موشی اثربخش باشند و در مدل‌های ارگانوئید قبلی کلیه پلی‌کیستیک ما تاثیر نداشتند. ما نیازمند ایجاد آن نوع جهش در یک مدل تجربی برای آزمایش دارو‌ها بودیم.

گروه تحقیقاتی فریدمن دریافتند که این دارو‌ها می‌توانند توانایی ژن‌ها را برای ساختن پلی‌سیستین بازیابی کنند، سطح پلی‌سیستین-یک را تا ۵۰ درصد افزایش دهند و از تشکیل کیست‌ها جلوگیری کنند. حتی پس از تشکیل کیست‌ها، افزودن دارو‌ها باعث کاهش رشد آن‌ها می‌شود.

فریدمن پیشنهاد کرد گام بعدی آزمایش دارو‌های گلیکوزید موجود در بیماران خواهد بود. محققان همچنین می‌توانند استفاده از ژن درمانی را به‌عنوان درمانی برای کلیه پلی‌کیستیک بررسی کنند.

یافته‌های این تحقیق در مجله Cell Stem Cell منتشر شده است.

لازم به‌ذکر است که ارگانوئید‌ها سیستم‌های کشت سلولی سه بعدی هستند که می‌توان آن‌ها را «ارگان‌های کوچک» یا شبه‌اندام نامید، زیرا برخی از ویژگی‌های کلیدی، چون تنوع چند سلولی و حتی عملکردی اندام‌های واقعی را تقلید می‌کنند.

دیگر خبرها

  • یا اضافه کاری یا اخراج، پاسخ بیمارستان به اعتراض پرستاران
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد