Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@03:47:17 GMT

آزمایش کم‌هزینه کووید- ۱۹ با کمک نشانگرهای ایمنی

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۴۲۴۷۴

آزمایش کم‌هزینه کووید- ۱۹ با کمک نشانگرهای ایمنی

پژوهشگران دانشگاه کلمبیا موفق شده‌اند نوعی آزمایش خون ساده و کم‌هزینه ابداع کنند که کووید- ۱۹ را با بررسی نشانگرهای ایمنی تشخیص می‌دهد.

‌به گزارش ایمنا، دانشمندان در پژوهش جدیدی، زمینه را برای توسعه آزمایش‌های بسیار حساس پادتن فراهم کرده‌اند تا بررسی همه انواع کروناویروس انسانی از جمله انواع جدید آن فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید این آزمایش‌ها بتوانند امکان تفکیک واکنش‌های ایمنی ناشی از عفونت و واکسیناسیون را ممکن سازند.

دانشمندان "دانشگاه کلمبیا" (Columbia University)، آرایه‌ای موسوم به "HCoV-Peptide" ابداع کرده‌اند که سه میلیون نشانگر ایمنی روی یک تراشه شیشه‌ای را در بر می‌گیرد و پروتئین‌های همه انواع کروناویروس شناخته شده انسانی را پوشش می‌دهد.

این گروه پژوهشی با همکاری "دانشگاه سون یات سن" (SYSU) چین، ۲۹ نشانگر ایمنی ویژه کروناویروس را شناسایی کردند. این نشانگرهای ژنتیکی که همان پپتیدها هستند، امکان آزمایش برای نظارت و تشخیص را فراهم می‌کنند.

آزمایش‌های کنونی کروناویروس ممکن است نتایج کاذبی را ارائه کنند، زیرا واکنش مشابهی را نسبت به ویروس‌های عامل سرماخوردگی نیز نشان می‌دهند.

پژوهشگران برای توسعه آرایه HCoV-Peptide، ابتدا نمونه‌های خون افراد مبتلا به کروناویروس بدون علامت، خفیف یا شدید را تجزیه و تحلیل کردند و همه افراد مورد آزمایش از جمله افراد سالم و افراد مبتلا به کروناویروس را تحت کنترل قرار دادند.

تجزیه و تحلیل همه ۱۷۰ هزار پپتید مربوط به کروناویروس‌های انسانی شناخته شده، به ارائه ۲۹ پپتید منجر شد که قوی‌ترین و خاص‌ترین واکنش را نسبت به کروناویروس داشتند.

پژوهشگران در مرحله بعد، آزمایش خود را با استفاده از دومین مجموعه نمونه‌های خون از جمله خون افرادی که کروناویروس آنها تأیید شده بود، کسانی که دارای پادتن کروناویروس انسانی هستند و افراد سالم، مورد تأیید قرار دادند.

میزان حساسیت این آزمایش جدید ۹۸ درصد بود. نشانه‌های ایمنی، از هشت روز پس از آغاز کووید- ۱۹ تا شش یا هفت ماه پس از عفونت وجود داشتند.

"نیشچای میش را" (Nischay Mishra) از پژوهشگران این پروژه گفت: این کار به ما و پژوهشگران دیگر امکان می‌دهد تا آزمایش‌های خون ساده و کم‌هزینه‌ای ابداع کنیم که می‌توانند داده‌های مورد نیاز را ارائه دهند.

این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

کد خبر 475666

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آزمایش خون کرونا در جهان آخرین اخبار ویروس کرونا آخرین اخبار کرونا تشخیص کرونا تشخیص کووید ۱۹ کرونا ویروس شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۲۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی

به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که یک آزمایش انجام شده توسط ابزار هوش مصنوعی روی یک قطره خون خشک شده می‌تواند سه نوع سرطان مرگبار را تشخیص دهد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: محققان چینی دریافتند این ابزار می‌تواند سرطان روده، معده و پانکراس را در عرض چند دقیقه شناسایی کند.

به نوشته روزنامه سان، این مطالعه که در نشریه «نیچر ساستینبیلیتی» (Nature Sustainability) منتشر شده ، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه یک آزمایش جدید می‌تواند با استفاده از عملکردهای خون خشک شده سه بیماری مرگبار را غربالگری کند. در این آزمایش از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نشانگرهای زیستی در خون استفاده می‌شود.

محققان شرکت کننده در این مطالعه تخمین می زنند که اگر این آزمایش‌ها در کشورهای کمتر توسعه یافته انجام شود، نسبت موارد سرطان روده تشخیص داده نشده می تواند از ۸۴ به ۲۹ درصد کاهش یابد.

این محققان اعلام کردند این آزمایش با استفاده از توانایی هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به کاهش موارد تشخیص داده نشده سرطان در کشورهای کمتر توسعه یافته در سراسر جهان تا ۵۵ درصد کمک کند. رومین وانگ، نویسنده اصلی این تحقیق، از دانشگاه شانگهای جیائو تونگ، گفت: بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از عدم تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند. این نیاز به ابزارهای تشخیصی را نشان می‌دهد که دقت و مقرون به صرفه بودن را افزایش دهد. رویکرد ما امکان تشخیص سرطان های متعدد را در عرض چند دقیقه با هزینه مقرون به صرفه می‌دهد.

اگر سرطان زودتر تشخیص داده شود، نرخ بقای بیماران بسیار بیشتر خواهد بود، به همین دلیل محققان دائما به دنبال بهبود روش‌های آزمایش این بیماری هستند. اکثر آزمایش‌های خون فعلی برای این بیماری‌ها از خون مایع برای شناسایی نشانگرهای سرطان استفاده می‌کنند که به اندازه کافی برای تشخیص هر یک از سرطان‌های روده، معده و پانکراس به صورت جداگانه قدرتمند نیستند. دکتر چائویوان کوانگ، از کالج پزشکی آلبرت انیشتین، که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: استفاده از خون خشک شده می‌تواند بازی را تغییردهد.

او گفت که خون خشک شده را می توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع‌آوری، ذخیره و حمل کرد. دکتر کوانگ به لایو ساینس گفت: این می‌تواند به در دسترس بودن آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان در سراسر جهان کمک کند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899356

دیگر خبرها

  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • ◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • فضای کار اشتراکی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری چیست؟
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی