Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به اهمیت مبارزه زمستانه آفات و بیماری‌های مرکبات، زمان مناسب مبارزه زمستانه در مناطق مرکزی و شرق استان از تاریخ ۵ اسفند و برای شهر‌های غرب استان از نور تا رامسر از تاریخ ۱۰ اسفند تا ۳ هفته از زمان شروع تعیین و اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: باغداران مرکبات استان بایستی قبل از اقدام به مبارزه با آفات و بیماری‌های رایج برای مشاوره و دریافت نسخه گیاهپزشکی با ارائه نمونه به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی مراجعه و سموم را مطابق نسخه از فروشگاه‌های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور خریداری کنند.

زاغی گفت: روغن پاشی عمومی برای همه باغات مرکبات با استفاده از روغن امولسیون شونده به میزان ۱۵ لیتر در یک هزار لیتر آب توصیه می‌شود.

او افزود: مبارزه با آفت کنه قرمز در باغات، بخصوص باغات جوان زیر ۱۰ سال که آلودگی آن به تائید کارشناسان حفظ نباتات و یا کلینیک گیاهپزشکی رسیده باشد، استفاده از یکی از کنه کش‌های موثر و توصیه شده مانند انویدور، آپولو، نیسورون و نئورون با دوز‌های توصیه شده همراه با روغن امولسیون شونده تاکید می‌شود.

زاغی گفت: رعایت تناوب در کنه کش‌های مصرفی برای جلوگیری از بروز مقاومت در کنه‌ها الزامی است.

او افزود: برای کاهش جمعیت انتقالی و پیشگیری از طغیان مگس میوه مدیترانه‌ای در بهار و تابستان سال آینده، تاکید می‌شود نسبت به برداشت تمامی میوه‌های رسیده بخصوص میوه‌های نارنج در حاشیه باغات، خانه سراها، پارک‌ها و معابر شهری و روستایی و شهرک‌های ساحلی حداکثر تا اواسط اسفند ماه اقدام شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای حمایت از دشمنان طبیعی آفات و حشرات گرده افشان از مصرف حشره کش‌ها در مبارزه زمستانه اکیدا خودداری شود.


انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با آفات مگس میوه مدیترانه ای مبارزه زمستانه حفظ نباتات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۴۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر

جعفری سرپرست مدیریت جهادکشاورزی اشکذر در بازدید از گلزار‌های گل محمدی در شهرستان اشکذر گفت: گل محمدی از جمله گیاهان با ارزش اقتصادی بالا است و با توجه به سیاست‌های سازمان جهادکشاورزی استان یزد در جهت تغییر الگوی کشت، گل محمدی به عنوان کشت جایگزین با سایر گیاهان آب بر، در مناطق مستعد کشت می‌شود. 

وی افزود: از فراورده‌های گل محمدی می‌توان به غنچه خشک، گلبرگ خشک، گلاب و اسانس اشاره کرد که تقریبا۸۰ درصد گل‌های‌تر برای گلاب گیری و اسانس و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی و غنچه خشک بیشتر جهت صادرات استفاده می‌شود.

سرپرست مدیریت جهادکشاورزی اشکذر، با تاکید بر اهمیت زمان برداشت گل محمدی اظهار داشت: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و تأخیر در زمان برداشت منجر به کاهش کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می‌گردد. برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب شروع می‌شود و باید قبل از گرم شدن هوا به مراکز خرید یا کارخانجات عرق‌گیری انتقال یابد.

جعفری گفت: برداشت گل محمدی از ۱۰ هکتار از گلستان‌های این شهرستان آغاز شده و پیش بینی می‌شود حدود ۳۵ تن گل‌تر توسط کشاورزان در این شهرستان برداشت گردد و برداشت این محصول در شهرستان اشکذر هر ساله از اواخر فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

جعفری با اشاره به اهمیت راه اندازی و توسعه واحد‌های فراوری و اسانس گیری این محصول اقتصادی افزود: هم اکنون یک واحد گلابگیری صنعتی در این شهرستان وجود دارد، که سالانه حدود ۳۵ هزار لیتر گلاب از این واحد استحصال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • ریه‌های محلات نفس تازه می‌کنند؟
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر