Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@22:05:26 GMT

روزی که پلاسکو سوخت و فروریخت

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۱۰۴۰

روزی که پلاسکو سوخت و فروریخت

صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ تهران در بهت فرو رفت و همه چشم‌ها به شعله‌ها و دودی بود که از میانه پایتخت به آسمان روانه می‌شد؛ خبر کوتاه بود ولی جزئیات آن بسیار: «پلاسکو آتش گرفت.»

  آتش‌سوزی حدود ساعت ۷:۵۹ از طبقه دهم ساختمان و یک خیاطی کوچک (به دلیل اتصال سیم برق) آغاز شد و خیلی سریع به طبقات نهم و هشتم ساختمان 14 طبقه که بیشتر واحدهای آن تولیدی لباس بودند و در شیفت شب هم کار می‌کردند، زبانه کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با حضور مأموران آتش‌‌نشانی، مهار آتش و تخلیه ساختمان شروع شد ولی کسبه بسیاری بودند که اصرار بر حضور در ساختمان و جمع کردن وسایل و مدارک داخل ساختمان داشتند که این موضوع کار را پیچیده کرده بود. مأموران آتش‌نشانی از ایستگاه‌های مختلفی به چهار راه استانبول آمده بودند و با جان و دل و بدون ترس در حال خاموش کردن آتش بودند و همه چیز خوب پیش رفت و حوالی ساعت ۱۱ صبح گفته می‌‌شد آتش مهار شده‌ است اما ناگهان ورق برگشت و آتش از بخش شرقی ساختمان دوباره زبانه کشید و دیوار شمالی ساختمان پلاسکو نیز به‌‌طور کامل فرو ریخت و لحظاتی نگذشت که با فریاد «عقب بروید» آتش‌نشان‌ها به مردمی که به تماشا ایستاده بودند، ساختمان پلاسکو بعد از 53 سال به تلی از خاک بدل شد. آواربرداری ساختمان پلاسکو به امید یافتن افرادی از عصر همان روز حادثه شروع شد و تا 8 بهمن ماه شبانه‌روز و در چند شیفت ادامه پیدا کرد ولی هرچه بیشتر آوارها برداشته شدند، امیدها بیشتر به یأس بدل شد و در نهایت معجزه‌ای رخ نداد. در حادثه پلاسکو 16 آتش‌نشان شهید شدند و 5 شهروند که در ساختمان کار می‌کردند، جان باختند. عملیات آواربرداری پلاسکو، ۹ روز به طول انجامید و طی آن ۱۹۰۰ کامیون حدود ۲۰ هزار تن خاک و نخاله را از محل خارج کردند. مراسم تشییع پیکر شهدای آتش‌نشان روز 11 بهمن در تهران با حضور هزاران نفر برگزار شد. حسن روحانی رئیس‌جمهوری روز 12 بهمن طی حکمی، محمدتقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس را به ریاست «هیأت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» منصوب کرد و از او خواست تا ظرف دو ماه «گزارش ملی» حادثه پلاسکو را منتشر کند. گزارشی که فروردین 96 منتشر شد. محمدتقی احمدی در نشست خبری خود درباره این گزارش به خبرنگاران گفت: «فروریختن ساختمان پلاسکو نمادی از قصور و ناکارآمدی بسیاری از دستگاه‌ها بود، قصور و کاستی‌هایی که چندین دهه بر یکدیگر انباشته شده بود. در این نشست اعضای هیأت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو، تشکیل نشدن تیم ایمنی در ساختار فرماندهی حادثه را به عنوان ضعف اساسی در فرماندهی حادثه در مقطع قبل از ریزش عنوان کردند.» او در پاسخ به سؤالی که چرا مقصران حادثه پلاسکو مشخص نشده‌اند، گفت: «ما در گزارش درصد سهم تقصیر سازمان‌ها را مشخص نکردیم چرا که کار ما نیست؛ قوه قضائیه اگر صلاح ببیند باید تصمیم بگیرد که با توجه به کار تحقیقی که خودشان انجام داده‌اند و نتایج گزارش ما مقصر یا مقصران حادثه را مشخص کند. مالک ساختمان، شهرداری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین ارتباط را با ساختمان پلاسکو و نگهداری و ایمنی آن داشتند که قبل از ریزش ساختمان می‌توانستند بهترعمل کنند؛ قصور بقیه سازمان و دستگاه‌ها در رده پایین‌‌تری قرار دارد.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ساختمان پلاسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۱۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت : پیرو گزارش‌های شهروندان در خصوص احتمال تخریب منازل مسکونی مجاور یک گودبرداری ناایمن در منطقه ۶ شهر کرمانشاه در محل حاضر و از عملیات ساختمانی جلوگیری شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، افشین یگانه امروز _ شنبه پانزدهم اردیبهشت _ در بازدید از یک ساختمان ناایمن در منطقه ۶ شهر کرمانشاه، اظهار کرد: پیرو گزارش‌های شهروندان در خصوص احتمال تخریب منازل مسکونی مجاور یک گودبرداری ناایمن و دستور استاندار کرمانشاه، در راستای پیشگیری و روند رفع خطر از بناهای ناایمن به محل گودبرداری مورد نظر رفتیم.

وی گفت: در رابطه به این گودبرداری از چهار ماه قبل تذکرات مکرری به شهرداری منطقه ۶ اعلام شده که متأسفانه عدم توجه و پیگیری از سوی مرجع مذکور منجر به این وضعیت فعلی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه توجه به رفع موارد ناایمن و بحران‌ساز در سازه‌ها یکی از الزامات است و باید ناایمنی‌ها رفع شود، تصریح کرد: پیرو حادثه قبلی در شهرک ظفر و ورود دادستان و دستورات قضائی در مورد آن موضوع، طی بازدید صورت گرفته از ساختمان ناایمن با همراهی نمایندگان سازمان‌های مرتبط، وضعیت آن بررسی و رفع خطر و نکات الزامی و قضائی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: جلوگیری از حوادث در جهت ایمنی و حفاظت از جان مردم و حفظ حقوق شهر برای ما از اهمیت بسزایی برخوردار است که با همکاری بین دستگاهی قابل پیشگیری هستند.

نادر نوروزی شهردار کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از کرمانشاه اظهار کرد: پس از دریافت گزارش تخلف و ناایمن بودن ساختمان مزبور با صدور دستور فوری به مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری و مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری اقدام به توقیف عملیات ساختمانی تا رفع خطر گردید.

وی گفت: عوامل پیشگیری و رفع تخلفات شهری با حضور در محل ساختمان از ادامه فعالیت ساختمانی جلوگیری کردند.

کد خبر 750462

دیگر خبرها

  • ریزش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • زیرش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • گودبرداری غیراصولی عامل زیرش ساختمان مسکونی در اهواز
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • ریزش ساختمان مسکونی در اهواز در پی گودبرداری غیراصولی
  • حادثه در کرمانشاه جان یک نصاب آسانسور را گرفت
  • مهار حادثه ترکیدگی لوله آب خیابان مهدی (عج) شهر یزد
  • تصاویر جدید از خسارت‌های آتش‌سوزی مهیب شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • ببینید | ۴۰ ساختمان روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان در آتش سوخت
  • ۱۳۰ ساختمان مسکونی و تجاری امام زاده ابراهیم شفت در آتش سوخت