Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام باقری با بیان اینکه بهترین آرزو و جایزه لیله الرغائب، فرج مولای ما امام زمان(عج) است، گفت: در ماه رجب می‌توان زمینه ظهور امام زمان(عج) را از مسیر نزدیک شدن به خدای متعال و خودسازی فراهم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن نخستین شب جمعه از ماه رجب که لیله الرغائب نام داد و به شب آرزوها شهرت یافته و به منظور بررسی دعایی که منتظران را در این شب به آرزوی دیرینه شان یعنی فرج وصل می کند، با حجت الاسلام «سیدمصطفی باقری»، کارشناس مهدوی گفت و گویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام باقری با بیان اینکه نیاز انسان به دعا و نیایش امری فطری است، اظهار کرد: یعنی همه ابناء بشر این نیاز را در خود احساس می کنند؛ گاهی نیازها واضح و آشکار است که نیاز به متذکر شدن آن به انسان نیست همچون گرسنگی اما برخی نیازها با اینکه مبرم هستند و نبودشان اختلال ایجاد می کند، اما درک شدنی نیستند برای مثال اگر کسی یکی از ویتامین های بدنش کاهش یابد، باید آزمایش دهد تا این فقر مشخص و سپس برطرف شود شاید برای برخی از انسان ها نیاز به دعا و استغفار چنین باشد و خود ندانند چه شده یا این این عدم آرامش از کجا ریشه می گیرد؟! اما به محض آنکه شب قدری می شود  و به این بهانه مناجات و نیایش می کنند احساس آرامش می کنند چراکه فقرشان در باب استغاثه و استغفار و دعا رفع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس مهدوی درباره نیاز اصلی و اصیل انسان به دعا، تصریح کرد: همه ما امام حسین(ع) را به عنوان شخصیتی عزیز می شناسیم عزیز یعنی برای نیازهایشان به هر کسی رو نمی اندازد و لذا ایشان باب حوائج است و همه به در خانه شان می روند اما همین انسان عزیز به پست ترین انسان های روی زمین رو می زند و در روز تاسوعا از لشکر یزید یک روز وقت می گیرد تا نماز و قرآن بخواند و می فرماید: من عاشق نماز دعا و قرآن و کثرت اسغفار هستم! یعنی دعا و مناجات به قدری مهم است که امام حسین(ع) به پست ترین انسان های تاریخ بشریت رو می زند تا شبی را برای آن مهلت بگیرند!

 

وی با بیان اینکه ماه رجب ماهی بافضیلت و به فرموده پیامبر(ص) ماه استغفار امت ایشان است، ادامه داد: مرحوم علامه طباطبایی(ره) در گفتگو با هانری کُربن می گوید: ما در صورت احساس نیاز به صحبت با خدا دعاهای روزانه، هفتگی، ماهانه و ... داریم و این برنامه دین ما است که به درگاه الهی برویم و مناجات کنیم و اشک بریزیم؛ شما برای رفع این نیاز (فطری) چه برنامه ای دارید؟؛ کُربن پاسخ می دهد: من بهترین پاسخ نیازم را صحیفه سجادیه یافتم!

 

عظمت پیوند ماه رجب و شب جمعه!

 

حجت الاسلام باقری در ادامه بیان کرد: ماه رجب در مجموعه برنامه ریزی های دینی برای همه سال ما، یکی از ماه هایی است که ویژه برای دعا و استغفار و نیایش برگزیده شده و وقتی بر عظمت این ماه، عظمت شب جمعه نیز افزوه شود ظرفیتی بی بدیل ایجاد می کند؛ شب جمعه اشرف لیالی در ایام هفته است چنان که وقتی فرزندان حضرت یعقوب(ع) می آیند و از ایشان می خواهند برایشان از خدا طلب مغفرت کند، ان نبی الهی پاسخ می دهد: به زودی برای شما استغفار می کنم؛ مفسران درباره چرایی این تعلل پرسیده اند. امام باقر(ع) ذیل این آیه فرمودند: یعقوب(ع) منتظر شب جمعه بود!

 

وی با اشاره به فضایلی که برای نخستین شب جمعه از ماه رجب مشهور به لیله الرغائب بیان شده، گفت: حتی اگر حدیث لیله الرغائب مربوط به شب جمعه اول ماه رجب سند و اعتبار نداشته باشد، همین دو دلیل یعنی فضیلت ماه رجب و دیگری عظمت شب جمعه کافی است تا بدانیم وارد شبی می شویم که از نظر عظمت بر کسی پوشیده نیست. ابن طاووس در «اقبال الاعمال» برای شب جمعه اول ماه رجب اذکار و اوراد و ثواب های عجیب نقل کرده است.

 

این کارشناس مهدوی تاکید کرد: اگر پیامبر اکرم (ص) موظف بودند بخش عمده سال را شب ها بیدار باشند و عبادت کنند برای ما شاید کشش این قدر از عبادت وجود نداشته باشد اما در شب جمعه ای مثل لیله الرغائب سزاوار است که بیشتر مراقبت کنیم و حداقل نیم ساعتی قبل از اذان صبح این شب برخیزیم و به فکر فقر و ناتوانی خود پس از مرگ باشیم!

 

بزرگ ترین جایزه خدا به بندگان در لیله الرغائب

 

وی با بیان اینکه للیه الرغائب معروف شده به شب آرزوها یا شب جوایز بزرگ، افزود: رغائب دو معنی یافته یکی آرزوها و دیگر جوایز بزرگ ... باید بدانیم بزرگ ترین جایزه ای که خدای متعال می تواند به بنده دهد چیست؟ یا بزرگ ترین آرزوی بنده چه می تواند باشد؟

 

حجت الاسلام باقری ابراز کرد: انسان باکیاست باید آرزویی کند که همه آرزوهایش را در بر بگیرد آن آرزو دعا برای ظهور حضرت بقیه الله الاعظم (عج) است که زمین را پر از عدل و داد می کند همانطور که از ظلم و جور پر شده است. مردم جهان از این فسادها و تبعیض ها و بداخلاقی ها خسته شده و به جایی رسیده اند که چاره ای جز نگریستن به آسمان ندارند تا منجی بیاید و از این وضعیت نجاتشان دهد.

 

وی با بیان اینکه بهترین آرزو و جایزه لیله الرغائب، فرج مولای ما امام زمان(عج) است، اظهار کرد: به نظر می رسد در ماه رجب می توان زمینه ظهور امام زمان(عج) را از مسیر نزدیک شدن انسان به خدای متعال و خودسازی فراهم کرد. «اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»، بهترین دعای این شب است دعای یک نفر کافی نیست و این نیازمند دعای بسیار است چنان که امام مهدی(عج) خود فرمودند: «أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُم‏».

 

حجت الاسلام باقری با اشاره به دعای مشهور ماه رجب یعنی دعای «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ ...»، خاطرنشان کرد: در این دعا می گوییم هر خیری از تو است و از خدا در دنیا جمیع خیرات را طلب می کنیم و این جمیع خیرات ظهور بقیه الله الاعظم(ع) است که بالاترین خیرات و نیکی ها است و اگر محقق شود همه آنچه در آرزویش هستیم، محقق می شود. به عبارت دیگر، در فرازی که همه خیرات این دنیا و آخرت را طلب می کنیم شاید ندانیم که راس همه این خیرات ظهور امام عصر(عج) قرار دارد.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرج امام زمان عج زمزمه های انتظار لیله الرغائب حجت الاسلام باقری لیله الرغائب امام زمان عج بزرگ ترین شب جمعه ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۱۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فیلم «کِشت انقلاب» به کارگردانی نیشتا جین که درباره کشاورزان هندی است که علیه قوانین جدید مربوط به زمین قیام می‌کنند، جایزه بهترین فیلم مستند بین‌المللی را در جشنواره بین‌المللی مستند «هات داکس» کانادا همراه با یک مبلغ ۱۰ هزار دلاری دریافت کرد.

کسب جایزه برتر هیات داوران در جشنواره به این معناست که فیلم جین که اولین بار در «هات داکس» دیده شده، واجد شرایط بررسی در بخش بهترین فیلم مستند در جوایز اسکار خواهد بود.

دیگر برنده جایزه ویژه هیات داوران در بخش مستند بین‌المللی «مرگ یک قدیس» بود که مستندی درباره کارگردان پاتریشیا بابال بندک را تصویر می‌کند که دخترش در همان روزی که مادرش ۲۴ سال قبل توسط ۲ مرد مسلح در آن کشور آفریقایی کشته شد، به دنیا می‌آید و او تصمیم می‌گیرد به زادگاهش در اوگاندا بازگردد.

جایزه بهترین فیلم مستند بلند کانادایی به مبلغ ۱۰ هزار دلار به پابلو آلوارز-مسا برای فیلم «تالاب سرباز» تعلق گرفت که درباره کمپین ۲ قرن پیش سیمون بولیوار برای آزادسازی کلمبیا است.

هیات داوران از این فیلم برای بیان مسایل بی‌شماری از میراث پسااستعماری از جمله تخریب محیط زیست، زمین و مسایل نظامی که در بینش هنری قوی فیلم منعکس شده و نیز تعهد به فیلمبرداری خیره کننده به صورت ۱۶ میلی متری تجلیل کرد.

جایزه ویژه هیات داوران برای یک مستند بلند کانادایی به کارگردانان مایکل مابوت و لوکا روزنبرگ لی به «هر راه دیگری: داستان جکی شین»، در مورد یک پیشگام سیاهپوست از نشویل اهدا شد.

جایزه بهترین مستند با تاثیر اجتماعی به ارین لاو و امبر اسپینوزا جونز برای «ایستادن بر فراز ابرها» تعلق گرفت که داستان سفر سه خانواده بومی هاوایی برای دفاع از کوه مقدس خود را نشان می‌دهد.

در همین بخش، هیات داوران از «دیوی» ساخته سوبینا شرستا به دلیل تصویر کردن مبارزه بی‌پایان یک زن برای قربانیان بی‌صدا و نادیده گرفته شده خشونت جنسی دوران جنگ تقدیر ویژه به عمل آورد.

«نبرد برای لایکیپیا» به کارگردانی دافنه ماتزیارکی و پیتر موریمی برنده جایزه جدید سرزمین / آسمان / دریا برای یک مستند بلند استثنایی در بخشی رقابتی به همین نام شد.

هیات داوران گفت: این فیلم نگاه فوق‌العاده‌ای به هر ۲ سمت کشوری پسااستعماری دارد که در آن تغییرات آب و هوایی مردم را وادار می‌کند تا به بدترین نمونه خود بدل شوند. همچنین این فیلم نگاه شفاف و سرسختانه‌ای در مبارزه مداوم کنیا برای حقوق زمین‌های بومی در دوره خشکسالی سخت ارایه می‌کند.

هیات داوران همچنین از «یینتا» به کارگردانی جنیفر ویکهام، برندا میشل و مایکل تولدانو که درباره مردم «ووتسووتن» (مردمان بومی بریتیش کلمبیا) در مقابله با عبور لوله‌های نفت از زمین‌هایشان است تقدیر ویژه به عمل آورد.

جایزه فیلمساز نوظهور کانادایی به لورنس لِوِسک برای فیلم «اوکوریمونو» رسید که درباره بازگشت زنی به ناکازاکی برای پاکسازی خانه مادرش پس از ۲۰ سال غیبت است. هیات داوران از این فیلم به عنوان فیلمی آرام اما جدی درباره خاطره خانواده و مرگ یاد کرد.

جایزه بهترین فیلمساز بین‌المللی نوظهور به فن وو، کارگردان فیلم «ژی ژی» تعلق گرفت که به بررسی مضامین زن بودن، خودمختاری و خودسازی از طریق خاطرات ویدیویی و آرشیوهای شخصی می‌پردازد. هیات داوران همچنین از اسماعیل واسکز برنابه کارگردان فیلم «ترانه‌های بافندگان» که مستندی مکزیکی درباره بافندگان است تقدیر ویژه به عمل آورد.

«سکوت دلیل» کومیانا نواکوا، تحقیقی درباره اردوگاه‌های فوچا در طول جنگ بوسنی و هرزگوین، جایزه بهترین فیلم مستند با طول متوسط را دریافت کرد و از فیلم «مرد جدید» اثر کارلوس یوری سیونینک تقدیر ویژه به عمل آمد.

جایزه بهترین مستند کوتاه بین‌المللی به جانت هاربورد برای «اوتیسم خود را بازی می‌کند» اهدا شد و هیات داوران از «کریسمس، هر روز» فای تساکاس تجلیل ویژه کردند.

جایزه بهترین مستند کوتاه کانادایی به «آیا من لاغرترین فردی که تا به حال دیده‌اید؟» ساخته ایشا مارجارا اهدا و از «درخشش» ایزابل گریگنون فرانکه تقدیر شد.

جایزه اسکاتیابانک به انتخاب دانشجویان مدرسه‌های سینمایی هم به «اعتصاب» به کارگردانی جوبیل مونوز و لوکاس گیلکی تعلق گرفت. این جایزه به مستندی که بالاترین امتیاز را در نظرسنجی مخاطبان دانشجویی دریافت کرده، اهدا می‌شود.

آلیسون دوک تهیه کننده کانادایی فیلم «مادر جدا از هم» لوری تاونشند جایزه دان هیگ را دریافت کرد که به یک تهیه کننده برجسته کانادایی مستقل به منظور قدردانی از دیدگاه خلاقانه، کارآفرینی و کارآفرینی اهدا می‌شود.

جایزه تجلیل از یک فیلمساز کانادایی با دیدگاهی پرشور، حس قوی عدالت اجتماعی و حس شوخ طبعی هم به میثم معتضدی رسید.

همچنین جمعه شب، رائول پک فیلمسازی از هاییتی، جایزه دستاورد برجسته را دریافت کرد.

اهدای جوایز در حالی صورت گرفت که «هات داکس» ۲۰۲۴ چند روز پیش از شروع این دوره، با خروج کارگردان هنری حسین کوریمبوی و ۱۰ برنامه نویس روزهای ناآرامی را تجربه کرد.

برگزارکنندگان «هات داکس» گفتند که در مجموع، ۱۵ جایزه جمعه شب در مرکز نوآوری اجتماعی در تورنتو طی مراسمی که هیچ رسانه‌ای به دلیل ظرفیت محدود دعوت نشده بود، اهدا شد.

سی و یکمین دوره جشنواره «هات داکس» که از ۲۵ آوریل شروع شده امشب یکشنبه ۵ ماه می به کار خود پایان می‌دهد و پس از آن برنده جایزه تماشاگران برای بهترین مستند کانادایی با یک جایزه نقدی ۵۰ هزار دلاری را معرفی می‌کند.

کد خبر 6097203

دیگر خبرها

  • ویکتور ومبانیاما، بهترین تازه وارد سال با تمام آرا!
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد
  • شمشیربازی جایزه بزرگ سئول؛ فردا: رقابت پاکدامن و رهبری در دور سوم
  • دنیا باید منتظر کسی که پول دارد بماند!/ کشتن انسان‌ها بدون ترس
  • (ویدیو) مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!