Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - سارا محسنی؛ جواد عشقی‌نژاد، نایب رییس هیات مدیره بورس تهران در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: اولین اثری که مکانیزم بازارگردانی بر بازار سرمایه دارد، افزایش نقدشوندگی سهام است. میتوان گفت، بازارگردانی در بازار سهام ما بسیار جوان است و سابقه چندانی ندارد. اما در مدت کوتاهی که بازارگردانی انجام شده، اثر کلی خود را بر بازار سرمایه گذاشته است و حجم و تعداد صف‌های فروش و خرید، کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این موضوع، نشان‌دهنده اثرگذاری بخش اول بازارگردانی در بازار سهام است. آن چیزی که به عنوان ادامه موضوع درنظر گرفته می‌شود، مسائل تکمیلی مانند حجم تعهدات بازارگردانی، افزایش تعداد بازارگردان‌ها، نقش ناشر یا سهامدار در فعالیت بازارگردانی و مدل‌هایی مانند ورود سرمایه‌گذارهای جدید و...  است که میتواند به کیفیت فعالیت بازارگردانی کمک کند.

عشقی‌نژاد تصریح کرد: مجموعه این عوامل را در بازار سرمایه خواهیم داشت و فکر می‌کنم میتوان به فعالیت بازارگردانی عنوان بخشی سودآور در بازار سهام نگاه کرد.

نایب رییس هیات ‌مدیره بورس تهران درخصوص اصلاح دستورالعمل بازارگردانی اظهار داشت: نظرات افراد حرفه‌ای در بازار سرمایه، جمع‌آوری شده و نظرات، مختلف بوده است. اما اعلام نهایی باید توسط سازمان بورس و اوراق بهادار صورت گیرد. قرار بر این نیست که ابلاغی صورت گیرد و حاشیه‌هایی را برای دستورالعمل جدید ایجاد کند. فکر می‌کنم با اطلاعیه‌ای که منتشر خواهد شد و دستورالعمل جدیدی که به میزان کمتری با منافع بازار سرمایه در تضاد است یا همه تضادها را رفع خواهد کرد، وضعیت بهتری ایجاد خواهد شد. اگر این امر با تاخیر رخ دهد، بهتر از این است که با برخی از اشکالات، روال بازار را از حالت عادی خارج کند.

وی گفت: ما باید باتوجه به نتیجه موضوع، تحلیل خود را انجام دهیم و نه براساس صحبت‌هایی که در برخی از مواقع همراه با هجمه و منافع شخصی است. باید درنظر داشت که وجود بازارگردان در شرایط فعلی بهتر از وضعیت نبود آن یا وضعیت گذشته است. زمانی که از سهامداران خرد سوال می‌شود، می‌گویند که صف‌های خرید، عرضه نشود و صف‌های فروش، عرضه شود. اما این امکان وجود ندارد که بازار به صورت یک طرفه عمل کند و اگر صف خریدی ایجاد می‌شود، به معنای تقاضای موجود است. اگر به این تقاضا پاسخ داده نشود، بازار یک طرفه خواهد شد. بنابراین باید از انتقاداتی که به روش بازارگردانی می‌شود، گذر کنیم. زیرا با توجه به این انتقادها، بازار تنها تقاضای صف خرید دارد، آن هم صف خریدی که حجم مبنای آن داده نشود و درصد نخورد. ممکن است برخی از تعاریف و استاندارهای لازم برای یک بازار متعادل، مورد قبول واقع نشود و انتقاداتی، مطرح شود.

پربیننده ترین نمای بورس امروز در پایان نیمه اول معاملات/ افت شدید ارزش معاملات و خروج سنگین حقیقی‌ها کابوس بورس به واقعیت پیوست سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش در بورس امروز/ روزهای تلخ عجیب‌ترین بازار سرمایه عرضه خودروهای تولید شده داخلی در بورس نحوه دریافت کارت اعتباری سهام عدالت/ سرانجام وعده‌های اعطای کارت اعتباری به کجا رسید؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازارگردانی بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۳۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (یکشنبه) بازار سهام، با ۵ هزار و ۱۸۶ واحد کاهش معادل ۲۳ صدم درصد به دو میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۱ واحد رسید.

به گزارش مشرق، شاخص هم وزن نیز با ۱۹۲ واحد افزایش معادل ۳ صدم درصد در محدوده ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد قرار گرفت.

نمادهای فملی، فارس، فولاد، شبندر، کگل، تاصیکو و وبملت از نمادهای تاثیر گذار منفی بر شاخص کل بورس بودند. اما نمادهای وامید، سدشت، کویر، غبشهر، ثفارس، وکغدیر و وبانک با تاثیر مثبت از کاهش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.

نمادهای شستا، ذوب، غبهشر، فملی، فولاد، خودرو، و توس و خساپا هم از نمادهای پرتراکنش بر بازار سهام بودند.

شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۷ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۲۰۱ واحد رسید.

نمادهای مادیرا، وهور، سپیدار، بپاس، آریان، فصبا و بساما از نمادهای با تاثیر منفی و نمادهای آریا، توسن، غصینو، کزغال، ثپردیس و حسینا از نمادهای با تاثیر مثبت بر بازار فرابورس امروز بودند.

بازار امروز سهام شاهد ۲۴۱ نماد مثبت برابر ۵۶۵ نماد منفی بود. ۵۳ صف خرید مقابل ۵۲ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به منفی ۸۴ میلیارد تومان رسید.

معامله گران امروز ۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون سهام را به ارزش ۲ هزار و ۹۵۶ میلیارد تومان دست به دست کردند.

ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۴ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص