Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@03:04:05 GMT

کنترل قیمت اقلام اساسی بر عهده کیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۳۱۲۴

به گزارش باشگاه خبرنگاران، همه ساله در ایام پایانی سال، اقلام اساسی سبد خانوار دچار نوساناتی می شود که این امر دهک های ضعیف جامعه را در تامین مایحتاج خود دچار مشکلات می کند. این درحالی است که مسئولان تنظیم بازار خبر از فراوانی عرضه و آرامش بازار می دهند.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت محصولات پروتئینی همچون گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ طی هفته های اخیر دچار التهاباتی شد به طوریکه عرضه مرغ و تخم‌مرغ با نرخ مصوب هم هتوز نتوانسته بازار را به تعادل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش های میدانی حاکی از آن است که قیمت هر کیلو مرغ ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان، سینه ۴۵ هزار تومان، فیله ۵۴ تا ۶۰ هزار تومان، شقه گوسفندی ۱۴۰ تا ۱۴۵ هزار تومان، شقه گوساله ۱۳۰ تا ۱۳۵ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، سردست گوساله ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، هر بسته تخم‌مرغ ۲۰ تایی ۴۴ هزار تومان، هر بسته تخم مرغ ۳۰ تایی ۵۶ تا ۶۶ هزار تومان، برنج ایرانی ۲۷ تا ۳۴ هزار تومان، برنج خارجی ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان، عدس ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان، لوبیا چیتی ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان، لوبیا قرمز ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان، لپه ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان، لپه باقالی ۳۴ تا ۳۶ هزار تومان، قند ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان، شکر ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است که نسبت به ماه های اخیر تغییراتی داشته است.

این پایان‌ ماجرا نیست چرا که به رغم اظهار نظر مسئولان مبنی بر شرایط مساعد تولید مرغ، تخم مرغ و انباشت دام در واحدهای دامداری و اعلام‌نرخ های مصوب، اما بازار حرف دیگری برای گفتن دارد چرا که نرخ های بازار هیچ‌گونه سنخیتی با نرخ های مصوب ندارد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین جزئیات وضعیت بازار اقلام اساسی، علل گرانی های اخیر و چرایی عدم‌ تاثیر گذاری توزیع مرغ و تخم مرغ با نرخ مصوب در سطح بازار با خبر شویم: 

کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم/ بازار مرغ مجدد ملتهب شد

محمد علی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان، مرغ لاشه در کشتارگاه ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان و در خرده فروشی ۲۷ هزار تومان است.

وی افزود: در شرایط فعلی که قیمت مرغ روبه افزایش است، میزان تقاضا به سبب نگرانی خانوارها از آینده بازار بالا رفته که در چنین شرایطی خرده فروشان بی انصافی می کنند و بعضا مرغ را با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان عرضه می کنند که این امر‌ گرانفروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.

کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار و سرانه مصرف نسبت سال های ۹۷ و ۹۸ پیش بینی می شود که جهش خاصی در بازار رخ ندهد.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه ۱۳۰ کیلیون قطعه برای ایام پایانی سال جوجه ریزی شده است، گفت: با احتساب ۴ کیلو دان و دوره پرورش ۴۰ روزه حدود ۱۶۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود، درحالیکه نیاز ما ۲۰۰ هزار تن است. اما با توجه به کاهش سرانه مصرف کمبودی در عرضه نخواهیم داشت.

نرخ هر کیلو شقه گوسفندی به ۱۳۰ هزار تومان رسید

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت:  هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۱۵ هزار تومان به مغازه دار و ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان مصرف کننده عرضه می شود.

وی قیمت گوشت در بازار را تابع عرضه و تقاضا دانست و افزود: تاخیر در عرضه دام از سوی دامداران و نبود دام کافی در میادین علت اصلی گرانی های اخیر است و این موضوع هیچ ارتباطی به قاچاق دام ندارد.

ملکی قیمت کنونی هر کیلو دام زنده را ۵۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه مقدار زیادی دام در مناطق گرمسیری داریم، پیش بینی می شود که اگر شرایط بارندگی همانند هفته اخیر باشد، به علت صحرای مناسب، دام های جنوب کشور در ایام‌پایانی سال آماده کشتار خواهند شد که با این وجود نوسان چندانی در بازار نخواهیم داشت.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه واردات گوشت صرفه اقتصادی ندارد، بیان کرد: با وجود آنکه واردات گوشت از قیمت داخل گرانتر است، به همین خاطر باید داشته های خودمان را برای تنظیم بازار نگه داریم چرا که کیفیت گوشت داخل به مراتب بالاتر از وارداتی است.

وی ادامه داد: هم اکنون قیمت گوسفندی ایرانی در عراق ۱۲۰ هزار تومان و امارات بالاتر است که برخی افراد به سبب منافع خود، اظهاراتی مبنی بر کمبود و افزایش قیمت مطرح می کنند.

مشکلات شبکه توزیع علت اصلی گرانی تخم مرغ در بازار

هدایت اله اصغری مدیر عامل اتحادیه مرغداران‌ میهن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار تخم مرغ اظهار کرد:  هم اکنون قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۱۴ هزار تومان معادل شانه‌ای حداکثر ۲۸ هزار تومان است.

وی با انتقاد از نرخ بالای تخم‌مرغ در مغازه‌ها افزود: علی رغم آنکه هر شانه تخم مرغ با قیمت ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان باید به دست مصرف کننده برسد، اما متاسفانه به علت سودجویی واحد‌های بسته بندی هر شانه تخم مرغ با نرخ بالای ۴۳ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

اصغری تولید روزانه تخم مرغ را ۲ هزار و ۸۰۰ تن تا ۳ هزار تن اعلام کرد و گفت: در شرایط فعلی با احتساب میزان داخل، ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن از این میزان مازاد بر نیاز و صرفا برای بحث‌های تنظیم بازار ست که متاسفانه به علت مشکلات شبکه توزیع و رانت‌هایی که در واحد‌های بسته بندی ایجاد شده، تخم مرغ با نرخ مصوب به دست مصرف کننده نمی‌رسد.

احتکار خانگی و صنوف منجر به کمبود عرضه روغن شد

یک منبع آگاه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش تولید روغن نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: با توجه به زمزمه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، صنوف اقدام به خرید روغن حلب خانوار در فروشگاه ها کردند که این امر زمینه را برای کمبود در بازار فراهم کرده است.

وی نگرانی مردم از آینده بازار و احتکار خانگی را از دیگر دلایل التهاب بازار روغن برشمرد و افزود: با توجه به تقاضا برای خرید روغن آن سوی مرزها، قاچاق بر گرانی دامن زده است.

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی اخیر خیار اظهار کرد: سرمازدگی اخیر در مناطقی از استان فارس، جهرم و جنوب کرمان خسارت هایی به مزارع جالیزی وارد کرد که در نهایت کاهش تولید در این مقطع زمانی منجر به کمبود عرضه و افزایش قیمت‌محصول در بازار شد.

وی افزود: با توجه به کشت خیار در سایر مناطق پیش بینی می شود که ظرف ۱۰ روز آینده شاهد متعادل شدن قیمت در بازار باشیم.

شادلو با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه پرتقال نداریم، بیان کرد: اواخر پاییز پرتقال برداشت می شود که به سبب هزینه های نگهداری محصول در سردخانه و ضایعات قابل توجه، تا حدودی بر قیمت تمام شده اضافه می شود که با این وجود افزایش قیمت تا حدی طبیعی است.

نایب رئیس اتحادیه باغداران ادامه داد: برخی مغازه ها در فروش محصول سودهای نامتعارفی دریافت می‌کنند که دستگاه های ناظر باید پاسخگوی این موضوع باشند.

اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، سرمازدگی اخیر را علت اصلی افزایش قیمت خیار در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به سرمای اخیر، قیمت محصول در مبدا دچار التهاباتی شده  که این موضوع ارتباطی به گران فروشی ندارد.

وی قیمت هر کیلو خیار رسمی را ۱۰ تا ۱۶ هزار تومان و خیار گلخانه را ۱۱ تا ۱۶ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با ازدیاد عرضه خیار در هفته‌های آتی، بازار به تعادل می‌رسد.

کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی قیمت کنونی هر کیلو موز را ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان اعلام‌کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت موز  در هفته‌های اخیر ناشی از عوامل متعدد انتظار می‌رود که مسئولان امر تدابیری برای رفع این بحران بیندیشند تا قیمت موز به نرخ قبل برسد.

حال باید به روز های پایانی سال نیز اندیشید، بازاری میوه که اصلی ترین قسمت نیاز شب عید است. نیز نظارت بیشتری را می طلبد. اما همچنان در سردرگمی تعیین قیمت و نظارت بر این قسمت به سر می برد. 

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: اعلام کرد و گفت تخم مرغ با نرخ رئیس اتحادیه افزایش قیمت هزار تومان مصرف کننده پایانی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۳۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات

به گزارش خبرگزاری مهر، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اثربخشی اجرای طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی در کنترل بازار مسکن، گفت: قانون مالیات بر عایدی سرمایه و طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی دو قانون بسیار مهم مجلس یازدهم بوده که در زندگی مردم اثرات بسیار مثبتی به همراه خواهد داشت و تکمیل کننده دو قانون جهش تولید مسکن برای افزایش تولید و رونق ساخت و ساز و مالیات بر خانه‌های خالی است که بازار مسکن را مدیریت کرده و جلوی احتکار کنندگانی که با هدف سود بیشتر فاصله عرضه و تقاضا را بیشتر کرده و قیمت‌های کاذب ایجاد می‌کنند، را می‌گیرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، عنوان کرد: مجموع قوانین تصویب شده در مجلس یازدهم زمینه مدیریت بازار مسکن را فراهم کرده و با ورود به این بازار پر آشوب، با کنشگران فعالی که دست به سوداگری می‌زنند، قاطعانه برخورد می‌کند، از جمله دفاتر مشاوران املاک غیر قانونی که باعث التهاب در بازار و افزایش قیمت می‌شوند. البته اخیراً دستگاه‌های اجرایی و نظارتی با افزایش نظارت میدانی، با بیش از هزار دفتر مشاور املاک مختلف برخورد و دفتر آنها را پلمپ کرده است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر نظارت بر سایت‌ها مشهور در زمینه مسکن در حال افزایش بوده تا آگهی جعلی درج نشود. در همین راستا وزارت راه و شهرسازی با سکوهای آنلاین بازار مسکن هماهنگی و مذاکره کرده تا تمامی آگهی‌های مسکن به همراه کد مشخص از سامانه املاک و اسکان منتشر شود و از ارائه اطلاعات جعلی و غیر واقعی مسکن و مالک جلوگیری شود.

شاکری افزود: اجرای قوانین مذکور به صورت دقیق و ثبت قراردادهای خرید و فروش و اجاره مسکن در سامانه ملی املاک و اسکان، اخذ عوارض از زمین‌های بایر و خانه‌های خالی و بهره گیری از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی آنها با هدف جلوگیری از احتکار و برخورد با سوداگران و مافیا زمین و مسکن اجرایی خواهد شد و از التهاب بازار جلوگیری کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان با اشاره به آخرین وضعیت پیگیری مشکلات اراضی تعاونی‌های مسکن شمال و شمال شرقی تهران، گفت: مردم نگران نباشند چرا که با جدیت در حال پیگیری این موضوعات و اخذ مصوبه لازم هستیم و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه به نتیجه مطلوب رسیده و اعلام کنیم.

کد خبر 6095083 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • توزیع اقلام‌ اساسی بین خانوارهای حادثه دیده آتش‌سوزی روستای امام زاده ابراهیم
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب و تأمین آب سیستان و بلوچستان
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • نگهداری تَک پلاک جرم است | مسئولیت ارتکاب جرم با پلاک مفقودی بر عهده کیست؟ | مالک خودرو ۲۴ ساعت مهلت اعلام مفقودی دارد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول